جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 7
شفاعت در قرآن و سنت
نویسنده:
اکرم رشخواری
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
شفاعت در لغت: شفاعت از ماده ( شفع) است که در سنت به معنای ( جفت شدن) با چیزی است. و در اصطلاح شرعی و مذهبی شفاعت در آن جا مطرح می شود که شخصی در نزد خداوند برای دیگری طلب مغفرت و آمرزش نماید و یا بخواهد عتابی که در اثر گناه متوجه نفس گنهکار شده از او برداشته شود و یا تخفیف یابد. در این حال شخص گنهکار، شفاعت شونده و ذات مقدس پروردگار پذیرنده شفاعت خواهد بود. بنابراین شفاعت شامل قیامت و پیامبران نمی شود بلکه در همین دنیا کارهایی است که اگر ما انجام دهیم، خود شفاعت است مثل توبه از گناه، خود از شفیعان است چون باعث آمرزش گناه است و در بسیاری از آیات قرآن کریم ما را بدان دعوت کرده است دوم ایمان که موجب مغفرت از کفر است سوم عمل صالح که موجب مغفرت از اعمال صالح است. بنابراین شفاعت را از طریق آیات و روایات می توان اثبات کرد. شفاعت در قرآن حقیقت دارد طبق آیه قرآن و چه بسیار فرشتگانی که در آسمان هستند و به هیچ وجه شفاعتشان سودی ندارد مگر بعد از آنکه خداوند نسبت به هر کس که بخواهد و بپسندد، اذن در شفاعت را بدهد. با توجه به اینکه در قرآن آیات متعددی در مورد شفاعت می باشد و همچنین روایت های متعددی از معصومین در مورد شفاعت نقل شد پس یک نتیجه کاملی که بدست می آید این است که شفاعت هم از نظر شیعه و هم تسنن پذیرفته است.
اسرار نهفته در نامه‎ی نانوشته (توطئه هایی که درآخرین روزهای حیات پیامبر ( ص) انجام گرفت)
نویسنده:
معصومه موسوی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
عنوان تحقیق پایانی « اسرار نهفته در نامه ی نانوشته » توطئه آخرین روزهای حیات پیامبر ( صَلَّی اللهُ عَلَیهِ وَآلِهِ وَ سَلَّم ) می باشد . پیامبر گرامی ( صَلَّی اللهُ عَلَیهِ وَآلِهِ وَ سَلَّم ) به عنوان آخرین سفیر الهی مأمور کامل ترین پیام به جهانیان بود که تأمین کننده سعادت دنیوی و اخروی باشد و تمام مأموریت های پیامبر در طول 23 سال انجام گرفت ، با این که در این مدّت بارها منافقان آتش جنگ را برافروختند . امّا پیامبر ( صَلَّی اللهُ عَلَیهِ وَآلِهِ وَ سَلَّم ) برای تشکیل حکومت اسلامی تلاش کرد و تا آخرین روز حیات پربرکتش لحظه ای از فکر امّت خویش خارج نشد . آخرین روزهای زندگانی پیامبر ( صَلَّی اللهُ عَلَیهِ وَآلِهِ وَ سَلَّم ) از فصول بسیار حساس و دقیق تاریخ اسلامی می باشد . اسلام و مسلمانان در آن روزها ، ساعات دردناکی را می گذراندند . مخالفت علنی بعضی از صحابه و سرپیچی آنان حاکی از یک سلسله فعالیتهای زیرزمینی و تصمیم جدّی آنان بود که پس از درگذشت پیامبر( صَلَّی اللهُ عَلَیهِ وَآلِهِ وَ سَلَّم ) ، حکومت و فرمانروایی و امور سیاسی اسلام را قبضه کنند . و جانشین رسمی پیامبر ( صَلَّی اللهُ عَلَیهِ وَآلِهِ وَ سَلَّم ) را که در روز غدیر تعیین گردیده بود عقب بزنند . آنچه در این مجموعه گردآوری شده اتفاقاتی است که در آخرین روزهای عمر پیامبر ( صَلَّی اللهُ عَلَیهِ وَآلِهِ وَ سَلَّم ) به وقوع پیوست شامل سرپیچی از دستور پیامبر اکرم ( صَلَّی اللهُ عَلَیهِ وَآلِهِ وَ سَلَّم ) مبنی بر همراهی با سپاه اسامه و سوء استفاده آنها پس از وخامت حال پیامبر گرامی ( صَلَّی اللهُ عَلَیهِ وَآلِهِ وَ سَلَّم ) برای اقامه نماز و وانمودکردن به اینکه پیامبر غیر از علی بن ابی طالب ( عَلَیهِ السَّلام ) را به عنوان جانشین معرفی کرده است و گنجاندن مباحثی پیرامون نامه ی نامکتوب حضرت با پرداختن به کلیه زوایا و شبهات و مقایسه عملکرد تفرقه افکنان در زمان بیماری پیامبر با زمان خلیفه ی اول که با استفاده از کتب عامه و خاصه پاسخ آنها جمع آوری شده است . انجام این تحقیق بنا بر ضرورت نیاز دنیای امروز صورت گرفته که تمام جبهه ی و کفر در مقابل دنیای اسلام صف آرایی نموده اند و هر روز توطئه های جدیدی را بنیان و پایه گذاری می نمایند . زیرا پرداختن به زوایای مسائل اختلاف برانگیز بین تشیع و تسنن و روشن نمودن ابهامات از راههای مقابله با توطئه افکنان و تفرقه انگیزان می باشد . در این تحقیق از برخی کتب معتبر و مرجع تشیع و تسنن مثل تاریخ طبری ، صحیح بخاری ، ناسخ التواریخ ، روضه الصفا و الارشاد و سبعه من السلف و ریزترین مباحث و شبهات پیرامون موضوع با جواب آنها فیش برداری شده و پس از ربط منطقی به طور کامل به موضوع پرداخته شده است . واژگان کلیدی این تحقیق : سرّ نامه رساله ارسال منع حدیث .
 حجاب در قرآن و سنت
نویسنده:
رویا باقرپور طرقبه
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
کلمه«حجاب» به معنی « پوشیدن». «حجاب » که بیشترین استعمالش « پرده» می باشد و از آن جهت مفهوم پوشش می دهد که پرده، وسیله پوشش است. در عصر حاضر نسل جوان سؤالهای زیادی در خصوص دستورات اسلام نسبت به این مسئله دارند و یا برخی براساس جهل یا غفلت تفسیرهایی اشتباه از آن کردند که به برخی از تناقض های آنها همراه با پاسخ در مبحث پیشینه موضوع اشاره گردیده است و مجموعه حاضر پاسخی بر این افراد می باشد که البته مطالب با استفاده از منابع مرجع و معتبر با سیری منطقی تنظیم و تدوین گردیده است. چون حجاب یک امر فطری است ، ابتدائا بر آن دلیل نقلی و عقلی ذکر کردیم و سپس دستورات اسلام پیرامون پوشش مردان در ذیل آیات اعراف /27 و نور / 30 و روایات مربوطه اشاره شده است تا اثبات گردد حجاب فقط برای زنان تشریع نگردیده است. حجاب زنان را با حجاب امهات المؤمنین شروع کردیم چون آنها الگویی هستند بر زنانی که دارای مقام اجتماعی خاص هستند ، که می بینیم حتی نسبت به کیفیت و محتوای سخن گفتن آنان دستوراتی وجود دارد، چه رسد به نحوه برخورد آنان، زنان مؤمنه دیگر اگر می خواهند بر احکام و نکاتی بر پیرامون حجاب، نگاه کردن، سخن گفتن، زینت ....... دست یابند لازم است به آیات احزاب /32 و نور/ 31 مراجعه فرمایید. در نهایت متذکر می شویم که خداوند دستوراتی طبق آیات نور /27 و نور /58 برای ورود به حریم شخصی دیگران و پدر و مادر و اینکه چه کسانی و در چه زمانهایی باید رعایت کنند یادآور شده و بزرگان دین آنها