جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 2
حکمت و حکومت : به ضمیمۀ پاسخ به نقدها
نویسنده:
مهدی حائری یزدی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
چکیده :
آیت الله دکتر مهدی حائری یزدی که سال‌ها از سوی آیت الله العظمی بروجردی امام جماعت و مسؤول مرکز اسلامی هامبورگ بود، علاوه بر تبحر در فلسفه‌ی اسلامی،‌ در فلسفه‌ی غرب نیز تحقیقات و تألیفات فراوانی دارد و در این کتاب به پیوند میان هستی‌شناسی و مقوله‌ی دولت و حکومت می‌پردازد و در خلال بحث‌هایش نظریه‌ی جدیدی را در باب حکومت اسلامی پیشنهاد می‌دهد. او معتقد است حکومت اسلامی ماهیتی وکالتی دارد و حاکمان اسلامی در حقیقت، وکلای ملت در تدبیر سیاسی جامعه می‌باشند. فلسفه‌ سياسي‌ دكتر حائري‌ يزدي‌ و تحليل‌ جامع‌ نظري‌ ايشان‌ در سياست‌ در كتاب‌ حكمت‌ و حكومت‌ مندرج شده‌ است‌ و تز معروف‌ ايشان‌ مبني‌ بر اشتقاق‌ حكومت‌ از حكمت‌ و نه‌ حكم‌ (به‌ ضم‌ حاء) در اين‌ كتاب‌ تحليل‌ شده‌ است‌. همچنين‌ تئوري‌ وكالت‌ و مشروعيت‌ دموكراتيك‌ نيز در ضمن‌ همين‌ اثر ارائه‌ شده‌ كه‌ واجد نقدهايي‌ وثيق‌ بر نظريات‌ دموكراسي‌ غربي‌، از جمله‌ ديدگاه‌هاي‌ ژان‌ ژاك‌ روسو و ديگران‌ مي‌باشد. حكمت‌ و حكومت‌ در سال‌ 1995 در كشور انگلستان‌ به‌ زبان‌ فارسي‌ منتشر شده‌ است‌. در ايران نيز اين كتاب با نقد و بررسي‌هاي فراواني روبه‌رو شد كه از جمله آنها نوشته‌هاي آيت‌آلله جوادي آملي در پاسخ به آن است.
التناقض بين ولاية الفقيه وعقيدة الإمامة عند الشيعة الإمامية الاثني عشرية
نویسنده:
محمد بن سعيد بن حامد آل مدشة الغامدي
نوع منبع :
مقاله
چکیده :
نویسنده به زعم خود نظریه و لایت فقیه را در تناقض با اصل امامت و انتظار در دوره غیبت دانسته و با استفاده از اختلاف نظر علما در حوزه اختیارات فقیه، و نیز، استناد به برخی کتب ردیه و اظهارات مخالفان و منتقدان جمهوری اسلامی، هردو موضوع «ولایت فقیه» و «امامت» (و غیبت) را نقد کرده است. مقاله، فاقد نکته نوین و بدیع است و مطالب و موضوعات مطروحه تکراری و سطحی است، و روش جدلی را در بیان و ارائه مطلب اتخاذ نموده است. اما از حیث آشنایی با شیوه مخالفان و ناقدان سلفی، قابل بررسی و درخور پاسخگویی و نقد متقابل است.
  • تعداد رکورد ها : 2