جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 10
جغرافیای تاریخی شبکة آب‌های بین‌النهرین(بخش اول: محور دجله)
نویسنده:
محمد دشتی
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
سرزمین بین‌النهرین1 شامل بخش عمدة عراق کنونی و بخش‌هایی از جنوب شرق کشور ترکیه، از گذشته‌های بسیار دور با نام دو رود دجله و فرات قرین شده و بی‌تردید این دو رود در کنار برخورداری این سرزمین از خاک‌های رسوبی حاصل‌خیز، رمز آبادی و معروف شدن آن به عنوان یکی از «جنات‌ أربعة دنیا» و شکل‌گیری تمدن‌های درخشان در این منطقه بوده است. با وجود این، آگاهی از نقش دو رود مزبور در حیات‌ اقتصادی و اجتماعی این سرزمین بسیار کلی و مبهم است. طبعاً بررسی سرچشمه‌ها و آب‌ریزهای این دو رود و مهم‌تر از آن، بررسی نهرها و کانال‌های مصنوعی منشعب از دجله و فرات، و به عبارت دیگر چگونگی مدیریت آب‌های انباشته شده در قالب این دو رود، و هم‌چنین مطالعة آسیب‌های ناشی از کوتاهی در مدیریت آب‌های دجله و فرات، نظیر پیدایش اراضی باتلاقی، شرط اساسی شناخت بهتر آثار این دو رود در زندگی مردمان ساکن این منطقه است. پژوهش حاضر، مسایل و موضوعات مورد اشاره و تحولات تاریخی آن‌ها را طی دو بخش و در قالب دو محور دجله و محور فرات، مورد بررسی قرار می‌دهد که اینک بخش نخست آن تقدیم می‌شود.
آخرالزمان و امام مهدی، علیه السلام
نویسنده:
محمد دشتی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
انسان کامل در فصوص و مثنوى
نویسنده:
محمد دشتی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
صفحات :
از صفحه 61 تا 86
سازوکارهای تبلیغ با الهام از شیوه های تبلیغی امیرالمؤمنین (ع)
نویسنده:
محمد دشتی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
دین و دنیا درنهج البلاغه
نویسنده:
حسین غفوری
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حو زه: ,
چکیده :
هدف از پژوهش حاضر، برسی دین و دنیا زا دیدگاه نهج البلاغه است. تحقیق حاضر با استفاده از روش تحلیل محتوا انجام یافته و مباحث آن در پنج بخش تنظیم شده است: بخش اول، اختصاص به کلیاتی در باب دین و دنیا دارد. دراین بخش، تعریف لغوی و اصطلاحی دین و نیز ویژگیهای دین از دیدگاه علی (ع) بیان می شود. بخش دوم به صفات واقعی دنیائی که در آن زیست می کنیم می پردازد. در این بخش، دنیا از لحاظ واقع و آنگونه که هست مورد بررسی قرار می گیرد.بخش سوم، رابطه بین دین و دنیارا بیان می کند. بخش چهارم، اززهد به عنوان سلاح برنده در مقابل دنیاپرستی یاد کرده و اهمیت و نقش آن را درایجاد موازنه بین دین و دنیا خاطرنشان می سازد. سرانجام، بخش پایانی به شیوه مقابله علی(ع) با اندیشه دنیاپرستی می پردازد.نگارنده در پایان تحقیق، ‎۲۲ نتیجه پژوهش خود را چنین بیان کرده است: ‎۱- در تعریف دین، ایمان و عمل صالح نیز نهفته است. ‎۲- ویژگیهای کلی دین. ‎۳- صفات لازم دنیا مانند زوال و تغییر. ‎۴- ارائه تصویری زیبا از دنیا توسط دین. ‎۵- لزوم برگرفتن توشه تقوی در دنیا برای سفر آخرت. ‎۶ دنیا میدان مسابقه در خیرات است. ‎۷ دنیا از دیدگاه دین، سرای موعظه و مایه عبرت آدمیان است. ‎۸- دین، دنیا راسرای اختیار و امتحان می داند. ‎۹- از دیدگاه دین تنگدستی مذموم است. ‎۱۰- فقر به خدا و قناعت ممدوح است. ‎۱۱- دین کسب مال و ثروت از راه حلال را جایز دانسته و همگان را به این کار تشویق می کند.‎۱۲- دین از کار و کوشش تجلیل می کند. ‎۱۳- دین سیاست مبتنی بر مکر و خدعه را منکوب می کند، اماسیاست مبتنی بر اجرای حق و عدالت را می ستاید. ‎۱۴- دین انسان فیرفته دنیا را ناپسند می داند نه دنیا را. ‎۱۵- دین دلبستگی به متاع قلیل دنیا را ناپسند می شمارد.‎۱۶- دین میل به جاودانگی در دنیای فانی را ناپسند می داند. ‎۱۷- دین علاقه و عشق مفرط به دنیارا طرد می کند. ‎۱۸- دین آرام گرفتن به دنیایی که هرروز چهره عوض می کند را مصداق بارز دنیاپرستی می داند. ‎۱۹- دین بخل را نمونه ای از دنیاپرستی می داند. ‎۲۰- از نظر دین، زهد عامل برقراری و موازنه بین دین و دنیا است. ‎۲۱- زهد به معنی تنبلی و گوشه گیری و انزوا نیست. ‎۲۲- دین و دنیا کاملا" به هم آمیخته اند.
