آثار مرتبط با شخصیت ها | کتابخانه مجازی الفبا

آثار مرتبط با شخصیت ها | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 3
بررسی تأثیر اعمال انسان در خیر و شر تکوینی
نویسنده:
پدیدآور: مصطفی ده‌باشی ؛ استاد راهنما: مجتبی گودرزی ؛ استاد مشاور: بهروز محمدی منفرد
نوع منبع :
رساله تحصیلی
چکیده :
با جستجو در آیات قرآن کریم به یک فرمول کلی بر می‌خوریم که بیانگر ارتباط بین ریزش برکات و نعمت‌ها با اعمال نیک و حوادث تلخ با رفتارهای ناپسند انسان است. حوادث خیر و شر مثل زلزله‌ها و طوفان‌ها و ... و نیز امنیت و رفاه و آسایش و ... دارای علتی است که اعمال و رفتار انسان یک جزء از این علت است. در این نوشتار سعی شده است که با روش تبیینی- تحلیلی و با محوریت عقل و نقل، میزان تأثیرگذاری اعمال در حوادث خیر و شر تکوینی توضیح داده شود که بررسی این مسأله در میان نظرات متکلمین و حکمای اسلامی و نیز ع لمای اخلاق با مشرب‌های فکری متنوع مورد اهتمام واقع شده است. آگاهی از نحوه تأثیر اعمال در خیر و شر تکوینی می‌تواند در دو جهت ایجابی و سلبی کاربرد داشته باشد. جنبه ایجابی آن، حرکت دادن بشر به سوی انجام کارهای نیک به خاطر تمایل او به پاداش‌ها و تشویق‌ها و جنبه سلبی آن به لحاظ رویگردانی از کارهایی است که می‌تواند منشأ کیفر و عقاب شود. اعمال و رفتاری که با اختیار از انسان سر می‌زند حلقه ای از زنجیره جهان هستی است که تعامل آن با سایر پدیده‌ها به صورت تأثیر و تأثر برقرار است. تأثیرگذاری رفتار انسان در تکوین از باب علیت ناقصه و در حد اقتضا می‌باشد. طبق آموزه‌های دینی، برخی از حوادث عالم، پاداش یا کیفر اعمالِ فردی و اجتماعی بشر است که نحوه این ارتباط خارج از دایره فهم ماست.
بررسی ماهیت مرگ از دیدگاه حکماء و متکلمین اسلامی
نویسنده:
مجتبی گودرزی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , مطالعه تطبیقی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامی، معاونت پژوهش حوزه های علمیه ,
چکیده :
---
تعیین وقت برای ظهور (توقیت)
نویسنده:
مجتبی گودرزی
نوع منبع :
نمایه مقاله
چکیده :
مهدویت، یکی از اعتقادات اصیل و آرمان بلند شیعه و امت اسلامی است. رویکرد این اندیشه، مدیریت آینده انسان و جهان و زمینه‌سازی و حرکت در جهت تحقق جامعه الهی و اسلامی به معنای واقعی آن به رهبری انسانی الهی و وارسته با محوریت عدالت است. مهدویت در طول تاریخ در عین این‌که مورد اهتمام و توجه مسلمین به ویژه شیعیان بوده است، محل چالش‌‌های متعدد و آراء گوناگون و تحلیل‌های متفاوت نیز می‌باشد. از این رو باید با شناخت دقیق و صحیح و نگاه عالمانه مباحث و مسائل مهدویت مورد بررسی قرار گیرد. یکی از آن مسائل توقیت به معنای تعیین وقت و مشخص کردن زمان خاصی برای ظهور حضرت مهدی؟عج؟ است که در روایات بسیار از آن نهی شده و تعیین‌کنندگان وقت ظهور دروغگو و کذاب معرفی شده‌اند. لذا با تبیین مشکل موجود در این بحث و چیستی توقیت و نیز بررسی زمینه‌ها، آثار و پیامدها، علاوه بر شناخت توقیت و ابعاد آن، می‌توان به راه علاج و درمان آن پرداخت. البته از آن جا که تحقق حکومت عدالت‌گستر توسط یکی از برگزیدگان خداوند وعده حتمی الهی است هادیان دین و معصومین؟عهم؟ برای آن زمان خاصی معین نکرده‌اند. همین باعث شده است که عده‌ای از روی جهل و نادانی و عده‌ای دیگر برای جلب منافع مادی و دنیوی و کمبودهای روحی و روانی، برای ظهور، وقت معین کنند و با این کار عده‌ای را مشغول و حتی منحرف نمایند. معتقدین به ویژه شیعیان امامیه که مسئله ظهور و مهدویت برای آنها اهمیت بیشتری دارد نسبت به زمان تحقق این وعده بسیار حساس بوده و همواره در صدد علم به آن زمان بوده‌اند. از این رو برخی با مطالعه احادیث ائمه اطهار؟عهم؟ درباره خصوصیات زمان ظهور ایشان و تطبیق برخی از نشانه‌ها و شرایط بر حوادث کنونی به تعیین وقت برای ظهور (توقیت) اقدام کرده‌اند. از سوی دیگر اهل‌بیت؟عهم؟ هرگونه تعیین وقت را ممنوع دانسته و اقدام‌کننده را دروغگو معرفی نموده‌اند. با عنایت به این‌که علم به زمان ظهور مانند علم به قیامت نزد خداست، توقیت و معیارهای آن، اقسام توقیت و محل نزاع، خاستگاه و مستندات توقیت‌کنندگان در این مقاله با روش توصیفی، تحلیلی مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته است.
صفحات :
از صفحه 43 تا 68
  • تعداد رکورد ها : 3