جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 140
چرا مولانا؟ چرا اکنون؟ (صوتی)[حسین نصر]
سخنران:
حسین نصر
نوع منبع :
صوت , سخنرانی
ناکجاآبادِ یوتوپیا – بررسی انتقادی آرمان ترقی و توسعه
نویسنده:
حسین نصر، ایرج داداشی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
از اواخر سده‌ی نوزدهم میلادی، که آرمان فکری غربی در میان بخش معتنابهی از اقشار حاکم بر عالم اسلامی شیوع یافت، آرمان «ترقی» و پس از آن «توسعه» به‌طور گسترده‌ای مقبول گردید و برای زمان مدیدی به‌مثابه نتیجه‌ی عادی یک گذار تاریخی تلقی می‌شد. این نکات ندرتا بدون هواخواهی و منصفانه، هم از لحاظ ارزش هایی که متضمن آن بودند و هم از حیث آرمان‌ها و هنجارهای اسلامی‌ای که در معرض تهدید آن بودند، تحلیل می‌شد. از همان روزهای نخست تماس با غرب، تعاریف فلسفی توسعه، با رد و رفض حکیمانه‌ی حکمای سنتی اسلامی مواجه شد، لیکن در همان ایامی که مفهوم عام ترقی در قرن بیستم شیوع می‌یافت، تا مدتی حتی کمتر از پیش پرسیده می‌شد که ترقی برای نظام ارزشی موجود در عالم اسلامی چه تبعاتی را خواهد داشت. فقط در طی چند دهه‌ی اخیر بود که با عنایت به بحران تمدن مدرن و پاره‌ای ثمرات تلخ آن‌چه تحت عنوان مسیر «طبیعی» جوامع انسانی به عنوان نتایج روند ترقی و پیشرفت فرض می‌شد، برخی مردم فهمیم‌تر در عالم اسلام شروع کردند به پرسش از طبیعت و معنای ترقی و پیشرفت، وفق آن‌چه غرب مدرن از آن می‌فهمید و تاثیراتی که بر نظام «ارزشی» اسلامی داشت. در همین دوره برخی مسلمانان در کنار شماری از متفکران غربی شروع کردند به پرسیدن پرسش‌هایی از قبیل «ترقی چیست؟» و «ترقی و پیشرفت به سوی کدامین غایت؟» در واقع یکی از مهم‌ترین ترقیات عالم اسلامی در همین سالیان اخیر پرسش از خود ترقی و پیشرفت بود، همان‌گونه که غرب و برخی مسلمانان غرب‌زده آن را سال‌های متمادی می‌فهمیدند.
رساله سه اصل
نویسنده:
صدرالدین محمد بن ابراهیم شیرازی معروف به ملاصدرا، تصحیح : سید حسین نصر
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
ان‍س‍ان‌ و طب‍ی‍ع‍ت‌ (ب‍ح‍ران‌ م‍ع‍ن‍وی‌ ان‍س‍ان‌ م‍ت‍ج‍دد)
نویسنده:
ت‍ال‍ی‍ف‌ ح‍س‍ی‍ن‌ ن‍ص‍ر؛ ت‍رج‍م‍ه‌ ع‍ب‍دال‍رح‍ی‍م‌ گ‍واه‍ی‌.
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
ت‍ه‍ران‌: دف‍ت‍ر ن‍ش‍ر ف‍ره‍ن‍گ‌ اس‍لام‍ی‌ ‏‫‏‏‏,
چکیده :
این اثر به یکی از بحران‌هایی که به اندیشه جدید درافکنده است اشاره می‌کند. آنگاه که نگاه انسان قدیم به جهان تحت تأثیر مؤلفه‌های دینی و مابعد‌الطبیعی قدسی بود، انسان‌ها به نحوی همدلانه با جهان خارج از خود روبه‌رو می‌شدند، اما با کاهش نقش این معنویت و تقدس زدایی از عالم نگاه آدمی به جهان اطراف خود دیگرگون شد و دیگر هیچ‌گاه مواجهه پیشین را در بستر این اندیشه با جهان خارج از خود نمی‌نمایند. نویسنده ضمن توضیح این دیدگاه در فصول چهارگانه این اثر پیشنهاد می‌کند که مطالب کیهان‌شناسی، سنت‌های دینی و فکری شرقی را باید به عنوان ابزار و وسایلی در جهت کسب دیدگاه جدیدی از عالم طبیعت و اهمیت آن به کار گرفت و مورد ارزیابی جدید قرار دارد.
قلب اسلام
عنوان :
نویسنده:
سیدحسین نصر، سیدمحمدصادق خرازی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: نشر نی,
چکیده :
این کتاب حاوی مباحثی است در باب اسلام که با استناد به قرآن و حدیث در شش فصل تدوین یافته است: "یک خدا، چندین پیامبر: یگانگی حقیقت و چندگانگی وحی"، "طیف اسلام: تسنن، تشیع، تصوف و قرائت‌های سنتی، نوگرایانه و بنیادگرای امروز از اسلام"، "نوامیس الهی و قوانین انسانی"، "نظریه‌ی امت و جامعه"، "رحمت و عشق، صلح و زیبایی"، "عدالت الهی و انسانی: صلاح و مساله‌ی جنگ" و "مسئولیت‌های انسان و حقوق انسان". در پایان نیز مبحث ماهیت اخلاقی و معنوی زندگی انسان در مشرق و غرب ذکر گردیده است. در این بخش نگارنده معتقد است: "قلب اسلامی، اسلام قلب نیز هست که همان احسان یا شرافت معنوی است و ما را قادر می‌سازد تا خدا را در همه جا ببینیم و چشم‌ها و گوش‌ها و دستان او در این جهان باشیم. قلب مذهب، همان مذهب قلب است که در آن تمامی شکل‌های خارجی تعالی یافته‌اند؛ همان قلبی که به گفته‌ی پیامبر، بارگاه خوبی مطلق و رحمت است. در درون این مذهب دل است که آن خرد جاویدان صوفیه همانند گوهری در درون تمامی پیام‌های الهی می‌درخشد. همین خرد به تنهایی می‌تواند در این دوره‌ی تاریکی و نادانی، نور هماهنگی باشد؛ نوری که بر اساس دانش اصولی و گرمای رحمت و عشق به دیگران نضج گرفته است. اسلام به عنوان آخرین دور وحی در این چرخه از حیات انسان و به رغم تمام آشفتگی‌ها و ویران‌گری‌های دوران توانسته است آن پیام جاودان صوفیه را تا به امروز در درون خود محفوظ نگه دارد".
 انسان و طبیعت* بحران معنوى انسان متجدد
نویسنده:
سید حسین نصر,احمدرضا جلیلى
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
گزیده‌ای از معارف شیعه سیدمحمدحسین طباطبایی
نویسنده:
شرح و توضیح به انگلیسی ویلیام چیتیک ؛ مقدمه حسین نصر ؛ ترجمه محمد نوری.
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
تهران: معناگرا,
اسلام سنتى
عنوان :
نویسنده:
سید حسین نصر,نور الله قیصرى
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
حالات و مقامات عارفان 1
نویسنده:
سید حسین نصر,حسین حیدری
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
مسئله ایمان و برتری اسلام
نویسنده:
سید حسین نصر
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
  • تعداد رکورد ها : 140