جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 3
بانکداری بدون ربا در جمهوری اسلامی پاکستان
نویسنده:
حمید شمع ریزی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
هدف از این پژوهش بررسی بانکداری بدون ربا در جمهوری اسلامی پاکستان و تطبیق آن با بانکداری ایران است. تحقیق حاضر با استفاده از روش کتابخانه ای انجام یافته و مباحث آن در سه فصل تنظیم شده است: فصل اول، جنبه های نظری و فقهی بانکداری بدون ربا در پاکستان را مورد بررسی قرار می دهد. فصل دوم، به عملکرد بانکداری بدون ربا در پاکستان از جنبه های مختلفی چون تجهیز منابعد پولی، اعطای تسهیلات بانکی، نقش بانک مرکزی و نظام بانکی و مالی می پردازد. نهایتا" فصل پایانی ، بانکداری بدون ربا در پاکستان و ایران را مورد مقایسه قرار می دهد. نتایج حاصل از تحقیق نشان می دهد: تحریم ربا نزد مسلمانان از مسلمات است و هیچ تردیدی در آن وجود ندارد. آیات شریفه قرآن و روایات پیامبر (ص) و ائمه معصومین علیهم السلاک بر این مساله دلالت دارد و جای هیچگونه شک و شبهه ای را باقی نمی گذارد. دومین سنگ بنا در بانکداری بدون ربا، عقود اسلامی است و. از میان این عقود آنچه که بیشتر از همه در پاکستان مورد تاکید قرار گرفته، مضاربه و مشارکت می باشد. در مقابل پاکستان که روند تدریجی در بانکداری بدون ربا را به مرحله اجرا گذاشت، جمهوری اسلامی ایران، مسیر تغییر ووضعیت کامل و یکباره را در عمل اجرا نمود. تجهیز منابع پولی یا ستون بدهی های سیستم بانکی در پاکستان، متشکل از سپرده های معاملاتی( دیداری) و سپرده های سرمایه گذاری است که به اولی سودی تعلق نمی گیرد ولی اضصل آن تضمین گردیده است ولی به دومی سود تعلق می گیرد، ولی اصل آن به طور رسمی تضمین نشده است. در طرف ستون دارائی های بانک یا اعطای تسهیلات بانکی، در پاکستان از ‎۱۲ روش و در ایران از ‎۱۴ روش در قانون و دستورالعملها نام برده شده است، اما در عمل تا کنون در هر دو کشور از ‎۱۲ روش استفاده گردیده است. در مورد بانک مرکزی و نقش مهم آن در اعمال سیاستهای پولی، باید اظهار داشت که در هر دو کشور پاکستان و ایران، بعد از اجرای بانکداری بدون ربا، چندان دچار اختلال و تزلزل نگردیده است. اهداف و وظایف نظام بانکی در هر دو کشور ایران و پاکستان بعد از اجرای بانکداری بدون ربا همچنان به قوت خود باقی مانده است. مسائلی از قبیل نشر اسکناس، حفظ ارزش پولی و ثبات پولی، استقرار نظام پولی و اعتباری در جهت سلامت و رشد اقتصاد کشور و ... همچنان در قانون نظام بانکی موجود می باشد. در پاکستان ‎۲۲ بانک تجاری وجود دارد که از این تعداد ‎۵ بانک مربوط به بانکهای تجاری ملی شده و ‎۱۷ بانک نمایندگی بانکهای خارجی موجود در پاکستان را به عهده دارند. چهار بانک تخصصی نیز برای احتیاجات خاص بخش صنعت و کشاورزی موجود می باشد. در پاکستان بانکداری بدون ربا به گونه ای اجرا شده است که نقش وساطت سیستم بانکی دست نخورده باقی مانده است. اما در ایران، سیستم بانکی به عنوان وسیله ای برای انجام اهداف و آرمانهای انقلاب اسلامی بکار رفته است. در هر دو کشور ایران و پاکستان، نرخهای سود اعطایی به سپرده گذاران نمی تواند منعکس کننده نرخ سود واقعی فعالیتهای اقتصادی باشد و این مساله، نقش واسطه وجوه بودن سیستم بانکی را به نوبه خود، تحت تاثیر منفی قرار داده است.
