جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
 شیعه در زمان امام سجاد ( ع)
نویسنده:
مریم محمدشاهی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسای حوزه: ,
چکیده :
عنوان تحقیق: شیعه در زمان امام سجاد ( ع) کلید واژه ها: شیعه، تاریخ ( قیام)، امام سجّاد ( ع)، فضایل، شاگردان، مبارزات این رساله در پنج فصل تنظیم شده که در، فصل اول مباحث مقدماتی و در فصل دوم به پیدایش شیعه، صفات شیعه در قرآن و روایات، شیعه در عهد رسول اکرم ( ص) و اندیشه های این مذهب و بررسی اجمالی شیعه قبل از امام سجّاد ( ع) پرداخته شده است. در این بخش با استفاده از کتب تاریخی سعی شده است که شیعه را آن طور که بوده معرفی و هدف عملکردهای این فرقه مورد تحقیق و بررسی قرار گیرد. بررسی شیعه در زمان امام سجّاد ( ع)، انشعابات شیعه در زمان امام سجّاد ( ع) و عقاید آنها، شیعه و اهل بیت در اسارت کوفه و شام، امام سجّاد ( ع) در اجتماع مدینه و شیعه و خلفای جور، از عمده مباحث مطرح در فصل سوم است. در فصل چهارم به بررسی قیامهای شیعی در زمان امام سجّاد ( ع) پرداخته ایم و از زوایای مختلف، هدف و رابطه ی قیام کنندگان با امام ( ع و همچنین موضع امام در برابر آنها مورد بررسی قرار گرفته است. پنجمین فصل رساله به شخصیت معنوی، فضایل و عبادات امام سجّاد ( ع) و تربیت نیروهای صلح و متعهد توسط آن حضرت پرداخته شده و با تحلیل از شهادت امام سجّاد ( ع) پایان یافته است. و در ادامه خلاصه مباحث و نتیجه گیری در پایان فهرستی از آیات و منابع مورد استفاده شده در این رساله ارائه گردیده است. خداوند سبحان را شاکرم که مرا توفیق داد تا بتوانم از دریای بی کران دانش اندکی مستفید کردم و بر اندوخته های ناچیز خود بیفزایم.
 اخلاق فاطمی ( س)
نویسنده:
معصومه رودسرابی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
نوشتار موجود تحت عنوان اخلاق فاطمی ( س) تنظیم شده است که شامل بخش های زیر می باشد. 1.ابتدای بحث با عنوان کلیات می باشد که در آن به موضوع تحقیق، تاریخچه ی مختصری از مطالعات انجام شده در مورد آن، اهداف کلی تحقیق و فرضیه ها پرداخته شده است. 2.بخش اول: به تعریف کلید واژه های « اخلاق» و « سیره» اختصاص یافته است. 3.بخش دوم: به شرح حال زندگی حضرت صدیقه کبری ( س) اشاره دارد که این بخش شامل دو فصل می باشد در فصل اول که از زمان تولد حضرت فاطمه ( س) تا وفات پیمبر ( ص) و وقایع و اتفاقاتی که در طول این سال ها برای حضرت ( س) پیش آمده اشاره شده است و در فصل دوم که دوران بعد از وفات پیامبر ( ص) تا شهادت خود حضرت و اتفاقاتی که برای حضرت فاطمه ( س) و علی ( ع) از سوی حاکم و قت و مردم ناسپاس آن روز مدینه و مکه پیش آمده اشاره دارد. بخش سوم: به مقام حضرت فاطمه زهرا از دیدگاه آیات و روایات پرداخته و در آن به آیاتی که نشان از عظمت و مقام آن حضرت دارد. اشاره شده از جمله اشاره به مقام عصمت و طهارت و معصوم بودن از گناه و نیز اشاره به اینکه حضرت ( س) یکی از اسباب و علل خلقت و آفرینش است همانگونه که پیامبر ( ص) و امیرالمؤمنین ( ع) و حسنین ( ع) سبب خلقت و آفرینش هستند. و در بحث روایات به گفتار ائمه در شأن و مقام و منزلت آن حضرت اشاره دارد. 4.بخش چهارم: به فضائل و صفات عالیه حضرت پرداخته و از ایثار و ادب و آزادگی، زهد و عبادت، ایمان و تقوا حضرت گرفته تا عمل و عدالت خواهی و عفت، دانش آموزی و هدفداری و شجاعت و حلم و متانت حضرت هرچند به طور مختصر و کوتاه اشاره ای شده است. 5.بخش پنجم به کاربرد اجتماعی فردی اخلاق فاطمی در زندگی و اجتماع پرداخته شده است. و در پایان این رساله به خلاصه ای از مباحث مطرح شده و نتیجه ای که از این مباحث می توان گفت و همچنین به فهرست منابع و مآخذ اشاره شده است.
