جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 4
عترت(ع) و پاسداری از قرآن
نویسنده:
محمد هادی یعقوب نژاد
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
تحقیقی در موضوع اهل بیت(ع) و نقش آنان در نگهداری و حراست از قرآن است. نویسنده ضمن تأکید بر عدم امکان تحریف لفظی قرآن، خطر تحریف معنوی را آسیبی بزرگ برای قرآن بر می شمرد و به مباحث عترت(ع) از دیدگاه مفسران، روایات و آیات و برخی از اختصاصات شخصیتی عترت پیامبر(ص)و پیامدهای جدایی قرآن از تعالیم اهل بیت(ع) می پردازد. در بخش دیگری تحت عنوان عترت(ع) احیاگران قرآن، از نقش معرفتی عترت(ع) در جنبه های مختلفی همچون جمع آوری قرآن، ارجاع مردم به قرآن و تحمل گرفتاری ها برای بقای آن سخن گفته شده و به نقش عملی و اجرایی عترت(ع) با بیان شرح و تفسیر قرآن و شیوه های تفسیر اهل بیت(ع) توجه می دهد. نویسنده در بخش پایانی به نقش عترت(ع) در قرآن پژوهی و قرآن شناسی پرداخته و راه کارهای اهل بیت(ع) برای ماندگاری تفسیر و معارف قرآنی را بر شمرده و موقعیت های ویژه اهل بیت(ع) و اقتضائات زمان آن را شرح می دهد و با بیان لزوم تعدّد امامان (ع)، روش های متفاوت آنان به اقتضای شرایط زمان و مکان را گوشزد نموده است.
علم حصولی (مبادی) احکام و تقسیمات اوّلیه آن
نویسنده:
محمّدرضا مدرسی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه : ,
چکیده :
رساله علم حصولی شامل دو بخش است: 1. مباحث عامّه علم; 2. تصوّر و تصدیق. بخش اوّل شش فصل را دربر دارد: در فصل اوّل، جایگاه مبحث علم در فلسفه، اصطلاحات واژه علم، آرای گوناگون در حقیقت علم و تفاوت علم و معرفت مورد بحث قرار گرفته است. در فصل دوم، تاریخچه وجود ذهنی، رابطه علم با وجود ذهنی، رابطه ذهن و خارج و تفاوت مبحث علم با مبحث وجود ذهنی را بررسی کرده ایم. فصل سوم به تقسیم علم حصولی و علم حضوری و تفاوت آن دو اختصاص یافته، و فصل چهارم به اهمّیت علم حصولی در شناخت شناسی، حقیقت علم حصولی، آرا در پیدایی آن، ابزار شناخت و مراحل آن پرداخته است. فصل پنجم به احکام علم حصولی از قبیل حکایت علم حصولی و ابتنای آن بر علم حضوری، خطا و صواب در علم حصولی، شکّ و وهم و ظنّ و یقین در علم حصولی، کلّی بودن علم حصولی، قلمرو استدلال و تفکّر و تعقل بودن آن و تعدّد معلوم در علم حصولی و... اختصاص یافته است. در فصل ششم، گستره علم حصولی مورد مداقه قرار گرفته است: علم حصولی به عالم مادّه و عالم مجرّدات، علم حصولی به خداوند متعالی و به گذشته و حال و آینده، آرای حکیمان در نحوه علم خداوند به اشیا و علم مجرّدات به اشیا. بخش دوم، مشتمل بر شش فصل است: فصل اوّل: تقسیم علم حصولی به تصوّر و تصدیق و تاریخچه آن و معیار منطقی برای تقسیم مورد بحث; فصل دوم: تبیین حقیقت تصوّر و خطاناپذیری آن; فصل سوم: نقل و بررسی آرای حکیمان یونان و اسلامی در پیدایی تصوّرات; فصل چهارم: تقسیم های تصوّر مثل تقسیم تصوّر به بدیهی و نظری و به کلّی و جزئی و به حقیقی و اعتباری و دیدگاه فیلسوفان درباره آن تقسیم ها; فصل پنجم: تبیین حقیقت تصدیق: در این فصل، تعریف تصدیق و آرای حکیمان اسلامی درباره تصدیق مطرح، و نقد صدرالمتألهین بر آرای حکیمان پیشین بیان شده و رابطه تصدیق و حکم و تصدیق و قضیه، و معیار صدق و کذب، مورد مداقه قرار گرفته است. فصل ششم: اصالت حس یا عقل در تصوّر و تصدیق: در این مسأله، چهار فرض مطرح، و نظر حکیمان اسلامی بیان، و در پایان نتیجه گیری شده است.
تبیین فلسفی دعا در حکمت اسلامی
نویسنده:
محمد حسین عباسی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
وضعیت نشر :
قم: ,
چکیده :
پیوست در منابع دیجیتالی
تناسخ در اندیشه اسلامی
نویسنده:
علی اصغر رضایی بیرجندی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
پژوهش حاضر، پیرامون تناسخ و تاریخچه آن در میان ملل و ادیان می باشد. نویسنده در ضمن سه بخش پس از مفهوم شناسی تناسخ و اقسام آن از جمله تناسخ ملکی و ملکوتی به پیشینة این اعتقاد در میان ملل و ادیان، همچون هند، چین، یونان، ایران باستان، اعراب، اهل کتاب، اسلام و فرقه های اسلامی مثل حابطیان، سبائیه، خطابیّه، نمیریّه و... می پردازد و نتیجه می گیرد که اختلاف فرقه های اسلامی با سایر ملل باعث تأثیرپذیری آنان از اندیشه های آنان گشته است. همچنین نمی توان از زمینه های کلامی، فلسفی و سیاسی در اثرگذاری این اندیشه غافل بود. نویسنده در بخش پایانی به پیامدهای منفی عقیده به تناسخ می پردازد و آن را منافات با توحید و معاد می شمرد. وی همچنین ضمن اشاره به رجعت و تفاوت آن با تناسخ این دو را از نظر ماهوی متباین می داند و در جمع بندی کلّی هرگونه تناسخ و بازگشت ارواح برای به فعلیّت رسیدن آن ها به اجساد مختلف را امری مردود دانسته و معتقد است جدای از دلایل عقلی بر امتناع آن، اندیشه تناسخ با آیات و روایات و معاد انسان ها و جزا و کیفر آنان در قیامت، بهشت و دوزخ مباینت دارد.
  • تعداد رکورد ها : 4