جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
تفسیر مأثور و بررسی تطور آن با تکیه بر تفاسیر اثری شیعه
نویسنده:
سعید چراغلو
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
این تحقیق به بررسی تفسیر روایی و تطور آن در حوزه تفاسیر شیعه اختصاص دارد و حاصل آن به این شرح است: روش تفسیر اثری دارای موافقین و مخالفینی است که هریک برای آراء خود دلایل و براهینی دارند. تفسیر مأثور از زمان رسول خدا(ص) تا عصر حاضر سه مرحله را پشت سر گذاشته است: مرحله اول، عصر رسول اکرم(ص)، مرحله دوم، عصر ائمه(ع)، مرحله سوم عصر غیبت حضرت ولی عصر(عج). چنان که بسیاری از آیات قرآنی و احادیث شیعه و سنی نشان می دهد، اهلیت و شایستگی ائمه(ع) به عنوان ویژگی منحصربه فرد تفسیر مأثور شیعه روشن و غیرقابل انکار است. تفاسیر اثری مهم شیعه عبارت اند از: تفسیر علی بن ابراهیم قمی، تفسیر نورالثقلین، تفسیر البرهان سید هاشم بحرانی و تفسیرعیاشی
ترجمه و تحقیق سوره ی آل عمران ازتفسیر شبر
نویسنده:
بی بی زهرا بهشتی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
در این پایان نامه سوره ی آل عمران با استفاده از پانزده منبع تفسیری شیعه و اهل سنت و شش کتاب لغت مشهور و کتابهای دیگری که در منابع و مآخذ نام برده شده، بررسی و ترجمه شده است. ترجمه متن اصلی پایان نامه را تشکیل داده و تحقیقات، توضیحات، با عنوان تعلیقات در پی نوشت و به طور خلاصه و در حد امکان کامل، ارائه شده است.
بررسی پدیده تکرار آیات و مضامین در قرآن کریم
نویسنده:
جواد عزتی پور
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
هدف از این پایان نامه ارائه دستاوردهای علمای قرآن راجع به تکرار - اثبات عدم بیهودگی تکرار در آیات قرآن کریم و بیان وجه جدیدی از بلاغت قرآن کریم در ارتباط با تکرار آیات است لذا سعی در پاسخ یابی به سوال انواع گوناگون تکرار درقرآن چیست و علل اساسی این تکرار کدام است را دارد . براساس فرضیه تحقیق گونه های تکرار در قرآن کریم ، اعم از تکرار آیه یا تکرار تعابیر ( تکرار لفظی یا معنوی ) هر یک به گونه ای ناظر به صنعت بلاغی است و علل اصلی تکرار در راستای هدایت ، تعلیم و تزکیه انسانها است . تحقیق حاضر مه به روش کتابخانه ای انجام یافته مشتمل بر سه فصل است فصل اول با بیان کلیات ، تاثیر تکرار بر نفس از نظر روانشناسی ، تاثیر تکرار بر انفعالات ، و تاثیر تکرار بر افعال به پایان می رسد فصل دوم تکرار پذیری آیات و انواع تقسیم بندی تکرار در قالبهای فنی و بلاغی و تکرار آیه در یک سوره یا چند سوره صورت گرفته است بررسی گردیده است و در فصل سوم تبیین حکمت تکرار الفاظ و مضامین قرآن کریم از دیدگاه علمای علوم قرآنی و نقد بیان هریک مورد بررسی واقع شده است و در پایان فصل مبحث جدیدی از اعجاز عددی و صوتی آیات مورد بحث و گفتگو قرار گرفته است براساس نتایج حاصل از تحقیق تکرار موجود در قرآن تنها تکرار شکل است نه محتوی زیرا هر مورد تکرار در راستای هدف همان سوره است و تکرار شکل خود بیانگر نوعی دیگر از وجوه اعجاز قرآن است .
بررسی تطبیقی وجوه افتراق امامیه و اهل سنت در مسائل درایه الحدیث
نویسنده:
محمدرضا معینی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
علم درایه الحدیث متکفل بیان انواع حدیث با هدف جداسازی حدیث سره از ناسره می باشد. نگاهی به منابع درایه الحدیث بیانگر آن است که این علم اولا" سابقه ای دیرینه در حوزه علم الحدیث فریقین دارد ثانیا" رویکرد امامیه به آن باشکل فعلی بسیار دیرتر از اهل سنت بوده و از قرن هفتم به بعد اتفاق افتاده است. همین امر نیز باعث ایجاد سوالات و شبهاتی در اذهان شده است. اینکه آیا امامیه قبل از این تاریخ فاقد ملاکهای نقد حدیث بوده اند و اگر ملاکهایی داشته اند چرا از آنها عدول کرده اند؟ آیا شباهت زیاد رویکرد جدید امامیه شبهه تقلید آنان از اهل سنت را تقویت نمی کند؟ این تحقیق ضمن بررسی مقایسه ای و تحلیل محتوای منابع درایی فریقین و کشف مواضع تحقیق و ابتکار علمای امامیه سوالات و شبهات فوق را پاسخ داده و استقلال علمی آنان را اثبات می نماید.
آیات الهی در قرآن کریم: گستره معنایی و شرایط بهره مندی
نویسنده:
حمیدرضا محمد پور
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
در فصل اول که کلیات است نتیجه می شود که آیه به معنی علامتی واضح و آشکار در قرآن کریم در چند وجه به کار رفته است ‎۱- قسمتی از کتاب آسمانی ‎۲- نشانه های خدا در باطن انسان ‎۳- معجزات ‎۴- نشانه و علامت برای چیزی. و در روایات معصومین علیهم السلام در بسیاری از آیات قرآن کریم آیه به وجود مقدس ائمه اطهار علیهم السلام تاویل داده شده است. تمام ما سوی الله از آیات خدا شمورده شده اند که با توجه به اشتراکی که در نتایج توجه و عواقب بی اعتنایی به آنها دارند به دو قسم تمام کننده حجت و تکامل دهنده انسان (اعجازی و غیر اعجازی) تقسیم می شود. در فصل دوم به نتایج توجه و عواقب بی اعتنایی به آیات الهی پرداخته شده است. نتیجه توجه به آیات اعجازی ظهور حقیقت بوده و عواقب بی اعتنایی به آنها نزول عذابی فراگیر، حبط کلی اعمال و خلود در جهنم است. اهم نتایج تفکر در آیات اعجازی عبارت است از: بصیرت، پی بردن به توحید، معاد و اسماء و صفات الهی، معرفت خدا و ... و در مقابل، عواقب بی اعتنای به آنها عبارتند از: استدراج، بسته شدن راههای ادراکی، نابینا محشور شدن در قیامت و ..... در فصل سوم مقتضیات و موانع بهره گیری از آیات الهی بررسی شده است. تنها مقتضی مورد از برای بهره بردن از آیات اعجازی خضوع در مقابل حق بوده و موانع بهره گیری از آنها عبارتند از: کفر، جحود، اعراض، جدال و ... که همه این موارد در واقع انکار کردن حقیقتی است که برای فرد ثابت شده است . اهم مقتضیات مورد نیاز در جهت بهره گیری از آیات غیر اعجازی عبارت است از : ایمان، یقین، صبر، شکر و ..... موانع بهره بردن از آنها علاوه بر مراتب ضعیف اموری مثل کفر، اعراض و .... که موانع بهره گیری از آیات اعجازی بودند، غفلت، نسیان، اهمال و سستی در توجه به آنها هستند.این پایان نامه به روش تحلیلی - وصفی و با الهام از روش تفسیر قرآن به رشته تحریر در آمده است.