جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 4
اسراف و آثار فردی و اجتماعی آن از منظر اسلام
نویسنده:
طاهره طلائی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
موضوع پژوهش حاضر مفهوم اسراف و تبذیر در قرآن و سنّت، عوامل ایجاد آن، آثار و پیامدهای فردی و اجتماعی آن است. انسان مادامی که زندگی می کند نیازمند امکانات و بهره برداری از آن هاست. لذا باید با نحوه ی صحیح استفاده از آن ها آشنا شود. چگونگی مصرف تأثیر مستقیمی در سعادت و شقاوت دنیوی و اخروی انسان خواهد گذاشت؛ از این رو تأمّل و تدبّر در این بخش از زندگی بسیار ضروری است. متناسب با موضوع مصادیقی از اسراف و تبذیر، عواملی که سبب پیدایش آن می شود، پیامدهای فردی و اجتماعی آن مورد بررسی قرار می گیرد. همچنین راهکارهایی جهت مبارزه با این رذیله ی اخلاقی- اجتماعی اتخاذ می گردد تا جامعه از صدمات ناشی از آن ایمن گردد. روش تحقیق به صورت کتابخانه ای می باشد. پس از بررسی آیات قرآن، تفاسیر، کتب روایی و اخلاقی و دیگر کتب در زمینه ی اسراف و علل و عوامل آن، روش تحلیلی توصیفی می باشد. در این پژوهش مجال بررسی کارشناسانه ی آماری نیست. اسراف سبب فقر و وابستگی گشته و مفاسد اخلاقی و رفتاری را به دنبال دارد که خود معلول عواملی است که برای پیشگیری، شناخت آن ها لازم است. برای مقابله با اسراف باید درست مصرف کردن به صورت یک فرهنگ درآمده و مظهر رشد یک ملت محسوب گردد و برای اینکه این باور در وجود تک تک افراد جامعه ایجاد شود. همکاری همه ی گروه های اجتماعی لازم است. واژگان کلیدی: اسراف، تبذیر، اصلاح، صرفه جویی، قناعت.
 بحران معنویت در جامعه
نویسنده:
همایون فاطمه
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسای حوزه: ,
چکیده :
عنوان تحقیق پایانی « بحران معنویت در جامعه» است. بحران معنویت یعنی دین گریزی و روی گردانی از ارزش های اخلاقی و انسانی و اسلامی. با آن که حس حقیقت شناسی و شوق سعادتمندی در همه افراد بشر موجود است، ولی دیو نفس، او را فریب داده و بادهای غرور و نخوت و خودپسندی، وی را به وادی هولناکی سوق داده است که خود و خدای خود را فراموش می نماید و از معنویات گریزان است. در این تحقیق به بررسی علل پیامدها و راه های مهار بحران معنویت در جامعه می پردازیم. این بحران در صورتی به وجود می آید که انسان توجهی به ارزش های الهی نداشته و مرتکب جرایم و گناهان فردی و اجتماعی گردد. اگر این بحران مهار نشود پیامدهای سوئی برای خانواده و جامعه به وجود می آید. ولی با غلبه بر بحران معنویت و حاکم شدن ارزش های الهی و هنجارهای اسلامی در جامعه و شناخت راه های جلوگیری از گناه، زمینه گرایش به اخلاقیات و معنویات و دوری از عوامل بحران فراهم خواهد شد که آگاهی نسبت به این موارد و انس با ارزش های معنوی و دوری از وسوسه های شیطانی از اهم اهدافی است که مورد نظر در این تحقیق می باشد. از آیات و کتب روایی مانند نهج البلاغه و بحارالانوار و اصول کافی و از تفاسیر مانند تفسیرالمیزان و مجمع البیان و از کتب اخلاقی استفاده شده است. تحقیق از نوع کاربردی است و به قصد حل و رفع مشکل انجام می شود و مبحث مورد نظر به صورت توصیفی و تحلیلی است و از روش کتابخانه ای استفاده شده است. واژگان کلیدی عبارتند از: بحران، معنویت، اسلام، ارزش، هنجار، دین، گمراه، فساد، چالش، انحراف.