را مرتبط به پوشش دانستند. نکته مهم این است که چون تأویل و تفسیر پیامهای الهی در کلام معصومین ( ع) می باشد، بین این سخنهای نورانی تفکیک نشده و سعی کردیم که در ذیل آیات، روایات مربوطه ذکر گردد، که البته بیشتر به کتب روایی معتبر از جمله « من لا یحضره الفقیه، وسائل الشیعه، بحارالانوار و یا نفاسیری از جمله « الجوامع، مجمع البیان ، المیزان، منهج الصادقین ، نمونه و نور» استفاده شده است. کلید واژه های این مجموعه عبارتند از : 1- حجاب 2- جلباب 3- خمار 4- تبرج
 توکل از دیدگاه قرآن و روایات
نویسنده:
گلی عبدالقادری
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
توکل سپردن کار به دیگری است و او را سرپرست همه امور محوله دانستن. و توکل بر خدوند تکیه دادن و واگذاری همه امور اعم از تعبدی – تشریعی و تکوینی به عله العلل و مسبب الاسباب است با این عقیده که موکل شما با آگاهی وعلم مطلقی که دارد و از قدرت بی پایان و نامحدودی که عین ذات اوست بهره مند است، توانایی آن را دارد که از موکل خویش بهترین نگاهبانی انجام دهد و از همه امور وحشتناک در مسیر زندگی او را هدایت کند و به سلامت و به زیباترین شکل، او را به ساحل من که همان کمال نقس است برساند. این توکل با تلاش و کوشش هماهنگی است و بلکه توکل بدون تلاش و کوشش همان آب در هاون کوبیدن و امری است بیهوده و بر آن ثمری مترتب نیست. هدف از تحقیق تلاش در راستای سیراب نمودن عطش درونی بود که سعی شد مطالبی سودمند با توجه به دیدگاههای مختلف در این پایان نامه بهمعرض در آید. بعلاوه اینکه ثری منسجم درباره مباحث توکل به دوستداران عرضه گردید شاید بتوان به سؤالاتی که در اذهان است توکل و تعارض آن عملکردهای پیش آمده جواب داده شود و با کنار هم قرار دادن آیات و روایات و مباحث تفسیری برای رفع برخی از توهمات قدمی هرچند اندک برداشته شود.
 نگرشی بر قیام امام حسین ( ع) و نقش آن در عزت و افتخار حسینی
نویسنده:
بتول اسدی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسای حوزه: ,
چکیده :
موضوع تحقیق نقش قیام امام حسین ( ع) در عزت و افتخار حسینی می باشد. هدف از این تحقیق بیان اهمیت قیام ابا عبدا… و تأثیرات شگرفی که بر جامعه آن روز و تمامی اعصار گذارد و سرآغاز قیام ها و جنبش های عزت طلب و افتخار آفرین برای مسلمانان و غیر مسلمانان گردید. باشد که با این قیام و با زنده نگهداشتن یادبانیان قیام اسلامی که می رفت تا از آن جز نام چیز دیگری باقی نماند بار دیگر جان تازه ای و درباره احکام و فرامین و قوانین اسلام در چار چوب اصلی خودشان قرار گرفت و در جامعه اسلامی به نحو احسن اجرا می گشت دامنه این تحقیق بسیار وسیع و گسترده است به طوری که اگر بخواهیم به شرح و بسط آن بپردازیم شاید صدها و هزاران کتاب و مقاله شود چرا که قیام ابا عبدا… چون راز سر به مهری بود که هر روز که از آن می گذرد حقایق آن بیشتر کشف می گردد و بیشتر جنبه های عزت مندانه آن برای مردم هویدا می گردد منابعی که در این تحقیق به کار رفته بیشتر کتابخانه ای بود و شامل قرآن . کتاب روایی و تاریخی و