الگوسازی رفتار مدیران با توجه به نامه‎های حضرت امیرعلیه السلام در نهج البلاغه
نویسنده:
محمود احمد خانی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
در دین مبین اسلام بسیاری از احکام و عبادات آن جنبة اجتماعی دارد و مدیریت یکی از ارکان مهم اجتماع است. حال با توجه به اهمیت اجتماع در اسلام و گستردگی نقش مدیریت در جامعه درصدد برآمدیم که الگوی مناسب اسلامی را جهت رفتار مدیران استخراج نماییم. در این خصوص، نهج البلاغه که یکی از منابع مهم و اصیل اسلامی است، راهگشای مناسبی بوده است. با توجه به نامه‎های حضرت علی علیه السلام در نهج البلاغه الگوی مناسب اسلامی استخراج شد. با نگاهی گذرا به بعضی از الگوهای رفتاری دانشمدان غربی در صدد مقایسه بین این دو نوع الگو برآمدیم. آنچه در این مقایسه می‎بایست به آن توجه می‎شد، شرایط مکانی و زمانی ارائه این دو نوع الگو بود و آنچه برای ما در این زمان مهم است، توجه به مبانی اسلام و مقررات دینی است . اما این توجه نباید به گونه‎ای باشد که دستاوردهای عظیم مدیریت غربی را به خصوص در صد سالة اخیر نادیده بگیرد. در این پژوهش درصدد برآمدیم که تطابق بین این دو نوع الگو را استخراج نماییم. نتیجة تحقیق این است که الگوی ارائه شده در نهج البلاغه کلی و انسان‎گرا است و از آن جهت به انسان ارزش می‎دهد که شأن والا و کرامت انسانی را در نظر دارد؛ اما الگوهای غربی به انسان توجه می‎کنند تا او هر چه بیشتر و بهتر بتواند در جهت تأمین سود مادّی و منافع مالی خود اقدام کند. حال، هنر مدیر اسلامی در این است که با توجه به موقعیت، شرایط و امکانات موجود در هر سازمان، قوانین مناسب غربی را همراه با توجه به اصول و قوانین اسلامی گزینش کند و در جهت پیشبرد سازمان خود این الگوی مناسب را به کار گیرد. ان شاءا... که در جامعه اسلامی ما با تمسّک به قوانین اسلامی شاهد حضور هر چه بیشتر مدیران موفق و کارآمد باشیم.
الگوسازی رفتار مدیران با توجه به نامه های حضرت امیر (ع) در نهج البلاغه
نویسنده:
مسعود احمد خانی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
هدف از تحقیق حاضر بررسی الگوسازی رفتار مدیران با توجه به نامه های حضرت امیر ( ع) در نهج البلاغه است . این تحقیق برای پاسخگویی به سوالات زیر که در نامه های حضرت چه جایگاهی برای کارگزارام در مظر گرفته شده است ؟ در نامه های حضرت چه ارزشسها و حقوقی برای مردم تحت حکومت بیان شده است ؟ وظایف حکومت در قبال مردم و تکالیف مردم در برابر حکومت چیست ؟ کنترل و نظارت حضرت بر عمال خود چگونه و تا چه حدی است ؟ برآمده است این تحقیق برای اثبات این فرضیه مهم که بین الگوهای رفتار سازمانی غربی و الگوهای رفتاری نهج البلاغه رابطه معنی دار وجود دارد و از سوی دیگر اتینکه بین الگوهای رفتاری نظارت و کنترل و الگوی رفتاری نظارت و کنترل نهج البلاغه رابطه معنی دار وجود دارد ایجاد شد. روش تحقیق اسنادی بوده و مشتمل بر فصل است در فصل اول به مقدمه و کلیات تحقیق پرداخته است در فصل دوم به بررسی نظریه های رفتار سازمانی پرداخته است در فصل سوم الگوی نهج البلاغه را مورد بررسی قرار داده است در فصل چهارم به مقایسه پرداخته و تفاوت در ساختار و هدف را مورد بررسی قرار داده است و در فصل پنجم به نتیجه گیری تحقیق پرداخته است .براساس یافته های تحقیق الگوی ارائه شده در نهج البلاغه کلی و انسان گرا بوده و ار آن جهت به انسان ارزش می دهد که شان والا و کرامت انسانی را درنظر دارد اما الگوی غربی به انسان توجه می کنند تا او هرچه بیشتر و بهتر بتواند در جهت تامین سود مادی و منافع مالی اقدام کند و هنر مدیر اسلامی در این است که با توجه به موقعیت ، شرایط و امکانات موجود در هر سازمان گزینش از قوانین مناسب غربی همراه با توجه به اصول و قوانین اسلامی را انجام داده و در جهت پیشبرد سازمان خود این الگوی مناسب را ب کار گیرد.
رویکرد به تألیف و ایجاز، پرهیز از تکرار
نویسنده:
محمد کیهان فرهنگی,محمد دشتی
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
اخلاق و نظم اجتماعی، سیاسی از دیدگاه نهج البلاغه
نویسنده:
محمد دشتی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
  • تعداد رکورد ها : 10