 بررسی سیره اخلاقی- سیاسی امام موسی کاظم ( ع)
نویسنده:
راضیه محمدآبادی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسای حوزه: ,
چکیده :
با توجه به شواهد تاریخی، در رابطه با بُعد اخلاقی و سیاسی امام موسی کاظم(ع) باید گفت که، در وجود حضرت(ع) مثل سایر ائمه(ع)، صفات اخلاقی به مرتبه کمال رسیده است. از سویی دیگر، سیاستمداری به معنای اصیلش مشاهده می شود؛ لذا با توجه به اهمیت این دو بعد و تبیین واژه ی سیاست و اخلاق در زندگی حضرت(ع) بر آن شدیم که به بررسی سیره سیاسی، اخلاقی امام موسی کاظم(ع) بپردازیم. تا ضمن آشنایی اجمالی با زندگی امام ( ع) و الگو برداری از نکات اخلاقی، عبادی در زندگی حضرت(ع)، به رفع تقریبی شبهات و ذهنیات سوء نسبت به ابعاد زندگی حضرت(ع) نیز پرداخته باشیم؛ لذا در ادامه به اختصار به زندگی حضرت اشاره م کنیم : لقب : کاظم – کنیه : ابوالحسن – ولادت : روز یکشنبه 7 صفر سال 128 هجری. – شهادت : 25 رجب سال 183 هجری. – محل ولادت : ابواء – محل دفن : کاظمین – نام مادر : حمیده خاتون(س) – نام پدر : جعفر بن محمد(ع) – فرزندان : بنا بر یک قول 38 نفر به نام های : علی الرضا(ع)، زید، ابراهیم، عقیل، هارون، حسن، حسین، عبدالله، اسماعیل، عبیدالله، عمر، احمد، جعفر، یحیی، اسحاق، عباس، حمزه، عبدالرحمان، قاسم، جعفرالاصغر، خدیجه، ام فروه، اسماء، علیه، فاطمه، ام کلثوم، آمنه، زینب، ام عبدالله، زینب صغری، ام قاسم، حکیمه، اسماء صغری، محموده، امامه و میمونه. فضایل : 1- آن حضرت ( ع) عابدترین مردم بودند، تهجد شبانه داشتند، روزه بسیار می گرفتند. 2- بسیار بردبار و با گذشت بودند، به طوری که از گناه و تقصیر دیگران زود می گذشتند، لذا آن حضرت ( ع) را کاظم می گویند. امام(ع) در عصر خلفاء : حضرت موسی بن جعفر(ع)، زمان خلافت منصور، مهدی، هادی و هارون را درک کردند. ایشان مدتی را در زمان منصور بودند، بعد از او مدت ده سال نیز در زمان حکومت مهدی عباسی زندگی کردند و در این مدت، یک بار حضرت ( ع) را به عراق طلبید و در آنجا محبوس نمود، ولی چون معجزات بسیاری از امام(ع) دید، جرأت آزار رساندن به حضرت ( ع) را پیدا نکردو ایشان را آزاد نمود. بعد از مهدی، هادی عباسی به خلافت رسید. او نیز مدت زیادی حضرت(ع) را زندانی کرد، اما اجل مهلتش نداد و از دنیا رفت. وقتی هارون به خلافت رسید، حضرت ( ع) را در زندان های مختلف مورد شکنجه قرار داد و سرانجام به دستور او، توسط سندی بن شاهک با زهر به شهادت رسیدند. کلید واژه ها : سیره، اخلاق، سیاست، امام، کاظم
آثار ذکر خدا در زندگی فردی و اجتماعی
نویسنده:
مرضیه کامل عرب
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
موضوع این پایان نامه آثار ذکر خدا در زندگی فردی و اجتماعی می باشد که با هدف گسترش ذکر در میان مردم جمع آوری شده و تأثیرات ذکر را در زندگی فردی و اجتماعی بررسی نموده است و عواملی که باعث دور شدن انسان از خدا می شود و آثار این عوامل را بر روی انسان بررسی می کند. امروزه بسیاری از مشکلات انسان به خاطر نبود یاد خدا در متن زندگی است. با اتکا به خداوند تمامی مشکلات مادی و معنوی قابل حل است و شیطان بر انسان تسلطی نخواهد داشت. این پایان نامه با موضوع دینی، به بررسی آیات و روایات پرداخته و به شیوه کتابخانه ای تدوین شده و از کتب تفسیری و روایی در آن استفاده شده است.
  • تعداد رکورد ها : 4