جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 3
انتظار و وظایف منتظران در عصر غیبت
نویسنده:
طاهره نظافت فرزقی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
موضوع این پایان نامه انتظار و وظایف منتظران در عصر غیبت می باشد. اهدافی که این موضوع دنبال می کند مشخص شدن وظایف منتظران می باشد، تا به وسیله شناخت و عمل به آن جزء منتظران واقعی امام زمان ( عجل الله تعالی فرجه الشریف) باشیم. مسائل مطرح شده این که انتظار چیست؟ آیا در ادیان الهی ریشه دار می باشد، غیبت چه ویژگی هایی دارد، چگونه اثبات می شود؟ وظایف منتظران در عصر غیبت چیست؟... این تحقیق از دامنه وسیع برخوردار است، و عالمان و دانشمندان دینی به حق خیلی در این راستا تلاش نموده اند، منابع موجود، بیشتر کتابهای حدیثی می باشد که در این راستا به رشته تحریر درآمده است که از آن جمله در اصول کافی در بخش حجت احادیثی در این ارتباط مطرح شده و نیز در کمال الدین و تمام النعمه، ... و روش استفاده از آن ها هم این گونه است که در هر موضوع با مراجعه به احادیث مربوط به آن، استفاده و به کار ببندیم. بهر حال نتایج حاصل از این پایان نامه بدست آمده این که بحث مورد نظر بخصوص مسئله حکومت جهانی در آخر الزمان یکی از مباحث مهم می باشد. این که دولتی بر جهان حکومت خواهد کرد که از عدل برخوردار خواهد بود. و در آن همه مردم مظلوم عالم به حق خواهند رسید و از هر ظلم و ستمی رها خواهند شد. خلاصه این که در آخرالزمان نجات بخشی خواهد آمد و این رهایی حاصل خواهد شد. نجات بخشی نهایی در افکار و اعتقاد بشر ریشه دار می باشد. حتی در ادیان موجود، این اعتقاد وجود دارد و در اسلام که دین خاتم می باشد این اعتقاد عمیق تر می باشد. چنین نجات بخشی منتظرانی می خواهد که از سویی باید خودآگاهی و خودسازی داشته، در زمینه سازی این حکومت قدم بردارند و از طرفی از امتحانهای گوناگون سرفراز برآیند تا لایق چنین حکومتی باشند. بدون شک یکی از دلایل غیبت هم همین می باشد. این که مردم در مشکلات و رویدادهای مختلف امتحان داده و افراد خالص مشخص شود. انتظار باید در چارچوب خاص صورت پذیرد، و در زندگی فردی و اجتماعی او دیده شده به گونه ای که قلب آقا امام زمان ( علیه السلام) از او خشنود باشد. تا به امروز در ارتباط با انتظار و وظایف منتظران در عصر غیبت کتابها نوشته شده است و سخن ها رفته است، و این دلیل بر این است که عالمان دینی در این ارتباط کوشیده اند تا یاد و نام آقا امام زمان ( علیه السلام) را در جامعه بشری زنده نگهدارند. ما نیز باید بکوشیم در کشور خودمان و سپس در سطح جهانی این یاد و نام را زنده نگهداریم و با عمل کردن به دستورات دینی، اسلام را به گونه ای جذاب و با کلامی زیبا بیان نموده، بخصوص قشر جوان که بیشترین جمعیت را به خود اختصاص داده است چرا که دین زیباست، اما این زیباترین، زمانی که از سوی افرادی نازیبا بیان شود آن جلوه را نخواهد داشت. به امید آن روز که همه جهان پذیرای ظهورش گردد.
 نقش حضرت خدیجه ( س)در تاریخ اسلام
نویسنده:
زهرا سالاری
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
نقش حضرت خدیجه(س) در تاریخ اسلام پیامبر اکرم ( ص) فرمودند : مردان بسیاری به کمال رسیدند اما از زنان فقط چهار نفر به کمال رسیدند که عبارتند از : آسیه همسر فرعون، مریم دختر عمران، خدیجه دختر خویلد، و فاطمه دختر محمد. هر یک از این چهار بانوی نامدار ونمونه ، حقّ بزرگی بر فرهنگ و تمدن بشریت ( مخصوصا تمدن اسلامی) دارند، زیرا در استوار کردن راه سعادت و کمال بشر نقش سرنوشت سازی داشته اند. بدون شک کسی که به این مرحله از کمال رسیده باشد ، در تاریخ زمان حال و آینده ی خود تأثیری شگرف خواهد گذاشت؛ چرا که تاریخ، زندگی و سیره ی آن ها را به عنوان الگوی مناسب به مردان و زنان دوران ای مختلف معرفی خواهد کرد. در میان زنان تاریخ ساز ، زندگی خدیجه به عنوان یک اسوه ی نمونه و تأثیر آن حضرت در تاریخ اسلام ، از اهمیت خاصی برخوردار است. در اینکه از خدیجه می توان به عنوان یک زن نمونه و اسوه بای همه اعصار ( مخصوصا زمان حال) نام برد، جای هیچ شک و ابهامی نیست، چرا که پیامبر(ص) بارها فرمودند: افضل نساء اهل الجنه خدیجه بنت خویلد، و فاطمه بنت محمد ، و مریم بنت عمران، و آسیه بنت مزاحم امراه فرعون. برترین و پرفضیلت ترین زنان بهشت خدیجه دختر خویلد و فاطمه دختر محمد و مریم دختر عمران و آسیه دختر مزاحم، همسر فرعون می باشند. در این تحقیق به روش کتابخانه ای ف زندگانی حضرت خدیجه ( س) قبل و بعد از بعثت بررسی می شود، همچنین فضایل و مناقب آن حضرت از منابع اهل تشیع و تسنن ، از سه دیدگاه قرآن، احادیث و مورخان مورد بحث قرار می گیرد تا اولا نقش و تأثیر شگرف این بانودر شکل گیری و پیشرفت اسلام شفافتر شود، ثانیا زندگانی و شخصیت آن حضرت برای زنان حال و آینده جامه ما الگوی کاملی از زن مسلمان باشد. نقش و تأثیر خدیجه(س) در تاریخ اسلام و تأثیر آن حضرت ( س) در رشد و نمو درخت توحید را از دو دیدگاه مادی و معنوی می توان بررسی کرد. تأثیر مادی آن حضرت ( س) بر پیکره و شجره ی اسلام تا آنجاست که پیامبر اکرم ( ص) فرمودند: ما قام و لا استقام الدین الا بسیف علی و مال خدیجه. یعنی دین اسلام شکل نگرفت و مستحکم نگشت، مگر به شمشیر علی ( ع) و ثروت خدیجه. درباره تأثیر معنوی آن بانوی بزرگ بر دین اسلام ، همین بس که خداوند عزو جل از نسل و سلاسه ی خدیجه ( س)، شجره ی طیبه ی اهل بیت(ع) را خلق نمود و خداوند هر روز در برابر ملائکه مقرب درگاهش به وجود پر برکت خدیجه مباهات می کند. فان الله یباهی بک کرام ملائکته کل یوم مرارا.
