جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 12
فریدون آدمیت ""و راه ایران به آبادانی
نویسنده:
علی میرسپاسی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
تأملات ایرانی: گویی از یاد برده ایم که خدا نیستیم
نویسنده:
علی میرسپاسی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
جهانی 1979: جغرافیا و تاریخ‌های انقلاب ایران [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
(علی میرسپاسی)Arang Keshavarzian, Ali Mirsepassi(آرنگ کشاورزیان)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Cambridge University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: انقلاب 1979 ایران نه تنها بر مسائل منطقه ای و بین المللی تأثیر گذاشت، بلکه جهان و زمان وقوع آن ممکن شد. این جلد چند رشته ای این انقلاب را در چارچوب های فراملی و جهانی آن ارائه می دهد. با حرکت ماهرانه از شخصی به جهانی و از استانی به ملی توجه را به کثرت فضاهای انقلاب مانند خیابان ها، مدارس، زندان ها، زندگی شخصی و تاریخ هایی مانند جنگ سرد و جهانی دهه های 1960 و 70 جلب می کند. . با طیف وسیعی از رویکردها، گلوبال 1979 انقلاب ایران را نه استثنایی یا نابهنگام، بلکه به عنوان قیامی متشکل از جغرافیاها و تاریخ های متعدد و در هم تنیده می داند که مفاهیم ایستا و محدود از محلی، ملی، منطقه ای و جهانی را مختل می کند.
گفتمان فکری و سیاست مدرنیزاسیون: مدرنیته مذاکره در ایران [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Ali Mirsepassi (علی میرسپاسی)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Cambridge University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: در این پژوهش تامل برانگیز، علی میرسپاسی به بررسی مفهوم مدرنیته می پردازد و تعصبات اروپامحور و خصومت با فرهنگ غیرغربی را که مشخصه توسعه آن بوده است، آشکار می کند. او با تمرکز بر تجربه ایرانیان از مدرنیته، تاریخ سیاسی و فکری آن را ترسیم می کند و با تحلیل دقیق اندیشه های روشنفکران کلیدی اسلامی، تفسیر جدیدی از بنیادگرایی اسلامی ارائه می دهد. نویسنده استدلال می‌کند که انقلاب ایران یک برخورد ساده بین مدرنیته و سنت نبود، بلکه تلاشی بود برای تطبیق مدرنیته در یک احساس هویت اصیل اسلامی، فرهنگ و تجربه تاریخی. او در پایان به ارزیابی آینده سکولاریسم و ​​دموکراسی در خاورمیانه به طور عام و در ایران به طور خاص می پردازد. این کتاب که سهم قابل توجهی در ادبیات مدرنیته، تغییرات اجتماعی و مطالعات اسلامی دارد، خواندنی ضروری برای محققان و دانشجویان نظریه و تغییر اجتماعی، مطالعات خاورمیانه، مطالعات فرهنگی و بسیاری از حوزه های مرتبط خواهد بود.
کشف ایران: تقی ارانی، جهان وطنی رادیکال [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Ali Mirsepassi (علی میرسپاسی)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Stanford University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: کشف ایران تاریخ ناسیونالیسم ایرانی را از طریق زندگی و کار تقی ارانی، بنیانگذار اولین مجله مارکسیستی ایران، دنیا، از نو بررسی می کند. آرانی در تلاش خود برای تصور آینده ای برای ایران که به روی ثروت های علمی جهان مدرن و تنوع تاریخی مردم خود باز باشد، ماتریالیسم مارکسیستی و اخلاق جهانی پیشرفت را با هم ترکیب کرد. او در پی آن بود که ایران را با گذشته‌اش پس از اسلام آشتی دهد که توسط ناب‌گرایان ایرانی طرد شده بود و توسط همتایان سنت‌گرایشان رمانتیک شده بود، در حالی که حال آن را به سمت غرب مدرن در تمام جنبه‌های پیچیده و متضادش جهت‌داد. همانطور که علی میرسپاسی نشان می دهد، جهان وطنی آرانی این خرد متعارف را پیچیده می کند که انحصارگرایی نژادی یکی از ویژگی های حل نشدنی ناسیونالیسم ایرانی قرن بیستم بود. در فضاهای فرهنگی مانند دنیا، آرانی و معاصرانش بحث های پر جنب و جوشی درباره هویت ملی، تاریخ و جایگاه ایران در دنیای مدرن داشتند. علی میرسپاسی در کاوش در زندگی کوتاه اما چشمگیر و نوشته های آرانی، تصویری از ایران بین دو جنگ را به عنوان تحت سلطه دولت پهلوی به چالش می کشد تا فضاهای فکری حاصلخیزی را که ناسیونالیسم مدنی در آن شکوفا شده بود، آشکار کند.
