جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
 
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
تنها فراداده‌های دارای منابع دیجیتالی را بازیابی کن
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  *برای جستجوی عین عبارت , عبارت مورد نظر را درون گیومه ("") قرار دهید . مانند : "تاریخ ایران"
آیا خدایی هست
نویسنده:
ریچارد سوین برن، محمد جاودان
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
مؤسسه انتشارات مفید,
چکیده :
این اثر تماما به مباحثی در باب خدا می پردازد. سوین برن (نویسنده این کتاب) از اعاظم فیلسوفان مغرب زمین است که در موضوعات مختلف از جمله فلسفه علم، فلسفه دین، دین مسیحی و ... دارای اثر می باشد. عمده تلاش وی در عرصه فلسفه دین تنقیه برخی از براهین سنتی اثبات وجود خدا و نیز ارائه تقریر های جدید از این براهین می باشد. او می کوشد تا نشان دهد اعتماد به خداوند و باورهای دینی امری است که از طریق عقل می توان به آن دست یافت. او فیلسوفی عقل‌گراست و از این رو، با ایمان‌گرایی یعنی دیدگاهی که نظام های اعتقادات دینی را موضوع ارزیابی عقلانی نمی داند، موافق نیست. به نظر سوین برن از میان نظریه های متافیزیکی، خداشناسی توحیدی از همه موجه تر است به این دلیل که فرضیه خداشناسی توحیدی، هم ساده است و هم ما را به پیش‌بینی پدیده های متنوع و خیلی عام و نیز پدیده های خاصی هدایت می کند. وی معتقد است بدون اعتقاد به چنین فرضیه ای آن پدیده قابل پیش‌بینی نیست. این اثر دارای یک مقدمه و هفت فصل می باشد. در مقدمه، نویسنده ضمن بیان ضرورت و انگیزه خود از تألیف این اثر، ۔ اصلی دلیل خود را این گونه بیان می دارد: دانشمندان، مورخان و کاشفان داده های را مشاهده کرده و از آنجا به سوی نظریه ای پیش می روند که به بهترین وجه ان داده ها را تبیین می کنند. ما می توانیم ملاک هایی را برای دستیابی به این نتیجه که، داده ها نظریه خاصی را بهتر از نظریه دیگر، پشتیبانی می کنند تجزیه و تحلیل کنیم. همچنین با اعمال آن ملاک هایی که نظریه وجود خدا نه تنها طیف محدود از داده ها، بلکه هر چیز مورد مشاهده ما را تبیین می کند.
نکوهش اعمال مدعیان تصوف [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Ibn Qudaamah al-Maqdisee
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
عرفان اساسی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
James Fadiman, Robert Frager
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Castle Books,
همنشین کمبریج برای تصوف [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Lloyd Ridgeon
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Cambridge University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی : تصوف، آموزه عرفانی یا زیبایی‌شناختی در اسلام، با تاریخ، ادبیات و اعمال عبادی خاص خود، جایگاه بسیار خاصی در سنت اسلامی به خود اختصاص داده است. توسعه آن در قرن هفتم تقریباً بلافاصله پس از فتوحات اولیه آغاز شد و در سراسر جهان اسلام گسترش یافت. همنشین کمبریج برای تصوف سیر تحول خود را از دوره شکل گیری تا به امروز دنبال می کند و به موضوعات خاصی در طول مسیر در چارچوب زمان می پردازد. در بخش مربوط به دوران اولیه، اعمال عبادی نخستین صوفیان مورد توجه قرار گرفته است. بخش مربوط به دوره قرون وسطی، زمانی که تصوف در اوج خود قرار داشت، به بررسی عقاید صوفیانه، اشکال مختلف عرفان و عبارات ضد عرفان می پردازد. بخش مربوط به دوره مدرن، مناقشات پیرامون تصوف، تغییراتی که در دوره استعمار رخ داد و چگونگی تبدیل تصوف به یک جنبش فراملی در قرن بیستم را توضیح می دهد. این مجلد تکرار نشدنی، جنبه ای چندوجهی و جایگزین از تاریخ و دین اسلام را روشن می کند.
