جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 4
بررسی اختلاف نظر منطقیون پیرامون تعداد ضروب مُنتِج شکل چهارم قیاس اقترانی حملیه با کمک نمودار وِن
نویسنده:
محسن بهرامی و بهنام نوذری؛ ﻃﻼب ﭘﺎﯾﻪ دوم ﻣﺪرﺳﻪ ﻋﻠمیه ﻣﻌﺼﻮمیه ﻗﻢ
نوع منبع :
مقاله , عکس،نمودار و جدول
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
سایت طلبگی تا اجتهاد (مدرسه علمیه معصومیه قم),
چکیده :
یکی از سرفصل­های بخش تصدیقات از دانش منطق، قیاس اقترانی حملی است. در این سرفصل، اشکالِ چینش موضوع و محمول در صغری و کبری مطرح و بررسی شده است. این اشکال مجموعا از 4 صورت خارج نیست و در کتب رایج منطقی بعد از تعریف هر یک از اشکال، به بیان شرایط و ضروب منتِج، پرداخته شده است. نکته قابل ملاحظه آن است که در تعداد ضروب منتج شکل چهارم میان انتاج پنج، هفت و یا هشت ضرب، در بین صاحب نظران اختلاف نظر وجود دارد. در این مقاله با کمک نمودارهای ون ثابت می شود که ضروب منتج این شکل 5 ضرب است و غیر منتج بودن سه ضرب مورد ادعا نیز به کمک نمودار ون اثبات می شود. نکته ی دیگر اینکه گرچه در کتاب "المنطق" مرحوم مظفر، برای اثبات منتِج بودنِ ضروب اشکال دوم تا چهارم از سه برهان خلف، ردّ و افتراض استفاده شده است؛ اما با توجه به پیچیدگی تصوّر اثبات انتاج بعضی از ضروب با روش این کتاب، در این مقاله تلاش شده است تا با کمک نمودارهای وِن، روشی بسیار ساده ­تر برای تصوّر، فهم و تصدیق صحّت انتاج این ضروب ارائه شود.
اهداف و فواید کثرت جمعیت مسلمانان از منظر قرآن و روایات
نویسنده:
محسن بهرامی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
موضوع مطلوبیت یا عدم مطلوبیت کثرت جمعیت مسلمانان، بعد از طرح مباحث جهانی کنترل جمعیت، مورد توجه پژوهش گران علوم اسلامی قرار گرفت. در سال های اخیر با توجه به نرخ رشد نگران کننده ی تولید نسل در کشور، این موضوع مجدداً جزء مسائل اصلی پژوهشی حوزه علوم اسلامی قرار گرفته است. سوالی که در این سال ها بارها مطرح گردیده است آن است که دیدگاه اسلام در موضوع کثرت جمعیت کشورهای اسلامی چیست. درباره مطلوبیت کثرت جمعیت از دیدگاه اسلام سه نگاه وجود دارد: موافقت، مخالفت و بی طرفی اسلام درموضوع. هدف پژوهش حاضر قضاوت درباره این سه گروه بر اساس پیش فرض هدفمندی دیدگاه اسلام در این موضوع و مبنی بودن آن بر فوائد واقعی است. بر مبنای این پژوهش در اسلام فرزند آوری و ازدیاد فرزند به صورت مستقل از دیانت، مطلوب شمرده نشده است، بلکه از باب افزایش تعداد مسلمان و حرکت در راستای حکومت صالحان، به تولید نسل صالح، ترغیب و تشویق شده است. فرزند مسلمان زاده با توجه به تولد در نظام اسلامی و خانواده اسلامی، در صورت نبود مشکل تربیتی و بهره مندی از سرپرست مطلوب به صورت خودکار کمک به اسلام و افزاینده ی عبودیت و اقامه ی دین الهی در زمین است و از همین جهت دارای ارزش است. با توجه به اینکه در همین راستا افزایش فرزندان مسلمانان از جانب پیامبر خاتم مطلوب بیان شده است، لذا افزایش فرزندان اهل ذمه مطلوب نبوده و افزایش فرزندان کفار و مشرکین نیز در جامعه اسلامی مطلوب نیست. در بخش نتایج اهداف کثرت جمعیت مسلمانان چنین جمع بندی شده است: هدف در مرتبه ی غایی: زمینه سازی خلافت الهی انسان و اقامه ی دین خدا در کره ی زمین. هدف در مرتبه میانی: افزایش قوای مسلمین و امتداد بخشی به حرکت صالحه ی ایجاد شده توسط اسلام و مسلمین. هدف در مرتبه ی اهداف اولیه: افزایش نسبت موحدین به مشرکین و مسلمین به سایر موحدین. همچنین در زمینه مطلوبیت کثرت جمعیت مسلمانان و فرزندآوری در اسلام نیز شبهات فراوانی مطرح است که در این پژوهش به برخی از این شبهات که جنبه علمی و مبتنی بر آیات و روایات بوده اند پاسخ داده شده است.