فلسفه غیبت امام مهدی ( عج)
نویسنده:
سارا کیوانلوشهرستانکی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
فلسفه غیبت امام مهدی ( عج) : غیبت امام مهدی ( عج) ، علل بسیاری دارد که مهمترین آنها را در این تحقیق مطرح نمودم از جمله امتحان الهی ، به گردن نداشتن بیعت ، آمادگی جهانی برای ظهور ، ... . اهداف تحقیق : به سهم خودم ، مشعلی از امید در دلهای شیعیان فروزان نگه دارم و از پدیدار شدن ابرهای سیاه ناامیدی جلوگیری نمایم و شعله های اشتیاق خود و دیگر منتظران را فروزانتر سازم . تحقیق را در سه بخش ارائه نموده ام : بخش اول : ضرورت وجود حجت ، فصل اول : واسطه فیض الهی به مردم ، فصل دوم : وجود امام ( ع) لطف است ، فصل سوم : وجود امام ( ع) نعمت بزرگی است ، فصل چهارم : ضرورت وجود حجت در هر عصر و زمان ، فصل پنجم : حاکمیت بخشیدن به اسلام . بخش دوم : فلسفه غیبت امام مهدی ( عج) : فصل اول : امتحان الهی ، فصل دوم : به گردن نداشتن بیعت ، فصل سوم : حفظ وجود مقدس حضرت ( عج) از شر دشمنان ، فصل چهارم : خورشید پشت ابر ، فصل پنجم : آمادگی جهانی برای ظهور . بخش سوم : دلیل عمر وغیبت طولانی حضرت مهدی ( عج) چیست ؟ فصل اول : دلیل طول عمر حضرت مهدی ( عج) چیست ؟ ، فصل دوم : دلیل غیبت طولانی حضرت مهدی ( عج) چیست ؟ منابعی که در تحقیق استفاده نموده ام : قرآن کریم ، بحارالانوار : علی دوانی ، جلد 13 ، مهدی منتظر ( عج) : حاج شیخ جواد خراسانی ، تاریخ عصر غیبت : سید محمد صدر ، نجم الثاقب : حاج میرزا حسین طبرسی نوری ( ره) ، مهدی موعود ( عج) : علامه محمد باقر مجلسی ، فرهنگ معین : دکتر محمد معین ، تفسیر نمونه : ناصر مکارم شیرازی ، جلد 1 ، کتاب غیبت : شیخ جلیل محمد بن ابراهیم نعمانی وسایر منابعی که در تحقیق به کار برده ام . روش تحقیق : تحقیق را به صورت کتابخانه ای و مصاحبه ای ارائه نموده ام . پیشینه موضوع : اساسا پیشینه موضوع مهدویت ، از زمان پیامبر ( ص) شروع می شود . چنانکه در حدیث جابر ، پیامبر ( ص) دوازده امام ( ع) را نام می برد ودوازدهمین آنها را مورد اشاره خاص قرار می دهد . بعد از پیامبر ( ص) ائمه ( علیهم السلام ) ، یکی پس از دیگری درباره حضرت مهدی ( عج) وخصوصیات وشرایط وعلائم ظهور وفلسفه غیبت او سخن گفته اندو صدها کتاب بعد از غیبت صغری درباره آن حضرت و فلسفه غیبت او نوشته شده است . از قبیل : غیبت نعمانی وجلد سیزدهم بحارالانوار . اکنون نیز در این باره افرادی تحقیق نموده اند . نتیجه : بنابر آنچه در تحقیق گفته شده است ، وجود امام ( ع) که هادی بشر است، لازم و ضروری است . برای غیبت حضرت مهدی ( عج) ، علل بسیاری وجود دارد که در این تحقیق مهمترین آنها را بیان نموده ام از