جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 30
بررسی آراء مربوط به هبوط و صعود در برخی از مکاتب عرفانی اسلامی و غربی
نویسنده:
اکرم مشهدی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
این پایان نامه شامل یک پیشگفتار و فصل است . پیشگفتار به بررسی اجمالی مبانی آراء دینی و فلسفی عرفای اسلامی درباره هبوط و عروج نفس، ابزارهای معرفتی تأویل و تفسیر در شناخت حقایق دینی و عرفانی و اتحاد من زمینی با من ملکوتی، مرحله نهایی سیر عارف در سلسله مدارج و مراتب روحانی می پردازد. فصل اول در مورد نظریات ارفیکی هبوط و صعود روح بحث می کند. فصل دوم به بررسی آراء افلاطون درباره ماهیت و هبوط و صعود روح فصل سوم نیز به بررسی نظریات گنوسی هبوط و صعود نفس می پردازد. فصل چهارم داستان هبوط و عروج روح در اساطیر مانوی را مورد بحث قرار می دهد. فصل پنجم نظریه فلوطینی هبوط صدور و صعود نفس را مورد بررسی قرار می دهد. فصل ششم به بررسی داستان هبوط آدم در ادیان توحیدی یهودیت، مسیحیت و اسلام می پردازد. فصل هفتم جایگاه آدم(ع) در عرفان و تصوف را بیان می کند. فصل هشتم به بحث و بررسی طریقت و شیوه های مختلف آن می پردازد. فصل نهم در مورد برخی حکایات تمثیلی رمزی در باب مسیر نزولی و صعودی بحث می کند. فصل دهم و پایانی هم به شرح و تفسیر قصیده عینیه (نفسّیه و رقائیه) ابن سینا می پردازد.
بررسی تاریخ تحولات آراء « اهل حق »و ارتباط آن با ادیان ایران پیش از اسلام
نویسنده:
محمدرضا مرادی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
این پژوهش در سه فصل تنظیم شده است: فصل اول ابتدا تاریخچه عقاید ایران غربی پیش از اسلام و سپس عقاید این منطقه بعد از پذیرش همگانی آیین اسلام، ارتباط ادیان و مذاهب منطقه با مذهب اهل حق، تاریخ دینی و اجتماعی اهل حق وتحولات آن براساس عقاید مندرج در دفترهای دینی و احیاناً ارتباط بزرگان دینی ایشان با فرق اسلامی و پیروان ادیان دیگر و سلسله های مشایخ متصوفه آشنا می شویم. فصل دوم که در دو بخش آمده، بخش اول دربارة عقاید اهل حق و بخش دوم درباره آداب و مناسک ایشان، پیش از پرداختن به آداب ومناسک خاندانهای اهل حق تشریح شده است. موضوعات فصل سوم شامل کلام یا ادبیات دینی اهل حق، فرق و اعداد مقدس است.
ادیان وعرفان درباره آریائیان دربین النهرین
نویسنده:
لوئیز شنکائی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
این رساله شامل مباحث ذیل است: - آریائیان چه کسانی بودند - بابل - بنیان اجتماعی آریائیان ابتدایی - اعتقادات - معتقدات آریائیان - میتانی ها - اعتقاد به عالم پس از مرگ و دفن مردگان - هتی ها - آریائیان هند و ایران - حکومت - آریائیان در یونان - نظام سیاسی هستی ها - تاریخ فلات ایران - سازمان اجتماعی و قانون - کاسی ها - معتقدات هتی ها - هوری ها - دفن مردگان - عیلامی ها - جادو و سحر - سومر - اکد
«نور و رنگ» در متون عرفانی اسلام تا قرن پنجم
نویسنده:
جواد محمد زاده مقدم
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
پژوهش حاضر شامل دو بخش است که به چند فصل تقسیم می شود: بخش اول که با عنوان نور است که به فصلهای نمادگرایی نور در ادیان، مفهوم و ماهیت نور (از نظر عارفان)، تجلّی نور، مقام بروز نور، مدارج و جلوه های نور و نور محمدی و نار و نور تقسیم شده است. بخش دوم هم که با عنوان رنگ است شامل فصلهای 1- نماد پردازی رنگ در ادیان 2- نماد پردازی رنگ در قرون کلاسیک و نور سیاه می باشد.