ویژگی های تعارضات اخلاقی واقعی
نویسنده:
محسن بهرامی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
در این مقاله با اشاره به سیر تاریخی نزاع واقعی یا پنداری بودن «تعارض اخلاقی» و ادله طرفین، به تحلیل مفهومی قیود و نشانه های یک مورد تعارض اخلاقی واقعی پرداخته و اثبات می شود که حل نزاع واقعی یا پنداری بودن دوراهه های اخلاقی، بستگی به این دارد که مفهوم «باید» قابل تحویل به مفاهیم مندرج در آن باشد یا نه.در صورت تحویل مفهوم «باید» به «دلیل»، می توان از توجیه تکالیف، قابلیت ارزیابی و سنجش پذیری آنها سخن گفت.«گریزناپذیر بودن تخلف اخلاقی»، «ملغی نشدن» هیچ یک از دو الزام ازسوی دیگری، «وجود تناقض» و «پس ماند اخلاقی» ازجمله قیود مهم و نشانه های اختصاصی یک تعارض واقعی شمرده شده اند.
بررسی مقایسه ای عوامل مؤثر در آینده مدیریت علم و فناوری ایران تا افق 1404 از دیدگاه متخصصان و سیاست گذاران
نویسنده:
محسن بهرامی,مهکامه طاعتی
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
بیش از یک دهه است که گرایش های نوین اقتصاد جهانی دانشبر بحث های عمیقی را پیرامون ورود دانشگاه به عرصه سرمایه داری دانشگاهی پدید آورده اند؛ به طوری که تجاری سازی سرمایه های دانشگاهی به ضرورتی انکارناپذیر در راستای توسعه اجتماعی-اقتصادی و موفقیت برنامه های آتی جوامع تبدیل شده است. از سویی دیگر برخی از اندیشمندان بر این باورند که در فرایند تجارت دانشگاهی فقط مبادله دانش و اطلاعات صورت نپذیرفته؛ بلکه عناصر فرهنگی نیز مبادله می شوند. با توجه به این که تجاری سازی سرمایه های فکری دانشگاهی از جمله ویژگی های مهم قانون برنامه چهارم توسعه کشوراست و توجه حوزه سیاست گذاری علم و فناوری به آن مسیر را برای نیل به بخش مهمی از اهداف پیش بینی شده در سند چشم انداز بیست ساله کشور هموار می سازد، لذا پاسخ به این سؤال ضروری به نظر می رسد که دانشگاه های ایران در فرایند تجاری سازی با چه تغییراتی در زمینه ارزش های فرهنگی خود مواجه می شوند. هدف اصلی این پژوهش تجزیه و تحلیل تأثیرات رویکرد تجاری سازی در دانشگاه با استفاده از یک مطالعه کیفی است. بدین منظور از روش تحقیق کیفی تحلیل تم استفاده شده و نتایج حاصل از بیست مصاحبه، نشان دهنده 7 تم اصلی است که چگونگی تأثیر رویکرد تجاری سازی بر ارزش های دانشگاهی را ارائه مینمایند.
  • تعداد رکورد ها : 4