جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 2
جایگاه حج در اسلام
نویسنده:
راضیه آبدار
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حو زه: ,
چکیده :
حج در لغت به معنای « آهنگ کردن» ، « قصد کردن» و « با دلیل بر دشمن غلبه کردن» است و در اصطلاح سفری است که به مکه، در ماه ذی الحجه، به منظور زیارت خانه خدا( کعبه) وبرگزاری مراسمی خاص در بیت الله الحرام و محل هایی د راطراف آن ، که به مجموع این مراسم ، مناسک حج گفته می شود. این سفر معنوی بر هر مسلمانی در تمام عمر یک بار واجب می شود ، به شرط آنکه از نظر مالی و قدرت بدنی توان انجام آن را داشته باشد و راه نیز بر او باز باشد. پیامبر(ص) به دستور خداوند، مسلمانان را به ادای ودیعه ی الهی و شناخت فرایض آن دعوت نمود و بارها در فرمایشات خود، ارزش و فضیلت آن را باز گو می کرد. حج، مظهر توحید و کعبه خانه ی توحید است. اینکه درآیات کریمه ی مربوط به حج ، بارها از ذکر الله سخن رفته، نشانه ی آن است که در این خانه و به برکت آن ، باید هر عامل غیر خدا از صحنه ی ذهن و عمل مسلمین زدوده شود و بساط انواع شرک از زندگی آنان برچیده شود. در این محیط ، محور و مرکز هر حرکتی خداست و طواف و سعی و وقوف و دیگر شعائر حج، هر یک به نحوی نمایش اوج به سوی خدا و طرد و نفی وبرائت از غیر خداست. بزرگترین درد جوامع اسلامی این است که هنوز فلسفه ی واقعی بسیاری از احکام الهی را درک نکرده اند و حج با آن همه راز و عظمتی که دارد ، هنوز به صورت یک عبادت خشک و یک حرکت بی حاصل و بی ثمر باقی مانده است. به طور کلی فلسفه ی حج را درنگرش اسلامی می توان این طور بر شمرد: 1- اصلاح ساختار باطن.2- اصلاح زندگی: بنابراین حج را فرصتی ایجاد می کند تا آدمی در زندگی خود تجدید نظر هایی صورت داده، بیشتر به مساله ی حلال و حرام بیندیشد و به فکر جبران گذشته و ترک خطا ها باشد. 3- تقویت روحیه ی تعاون و ایثار وصله ی ارحام .4- حفظ شوکت و سربلندی و ابهّت جهانی اسلام .5- تکامل و دستیابی به مقامات برتر. 6- تقویت روحیه ی ولایت مداری. چون حج نمایش کامل و کانون معارف اصیل الهی است . علاوه بر اینکه بعدمعنوی آن در اوج قرار دارد، ظرفی است که انواع عناصر وپدیده های عالی در آن جا گرفته است، به طوری که حج ، نمایش یک زندگی بسیار کامل و مومنانه ای است که هم معنویت دارد و هم سیاست، هم تکامل دارد و هم اتحاد و همبستگی ، هم توحید داد و هم جامعه ای به دور از رذایل. بنابراین ، بهترین فرصت برای آشنا شدن مسلمانان بایکدیگر و بررسی رویدادها و مسائل مختلف کشورهای اسلامی است تا کشور ها بتوانند در کنار هم در رفع گرفتاری ها و توسعه وپیشرفت یکدیگر تلاش کنند . و این به عنوان یک فرصت مهم مورد توجه رهبران انقلاب و به ویژه مورد توجه حضرت امام(ره) و سایر بزرگان دین بوده است. امروزه این همایش عظیم هر چه با شکوهتر با حضور میلیونی اقوم و ملل مختلف برگزار می گردد و زمینه پیشرفت اساسی اسلام و تحول در تمام زمینه های فردی و اجتماعی را فراهم می کند.