شرح و تحقیق و ترجمه کتاب «عیسی در قرآن» (بخش دوم)
نویسنده:
غلامحسن حیدری
نوع منبع :
رساله تحصیلی , شرح اثر , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
این پایان نامه ترجمه و شرح و تحقیق بخش دوم کتاب عیسی در قرآن تألیف جئفری پریندر است و در دوبخش تدوین شده است. بخش اول درباره قرآن وعهدین است. بخش دوم به موضوع پایان نامه اختصاص دارد. مباحث این بخش عبارتند از: سخنان عیسی، مرگ عیسی، آینده عیسی، پسر خداوند، تثلیث، انجیل ومسیحیان.
مقارنه و تطبیق وحدت وجود از دیدگاه ابن عربی و مکتب ادوتیه و دانته ی شنکره
نویسنده:
علی غفاری
نوع منبع :
رساله تحصیلی , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
بی تردید محی الدین این عربی بزرگترین عارف نظری و موسس مکتب وحدت وجود در حوزه ی عرفان اسلامی است, همچنان که شنکره آچاریه مهمترین عارف کیش برهمنی و بنیانگذار مکتب ادویته و دانته به شمار می رود شباهتهای موجود میان دیدگاههای این دو عارف و حکیم برجسته که هر کدام به فضای دینی, فرهنگی, فکری, جغرافیایی و قومی کاملا" مغیر با یکدیگر تعلق دارند و تاثیر شگرف و همسان بر تفکر عرفانی پسینیان خود بر جا نهاده اند, مایه ی اعجاب و تحیر آدمی گشته و به نظر باور ناکردنی می نماید. این رساله ضمن بررسی و تبیین آراء و افکار این دو غواص بحر معانی در باب هستی شناسی, جهان شناسی و انسان شناسی, بر اساس نسبتهای مشابه و نقشهای قیاس پذیر میان مفاهیم مطرح در دو نظام مورد مقایسه, برای شناخت عمیق تر و فهم هر چه کامل تر هر دو مکتب که مالا" آنها را در کنه و ذات خود همسان جلوه می دهد, به مقارنه و تطبیق مباحث بنیادین زیر دست می یازد: الف- مقارنه و مقایسه ی مفهوم دالت بلاتعین در عرفان این عربی با مفهوم نیرگونه برهمن مکتب شنکره با توجه به قرابتها و همانندیهای بسیار نزدیکی که با هم دارند, بویژه از آن حیث که در هر دو نظام مورد مقایسه وجود خوانده شده و به عنوان یک مفهوم محوری شالوده و زیربنای دو مکتبی می گردد که ساختار هر دو بر بنیاد آن استوار است. وجودی که فقط در برابر بینشی متعال و درکی عمیق نقاب داز رخسار برمی گیرد و بسیار فراتر از آن وجودی است که در آگاهیهای تجربی ما منعکس است. ب- بحث اط اسماء و صفات الهی یا به عبارتی مقایسه و تطبیق"واحدیث الهی" در عرفان ابن عربی با "سگونه برهمن" آئین شنکره که بیانگرگذار وحدت به کثرت و عامل تقید, تشخص و مایه ی ظهور و بطون حق و علت تنوعات عالم به شمار می رود. این بحث از آن جهت که در مکتب ابن عربی با جنبه های مهم هستی شناسی و جهان شناسی او پیوندی ناگسستنی دارد, از ارح و منزلت والایی برخوردار است. ج- مقارنه و تطبیق تنزلات وجودی حق یعنی حضرات خمس و چهار حالت اتمن که در نتیجه ی آن وجود مطلق, مجرد و محض بسیط در عین اطلاق و تنزه ضرف خود از مکمن غیب بدر آمده و با گذر از وحدت به کثرت در مراتب مادون وجود که از لطیف ترین مرتبه یعنی عقل آغاز و به عالم کثیف عنصری و جسمانی خاتمه می یابد, نزول می کند و چون رشته ای نامرئی همه ی مراتب و درجات وجود را به هم پیوسته و درکنه اجزاء همه ی موجودات هستی از عالی ترین تا دانی ترین مرتبه ی آن سریان می یابد. د- بررسی, تبیین و مقارنه ی مفهوم راز آلود, حیرت زا, متناقض نمای و منطق ناپذیر وحدت وجود و اثبات جوهری ثابت و حقیقتی واحد در پس مظاهر گذران جهان مرهوم پدیداری که چیزی جز خواب و خیال و سایه و نقش دوم دیده ی احوال نیست, با استفاده از منطق شهود و زبان تمثیل و تشبیه که در نزد بن عربی بر بنیاد تجلی اسماء و صفات الهی برحسب استعداد و قابلیات اعیان ثابته و در مکتب شنکره بر پایه ی اصل توهم کیهانی و جهل انسانی قابلیت تفسیر و توجیه می یابند.