حمایت از تصوف [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Fait Muedini
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Palgrave Macmillan,
تنهایی با تنها: تخیل خلاق در تصوف ابن عربی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Henry Corbin, Harold Bloom
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Princenton University press,
چکیده :
ترجمه ماشینی : "آثار هنری کوربین بهترین راهنما برای سنت رویایی است... کوربین، مانند شولم و جوناس، به عنوان یک محقق نابغه یاد می شود. او به طور منحصر به فردی نه تنها برای بازیابی تصوف ایرانی برای غرب، بلکه برای دفاع از عرفان ایرانی مجهز بود. سنت های اصلی غربی معنویت باطنی." - از مقدمه هارولد بلوم ابن عربی (1165-1240) یکی از بزرگان عرفای تمام دوران بود. او با غنای تجربیات شخصی و قدرت سازنده عقل خود، سهم بی نظیری در تصوف شیعی داشت. هانری کوربین در این کتاب، که مقدمه ای جدید و قدرتمند از هارولد بلوم دارد، با تحلیلی نافذ از زندگی و عقاید ابن عربی، ما را به هسته اصلی این جنبش می آورد. کوربین با نوعی توپوگرافی معنوی قرن دوازدهم شروع می‌کند و بر تفاوت‌های شکل‌های ظاهری و باطنی اسلام تأکید می‌کند. او همچنین عرفان اسلامی را با تفکر عرفانی در غرب مرتبط می کند. باقیمانده کتاب به دو مقاله تکمیلی اختصاص دارد: «همدردی و تئوسوفی» و «تخیل خلاق و دعای خلاق». بخشی از یادداشت ها و ضمیمه ها شامل ترجمه های اصلی رساله های صوفیانه متعدد است. پیشگفتار هارولد بلوم، عرفان صوفیانه را با درام های رؤیایی شکسپیر و تراژدی های عالی، مانند طوفان و هملت، پیوند می دهد. او می نویسد که این آثار جهان تجربی را با عنصری متعالی در هم می آمیزند. بلوم به ما نشان می دهد که این کیهان شکسپیر مشابه «قلمرو خیالی» صوفیان، مکان روح یا ارواح، است.
تصوف چیست؟ [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Martin Lings
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Suhail Academy,
سفرهای یک صوفی تیمیه: تصوف از نگاه عمادالدین احمد الواسطی (متوفی 711/1311) [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Arjan Post
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Brill,
فرهنگ تاریخی عرفان [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
John Renard
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Rowman & Littlefield Publishers,
چکیده :
ترجمه ماشینی : پذیرفته‌شده‌ترین توضیح تصوف، اشتقاق ریشه‌شناختی این واژه از عربی برای «پشم»، صوف است که تمرین‌کنندگان را با ترجیح دادن لباس‌های ضعیف و خشن مرتبط می‌کند. این توضیح به وضوح تصوف را با عمل زاهدانه و اهمیت تجلی فقر معنوی از طریق فقر مادی یکی می داند. در واقع، برخی از نخستین توصیف‌های «غربی» از افرادی که اکنون به طور گسترده با پدیده بزرگ‌تر تصوف مرتبط است، آنها را با اصطلاح عربی «فقیر»، یا رایج‌ترین معادل فارسی آن، درویش، شناسایی می‌کند. تصوف، همانطور که در اینجا ارائه می شود، مجموعه ای از ویژگی ها از جمله آیینی، نهادی، روانی، هرمنوتیکی، هنری، ادبی، اخلاقی و معرفتی را در بر می گیرد. این ویرایش دوم قاموس تاریخی تصوف شامل گاهشماری، مقدمه، واژه نامه و کتابشناسی گسترده است. بخش فرهنگ لغت دارای بیش از 1000 مدخل متقابل در مورد شخصیت‌های مهم، شخصیت‌ها و جنبش‌های مهم تاریخی، شیوه‌ها، اقتصاد، روابط خارجی، مذهب و فرهنگ است. این کتاب یک نقطه دسترسی عالی برای دانشجویان، محققین و هر کسی است که مایل به دانستن بیشتر در مورد تصوف است.
جنبه های فلسفی تصوف [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Marietta Tigranovna Stepaniants
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Ajanta Publications (India); Ajanta Books International,