جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 2
 اثبات وجود خدا از راه عقل
نویسنده:
زهرا محمدی محمدیه
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگااه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
موضوع این تحقیق، اثبات وجود خدا از راه عقل است و هدف از گردآوری این تحقیق این است که بتوانیم وجود خدا را از راه ها و براهین عقلی اثبات کنیم. شیوة جمع آوری اطلاعات، کتابخانه ای است زیرا در این تحقیق از مدارک و کتاب های معتبر و مستند استفاده شده است. منابع به کار رفته در این تحقیق، فلسفی و کلامی می باشد مانند کتاب سیری در ادله ی اثبات وجود خدا از محسن غرویان و کتاب شرح نهایه الحکمه از سید محمد حسین طباطبایی که کتاب هایی فلسفی می باشند. در این تحقیق اثبات وجود خدا از طریق برهان های مختلف مانند علیت، نظم، حرکت، حدوث و ... انجام گرفته و نظرات علماء و فلاسفة غرب در زمینة وجود خدا بیان شده و نظرات و عقاید مادی گرایان نیز رد شده است. ادله و براهین عقلی اثبات وجود خدا، انواع مختلفی دارند. برهان علیت یکی از ادله ی اثبات وجود خداست. براساس قانون علیت، هر معلولی نیاز به علتی دارد و چون همه ممکنات معلولند لذا باید سلسلة معلولات منتهی به علتی شود که آن معلول نیست چرا که دور و تسلسل باطل است لذا آن علت العلل، خدا است که واجب الوجود است. بر اساس برهان نظم، در عالم طبیعت نظم برقرار است و هر نظمی به دست ناظمی است، پس باید ناظمی این نظم را در طبیعت برقرار کرده باشد و آن ناظم، خداست. بر اساس برهان حرکت هرگز چیزی بدون عامل محرک به حرکت در نمی آید و چون در جهان چیزی پیدا نمی شود که ساکن باشد و همه چیز در حرکت است لذا نیاز به عامل محرکی دارد که آن خداست و بر اساس برهان حدوث، تمام اجسام حادثند و هر حادثی نیاز به محدث و پدیده آورنده ای دارد و پدیده آورنده این اجسام غیر از جسم و جسمانیت است و آن محدث، واجب الوجود یعنی خداست. بر طبق برهان وجودی آنسلم، خدا موجودی است که چیزی بزرگ تر از او نمی توان تصور کرد. برهان صدیقین و برهان سینوی نیز بر اثبات وجود خدا دلالت می کند. بعضی از فلاسفة غرب نیز ادله ای بر اثبات وجود خدا آورده اند که بیشتر آنها به قانون علیت و برهان وجودی آنسلم بر می گردد. البته برخی نیز مانند کانت خداشناسی استدلالی را قبول ندارند و آن را فطری می دانند. مادی گرایان، از علت نخستین(علت العلل) که همان خداست تعبیر نادرستی دارند و به همین دلیل در گمراهی افتاده اند و نظریه های آنان از قبیل نظریه جامعه شناختی و قانون لاوازیه، باطل است. کلید واژه: خدا، واجب الوجود، برهان، وجود خدا، عقلی، برهان علیت.
 جهانی شدن و مهدویت
نویسنده:
مرضیه سادات شهری
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگااه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
تحقیقی که پیش رو دارید نیم نگاهی است به یکی از جدیدترین مباحث در حوزه ی اندیشه. مهدویت و جهانی شدن یکی از نظریات عمیق و ریشه ای در فلسفه ی سیاسی معاصر می باشد. هر چند امید جهانی شدن و تشکیل حکومت واحد جهانی بوسیله ی یک منجی و عدل گستر الهی در همه ی ادیان الهی وعده داده شده است اما در قرن اخیر تبدیل به یک موضوع نو شده است. آنچه در این تحقیق آمده تلاشی است در جهت گردآوری، جمع بندی و نتیجه گیری نهایی در باب جهانی شدن و مهدویت که علی رغم محدودیت منابع و کمبود امکانات مجموعه ای است مدون و جدید هر چند که بدون شک دارای نواقص و ایرادهایی نیز می باشد. در بخش اول این تحقیق به شرح واژه ی جهانی شدن و تعاریف مختلف از آن پرداختیم. بیان نظریات و آراء و عقاید و مختلف الهی و غیر الهی از دیگر مباحث مطرح در این تحقیق می باشد. ارائه نگرشی تازه به تعریف جهانی سازی، مقایسه جهانی شدن با جهانی سازی و برداشت های مختلف از جهانی شدن و ویژگی ها و خصوصیات جامعه جهانی شده که به تفصیل به آن ملاحظه شده است. در باب مهدویت نیز پس از ارائه تعریف، بیان نظر اسلام در این زمینه و در نهایت تشکیل حکومت جهانی اسلام که مورد وثوق همه فرق اسلامی می باشد و تنها نکته اختلاف مصداق بانی و بنیان گذار این حکومت می باشد که به عقیده ی شیعه آن منجی نهایی جز مهدی(عج) فاطمه(س) نمی باشد. اما برای روشن شدن مبحث اشاره ای به موضوع مهدویت ادیان بویژه ی بررسی پدیده ی ظهور سنجی در ادیان الهی مانند مسیحیت، هندو، یهود پرداختیم. و نهایتا به ادهایی که در این بعد مطرح شده پرداختیم و در پایان ویژگی های حکومت اسلامی را یادآور شدیم. اما، آنچه در بخش پایانی این تحقیق آمده است کنکاشی است پیرامون بررسی علل حساسیت عمده ی غرب به واژه ی مهدویت و مبارزه و تلاش عبث این تفکر خاص با تفکر مهدویت و مهدی باوری است. آسیب شناسی های هنری و فرهنگی و اشاره به عقاید خرافی در غرب مانند هزاره گرایی ... از مباحث مطرح شده در تحقیق می باشد.
  • تعداد رکورد ها : 2