انقلاب آرام ایران: سقوط دولت پهلوی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Ali Mirsepassi (علی میرسپاسی)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Cambridge University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: علی میرسپاسی با ارائه دیدگاهی جدید به سیاست و فرهنگ ایران در دهه‌های 1960 و 1970، دیدگاه غالب در مورد ایران پیش از انقلاب را به چالش می‌کشد و چگونگی ترویج یک سری گفتمان‌های غرب‌زادگی یا «وستوکسیف» توسط نخبگان فرهنگی دولت پهلوی را مستند می‌کند. این‌ها که به‌عنوان جایگزین‌های ایدئولوژیک برای نگرش‌های فرهنگی مدرن و الهام‌گرفته از غرب در نظر گرفته شده بودند، بر سیاست‌های هویتی فارسی تأثیر گذاشتند و مدرنیته ایرانی را به‌عنوان یک «مدرنیته اشتباه»، علی‌رغم برنامه‌ی وحشیانه‌ی مدرن‌سازی رژیم، پیش‌بینی کردند. میرسپاسی با تمرکز بر دگرگونی‌های فرهنگی که دوره را تعریف می‌کند، نور جدیدی بر دولت پهلوی به‌عنوان یک قمارباز ایدئولوژیک می‌افکند و ناخواسته به دشمنان بنیادگرا قدرت می‌بخشد و «انقلاب آرام» را از طریق جامعه مدنی سکولار و مذهبی گسترش می‌دهد. انقلاب آرام ایران، با ارائه چارچوب نظری جدید برای درک گفتمان های ضد مدرن احمد فردید، جلال آل احمد و علی شریعتی، تفسیری رادیکال از تاریخ سیاسی ایران در قرن بیستم است که این وقایع را در درون جامعه معنا می کند. تجربه خلاق و در عین حال غم انگیز ملت سازی ایران.
بحث مدرنیته آشفته ایران درباره میراث احمد فردید [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
(علی میرسپاسی)Fardīd, Aḥmad; Mirsepassi, Ali(احمد فردید)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Cambridge University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: احمد فردید و میراث او -- مقدمه -- زندگی فردید -- مرد و زندگی او -- گفتگو در مورد زندگی و اندیشه فردید : -- حسین نصر: برای فردید، کوربن بی ارزش بود، اما شاه بزرگ بود -- داریوش عاشوری : فردید چندان مذهبی نبود -- رامین جهانبگلو : فردید در مرکز فردیدیه بود (فردید و فردیدیه) -- عباس امانت : فردید که من با او آشنا شدم -- علی رضا میبدی : فردید "جهنم دانته" بود -- بهروز فرنو : اندیشه فردید پست مدرن بود - احسان شریعت اول: فردید هایدگر را اشتباه فهمیده است - سیدعلی میرفتاح: "سرمایه ستیزی و ضد آمریکایی بودن او را تحسین می کردم" - محمدرضا جوزی: فلسفه فردید سیاسی نبود - منصور هاشمی: فردید پیشگام فلسفه پسا برگسون در ایران شد - عطاءالله مهاجرانی: فیلسوفان به قدرت نیاز دارند - سید جواد موسوی: فردید مرد بزرگی بود با ناکامی های فراوان - عبدالکریم سروش: فردید اصلا مرا تحت تاثیر قرار نداد. بیوگرافی ها -- واژه نامه -- کتابشناسی احمد فردید (1994-1910)، فیلسوف «غرب ستیز» که برای بسیاری به عنوان هایدگر ایرانی شناخته می‌شود، سخنگوی فلسفی خودخوانده جمهوری اسلامی شد و اصطلاح معروف «غرب‌گرایی» را ابداع کرد. علی میرسپاسی با استفاده از مطالب جدید درباره زندگینامه روشنفکری فردید و مصاحبه با سیزده نفر، داستان خیره کننده زندگی و میراث فکری فردید را در کنار هم قرار داده است. هر مصاحبه به نوبه خود بر خودسازی فکری و سیاسی ایران در قرن بیستم می افزاید و نقش و تأثیر مهم فردید را در ایجاد مدرنیته ایرانی برجسته می کند. پدیده فردید منحصر به داستان ایرانی بود و در عین حال به سنت هایدگری گسترده‌تر قرن بیستم کمک کرد که سرنوشت سیاسی کشورهای دیگر را تحت تأثیر ایدئولوژیک مشابهی رقم زد. از طریق این گزارش ها، میرسپاسی به اعصاب این که چگونه "جنبش های اصالت" سیاسی مرگبار جوامع مدرن را تحت سلطه خود درآورده و ایدئولوژی آنها را گسترش می دهد، بریده می شود. او با ترکیب چارچوبی جامعه‌شناختی با واقعیت‌های تجربه زیسته، به بررسی تحولات، آزمایش‌ها و بسیج توده‌ای اخیر و شگفت‌انگیز ایران می‌پردازد. ادامه مطلب...
