جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 13
دینداری نباید به مناسک فروکاسته شود: دینداری در رمضان کرونایی
نوع منبع :
مقاله , سخنرانی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم - ایران: دانشگاه باقرالعلوم (ع),
آیا کرونا روزه‌داری در ماه رمضان را نیز تعطیل خواهد کرد؟
نویسنده:
سیدرضا سجادی نژاد
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم - ایران: دین آنلاین,
چکیده :
فعالیت‌های مربوط به مناسک دینی و مذهبی، نخستین فعالیت‌های اجتماعی بودند که از ابتدای شیوع کرونا تأثیر پذیرفتند و در مواردی محدود و درمواردی دیگر تعطیل شدند. مناسک‌گزاران با توصیه رهبران دینی مناسک و اعمال زیارتی و دینی را به دلیل خطر فراگیری کرونا محدود کردند و گاه راه‌های جایگزین برای اعمال عبادی خود برگزیدند. هم‌اکنون در آستانه عید پاک مسیحیان رهبران مذهبی نظرات متفاوتی درباره برگزاری این مراسم دارند و باید دید مسیحیان جهان در برگزاری این مناسک مهم چه رویکردی را بیشتر خواهند پذیرفت. همچنین هم‌اکنون در آستانه ماه رمضان درباره روزه‌گیری، این سنتی که بیش از هزار سال در میان مسلمانان بدون توقف ادامه پیدا کرده، نگاه‌ها به طرف رهبران مذهبی است که چه چاره‌ای برای مسلمانان در رمضانی دارند که هم باید روزه بگیرند و هم کرونا را شکست دهند.
شرایط کرونایی؛ مقدمه‌ای جهت مناسک‌زدایی یا بستری برای مناسکی‌تر شدنِ مرگ؟
نویسنده:
سید شهاب‌الدین عودی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم - ایران: دین آنلاین,
چکیده :
سرانجام کوئید ۱۹ هم مانند تمام بیماری‌ها و بلایایی که بشر در طول تاریخ تجربه کرده است، به مرور کم‌رنگ می‌شود؛ اما با فروکش کردن موج کرونا، اثر بدشکلِ روان‌زخم فردی و اجتماعی ناشی از آن و به خصوص غم‌بادِ حاصل از عدم برگزاری مناسک مرگ برای عزیزانمان تا مدت‌ها بر پیکره روان ما باقی می‌ماند. به نظر می‌رسد که در دوران پساکرونا باید منتظر استقبال مردم برای برگزاری مناسک مرگ عزیزانشان که در ایام کرونا درگذشته‌اند، باشیم. با استقبال کنش‌گران و افزایش برخی مناسک و به خصوص مناسک مرتبط با مرگ در یک بازه زمانی خاص، شیوه‌های برگزاری آن مناسک نیز پویاتر از قبل شده و بعید نیست که در جامعه ایرانی شاهد سبک‌های جدیدتر و متنوع‌تری از مناسک مرگ نسبت به دوران پیشا کرونا باشیم.
آیا ایمان برای ما در شرایط ویروس کرونا کفایت می‌کند؟
نویسنده:
مترجم: نفیسه نیک بخت
نوع منبع :
مقاله , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم - ایران: دین آنلاین,
چکیده :
این هفته مسیحیان در خیابان گرد هم جمع نمی‌شوند تا جشن بگیرند و مراسم شستن پاها در پنجشنبه مقدس انجام نخواهد شد و مراسم نیایش جمعه به صورت آنلاین ضبط می‌شود. برای یهودی‌ها مراسم عید پاک بدون حضور فیزیکی دینداران در کنیسه برگزار می‌شود و نماز جمعه نیز در این هفته در مساجد اقامه نخواهد شد.
برنامه تلویزیونی "راز"؛ ۱۷ فروردین ماه 1399؛ با موضوع کرونا و دین: جایگاه توسل و شفا کجاست و رابطه آن با علوم تجربی چیست؟
نویسنده:
رضا برنجکار؛ محمدحسین ساعی
نوع منبع :
فیلم , پرسش و پاسخ , مناظره،گفتگو و میزگرد
چکیده :
به گزارش روابط عمومی شبکه چهار سیما،برنامه «راز» ویژه بررسی جهان پس از کرونا و شبهات مربوط به آن که هرشب ساعت 23 به صورت زنده از شبکه چهار سیما پخش می شود،امشب [1399/01/17] با حضور حجت السلام برنجکار پژوهشگر حوزه دین به موضوع کرونا و دین اختصاص یافته است. با اوج‌گیری شیوع ویروس کرونا و توصیه هایی مبنی بر عدم انجام مناسک دینی گروهی، همچون زیارت اماکن مقدس و تعطیلی برخی زیارتگاه‌ها در سراسر دنیا به منظور مهار این ویروس، باردیگر بانگ بررسی رابطه علم و دین و تعامل بین داده‌های دینی و یافته‌های بشری و تبیین حوزه هر یک از این دو مقوله، به عنوان یکی از مسائل مهم در عرصه دین پژوهی به گوش رسید و شبهاتی در ذهن ها شکل گرفت. به همین منظور دومین قسمت از ویژه برنامه راز به صورت ویژه به این موضوع می پردازد. جایگاه توسل و شفا کجاست و رابطه آن با علوم تجربی چیست؟ آیا بلایا نتیجه گناهان انسانهاست؟ اگر علم باید مشکلات انسان را حل کند، جایگاه دین چیست؟ از جمله سوالاتی است که در این برنامه به آنها پاسخ داده می شود. «راز»، به تهیه کنندگی مهدی سموعی و سردبیری محمدمهدی ابراهیمی نصر کاری از گروه فرهنگ و اندیشه شبکه چهار سیما است
گفتگو با دکتر غلامرضا رئیسیان رئیس دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه فردوسی مشهد
نوع منبع :
مقاله , مناظره،گفتگو و میزگرد
منابع دیجیتالی :
چکیده :
دکتر غلامرضا رئیسیان در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص آموزه های دینی و نحوه مواجهه با بحران ویروس کرونا اظهار کرد: نظافت و بهداشت در رأس آموزه‌های دینی است که آن‌ها را فرا گرفته‌ایم، انسان مومن کسی است که مسائل بهداشتی و نظافت را در تمام مراحل زندگی رعایت می‌کند.
