جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 4
تاثرفلسفه اسلامی برفلسفه غرب به روایت اتین ژیلسون
نویسنده:
مدبرعزیزی غلامرضا
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران: ,
خداگرایی و خداشناسی در آئینه ی نهج البلاغه
نویسنده:
کبری رمضانی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های فرعی :
چکیده :
الحمد لله رب العالمین و صلی الله علیه و اله الطاهرین. شناخت خداوند متعال با ارزش ترین آگاهی هاست، زیرا ارزش هر معرفت به مقدار ارزش موضوع آن است، و حضرت احدیت که جامع همه ی صفات جمال و جلال می باشد، با ارزش ترین موضوعات است. بنابراین معرفت او گران بهاترین آگاهی هاست. بنابراین اینجانب در این رساله که با عنوان خداگرایی و خداشناسی در آئینه نهج البلاغه است بر آن شده ام که به موضوع شناخت خداوند از دیدگاه و منظر خانه زاد خدا بپردازدم، و برای این منظور به کتب معتبر و شرح ها و ترجمه های نهج البلاغه و تفاسیر قرآن کریم رجوع کردم. در این رساله به اثبات وجود خدا، آفرینش حکیمانه ی خداوند، ذکر نعمت های بی شمار خدا، سجده ی عمومی موجودات و صفات خداوند مانند: علم، قدرت، اراده، رحمت و ... پرداخته شده است و خواننده با این مطالب آشنا می شود. هدف این نوشته نزدیک کردن خوانندگان با معارف نهج البلاغه، شناساندن صفات خدا و ایجاد انگیزه ی خداگرایی و خداشناسی در افراد می باشد. هر چه در توصیف خداوند بگوییم، به اندازه ی نمی است از یمی و نمی توان او را توصیف کرد و شناخت. اما با مختصری که راجع به شناخت خداوند گفته شد، می توان فهمید که خالق ما چه وجودی عظیم و نامتناهی دارد و احساس ما در مقابل وجود غیر قابل توصیفی مانند پروردگار عالمیان چیزی جز عجز و ناتوانی نیست، در عین حال مفتخر به بندگی این وجود ذیجود بی پایان هستیم، اگر چه به کنه عظمت خداوندی و صفات و اسماء او پی نبردیم و نخواهیم برد، اما لااقل این را درک می کنیم که تنها و تنها چنین خدایی شایسته ی پرستش همه ی ذرات و موجودات عالم هستی است. آن چه که از مطالعه ی این رساله عاید خواننده ی محترم می گردد، علاوه بر همه ی این ها، این است که صفات خداوندی مانند: قدرت او، علم او، رحمت بی انتها و حکمت بالغه اش و ... او را از تمامی خدایان متصور در ذهن کوتاه و کوچک بشر ممتاز می کند، نه تنها مجموع ای صفات، بلکه فقط مطالعه و شناختی یکی از آن ها کافی است تا فرد را به این معرفت برساند که لااله الا الله.
مولفه های حیات طیبه از منظر قرآن و سنت
نویسنده:
طاهره بسطاقی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
مؤلفه های حیات طیبه از منظر قرآن و سنت جهت آشنایی افراد با زندگی پاک و آرام و مورد پسند خداوند و الگوی پذیری از قرآن و احادیث معصومین علیه السلام موضوع مورد تحقیق در این رساله نام گرفته است . مراد از حیات طیبه همین حیات دنیوی است که مقارن با قناعت و رضا به قسمت خدای سبحان باشد ، زیرا چنین حیاتی پاکیزه ترین زندگی برای بشر است . حیات طیبه یعنی تحقق جامعه ای قرین با آرامش ، امنیت ، رفاه ، صلح ، محبت ، دوستی ، تعاون و مفاهیم سازنده ی انسانی و ... در رهگذر تشریح و تبیین حیات طیبه به موضوعاتی از جمله : نشانه های حیات طیبه در آئینه ی آیات و روایات و ادعیه معصومین ، آسیب شناسی حیات طیبه در آئینه ی آیات و روایات و ادعیه معصومین پرداخته شده و در فصل آخر هم گذری داشتیم بر زندگی اولیاء الهی که اسوه ی بشر برای رسیدن به سعادت و خوشبختی هستند . برای تشریح و توضیح این موضوعات فوق به تلاشی صورت گرفته که از منابع اصیلی و سرچشمه اصلی اسلام بهره گرفته شود لذا در مرحله ی اول به قرآن کریم پرداخته ایم و ذیل آیات مربوطه را با مراجعه به تفاسیر معتبر پی گرفته ایم بعد به کتاب های حدیثی معتبر از قبیل : اصول کافی ، بحار الانوار و ... مخصوصاً از ادعیه و مناجات های معصومین شاهد مثال آورده ایم که مطالب به روش کتابخانه ای ، خلاصه نویسی و نقل مستقیم جمع آوری شده است . و در آخر راه رسیدن به حیات طیبه را معرفی کرده ایم .
