جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 2
ماموریت نظامی‌ گری دولت پهلوی دوم و تاثیرات آن بر سیاست خارجی ایران
نویسنده:
چمنکار محمدجعفر
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
توسعه ساختار نظامی از نمادهای مشخص حاکمیت پهلوی در دهه 50 ﻫ.ش / 70 م بود. دولت پهلوی با پذیرش نقش جدید سیاسی و امنیتی، تحت تاثیر مجموعه عوامل به هم پیوسته بین ‌المللی و داخلی به سرعت به کانون توجه غرب تبدیل گشت و به صورت کاملا شتاب ‌آلود به قدرت نظامی عمده ‌ای دست یافت. نتیجه این دگردیسی، افزایش تحرکات و مداخلات نظامی و سیاسی منطقه‌ ای و فرامرزی ایران در دهه واپسین حکومت پهلوی بود. هدف از این نوشتار بررسی نظامی ‌گری و تاثیرات آن بر سیاست خارجی دولت پهلوی دوم است. بر این اساس، بالا رفتن جایگاه نظامی گری در سیاست داخلی و روابط خارجی، با تحمیل هزینه‌ های سنگین مالی و تبعات سوء منطقه‌ ای، روند تضعیف و فروپاشی درونی سیاست خارجی رژیم پهلوی را شتاب بخشید.
صفحات :
از صفحه 53 تا 77
نظریات اندیشمندان ژئوپولتیک جهان در مورد اهمیت نظامی خلیج فارس
نویسنده:
چمنکار محمدجعفر
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
خلیج فارس و دریای عمان با بهره مندی از یک سلسله ویژگی های خاص طبیعی و سیاسی، چون قرار گرفتن در قلب خاورمیانه پرتنش و بهره مندی از ذخایر گران بهای انرژی و سرمایه حاصل از آن و اتصال به سرزمین های بری و بحری، مجاورت با حوزه قفقاز و بین النهرین و هلال خصیب، داشتن سواحل طولانی، بریدگی های فراوان، عمق کافی آب و نفوذ آن در خشکی و بنادر و جزایر متعدد از اهمیت فراوانی در استراتژی های تدافعی و تهاجمی نظانی برخوردار است. این جایگاه که از ادوار کهن وجود داشت در قرن نوزده و بیستم مورد تاکید اندیشمندان ژئوپولتیک جهان قرار گرفت. بر این اساس جایگاه فوق استراتژیک این حوزه ضمن تاثیرگذاری بر سایر تحولات منطقه ای و فرامنطقه ای حفظ خواهد گردید.
صفحات :
از صفحه 1 تا 17
  • تعداد رکورد ها : 2