تألیفات معاصر و پاره ای نیز مقالات و نشریه های است که در سالهای معاصر و به ویژه در سال 1381 که سال عزت و افتخار حسینی نامیده شده استفاده شده است. از این رو چون حادثه و قیام کربلا در چهارده قرن پیش به وقوع پیوسته و اثری معاصر نیست جز این منابع ، منابع دیگری در اختیار نیست و فقط می توان از منابع فوق حظ کافی برد. پاسخی که این اثر تحقیقی گرفتم علاوه بر اینکه با زندگی ابا عبدا… و فضایل و کمالات و جایگاهش آشنا شدم به این مطلب دست یافتم که امام ( ع) از ابتدای خلقت فردی متفاوت از سایر انسانها بوده است و گویا خداوند از همان ابتدا او را برای مسئولیت خطیر و مهم خلق نموده و خواسته با این تفاوتهای ظاهری از بقیه انسانها متمایز باشد و همچنین نتایج قیام ابا عبدا… که سبب استواری اسلام و صلابت و به طور کلی سبب زنده شدن اسلام گردید. و این خود مهمترین نتیجه این قیام حماسی و پر شور است و همچنین عزت و افتخاری که این قیام مقدس برای مسلمانان خاصه شیعیان بر جای گذاشت که نه تنها خود مسلمانان بلکه حتی کسانی که به اسلام اعتقادی ندارند نیز بر آن صحه می گذارند. اینکه هر ساله به یاد شهیدان کربلا این همه مراسم پر شور در سر تا سر کشورهای اسلامی به پا می گردد که سبب مهم اتحاد آنها با یکدیگر می گردد و هم آنان را نسبت به دشمنان داخلی و خارجی هوشیار می سازد. تا آنان چون عا شورائیان از اسلام از وطن و حیث مان دفاع نماید و هرگز تن به ذلت و خواری و زبونی نسپارند. آری این مهمترین نتیجه قیام حماسی ابا عبدا… است که برای ما نیز تا قیام قیامت زنده و جاوید خواهد بود.
 نگرشی به مساله غیبت ( در زندگی امام زمان ( عج) )
نویسنده:
خیری اسدی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسای حوزه: ,
چکیده :
غیبت در لغت به معنای غایب شدن و ناپیدا شدن و این ناپیدایی به معنی این نیست که اصلاً آن حضرت وجود ندارد. بلکه او وجود دارد و در بین مردم زندگی می کند و امدادهای غیبی اش شامل افراد می شود. در اصطلاح غیبت یعنی اینکه به ایشان مأموریت داده شده که جامعه بشریت را رهبری کند و جهان را پر از عدل و داد کند زمانی پر از ظلم و ستم شده باشد. هدف از انجام این تحقیق شناخت مختصری از زندگانی آن حضرت بود و همچنین پاسخگویی به سئوالاتی که پیرامون مسئله مطرح شده بود، که در جامعه در مورد ایشان مطرح می شود زیرا بیشتر این سئوالات بطوری بود که اگر جواب قانع کننده داده نشود مردم را از هدف اصلی شان دور خواهد نمود. و این سئوالات بیشتر جنبه این را دارد که می خواهند ذهن شیعه را بصورتی به مخاطره بیندازند و از امامان معصوم از جمله حضرت مهدی ( عج) دور سازند. بنابراین پس از انجام این تحقیق می توان گفت که مسئله غیبت فقط خاص امام زمان نبوده و نه به عنوان یک مسئله غیر منتظره و ناگهانی شمرده نمی شود بلکه از لسان پیامبر ( ص) و ائمه اطهار این مسئله به طور واضح بیان گردیده و با رجوع به آیات و عقل می توان آنها را اثبات کرده به خصوص فلسفه غیبت امام ( عج) از دیدگاه های مختلف به اثبات رسیده که عوامل مختلفی در انجام آن نقش دارد.