 رواها و نارواها در زندگی اولیاء
نویسنده:
سمیّه ایماندوست
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
رواها و نارواها در زندگی اولیاء، عنوان نوشته ای است که پیش رو دارید، آن چه که طی این رساله به آن پرداخته شده است، نشان دادن چهره ی واقعی اسلام است، دینی که کامل است و با ارائه ی تعلیمات صحیح و زندگی بخش، انسان کامل می سازد. به دلیل ضعف شناختی که در افراد در مورد دین اسلام وجود دارد و نیز به علت نیاز گروهی دیگر از افراد که در پی یافتن سؤالات متعدد خود پیرامون زندگی دینی و اسلام هستند، و عوامل دیگری چون حفظ حریم دین از هجوم خرافات و عقاید باطله، معرفی چهره های گمنام اما نمونه و برتر و .. بر آن شدیم تا در جایگاهی به تحقیق بپردازیم که پیشینه ی چندان طولانی ندارد و فقط مدت کوتاهی از تألیف کتب و رساله در این زمینه می گذرد. با در نظر گرفتن اهداف فوق به بررسی کتب زندگانی و شرح حال علماء و عرفای بزرگ معاصر پرداخته و در حد وسع و توان، مطالبی در خصوص رفتار اولیاءالله در مواردی هم چون، نماز، عبادت، رفتار با خانواده و مردم، علاقه به اهل بیت و خاندان نبی مکرم اسلام ( ص) جمع آوری و در این مجموعه به صورت حکایات کوتاه و پندهایی شیرین تدوین گردیده است. به طور کل در این تحقیق، در پی پاسخ دادن به این سؤال هستیم که آیا رویکرد دینی داشتن به ابعاد مختلف زندگی، اعم از بعد اجتماعی و فرهنگی و سیاسی و ... تأثیر در تکامل روحی انسان دارد یا خیر؟ و به عبارت دیگر انسان های عارف و تربیت شدگان واقعی اسلام به چه وسیله ای به مقامات عالیه دست پیدا کرده اند؟ آیا می شود فرد، دیندار نباشد اما کامل شود.؟ در این مجموعه به گونه ای عمل شده است که خواننده با مطالعه ی آن، خود به پاسخ سؤالات فوق پی می برد و بر مسیر واقعی معرفت و تکامل واقف می گردد. به راستی که طریق مردان خدا راه دیگری است، آنان با پیمودن مسیر الهی و دینی، به سر منزل مقصود رسیده اند و نه از طریق ریاضت نابجا و رهبانیت و سحر و ... . دین اسلام راهی روشن است و هیچ ابهامی در تربیت آن وجود ندارد، گواه این سخن، رواها و نارواهایی است که در زندگی اولیاءالله به طور جدی عمل و رعایت می شود، و این نوشته حول محور آن تهیه شده است. و طی آن خواننده با واژه هایی از قبیل سیر و سلوک، عرفان، اخلاق، عارف، سالک و ... به معنای واقعی آشنا می شود. اگرچه در این مجال مختصر، موضوع مورد بحث به حد کافی گسترده نشده است، اما امید است در فرصت های بعدی، ابعاد دیگری از رواها و نارواها در زندگی اولیاء مورد بررسی و تحقیق قرار گیرد.
  • تعداد رکورد ها : 4