جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 2
 پیدایش و رشد شیعه در ایران
نویسنده:
فاطمه گوهری
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسای حوزه: ,
چکیده :
موضوع این تحقیق ؛ « پیدایش و رشد شیعه در ایران» می باشد.هدف از انجام این اثر پژوهشی ، آن است که سیر تاریخی پییدایش و رشد شیع هدر میان مردم ایران بررسی شود تا مردو بخصوص جوانان آگاهی بیشتری نسبت به روند رششد این مذهب در کشورمان داشته باشند. و اینکه تشیع در ایران با چه فراز و نشیب هایی همراه بوده است و مردم ایران چگونه به مذهب تشیع روی آورده و خواهان آن شدند و چگونه این مذهب یک مذهب رسمی در کشور شد. تشیع مذهب رسمی الهی است که سنت و قول پیامبر ( ص) را دنبال می کند بر همین اساس تشیع بر پایه عشق به اهل بیت و فرزندان پیامبر(ص) و اولین پیشوای شیعه امام علی ( ع) بنیان نهاده شد. این مذهب پس از رحلت پیامبر(ص) شکل یافت و باوجود مخالفت های بسیار خلفاء و کشتن شیعیان و سادات این مذهب همچنان پیشرفت کرده تا جایی که دامنه های آن به خاورمیانه و ایران کشیده شد. که روند رشد آن در این پژوهش بررسی می شود. دامنه ی تحقیق این اثر پژوهشی سرزمین بزرگ و پهناور ایران قدیم و ایران معاصر می باشد و سعی بر آن بوده که چگونگی رشد شیعه و عوامل مؤثر در آن سرزمین ایران مورد توجه قرار گیرد. بنابراین از منابعی تاریخی و مذهبی به همچون « تاریخ تشیع در ایران از آغاز تا قرن هشتم» و « تاریخ شیعه» و « تاریخ تشیع» و کتبی از این قبیل استفاده گردیده است.ایران ادیان مختلفی را در خود جای داده و زمانی مردم آن مهرپرست بودند و ستایش کننده خورشید و آسمان و زمانی زرتشتی شدندو بالاخره دین اسلام و پس از آن مذهب شیعه شدند. این مذهب به طرق مختلفی وارد ایران شد، موالیان، جنگ اعراب مسلمان با ایرانیان قبائل اشعری ساکن قم، ورود امام رضا ( ع) به ایران قیام های زیدی، عوامل دیگری که سبب گسترش و رشد شیعه در ایران شد. واژگان کلیدی که در این اثر پژوهشی وجود دارد عبارتند از : الف- پیدایش: ظهور، جلوه، تجلی و تکوین ب- رشد: توسعه، گستردگی ، به راه راست شدن ج- شیعه: غفاری در فرهنگ خود آورده است: شیعه به معنایی که در ایران متداول است پیرو دستور حضرت علی بن ابیطالب(ع) می باشد.دهخدا نیز شیعه را گروهی می داند که معتقد به خلافت بلافصل علی بن ابیطالب(ع) و اولاد او می باشند. در فرهنگ معارف اسلامی نیز شیعه کسانی هستند که معتقدند علی بن ابیطالب(ع) منصوصا از طرف پیامبر گرامی اسلام به خلافت منصوب گردیده استو مسئله شورا را نفی می کند و به استناد روایات متعدد و متواتر که به حضرت رسول(ص) است که وی در موارد متعدد صراحتا امام علی ( ع) را به جانشینی خود برگزیده از جمله مسئله غدیر خم که در آن در ملأ عام و در حضور مسلمانان دست حضرت علی ( ع) را بلند کرده و به همه مسلمانان جانشینی او را اعلام کردند.
 معرفی مادران ائمه ( س)
نویسنده:
فریبا دهقان همت آبادی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , مدخل اعلام(دانشنامه اعلام)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسای حوزه: ,
چکیده :
موضوعی که در این تحقیق مورد پژوهش قرار داده ام، پژوهشی پیرامون مادران ائمه ( ع) می باشد. هدف کلی از این مجموعه ، با معرفی مادران ائمه(ع) معیارهای مادر نمونه را معرفی و از انحرافات تربیتی نسبت به فرزندان آگاهی دهم. نشان دهم که بهترین انسان ها در دامن کدام مادر ها تربیت شده اند تا آن ها نیز با الگو گرفتن از چنین مادرانی ، بتوانند در حد خود مادرانی نمونه شوند. در جهان امروز که بی دینی بی داد می کند الگو های صحیح و قابل اعتماد برای جوانان نامشخص و نامعین است. اگر آنان آگاه به وجود زنانی قهرمان و نامدار در تاریخ اسلامی خود باشند حتما به آنان افتخار نموده و خود افتخار زمینه الگو پذیری از آنان را فراهم می کند. این رساله شامل یازده بخش می باشد. بخش اول به معرفی و بررسی فاطمه بنت اسد(س) که برای پیامبر(ص) مادری دلسوز و فداکار بوده و بخش دوم به معرفی حضرت فاطمه(س) آن یگانه بانوی معصومی که همچون یک مرد در برابر غاصبان ولایت قد علم کرد و در بخش سوم از دختر پادشاه ایران، شهربانو(س) که حضرت امام حسین ( ع) را برای همسری انتخاب نمود، سخن به میان آورده ام و در بخش چهارم از دختر امام حسن(ع)، حضرت فاطمه بنت حسن(س) بیان نموده ام و در بخش پنجم از ام فروه آن بانویی که وظیفه ارشاد و تعلیم زنان معاصر با آن ایام را در کدینه به خوبی انجام می داد. و در بخش ششم از وکیل و نماینده امام صادق(ع)، حضرت حمیده(س) پرداخته ام و در بخش هفتم از حضرت نجمه(ع) همان که ذکر ها و عبادت های خود را به لذت های این دنیا ترجیح می داد قید شده است و در بخش هشتم از حضرت خیزران که حضرت رضا(ع) او را در پاکی شبیه به عیسی بن مریم دانسته اند بحث به میان آمده و در بخش نهم از حضرت سمانه(س) که همیشه روزه ی سنتی داشت سخن به میان آمده و در بخش دهم از حضرت سوسن ( س) که از هر آفت و پلیدی منزه بود بیان شده و در بخش یازدهم از حضرت نرجس مادر امام زمان ( عج) بحث به میان آمده است. در این تحقیق از قرآن کریم – کتب روائی و تاریخی استفاده کرده ام. بابیان سرگذشت های این مادران بزرگوار بهترین الگو برای هر زن مسلمان در زندگی معرفی می شود این رساله دادای نمایه های ام – امهات – ائمه می باشد.
  • تعداد رکورد ها : 2