در کشاکش علم و دین از ستیز و سازش تا کرنش؛  به‌دنبال راهی برای رهایی
نویسنده:
پیمان کمالوند
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم - ایران: دین آنلاین,
چکیده :
بیماری‌های پاندمی صرفاً موجب اختلال در سیستم جسمانی و مرگ انسان‌ها نمی‌گردند، بلکه گاهی می‌توانند به عنوان پدیده‌ای اجتماعی، سیاسی و یا دینی لایه‌های پیدا و پنهان جامعه را با وضوح بیشتری آشکار سازند.
کرونا؛ دین و نهادهای دینی
نویسنده:
محسن الویری
نوع منبع :
مقاله , مناظره،گفتگو و میزگرد
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم - ایران: دین آنلاین,
چکیده :
دوشنبه 5 اسفند 1398 مصاحبه‌ای با ایرناپلاس (خبرگزاری جمهوری اسلامی) با عنوان “چالش شفابخشی ائمه علیهم السلام و احتمال بیمار شدن با بوسیدن ضریح” در باره چگونگی رویارویی نهادهای دینی با پدیده شیوع کرونا منتشر شد که متن کامل آن چنین است:
طاووس پر بریده دین؛ حاشیه‌ای بر تعطیلی مناسک جمعی در جهان کرونازده
نویسنده:
علی مهجور
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم - ایران: دین آنلاین,
چکیده :
«مناسک جمعی» بارزترین مجال بروز و ظهور ادیان در دنیای مدرن هستند. در عصری که از هر سو جذابیت‌های مدرن به شکل‌های بدیع و خلاقانه، خود را به مردم جهان عرضه می‌کنند، مهم‌ترین ابراز وجود ادیان، مناسک جمعی است. المپیک، جام جهانی فوتبال، فستیوال‌های رقص و پایکوبی، جشن‌های ملی و نشست‌های سیاسی اقتصادی در مقیاس جهانی، هر یک در حال تلاش برای اختصاص تیتر یک روزنامه‌ها و خبرگزاری‌ها به خود و رقابت در جلب نظر شمار بیشتری از مردم جهان هستند. در دوره مدرن جشن‌های بومی مبدل به جشن‌های جهانی شده‌اند و رسانه‌ها و شبکه‌های ارتباطی، هرکسی را از هر نقطه جهان به جشن و پایکوبی در نقطه‌ای دیگر دعوت می‌کنند. دانشگاه‌ها و مراکز علمی که تا همین پنجاه شصت سال پیش، برای برگزاری یک همایش باید پوسترهایشان را از طریق پست به سایر دانشگاه‌ها ارسال می‌کردند با یک اعلان بر روی سایت دانشگاه، تعداد زیادی درخواست شرکت در همایش را دریافت می‌کنند. همه اینها بدین معناست که آدمی در عصر مدرن دلایل زیادی پیدا کرده است تا گردهمایی برگزار کند؛ دلایلی که تا دیروز تنها منحصراً در اختیار روحانیان و رؤسای ادیان بود.
راه‌حل‌هایی برای بازگشت به مراسم دینی در دوران کرونا
نویسنده:
ترجمه: نفیسه نیکبخت
نوع منبع :
مقاله , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم - ایران: دین آنلاین,
چکیده :
هنگامی که زمان برگزاری آیین شکرگزاری روز یکشنبه در کلیسای کاتولیک سنت مری در ایالت ویسکانسین آمریکا می‌رسد، صدها نفر از مسیحیان مراسم را بر اساس توصیه‌های جدید کشیش انجام می‌دهند، چنانکه آنها به جای اینکه برای دست دادن به یکدیگر نزدیک شوند، با خم شدن در مقابل همدیگر سلام و احوال پرسی می کنند.
  • تعداد رکورد ها : 13