فراملی گرایی در اندیشه سیاسی ایران: زندگی و روزگار احمد فردید [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Ali Mirsepassi (علی میرسپاسی)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Cambridge University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: در جریان انقلاب 1978 ایران، نفوذ روشنفکران عمومی گسترده بود. بسیاری از دیدگاهی مبنی بر رهایی از تأثیرات «غرب زدایی» که از مفاهیم هایدگری در مورد بومی گرایی ضدغربی الهام گرفته شده بود، حمایت کردند. علی میرسپاسی با پیگیری سیر فکری فیلسوف ایرانی احمد فردید در این کتاب شرحی از ظهور اسلام سیاسی در ایران مدرن ارائه می دهد. فردید از طریق شخصیت جنجالی و حضورهای عمومی و خصوصی متعدد خود در قبل، حین و به ویژه پس از انقلاب، دیدگاهی اسلام گرایانه را که خصمانه ستیزه جویانه با دنیای مدرن است، رواج داد که تا به امروز بخشی اساسی از فلسفه سیاسی جمهوری اسلامی باقی مانده است. میرسپاسی با آوردن عناصری از اندیشه فردید پس از انقلاب و همچنین تحلیل انتقادی نوشته‌های فوکو درباره «سیاست معنویت»، خواندنی ضروری را برای همه کسانی که سیر تحول اندیشه و فلسفه سیاسی در ایران مدرن و فراتر از آن را مطالعه می‌کنند، ارائه می‌کند.
دموکراسی در ایران مدرن: اسلام، فرهنگ و تغییر سیاسی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Ali Mirsepassi (علی میرسپاسی)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
New York University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: آیا جوامع اسلامی می توانند از دموکراسی استقبال کنند؟ در دموکراسی در ایران مدرن، علی میرسپاسی معتقد است که امکان پذیر است و نشان می دهد که اسلام ذاتاً با ایده دموکراسی دشمنی ندارد. در عوض، او دیدگاه جدیدی در مورد چگونگی چنین تحول سیاسی و اجتماعی ارائه می دهد و استدلال می کند که کلید درک ادغام اسلام و دموکراسی در نهادهای اجتماعی مشخص نهفته است تا ایده های از پیش طراحی شده، تجربیات روزمره به جای نظریه های انتزاعی. . میرسپاسی، یک ایرانی بومی، نگاهی نادر از داخل کشور را ارائه می دهد و درک عمیقی از این که چگونه کشورهای اسلامی مانند ایران و عراق می توانند دموکراسی را بپذیرند و خواهند پذیرفت، ارائه می دهد. به روشی ظریف تر از دوگانگی سیاه و سفید اسلام در مقابل دموکراسی، یا ایران در مقابل غرب. این مجلد ضروری به بینش‌های مهمی در بحث‌های جاری کمک می‌کند و مفهوم پیچیده‌تری از مدرنیته در جهان شرق ایجاد می‌کند و به همراه آن، میرسپاسی به مخاطبان غربی دیدی دقیق‌تر و کمتر کلیشه‌ای از واقعیت سیاسی ایران ارائه می‌کند.
اسلام سیاسی، ایران و روشنگری: فلسفه‌های امید و ناامیدی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Ali Mirsepassi (علی میرسپاسی)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Cambridge University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: کتاب علی میرسپاسی چالشی قدرتمند در برابر رسانه‌های مسلط و ساختار علمی سیاست اسلام‌گرای رادیکال و ایدئولوژی ضدغربی آن‌ها به‌عنوان پدیده‌ای کاملاً اسلامی برگرفته از «بنیادهای مذهبی» جزیره‌ای، سنتی و یکپارچه ارائه می‌کند. این استدلال می‌کند که گفتمان اسلام سیاسی پیوندهای قوی با جریان‌های مهم و نگران‌کننده در فلسفه غرب و جریان‌های فکری مدرن غربی دارد. این اثر با برقراری پیوند میان روشنفکران مهم معاصر ایران و تأثیر مرکزی فلسفه مارتین هایدگر، این را نشان می‌دهد. ما همچنین با روایت‌های دموکراتیک جدید مدرنیته مرتبط با گرایش‌های فکری متنوع در غرب و در جوامع غیرغربی، به‌ویژه در هند، که در آن ایده‌های جان دیویی بر جنبش‌های اجتماعی دموکراتیک مهم تأثیر گذاشته است، آشنا می‌شویم. این کتاب به‌عنوان اولین کتابی که چنین پیوندهایی را ایجاد می‌کند، قول می‌دهد که کمک مهمی به این حوزه باشد و برای براندازی برخی مفروضات دیرینه و فراگیر در مورد دوگانگی شرق و غرب بسیار مفید است.
  • تعداد رکورد ها : 12