جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 3
نقش مادر در تربیت فرزندان در دوره نوجوانی ازدیدگاه قرآن ، سنت و علم
نویسنده:
منیر عابدیان
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
دوران نوجوانی از مهم ترین دوران زندگی هر فرد می باشد به دلیل بلوغ فرد است که این دوران مهم شمرده می شود و مادر به عنوان مربی و همراه همیشگی فرزند، با درک اهمیت این دوران باید روش های خاصی را برای تربیت اسلامی فرزند در پیش گیرد. یکی از مهم ترین دلایل انتخاب این موضوع اهمیت آن در رشد و تعالی جامعه و بالطبع زندگی بهتر خانواده است و مادر مهمترین نقش را در تربیت فرزندان بر عهده دارد. در این تحقیق بطور اجمال به تربیت و اهمیت آن پرداخته ام. نقش مادر در تربیت، نقش ویژه و حساسی است و در لابلای بحث، آیات قرآن و روایات مناسب با بحث را ذکر کرده ام. دوران نوجوانی و بلوغ هم مهمترین دور در شکل گیری شخصیت هر فرد می باشد و مشکلات این دوران همه اهمیت بسزایی دارد. خانواده و والدین و روابط والدین با نوجوان اهمیت ویژه ای دارد و والدین خصوصا مادر باید از این فن دقیق و حساس برخوردار باشد و شیوه های مناسبی را برای تربیت نوجوان به کار گیرد تا نتیجه ی زحمات خود را در آینده ای نه چندان دور دریابد. امید است دختران امروز که مادران فردا هستند، با مطالعه ی این تحقیق به خود آیند و و ارزش و اهمیت خود را دریابند به عنوان انسانی که باید در آینده مادر شوند و نسلی سالم و پاک به جامعه تحویل دهند. این تحقیق شامل سه بخش می باشد: بخش اول: تربیت و نقش مادر در تربیت نوجوان. بخش دوم: بلوغ و نوجوانی، برخی از مشکلات این دوران و درمان آن. بخش سوم: تأثیر خانواده بر نوجوان.
نقش مادر در تربیت فرزندان از دیدگاه علم، قرآن و سنت در دوران جوانی
نویسنده:
زهرا اسفراینی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
یکی از مهم ترین دلایل انتخاب این موضوع اهمیت آن در رشد و تعالی جامعه و بالطبع زندگی بهتر خانواده است، مسائلی که در این تحقیق مطرح می شود اول تربیت و اهمیت آن در جامعه است و بعد در مورد مادر که نقش مادر در تربیت چه اندازه است؟ آیا نقش مادر بیشتر است یا پدر و چه مسئولیتی در قبال فرزندان و بالطبع جامعه دارد و بعد مسائلی روی جوان که سن جوانی چه قدر است، ازدواج او در چه سنی است و آیا ازدواج لازم دارد یا نه و مواردی از قبیل : شغل و تحصیل و ... و سپس در مورد این که چه کارهایی باید در جهت تعالی تربیت انجام داد. به طور خلاصه می توان چکیده مطالب را این طور بیان کرد: این تحقیق شامل چهار بخش کلی است که هر بخش خود از فصولی تشکیل شده، بخش اول در مورد تربیت ، بخش دوم در مورد مادر، بخش سوم: جوان و بخش چهارم راهکارهای تربیتی است. بخش اول خود شامل سه فصل است: فصل اول تربیت از منظر اسلام، فصل دوم تربیت از منطر علم و سوم اهداف تربیت است. بخش دوم شامل چهار فصل است: فصل اول در مورد مادر و وظایف مادر، فصل دوم در مورد مسئولیت مادر، فصل سوم در مورد وظایف والدین، فصل چهارم در مورد تربیت فرزند در آیات و روایات است . بخش سوم شامل پنج فصل است: فصل اول مراحل زندگی و ارزش دروان جوانی، فصل دوم در مورد ازدواج جوانان است، فصل سوم در مورد خصوصیات جوان، فصل چهارم در مورد مذهب و جوانان و فصل پنجم در مورد شغل و تحصیل جوانان است. بخش چهارم شامل دو فصل است : فصل اول در مورد مشکلات خانوادگی و فصل دوم راه های هدایت جوانان. مادر: ام، والده، ماما، مادر فرزند: ولد، نسل ، عزیز و گرامی تربیت: پروردن، تأدیب و سیاست جوان: هرچیز که از عمر آن چندان نگذشته باشد مادر: زنی که فرزندی را به وجود آورد. تربیت: پروراندن، یاد دادن، فرا دادن مادر: جادار ماده که دارای فزند باشد. فرزند: پسر یا دختر مرد یا زنی نسبت به خود او. جوان: برنا، تازه، نو. ادب: ج آداب 1- دانش و فرهنگ و هنر 2- تهذیب و تربیت ؛ مردم داری است. تربیت: علم آموزش و پروش که به پرورش و تهذیب فرزندان می پردازد. ادب: سلوک، تربیت، تهذیب، آراستگی، فروتنی، حیا، حجب، شکسته نفسی. ادب: زیرکی، هوشیاری، تهذیب . ادب: تادیبا شاب: من کان فی سن الشاب.
شیوه های تربیتی از دیدگاه امام سجاد ( علیه السلام)
نویسنده:
کبری احمدی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
این تحقیق با عنوان شیوه های تربیتی از دیدگاه امام سجاد ( علیه السلام) می باشد. هدف از انتخاب این موضوع، برداشت روش های تربیتی امام سجاد ( علیه السلام) از دعاهای ایشان است که برای آشنایی بیشتر خودم و دیگران، مورد استفاده قرار گیرد؛ چرا که روش های تربیت در مکاتب تربیتی، یکی از مهم ترین رموز موفقیت، برای رسیدن به هدف انسانی می باشد. در این پژوهش سعی و تلاش بر آن بوده است تا تعدادی از شیوه های تربیتی و اخلاقی، از گفتار و رفتار امام زین العابدین ( علیه السلام) استخراج شود. پژوهش حاضر، شامل سه فصل می باشد: در این تحقیق، به مفاهیم و معرفی امام سجاد ( علیه السلام) و اهداف تربیت از دیدگاه ایشان پرداخته ام، و روش های تربیتی در گفتار و رفتار امام ( علیه السلام)، جهت ترغیب و تحریک و یا ایجاد انگیزه در متربی، برای سوق دادن به اعمال نیک، معرفی شده است که عبارتند از: روش اعطاء بینش، روش عفو، یادآوری نعمت ها، تغافل، محبت، تکریم و احترام، ابتلا، رفق و مدارا، انذار و تبشیر و روش موعظه؛ و همچنین، روش های اخلاقی که شامل پنج روش: توبه، احسان در برابر بدی، محاسبه ی نفس، ذکر و عبادت است، از کلمات و سیره ی امام سجاد ( علیه السلام) استنباط شده است. برای این تهیه ی پژوهش، به کتاب های بسیاری مراجعه شده است که مهم ترین آن ها، شرح صحیفه ی سجادیه و شرح دعای ابوحمزه ثمالی است. در پایان به این نتیجه رسیدم که بهترین شیوه های تربیتی برای انسان، شیوه هایی است که از ائمه ی بزرگوار ( علیهم السلام)، و به خصوص امام سجاد ( علیه السلام) به ما رسیده است، و این روش ها بیشتر در جهت تهذیب نفس و تقرب به خداوند می باشد که هدف تکامل انسان نیز همین است. کلید واژه هایی که استفاده شده است عبارتند از: امام، تربیت، شیوه، سجاد و اخلاق.
  • تعداد رکورد ها : 3