جمله : امتحان الهی ، حفظ وجود مقدس حضرت از شر دشمنان و ... علت عمر طولانی حضرت مهدی ( عج) معجزه الهی است وغیبت طولانی وی نیز به خاطر فراهم نبودن شرایط برای ظهور است . واژگان کلیدی : فلسفه در لغت : حکمت و در اصطلاح : علم به حقایق موجودات به اندازه توانایی بشر . غیبت در لغت : غاب عنه غیبا : ناپدید شد از او . و در اصطلاح : ناپدید شدن ، نزد شیعه . پنهان بودن امام دوازدهم ( عج) از انظار . امام در لغت : پیشوا و در اصطلاح شیعه : جانشینان پیامبر ( ص) که اولین آنها امام علی ( ع) و آخرین آنها ، حضرت بقیه الله است . مهدی در لغت : هدایت شده و در اصطلاح شیعه : معروفترین لقب وعنوان حضرت بقیه الله حجه ابن الحسن ( عج) می باشد .
عرفان و زنان عارف
نویسنده:
سمیّه اجتهادی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
با استعانت ذات اقدس اله نوشتاری با نام « عرفان و زنان عارف» تدوین شده است.هدف از تدوین این نوشتار، شناخت خداوند ،که یکی از مهم ترین وظایف انسان در حیات دنیوی است، می باشد. و اینکه جسم انسان چون: نوع رنگ پوست، نژاد، جنسیّت، در سلوک به سوی خداوند نقشی ندارد و زنان زیادی در عرصه ی عرفان وجود داشته اند که نام آنها در لابه لای برگه های تاریخ مستور مانده است. در بخش اول، به راه های خداشناسی پرداخته شده است زیرا شناخت خداوند در گرو شناخت راه های خداشناسی ، مخصوصاً راه خودشناسی است. چراکه انسان را برای حیات طیبه در دنیا و زندگی صحیح باید به شناخت خدا برسد، واین شناخت مقدمه ی عبودیّت خالصانه ی ذات مقدّس می باشد. و شناخت است که انسان را در برابر عظمت خالق خاشع می سازد، و اثبات این که راه صحیح خداشناسی همان راه انفسی است؛در روایات فراوانی مضمون این حدیث را داریم که:« من عرف نفسه فقد عرف ربه ». آری! خودشناسی مقدمه ی خداشناسی است، و عرفان همین راه می باشد . عرفان یعنی شناخت، و انسان از راه شناختن نفس خود که نفخه ی رحمانی می باشد می تواند به خالق خود که هم جنس او است، برسد. پس سلوک الی الله، یعنی شناخت خود و حرکت به سوی آفریدگار خود. در بخش بعد، بیان شده که جنسیت در سلوک به سوی خداوند تأثیر ندارد و روح است که به سوی خداوند سیر می کند. و حقیقت انسان به روح است نه جسم او.و در بخش آخر نمونه ای از مقامات عرفانی زنان در طول تاریخ بیان شده و به معرفی زنانی عارف از جمله حضرت زهرا ( سلام ا... علیها)، حضرت مریم ( سلام ا... علیها)، و ... پرداخته شده است. در این نوشتار به سوالاتی از قبیل عرفان چیست؟ آیا سلوک الی الله اختصاص به مردان دارد؟ آیا در طول تاریخ زنان عارف هم بوده اند؟ و ... پاسخ داده شده است. و روش تحقیق به روش توصیفی و کتابخانه ای می باشد.