جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 14
«ولایت فقیه» در مقبوله ابن حنظله
نویسنده:
قربانعلی دری نجف آبادی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
عدالت و نظام قضا در سیره و اندیشه امام خمینی
نویسنده:
قربانعلی دری نجف آبادی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
امام خمینی، منادی عدالت قضایی در کالبد زمان
نویسنده:
قربانعلی دری نجف آبادی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
میزگرد نظام سیاسى اسلام
نویسنده:
محمدتقى مصباح یزدى، محمدصادق لاریجانى، قربانعلی دری نجف آبادی، علی اکبر صادقی رشاد
نوع منبع :
مقاله , مناظره،گفتگو و میزگرد
منابع دیجیتالی :
بررسی انتقادی تئوری نئوکلاسیکی رفتار مصرف کننده با نگرشی به ارزشهای اسلامی
نویسنده:
اصغرشاهمرادی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
هدف از این تحقیق، بررسی انتقادی تئوری نئوکلاسیکی رفتار مصرف کننده با نگرشی به ارزشهای اسلامی است. ایده تحقیق حاضر در بررسی رفتار مصرف کننده مسلمان بر این استوار است که اصولا" تابع مطلوبیت این فرد گسترده تر از تابع مطلوبیت در تئوری مرسوم است. در تابع مطلوبیت علاوه بر مصارف فرد از کالاها و خدمات مصارف دیگران و رضایت خداوند نیز قراردارد. تحقیق حاضر که به روش کتابخانه ای انجام شده، مشتمل بر پنج فصل می باشد. فصل اول، اتختصاص به روش شناسی علم اقتصاد دارد. در فصل دوم، اقتصاد نئوکلاسیکی مورد بررسی قرار می گیرد. فصل سوم به تئوری نئوکلاسیکی رفتار مصرف کننده می پردازد. فصل چهارم، تئوری نئوکلاسیکی رفتار مصرف کننده را مورد انتقاد قرار می دهد. نهایتا" فصل پایانی به بررسی رفتار مصرف کننده مسلمان اختصاص دارد. براساس یافته های تحقیق، در قالب تئوری نئوکلاسیک، مصرف کننده با یکسری فروض که در قالب انسان عقلایی بیان می شود، چنان رفتار می نماید که همواره به دنبال مقادیر بیشتر از کالاها و خدمات است. فرآیند تصمیم گیری بر اساس حاکمیت مصرف کننده چنان تنظیم می شود که در صورت عدم پیشینه سازی تابع مطلوبیت که در برگیرنده سلایق و آمال مصرف کننده است، فرد به عنوان انسان غیر عقلایی مطرح می شود. نقد ارائه شده در این تحقیفق، براین اساس استوار است که اولا" تئوری نئوکلاسیکی مصرف کننده خود دارای بار ارزشی است، پس می توان مفاهیم ارزشی اسلام، را نیز وارد مجموعه تئوری نمود و یک تئوری جدید ارائه کرد. ثانیا" می توان انسان عقلایی را جامع تر دید و آنرا چنان ترسیم کرد که علاوه بر آنکه در چهارچوب تئوری نئوکلاسیکی بگنچد، بتواند ارزشهای اسلامی را نیز رعایت نماید.تئوری حاضر بحث می کند که بر اساس یکسری اصول موضوعه که از متون دینی استخراج می شوند، تابع مطلوبیت فرد مسلمان علاوه بر مصرف کالاها و خدمات، مطلوبیت سایر افراد و نیز رضایت خداوند را شامل می شود. مصرف کننده مسلمان با توجه به درجه ایمان و رضایت خداوند که به صورت متغیری در تابع مطلوبیت تعریف می شود در سطحی از رضایتمندی خداوند قرار می گیرد. او سپس در آن سطح با تابع مطلوبیتی به هم پیوسته روبرو خواهد شد. در این تابع مطلوبیت به هم پیوسته علاوه بر مصرف خود، مصارف سایرین نیز وجود دارد و فرد مسلمان این تابع جدید را با توجه به قید درآمدی ماگزیمم می کند. با فرآیند پیشینه سازی به تابع تقاضای فرد از کالا خواهیم رسید که به قیمت کالای درآمد فرد، قیمت سایر کالاها و و مصارف سایرین از کالای مورد نظر بستگی دارد. تابع تقاضای بدست آمده حالت کلی و عمومی تابع تقاضای نئوکلاسیکی است و می توان این نتیجه را بیان کرد که تئوری نئوکلاسیکی رفتار مصرف کننده حالت خاص تئوری مطرح شده توسط این تحقیق است.