 سیره امام جعفر صادق ( ع)
نویسنده:
طیبه عابدی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
(سیره سیاسی امام جعفر صادق ( علیه السلام ) مجموعة تحقیق حاضر پیرامون سیاست های امام جعفر صادق ( علیه السلام ) در عصر امویان و عباسیان می باشد . از آن جایی که سیره به معنی روش و سیاست به معنی حکومت کردن است دراین تحقیق به روش حکومت کردن امام صادق ( علیه السلام ) و شیوه های برخوردسیاسی ایشان در عصر اموی و عباسی پرداخته شده تا با الگوقرار دادن روش های سیاسی امام صادق ( علیه السلام ) در عصرکنونی بتوانیم به پاسخگویی خیلی از سوالات فائق آییم در نتیجه نیازمندی به این شیوه های سیاسی بنده را به آن واداشت که این موضوع را انتخاب نمایم ابتدا سیاست را تعریف نمودم تامراد از سیرة سیاسی برای مخاطبان آشکار شود . سیاست یعنی تصدی امور اجتماعی برای اجرای دستورهای خدا در میان مردم ششمین پیشوای شیعیان ، در 17 ربیع الاول ، سال 83 در مدینه متولدشد . نام مبارکش جعفر ، کنیه اش ابوعبدالله و مشهورترین لقب اش صادق است . صادق نامیده شد تا از جعفر ، فرزند امام هادی علیه السلام معروف به جعفر کذاب بازشناخته شود . دوران 31 سالة پیش از امامت امام ( علیه السلام ) را می توان دوران آمادگی آن حضرت برای پذیرش رسالت الهی دانست . ایشان در سال 114 ه عهده دار منصب امامت شدند . این دوران از نظر سیاست اجتماعی با فراز و نشیب های زیادی روبه روبود که درهم پیچیده شدن طومار حکومت امویان و روی کارآمدن عباسیان از مهمترین آن هاست از جمله عوامل انقراض حکومت اموی ، ضدیت حکمرانان اموی با اسلام و فشارهای سیاسی و اقتصادی برمردم و همچنین کشمکش های درون دستگاه خلافت و دیگر عوامل می باشد با سقوط امویان عباسیان برمسند حکومت تکیه زدند . با ترسیم شرایط سیاسی دوران امام ( علیه السلام ) برای ما معلوم می شود علت اینکه امام ( علیه السلام ) قیام نظامی انجام نداد یکی نداشتن یار و یاور و دیگری عدم صداقت عباسیان بود. امام ( علیه السلام ) برای این که اعتراض خود را به مخالفان انتقال دهد شیوة تقیه را برگزید . از دیگر اقدامات مهم امام صادق ( علیه السلام ) تأسیس نهاد وکالت و تأسیس دانشگاه جعفری بود . از مهمترین ویژگی های این دانشگاه می توان به این مورد اشاره نمود که هویت این نهاد مستقل وابستگی به دستگاه حکومت نداشت . تضادو شکاف بین دو جبهة امامت و خلافت به جایی رسید که در نهایت ، منصور ، خلیفة عباسی به وسیله اسم امام صادق ( علیه السلام ) را در تاریخ 25 شوال سال 148 ه به شهادت رساند و در بقیع در کنارپدر و نیاکان خود به خاک سپرده شد . لهذا ، دستیابی به این مهم امکان پذیرنبود مگر با مراجعه کتب مرجع شیعی و سنی از جمله : ناسخ التواریخ ، تاریخ یعقوبی و تاریخ بناتکی و کتب روائی از جمله نهج البلاغه بهارالانوار . مهم ترین کلید واژ ه ها سیره ، سیاست ، امام ، صادق ، شیعه ، تقیه ، فقه ، اموی ، حنفی ، حنبلی ، مالکی ، شافعی و ... می باشد .
  • تعداد رکورد ها : 7