 سیره عبادی پیامبر ( ص)
نویسنده:
فائزه عباسی مزار
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسای حوزه: ,
چکیده :
با بررسی ابعاد گوناگون زندگی پیامبر گرامی ( صلی ا... علیه و آله) و با توجه به کمال، جامعیت و جهان شمولی دین اسلام، می توان ادعا کرد: اگر کسانی در زندگی خود به دنبال الگویی مطمئن باشند، نمی توانند الگویی مناسب تر از پیامبر اعظم صلی ا... علیه و آله برای زندگی خود بیابند. این الگو می تواند ما را برای دست یابی به حیات طیبه در رفتارهای فردی و اجتماعی رهنمون شود و الگوی تربیتی بی بدیلی به شمار آید. از ویژگی های دین اسلام، که به عنوان منبع و سرچشمه اساسی تربیت نبوی به شمار می آید، این است که چون از جانب خداوند متعال آمده، با فطرت بشری کاملاً سازگاری دارد، به گونه ای که هیچ یک از دستورات اسلام در تعارض با خواسته های فطری و درونی بشر نیست؛ چرا که هر فطرت پاک و دست نخورده ای جویای حقیقت است. بنابراین، پیامبر اعظم ( صلی ا... علیه و آله) در فرآیند تربیتی خود، نه تنها مسیری بیراهه نمی پیماید، بلکه افراد را در مسیری قرار می دهد که در سمت و سوی حقیقت بشری می رسند و بی درنگ آن را می پذیرند از جمله سیرت ها و الگوهای پیامبر اعظم صلی ا... علیه و آله نیز « سیره عبادی» ایشان است. یاد خدا را در هر حال و موقعیت توصیه می فرمود، روزی در ضمن سخنان به یاران خود فرمود: کسی که دوست دارد مقام خود را نزد خداوند بداند به مقام و منزلت خدا در نزد خود بنگرد. خداوند بنده ی خود را در آن مقامی قرار می دهد که بنده خدای خود را در نزد خود قرار داده است. هدف از این تحقیق آن است که نمونه ای از سیره عبادی آن حضرت بیان شود تا مختصر آشنایی از سیره و سنت آن حضرت پیدا کرده باشیم و دور نمایی باشد از آن همه عشق و علاقه آن حضرت برای سخن گفتن با حضرت دوست. در این پژوهش بسیار تلاش شده است تا حد امکان از مطالبی صحیح و از منابع دست اول استفاده شود و چون این تحقیق تاریخی است بیشتر سعی شده تا از منابع تاریخی استفاده شود و در حد توان مجموعه ای جمع آوری شود که مسائل کلی مربوط به عبادت آن حضرت را بیان نمایم. اما مهم ترین انگیزه ای که باعث انتخاب این موضوع شد، نامگذاری سال 85 با عنوان سال پیامبر اعظم ( صلی ا... علیه و آله) از جانب مقام معظم رهبری بود و این خود بهانه ای بود برای قدم نهادن در این عرصه وسیع و آشنا شدن با سیره عبادی آن بزرگوار و آن گوهر یگانه خلقت برای رسیدن به قرب الهی. نویسندگان زیادی در این زمینه پژوهش هایی انجام داده اند و کتاب هایی تألیف نموده اند که قابل اهمیت می باشد. از جمله منابع دست اول کتاب زندگانی محمد(ص) تصویر جمال خدا نویسنده: ابن هشام، سید هاشم رسولی و ترجمه: سیده النبویه ج (1) می باشد و نیز کتاب سیره و سخن پیامبر اعظم(ص) نویسنده: دکتر علی هرندی می باشد. همچنین تحقیقات و مقالات زیادی هم در این زمینه نوشته شده است اما کتاب مدون و جامعی که این موضوع را به صورت کامل بیان کرده باشد کمتر مشاهده می شود که امیدوارم این مختصر نوشته بتواند رضایت خاطر خوانندگان را جلب نماید. واژگان کلیدی 1 – سیرت: به معنای طریقه، روش، خو، ترتیب و انضمام است. 2 – عبادت: اظهار ذلت، عالی ترین نوع تذلل و کرنش در برابر خداوند است. 3 – عابد: کسی که زیاد عبادت می کند و در این راه متحمل سختی هم می شود . 4 – دعا: در خواست حاجت از خدا، نیایش، مدح، ثنا، درود، سلام . 5 – موقف: جای وقوف و ماندن.
  • تعداد رکورد ها : 2