اثرات سیاستهای آموزشی بر توسعه سیاسی (با دیدگاه تطبیقی ایران و ژاپن)
نویسنده:
عامر ضیاء فیروزآبادی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
بی شک یکی از مقدمات و لوازم توسعه ی سیاسی، توسعه انسانی است، و بدون توسعه ی انسانی توسعه ی سیاسی محقق نمی گردد، و بستر و زمینه ی ایجاد توسعه ی انسانی، توسعه در امر آموزش است، و آموزش نقش و تاثیر بسزایی در رشد و توسعه ی انسانی و به تبع آن، رشد و توسعه ی سیاسی دارد، لذا اندیشمندان علوم اجتماعی و سیاسی در این باب نظره ها و آراء مهمی دارند و هر یک از زاویه ای به این موضوع پرداخته اند. اما در عرصه ی عمل و تجربه، یکی از معدود کشورهایی که در طی چند قرن اخیر دچار تحولات بسیاری گردیده است، کشور ژاپن بوده است. بیهوده نخواهد بود اگر بگوییم به هیچ کشوری در قرن بیستم همچون ژاپن به این میزان از توسعه و پیشرفت دست نیافته است. بسیاری از نظریه پردازان پس از بررسیهای بسیار به این نتیجه رسیده اند که این تحولات، و توسعه ناشی از آن، نتیجه برنامه ریزیهای دقیق این کشور در امر آموزش بوده است. لذا از آنجائی که توسعه و آموزش وابستگی شدید به یکدیگر دارند، بررسی این وابستگی، خصوصا" در مورد کشوری چون ژاپن که تحول عمیقی را پشت سر گذاشته و الگوی تحسین برانگیزی را به نمایش گذاشته، می تواند چراغی در جهت روشن نمودن راه برای کشورهای در حال توسعه باشد، و کشور جمهوری اسلامی ایران که به سرعت در جهت توسعه و پیشرفت گام برمی دارد، می تواند از این تجارب بدست آمده توسط ژاپن در امر سیاستهای آموزشی و اثرات آن بر توسعه استفاده نماید. لذا در این تحقیق، ابتدا به بررسی ژاپن به عنوان یک الگوی موفق از نظر استفاده صحیح از سیاستهای آموزشی در امر توسعه می پردازیم، آنگاه در کنار بررسی و مقایسه ی آن با کشور ایران سعی در بهره گیری عملی از این تحقیق می کنیم و به مقایسه تطبیقی ایران ژاپن خواهیم پرداخت تا هر چه بهتر از الگوی موفق ژاپن استفاده کنیم.
برخی مستندات قرآنی نهج البلاغه
نویسنده:
قربانعلی دری نجف آبادی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
بررسی ابعاد انسانی در نظام اقتصادی اسلام
نویسنده:
حامد مومنی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
هدف از تحقیق حاضر، بررسی ابعاد انسانی در نظام اقتصادی اسلام است. براساس فرضیهتحقیق نظام اقتصادی اسلام بطور گسترده و عمیق برخوردار از ابعاد انسانی می باشد. تحقیق حاضر که به روش کتابخانه ای انجام یافته مشتمل بر سه فصل است. فصل اول به بررسی مفهوم ابعاد انسانی و جایگاه این ابعاد در نظام اقتصادی می پردازد و نقش انسان را در توسعه اقتصادی مورد توجه و بررسی قرار می دهد. در فصل دوم، ابعاد انسانی از دیدگاه اقتصاد اسلامی مورد بحث واقع می شود. دراین فصل ابتدا در قسمتی مستقل مباحثی در راستای شناخت اقتصاد اسلامی ارائه می گردد و سپس جایگاه انسان در اقتصاد اسلامی بیان می شود و ویژگی انسانی اقتصاد اسلامی مورد بحث قرار می گیرد و نهایتا" فصل سوم به ارائه نمونه های ابعاد انسانی در نظام اقتصادی اسلام می پردازد. و در این راستا دو نمونه عمده را مورد بررسی قرار می دهد. ابتدا امتیازات عنصر انسانی در نظام اقتصادی اسلام را به عنوان نمودی از بعد حفاظت از مقام و ارزش والای انسان در اقتصاد اسلامی مورد بحث قرار می دهد و سپس حمایتهای نظام اقتصادی اسلام در جهت تامین نیازهای مادی اناسنها را به عنوان نمودی از بعد خدمت به انسان در راستای رفاه او در زندگی مادی بررسی می کند. براساس نتایج تحقیق، ویژگی بسیار مهم اقتصاد اسلامی که آنرا از سایر مکاتب اقتصادی جدا می کند. عبارتست از توجه، اهمیت و ارزشی که در این مکتب اقتصادی برای انسان در نظر گرفته می شود و می توان از ان به " ویژگی انسانی " تعبیر نمود. براساس این ویژگی ، اقتصاد اسلامی ملاحظات گسترده ای را جهت حفظ ارزش انسان در نظام اقتصادی و همچنین خدمت به او برای تامین نیازمندیهای مادی خویش در نظر می گیرد و بدین ترتیب می توان گفت که نظام اقتصادی اسلام دارای دو بعد عمده انسانی است که در چارچوب آنها حرکت نظام اقتصادی به گونه ای شکل می گیرد که اولاگ هیچ گئونه لطمه و خسارتی به مقام والای انسان وارد نیامده و ثانیا" تضمین کافی جهت تامین نیازهای مادی او صورت پذیرد. الگوی نظام اقتصادی اسلاآم، الگویی است که در آن مقررات خاصی جهت حفظ ارزش و مقام انسان در عرصه فعالیت خود در زمینه های اقتصادی تعیین گردیده است. از طرف دیگر نظام اقتصادی اسلام دارای یکسری برنامه حمایتی است که خود تضمینی بر تامین نیازهای مادی هر انسانی می باشد. به هر حال الگوی نظام اقتصادی با ابعاد انسانی که بوسیله اقتصاد اسلامی ارائه می گردد، تنها اضافه کردن الگکویی به الگوهای دیگر نیست، بلکه زمینه ای کاملا" نوین و مسیری متحول در تجدید رهیافت معمول به عملکرد نظام اقتصادی است.
مصاحبه با حضرت آیت الله دری نجف آبادی
نویسنده:
محمدعلی معینیان,قربانعلی دری نجف آبادی
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
جلوه هایی از منش فردی و اجتماعی شهید محمد منتظری
نویسنده:
قربانعلی دری نجف آبادی
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
  • تعداد رکورد ها : 14