جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 4
دریچه ای بر نقد اجتماعی در قرآن (جامعه جاهلی و بخشش)
نویسنده:
حسین ایمانیان، عبدالغنی ایروانی زاده
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
نگاهی گذرا به قرآن کریم به نیکی روشن می سازد که برخی از آیاتش در نقد جامعه جاهلی همزمان با آن نازل شده است؛ نقدی که از کاستی ها و عیوب نقد انسانی پاک است. در قرآن کریم انواع متعددی از نقد - چون نقد اجتماعی، ادبی، تاریخی و روان شناسـانه - دیـده می شود و این به ما امکان می دهد که قرآن را اولین کتاب مسلمانان بنامیم. گرچه اسامی بسیاری از انواع نقدهای یاد شده، جدید و نو ظهوراند به راستی ریشه بیشتر آن ها در قرآن وجود دارد. جستار پیش رو نگاهی کوتاه است بر مهمترین ویژگی های نقد اجتماعی در قرآن و تفاوت های آن با نقدِ از نوع انسانی و نیز بیان شیوه های مختلف قرآن در بررسی رفتار های جامعه جاهلی و اسلامیِ آن زمان. از این رهگذر به بررسی موضوع کرم و بخشش نزد عرب جاهلی می پردازد و به این نتیجه می رسد که ظاهراً صفت بخشندگی آن هـا به آن اندازه که زبانزد گشته نیست و در نسبت دادن آن به اعراب پیش از اسلام تا حد زیادی غلو شده است. دلایل نگارندگان بر این مدعا نوشته های برخی مورخان، نهج البلاغه، اندیشه و رفتار گروه صعالیک و از همه مهمتر استناد به آیات قرآن کریم است. به این معنا که بر خلاف شعر جاهلی که معمولاً اعراب را بسیار بخشنده معرفی می کند، تأکید قرآن بر لزوم انفاق، به شیوه موازنه معکوس نوعی تناقض را برای خواننده معاصر آشکار می کند.
صفحات :
از صفحه 63 تا 82
وجوه اعرابی استخراج شده از وجه معنی در تفسیر مجمع البیان (از جزء 20 تا آخر قرآن کریم)
نویسنده:
مهران قانع
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
تفسیر مجمع البیان از جمله تفاسیری است که مؤلف آن علامه طبرسی مطالب این تفسیر را در بخشهای مختلف تقسیم نموده است که عبارتند از: 1 قرائت 2 حجت 3 لغت 4 اعراب 5 معنی . در وجه معنی مؤلف به معنی آیات قرآن کریم پرداخته است و لکن گاهی سهوا و یا شاید عمدا وجوه اعرابی را در این قسمت آورده است . اینجانب در رساله خویش سعنی نمودم که این وجوه را جدا نمایم و سپس آنرا با دیگر علمای نحو و تفسیر، مثل زجاج، عکبری، زمخشری، ابن الانباری، علامه طباطبائی و .... مقایسه نمودم و در آخر نظر افضل و ا رحج را بین آراء نحویین به همراه دلیلی که مقبول باشد با کمک کتب مهم نحوی مثل الکتاب سیبویه و شرح ابن عقیل و مغنی اللبیب و ... بیاورم .
تکرار حرکات در قرآن
نویسنده:
صفا خلیفه,عبدالغنی ایروانی زاده
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
بررسی « آل » و کلمات محلی ( آراسته ) به آن در سوره حمد از دیدگاه مفسرین
نویسنده:
حسین منصوری حبیب آبادی,عبدالغنی ایروانی زاده
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
  • تعداد رکورد ها : 4