جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
مبانی و ساختار زوج درمانی اسلامی
نویسنده:
محمدرضا سالاری فر ,سیدجلال یونسی ,محمدحسین شریفی نیا ,سیدمحمد غروی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: پژوهشگاه حوزه و دانشگاه,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
هدف پژوهش عبارت بود از تدوین مبانی و ساختار مداخلات اسلامی برای درمان مشکلات زوج ها. سوال اول این بود که آیا اسلام این مداخلات را چه مقدار و بر اساس کدام مبانی دینی تجویز می کند؟ سوال دوم این بود که ساختار این مداخلات چگونه است. روش این پژوهش (با رویکردی علمی - دینی)، این گونه بود که هم از متون اسلامی به سمت «تدوین زوج درمانی» حرکت کردیم و هم به عکس آن.. نتایج پژوهش نشان داد که مداخلات فوق بر مبانی اسلامی زیر مبتنی است: 1. جایگاه خانواده و اهمیت آن در رشد فردی - اجتماعی، 2. ویژگی های خانواده سالم، 3. آسیب شناسی خانواده، 4. اهداف تشکیل خانواده، 5. چارچوب های فقهی و اخلاقی مداخله ها در زوج درمانی و نیز معلوم شد که زوج درمانی اسلامی در پنج بخش مداخله های شناختی، عاطفی، رفتاری، ساختاری و معنوی قابل ارائه است. سه بخش اول متناظر با دیدگاه زوج درمانی شناختی رفتاری است، در بخش ساختاری توزیع قدرت را، مبتنی بر حقوق زوجین و مرزها بر اساس آموزه های اسلامی قرار می دهد. در مداخله های معنوی، توصیه های اسلام در باب اعتقادات، اخلاق و عبادت اسلامی مبنا قرار می گیرد.
صفحات :
از صفحه 37 تا 68
صله رحم وآثار تربیتی آن
نویسنده:
محمدجواد محقق
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
این تحقیق پس از تعریف صله رحم، به بیان اهمیت و جایگاه آن در روابط خانوادگی و اجتماعی و رشد روانی و اجتماعی فرد پرداخته و مبدأ و منشأ روابط خویشاوندی را مورد بررسی قرار داده است. همچنین گونه های روابط خویشاوندی و مراتب آن، از مسائل مورد توجه این تحقیق است. همیشه رابطه خویشاوندی باید بر اساس فاصله خویشاوندی تنظیم شود و رسیدن به آرامش و حمایت اجتماعی نیز مورد توجه قرار گیرد. در بخش دیگری از این رساله، آثار اجتماعی روابط خویشاوندی (آثار معنوی)، قطع رحم و پیامدهای فردی و اجتماعی آن، آسیب شناسی روابط خویشاوندی و شیوه هایی برای مقابله با این آسیب ها مورد بررسی قرار گرفته است.
تأثیر الدعاء فی تربیة الإنسان من منظر أهل البیت(علیه السلام)
نویسنده:
حکمت الحکیمی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
احترام به آراء و افکار دیگران از دیدگاه آیات و روایات
نویسنده:
محمد موسی صادقی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
این تحقیق با موضوع «احترام به آراء و افکار دیگران از دیدگاه آیات و روایات» در شش فصل تنظیم شده است: فصل اولِ این تحقیق پس از بررسی واژه های مربوط به موضوع به تعریف و اهمیت موضوع در روابط اجتماعی پرداخته، به توجه اسلام به عنوان یک مکتب کامل به آزادی های فردی و اجتماعی اشاره می کند. فصل دوم به گونه های روبه رو شدن با آرا و افکار انسان ها را در چهار نوع بررسی می کند: پذیرش و تسلیم در برابر اندیشه و رأی دیگران، مخالفت و تعصب ورزی در مواجهه با رأی دیگران، مواجهه منطقی با رأی دیگران که بین دو حد بالا است و برخوردهای نامناسب تبلیغاتی. فصل سوم به آثار احترام به آرا و افکار دیگران پرداخته، آن را در سه بخش بررسی می کند: الف آثار فردی که عبارت اند از: آمادگی روانی برای پذیرش دیدگاه های مناسب، حرکت افراد در جهت اجرای عدالت و افزایش عزت نفس در افراد. ب آثار اجتماعی که عبارت اند از: گسترش نظام مشورت و فرهنگ مشاوره، بهبود روابط اجتماعی و ارتقای فرهنگ عمومی. ج آثار علمی که عبارت اند از: برقراری مذاکره و مناظره در مسائل علمی، تولید علم، نقد یافته های علمی و پیشرفت علم. فصل چهارم به پیامدهای عدم احترام به آرا و افکار دیگران می پردازد. فصل پنجم در مورد راه های گسترش فرهنگ احترام به رأی دیگران است. فصل ششم به بررسی سیرة اولیای دین در مواجهه با آرا و افکار دیگران پرداخته است؛ برای مثال، پیامبر اسلام| از طریق تماس های فردی، برخورد ملایم، استدلال با حکمت، جدال به شیوه احسن و موعظه حسنه، در آرا و افکار مخالفان تأثیر می گذاشتند.
مبانی روان شناختی حجاب و عفاف
نویسنده:
محمدرضا سالاری فر
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :