جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
 عقود مالی در قرآن
نویسنده:
حمید رفیعی سرچشمه
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
تحقیق حاضر به روش کتابخانه ای انجام شده و به بررسی و شناخت آیات خداوندی، که بیانگر برنامه زندگی سعادت بخش خداپسندانه است، می پردازد. چرا که موضوع مورد بحث مسایلی است که هر روزه ما انسانها با آن سرو کار داریم و برای زندگی دنیوی که وسیله ای برای سعادت آن دنیا است، نیازمند آنیم. به همین جهت پژوهش دراین موضوع را در چهار فصل آورده ایم که عبارتند از: فصل اول: کلیات، فصل دوم: تجارت، فصل سوم: عقود مالی معین، فصل چهارم: عقود مالی و غیر مالی. فصل اول دارای چهار زیر فصل می باشد که عبارتند از: تعریف موضوع، ضرورت بحث، پیشینه بحث و واژگان کلیدی، که تعریف موضوع خود شامل چند مطلب می باشد. 1 عقد در لغت 2 عقد در اصطلاح 3 فرق عقد با ایقاع4 فرق عقد با عهد 5 تعریف عقد مالی 6 بررسی اقسام عقود از جهات مختلف همینطور واژگان کلیدی که شامل: 1 لزوم و جواز عقد 2 متعاقدین3 صحت و فساد عقد 4 شرط 5 فسخ عقد 6 قصد انشاء در عقد و ایقاع 7 ایجاب و قبول. فصل دوم شامل دو زیر فصل می باشد: 1 آیات مشروعیت کسب 2 آیاتی مبنی بر عدم مشروعیت برخی کسب ها. فصل سوم که عقود مالی معین می باشد، دارا ی هفده زیر فصل با عنوانهای زیر می باشد:1 تعریف بیع 2 آداب بیع3 شروط بیع 4 انواع بیع 5 آیات6 خیار7 ربا8 قرض9 رهن 10 ضمان مشتمل بر حواله و کفاله11 صلح 12 مضاربه13 ودیعه14 عاریه15 اجاره16 وصیت17 ابضاع. فصل چهارم: دارای زیر فصل های زیر می باشد.1 عطایا 2 سبق و رمایه 3 وکالت 4 شرکت و در پایان فهرست منابع را آورده ایم.
 بررسی اولی الامر در فرقه های اسلامی
نویسنده:
سکینه دهقانی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
هدف از این تحقیق، روشن نمودن جوانب آیه اولی الامر می باشد. زیرا نگرش های متفاوت به این آیه عملکردهای متفاوت در جهان اسلام به همراه داشته است. از آن جا که قرآن خود مبین خویش است. کلمه ولی و ولایت را به خوبی معنا نموده است و البته پیامبر(ص) نیز همواره به این موضوع مهم پرداخته اند. فصل اول که اولی الامر در قرآن نام دارد، شامل یازده مبحث پیرامون آیه اولی الامراست که از دیدگاه شیعه و اهل سنت مورد ارزیابی قرار گرفته است. در فصل دوم که عصمت اولی الامر را مورد بررسی قرار داده ایم، شامل سه مبحث می باشد که عبارتند از: عصمت اولی الامر و ضرورت آن و اینکه چرا عصمت برای رهبر و امام لازم است؟ و مبحث دیگری نیز در زمینه عصمت اولی در قرآن مورد بررسی قرار داده ایم و همچنین عصمت اولی الامر در روایات نیز مورد ارزیابی قرار داده ایم. فصل سوم علم امام است که در مورد دانش و علم امامت بحث شده و اینکه این علم از کجا سر چشمه می گیرد. فصل چهارم نیز در مورد انتصابی یا انتخابی بودن امام است که به دلایل انتصابی بودن امام پرداخته ایم که شامل هفت مبحث است که انتصاب و یا انتخاب امام از دیدگاه شیعه و اهل سنت مورد بررسی قرار داده ایم و اینکه انتخاباتی که در سقیفه مورد ادعای اهل سنت است آیا حقیقت داشته یا افسانه بوده؟ و در نهایت به افضلیت امام علی(ع) در تمامی فضایل پرداخته ایم. فصل پنجم که شامل اولی الامر در روایات می باشد، شامل 7 مبحث می باشد که احادیث معروف مانند: حدیث غدیر، حدیث ثقلین، حدیث منزلت، حدیث یوم الانذار، حدیث سفینه و دیگر روایات متواتر از پیامبر(ص) را بررسی نموده ایم و نظریه قندوزی دانشمند اهل سنت در مورد اهل بیت را مطرح کرده ایم.
 جلوه های مغفرت الهی
نویسنده:
هاجر فاطمی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
این تحقیق به بررسی راه های رسیدن به مغفرت و آثار و نتایج آن از دیدگاه قرآن پرداخته است، و به روش کتابخانه ای جمع آوری گردیده است. کتابهای لغوی، تفسیری، اخلاقی، عرفانی، تربیتی و روانشناسی از جمله منابع مورد استفاده این تحقیق بوده است. این اثر در چهار فصل جمع آوری شده: فصل اول آن تحت عنوان کلیات و مفاهیم است. در این فصل لفظ مغفرت، از نظر لغوی و اصطلاحی تعریف شده، و سپس به رابطه میان مغفرت با عفو و مغفرت با شفاعت پرداخته است. و بیان کرده که مغفرت از صفات فعل خداوند است. فصل دوم به اسباب و موجبات مغفرت در قرآن پرداخته است. و به راه های رسیدن به مغفرت که بعضی از آنها عوامل فردی و بعضی عواملی اجتماعی می باشد، و شرایط آنها اشاره شده، از جمله توبه، استغفار، قبول اسلام، و غیره از عوامل فردی، و احسان به والدین و صداقت در گفتار و غیره از عوامل اجتماعی دست یابی به مغفرت است. نخستین این راه ها توبه و جبران گناهان گذشته می باشد. لذا شرط اول این که انسان مورد مغفرت الهی قرار گیرد و گناهانش بخشوده شود همان توبه می باشد. فصل سوم آثار جلوه های مغفرت الهی از دیدگاه قرآن را بیان می کند. در این فصل، از آثار مغفرت خدا در دنیا و آخرت بحث می گردد. که شامل افزایش نیروی مادی و معنوی، آبادی جامعه، و افزایش رزق و روزی و ... در دنیا و دفع جهنم و اجابت خواسته های بهشتیان و غیره در آخرت می باشد. فصل چهارم به موانع مغفرت از دیدگاه قرآن اختصاص یافته که شامل موانعی همچون سد کردن راه خدا، نفاق، شرک، کفر، عناد، و غیره می باشد. و تبیین شده این امور مانع آمرزش انسان می باشد.
"مبانى فقهى
حرمت استعمال و قاچاق مواد مخدر و جرایم مربوط به آن"
نویسنده:
محمدجواد سلمانپور
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
رابطه ظهور و بطون قرآن
نویسنده:
سلمان پور محمدجواد
نوع منبع :
مقاله
چکیده :
محققان مسلمان در بحث از «ظهور و بطون» که دو سطح از لایه های معنایی قرآن را تشکیل می دهند و رابطه میان این دو سطح معنایی اختلاف نظر دارند. تعریف دقیق ظاهر و باطن، درک روشن رابطه و راه دست یابی به آنها نقش مهمی در فهم قرآن و معرفت دینی و داوری در این ساحت دارد. عدم تفکیک بین ظهور و بطون و عدم توجه به اختلاف مبانی در تعریف بطون نزد عرفا و غیر آنها، نه تنها باعث برخی اشتباهات در عرصه دین شناسی شده، بلکه سبب برخی قضاوت های نادرست در فهم قرآن و دین گردیده است. در این مقاله سعی شده است بعد از تعریف ظاهر و باطن قرآن، رابطه بین آن دو روشن و همچنین به راه دست یابی به آنها اشاره شود.
صفحات :
از صفحه 87 تا 106
سیر تاریخی ظواهر و معناشناسی و جایگاه آن در فهم متون دینی
نویسنده:
سلمان پور محمدجواد
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
با ورود ترادف، اشتراک و مجاز به زبانها، در فهم همگانی و عرفی از کلام، احتمال راه یافت. آن احتمالی که از بقیه فهمها قویتر بود و مخاطب در مواجهه با کلام می فهمید بعنوان ظاهر کلام و نزدیکترین معنا به مقصود متکلم اعتبار عقلایی پیدا کرد.
صفحات :
از صفحه 67 تا 92
اقسام معنا در متون وحیانی
نویسنده:
سلمان پور محمدجواد
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
صفحات :
از صفحه 41 تا 70
روشنفکرى و موءلفه ‏هاى آن در فرهنگ اسلامى
نویسنده:
محمدجواد سلمان پور
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
روشنفکرى به معنى واقعى کلمه از ارزشهاى والاى فرهنگ اسلامى است. شروع خط روشنفکرى و روشنگرى در تعلیم انبیاى الهى، بویژه پیامبر اسلام صلى‏الله‏علیه‏و‏آله و معصومین علیهم‏السلام بوده و استمرار صحیح نیز در تعالیم آنان نهفته است. متأسفانه در دو قرن اخیر واژه روشنفکر از بدو ورود به جوامع اسلامى از جمله ایران، دچار بیمارى شده و مورد سوء استفاده قرار گرفته است و به تارى از شبکه عنکبوتى مفهومى استعمارگران تبدیل شده است. بسا کسانى‏که از نظر فرهنگ اسلامى فاقد بصیرت و روح روشنفکرى هستند؛ اما نام خود را روشنفکر گذاشته‏اند. اگرچه در قرآن و احادیث واژه‏اى که به طور دقیق به روشنفکر ترجمه شود یافت نمى‏شود؛ اما واژه‏هایى را مى‏یابیم که مفهوم درست روشنفکرى را در خود دارند و محتوا و موءلفه‏هاى دینى روشنفکرى را بیان مى‏کنند. مى‏توان در فرهنگ اسلامى ده عنصر و مفهوم ارزشى ( رحمت، سلام، رشد ، صلح، شرح صدر، ابدى بودن، جامع‏گرایى، یقین‏گرایى، حق‏گرایى و دشمن‏شناسى) را در موءلفه‏هاى روشنفکرى دینى ذکر کرد که جمع آنها در یک متفکر، نشان‏دهنده یک روشنفکر حقیقى است. فقدان هر یک از موءلفه‏هاى مزبور، آفتى در روشنفکر پدید مى‏آورد که جامعه به سبب آن دچار زیان مى‏شود. در واقع، آفات روشنفکرى در ایران در دو قرن اخیر ناشى از فقدان همین عناصر، بویژه حق‏گرایى و جامع‏گرایى بوده است. در این مقاله ضمن تبیین موءلفه‏هاى نام‏برده، بیان شده که چگونه جمع آن عناصر، روشنفکر الهى‏و حقیقى را به‏وجود مى‏آورد و فقدان هر یک در روشنفکرنماها منشأ چه آفات و آسیبهایى است.
آموزه‏هاى اسلام در جهت توسعه اقتصادى
نویسنده:
محمدجواد سلمان پور
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
بسیارى از آموزه‏هاى دینى در حوزه تشریع و تبیین، داراى جهت‏گیرى اقتصادى خاصى است که نگرش کلى اسلام به اقتصاد و بویژه جایگاه توسعه اقتصادى را در دین نشان مى‏دهد. در این مقاله با نگاهى اجمالى به مسأله رشد، سنت تسخیر طبیعت به وسیله انسان، توصیه‏هاى اسلام در مورد استعمار، استنماء، استثمار، استصلاح زمین و سرمایه‏ها، احیاء موات، حیازت مباحات، وجوب خمس و زکات، نفى سبیل کفار بر مسلمین، فلسفه اموال و فلسفه خلقت انسان، جایگاه توسعه اقتصادى به طور کلى نشان داده شده و بیان شده است که چگونه ادیان الهى بویژه دین اسلام علاوه بر تأکید و اصرار بر توسعه اقتصادى، منشأ پیدایش و بازسازى توسعه سالم و همه جانبه مبتنى بر عدالت و سازگار با سایر ابعاد آن مانند توسعه فرهنگى، سیاسى، اجتماعى... بوده و هست.