فلسفه انتظار و وظایف مردم در زمان غیبت
نویسنده:
بتول محمدیان مقدم کاریزنوئی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
اندیشه مهدویت و انتظار از جمله بنیانهای فکری اسلام و مورد اتفاق همه ادیان الهی است عطش عدالت در نهاد بشر و سرخوردگی های او از وضعیت عمومی جهان و توجه به وعده های ادیان درباره آینده تاریخ ، جلوه ای از جایگاه و اهمیت این اعتقاد است . مکتب شیعه در این عرصه ، سخنی روشن تر دارد؛ چرا که موعود خود را زنده و ناظر می داند و در انتظار ظهور حیات بخش اوست . از دیدگاه تاریخ ؛ فلسفه امید و انتظار در مذهب شیعه ، رمز بقای این مذهب در طول تاریخ اسلام ، اتصال شیعه به امام و در واقع نوعی تکامل و راهگشایی است . و از دیدگاه عقیدتی ، انتظار دارای ابعاد توحید ، نبوت ، قرآن ، امامت ، عدل و معاد است زیرا فرج امام زمان ( عجل الله تعالی فرجه و شریف ) فقط به قدرت الهی تحقق پیدا می کند و رسالت امام مهدی ( علیه السلام) استمرار راه پیامبران و ائمه معصومین ( علیهم السلام ) در برپایی حکومت عدل الهی و مبارزه با طاغوتها است و انتظار ظهور در واقع نوعی مبارزه با مستکبران است و این ممکن نیست جز با تمسک به احکام اسلام و معارف قرآن و اجرای دستورات شرع مقدس است وبا ظهور امام ، ظالمان و ستمگران به سزای اعمال خود می رسند و از دیدگاه فلسفه عملی ، منتظران باید دیندار ، پارسا ، مقید به مکتب و خط مکتب ، آمر به معروف و ناهی از منکر و آمادگی نظامی داشته باشند و از دیدگاه فلسفه اجتماعی ، انتظار نه تنها عاملی برای رکود و واپس ماندگی نیست ، بلکه عامل اساسی در جهت تلاش و سازندگی آینده بشریت صبر و تحمل و پایداری در برابر رهبریهای فاسد و مبارزه با فساد است و از دیدگاه فلسفه تربیتی و روان شناختی با توجه به روایات اهل البیت ( علیهم السلام ) و نیز منابع غربی ، به بررسی آثار تربیتی ،اخلاقی و روان شناسی انتظار پرداخته می شود . انتظار علاوه بر رویکرد عاطفی دارای رویکردهای معرفتی ، اجتماعی ، اخلاقی و فردی است . گسترش امیدهای واقعی در بشر که انسان بر تداوم زندگی و تحمل دشواریهای آن بدان نیاز دارد ، پویایی معطوف به هدف ، استقرار وحدت و همبستگی که باعث نوعی پیوند و دلبستگی و وحدت میان معتقدان به آن هدف می شود . مراقب دایمی و احساس حضور و ناظر اعمال بودن امام ، سلامت اخلاقی جامعه را که زمینه ساز جامعه سالم می باشد از آثار بسیار مهم روان شناختی انتظار است . با توجه به اهمیت انتظار باید منتظرین به وظایف فردی و اجتماعی خود عمل کنند و وظایف فردی مانند معرفت امام و شناخت حقوق امام ، محبت ، اطاعت ، تسلیم بودن و عجله نکردن و انتظار است و وظایف اجتماعی که در دو مقوله وظایف فردی و وظایف نهادهای حکومتی است . و در آخر انتظار در آزمایش انسانهاست و باعث رشد و پویایی شیعیان ، اصلاح خود دیگران و مسئولیت شدیدتر در میان انسانها می شود . پس وظایف منتظران فقط دعا و نیایش نیست بلکه هر یک باید به وظایف فردی و اجتماعی خود آگاه بوده و به آنها عمل کنند . این پایان نامه از سه بخش تشکیل شده است بخش اول : نگاهی به زندگی امام ، بخش دوم : نگرشی بر فلسفه انتظار ، بخش سوم : وظایف مردم در زمان غیبت .
  • تعداد رکورد ها : 3