بررسی مفهوم و حکم کتب ضاله
نویسنده:
احمد علی قانع
نوع منبع :
رساله تحصیلی , مدخل مفاهیم(دانشنامه مفاهیم) , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
هدف از نگارش این پایان نامه بررسی موضوع و حکم کتب ضاله و بطور کلی هرگونه پیام گمراه کننده بوده است لذا سعی در پاسخ یابی به سوالاتی چون : مفهوم ضلال و کتب ضاله چیست و محورهای آن کدام است ؟ متعلق حکم کتب ضاله چه می باشد ؟ چه عواملی می تواند در توسعه و یا تضییق حکم یا موضوع آن موثر باشد ؟ آیا حکم مشهور کتب ضلال ( حرمت حفظ ) در منابع فقهی از کفایت لازم برخوردار است ؟ آیا حکم حرمت یک حکم مولوی است یا ارشادی ؟ را دارد . براساس فرضیه های تحقیق ادله حرمت نشر کتب ضلال از کفایت لازم برخوردار است . منحصر بودن حکم حرمت به نوشته ای که در آن انحراف اعتقادی است انحصاری بدون دلیل است . متعلق حکم بطور اجمال عبارتست از : تالیف ، نشر ، نگهداری ، تعلیم ، مطالعه ، خرید و فروش و.... این حکم همانند برخی از احکام شریعت توسط عواملی مثل زمان ، مکان ، مکلف و .... قابل توسعه یا تضییق است و حکم حرمت پیام گمراه کننده یک حکم مولوی است . تحقیق حاضر که به روش کتابخانه ای انجام یافته مشتمل بر چهار فصل است در فصل اول که عنوان کلیات را به خود گرفته به نقش ارتباطات و انتقال پیام ، کتب قوانین و محدودیت انتقال پیام ، تاریخچه مسئله در کتب فقهی و متعلق حکم پرداخته شده است در فصل دوم با عنوان شناخت مفهوم ضلال ، مفهوم ضلال در کتب لغت و آیات و روایات و متون فقهی بررسی شده و در فصل سوم با عنوان کتب ضاله و ادله اربعه ادله کتاب و سنت و عقل و اجماع پیرامون حکم کتب و پیامهای ضالهخ مباحثی مطرح گشته است فصل پایانی رساله به چند مبحث از جمله مستثنیات حکم کتب ضاله ، عوامل توسعه و تضییق حکم ، محورهای کلی ممنوعیت پیام می پردازد نتایج حاصل از تحقیق نشان می دهد که تمام فرضیه ها ثابت شده است از جمله تعمیم مفهوم ضلال به هرآنچه مخالف عقل و فطرت و شرع است و تعمیم مفهوم کتاب به هرگونه پیام با هر وسیله چه بصورت فردی و چه جمعی و تعمیم حکم به تالیف و ترجمه و نشر و پخش و نگهداری و... و تقویت و تایید حکم آن یعنی حرمت در صورت رسیدن ضلالت به مرتبه شدیده آن است .
بررسی ابعاد انسانی در نظام اقتصادی اسلام
نویسنده:
حامد مومنی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
هدف از تحقیق حاضر، بررسی ابعاد انسانی در نظام اقتصادی اسلام است. براساس فرضیهتحقیق نظام اقتصادی اسلام بطور گسترده و عمیق برخوردار از ابعاد انسانی می باشد. تحقیق حاضر که به روش کتابخانه ای انجام یافته مشتمل بر سه فصل است. فصل اول به بررسی مفهوم ابعاد انسانی و جایگاه این ابعاد در نظام اقتصادی می پردازد و نقش انسان را در توسعه اقتصادی مورد توجه و بررسی قرار می دهد. در فصل دوم، ابعاد انسانی از دیدگاه اقتصاد اسلامی مورد بحث واقع می شود. دراین فصل ابتدا در قسمتی مستقل مباحثی در راستای شناخت اقتصاد اسلامی ارائه می گردد و سپس جایگاه انسان در اقتصاد اسلامی بیان می شود و ویژگی انسانی اقتصاد اسلامی مورد بحث قرار می گیرد و نهایتا" فصل سوم به ارائه نمونه های ابعاد انسانی در نظام اقتصادی اسلام می پردازد. و در این راستا دو نمونه عمده را مورد بررسی قرار می دهد. ابتدا امتیازات عنصر انسانی در نظام اقتصادی اسلام را به عنوان نمودی از بعد حفاظت از مقام و ارزش والای انسان در اقتصاد اسلامی مورد بحث قرار می دهد و سپس حمایتهای نظام اقتصادی اسلام در جهت تامین نیازهای مادی اناسنها را به عنوان نمودی از بعد خدمت به انسان در راستای رفاه او در زندگی مادی بررسی می کند. براساس نتایج تحقیق، ویژگی بسیار مهم اقتصاد اسلامی که آنرا از سایر مکاتب اقتصادی جدا می کند. عبارتست از توجه، اهمیت و ارزشی که در این مکتب اقتصادی برای انسان در نظر گرفته می شود و می توان از ان به " ویژگی انسانی " تعبیر نمود. براساس این ویژگی ، اقتصاد اسلامی ملاحظات گسترده ای را جهت حفظ ارزش انسان در نظام اقتصادی و همچنین خدمت به او برای تامین نیازمندیهای مادی خویش در نظر می گیرد و بدین ترتیب می توان گفت که نظام اقتصادی اسلام دارای دو بعد عمده انسانی است که در چارچوب آنها حرکت نظام اقتصادی به گونه ای شکل می گیرد که اولاگ هیچ گئونه لطمه و خسارتی به مقام والای انسان وارد نیامده و ثانیا" تضمین کافی جهت تامین نیازهای مادی او صورت پذیرد. الگوی نظام اقتصادی اسلاآم، الگویی است که در آن مقررات خاصی جهت حفظ ارزش و مقام انسان در عرصه فعالیت خود در زمینه های اقتصادی تعیین گردیده است. از طرف دیگر نظام اقتصادی اسلام دارای یکسری برنامه حمایتی است که خود تضمینی بر تامین نیازهای مادی هر انسانی می باشد. به هر حال الگوی نظام اقتصادی با ابعاد انسانی که بوسیله اقتصاد اسلامی ارائه می گردد، تنها اضافه کردن الگکویی به الگوهای دیگر نیست، بلکه زمینه ای کاملا" نوین و مسیری متحول در تجدید رهیافت معمول به عملکرد نظام اقتصادی است.
  • تعداد رکورد ها : 3