تصحیح و پژوهش نسخه خطی « اصطلاحات صوفیان »
نویسنده:
مرضیه سلیمانی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , آثار مخطوط(خطی) و طبع قدیم
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
رساله اصطلاحات صوفیان ظاهرا نسخه خطی بازمانده از قرن دوازدهم یا سیزدهم هجری قمری است که به خطی خوش و نثری منشیانه نوشته شده و نسخه آن منحصر به فرد است در رساله حاضر مصحح علاوه بر خوانش و تصحیح و ویرایش متن اصلی کلیه عبارتها را با منابع مهم تصوف مقابله و شرح کرده است علاوه براین ماخذ اشعار ، امثال و شواهد یافته شده و عبارتهای عربی ضمن اعراب گذاری ترجمه شده و سرانجام سعی شده مشکلات متن، چه در درون متن و چه خارج از متن، به طور کلی حل شود. تنها سه کلمه در متن مبهم باقی ماند...
بررسی تطبیقی فرق بودایی تهره واده و مهایانه
نویسنده:
کیومرث چراغی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
پژوهش حاضر شامل یک مقدمه و هشت بخش است. در بخش اول بعد از توصیف اوضاع جغرافیایی، سیاسی و اقتصادی قوم شکیه، زندگی بودا از تولد تا به اشراق مورد بحث قرار گرفته است. در بخش دوم به دعوت بودا، در بخش سوم و چهارم به ترتیب به تعالیم اساسی فرقة تهره واده، شوراهای بودایی و مکاتب هینه یا نه، در بخش پنجم به پراکندگی جغرافیایی فرقه تهره واده و ظهور و سقوط بودیزم در هندوستان، بخش ششم به فرقه مهایانه و بخشهای هفتم وهشتم نیز به ترتیب چگونگی ورود مهایانه به چین و ژاپن و بررسی مکاتب بودایی چینی و ژاپنی پرداخته شده است.
ترجمه و تحقیق بخش های تعامل شت های عرفانی هندو با تصوف و قلندران هند از کتاب تاریخ تصوف در هند
نویسنده:
منصوره معتمدی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
مباحث مطرح شده در این پایان نامه به شرح ذیل است: تعامل سنت های عرفانی هندوان با صوفیان، تماس پیروان مذهب شیوایی با صوفیان در کشمیر، تعامل تصوف با طریقه ناته در بنگال، ویشنو بیان قلندران، شهیدان و مسائل شبه افسانه ای، چند تن از اولیای دارای وجهه عمومی، زنان صوفی، شیخ احمد کهتو مغربی و صوفیان ساحل و جزایر جنوب هند.
زمینه ایرانی مفهوم یهودی - مسیحی ""راز"" (MYSTERION)
نویسنده:
فتح الله مجتبایی
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
کلیدواژه‌های اصلی :
  • تعداد رکورد ها : 30