جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 4
نقش دعا در دفع و رفع عوارض مترتب بر بحران کرونا
نویسنده:
طاهره عبداللهی
نوع منبع :
نمایه مقاله
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
دعا در متون دینی به عنوان یکی از راه­های ارتباط با خدا مورد تأکید قرار گرفته و در برخی آیات قرآن، به عنوان نوعی عبادت از آن یاد شده است. از طرفی انسان­ها در هنگامۀ شدت گرفتن امواج بلا و قطع امید از اسباب عادی، فطرتاً و ناخودآگاه به استمداد از خدا متمایل گردیده و متضرّعانه او را می­خوانند. در این میان، یکی از پیشامد­هایی که به­صورت ناگهانی و فزاینده، جهان پیرامون ما را مورد تهدید قرار داده و با به خطر انداختن سلامتی افراد، آرامش و امنیت روانی آنان را سلب نموده، بحران کرونا است. مقاله حاضر با روش تحلیلی- استنباطی بر آن است تا با بررسی متون دینی در موضوع دعا، ضمن تبیین آثار مختلف آن بر فرد و جامعه، از ظرفیت­های دعا در دفع و رفع عوارض ناشی از بحران کرونا پرده برداشته و آن را به­عنوان یکی از اقدامات اساسی در مدیریت این بحران پیشنهاد دهد. ایجاد سلامت جسمانی، آرامش روانی، افزایش روحیۀ امید، توجه انسان به ناتوانی و عجز خویش و زودن غبار تیرگی از روحیه توحیدی انسان­ها از مهم­ترین نتایج این بررسی شناخته شده است.
صفحات :
از صفحه 39 تا 57
سید محمدمهدی میرباقری بیان داشت؛ پاسخی کوتاه به یک شبهۀ الهیاتی دربارۀ کرونا
سخنران:
نوع منبع :
صوت , سخنرانی , پرسش و پاسخ , مناظره،گفتگو و میزگرد
چکیده :
نزول بلا و ابتلا، برای سیر دادنِ بندگان به سمت خداست. گرفتاری‌ها و ابتلائات، باحساب‌وکتاب نازل می‌شود و باحساب‌وکتاب هم رفع می‌شود. خداوند متعال می‌تواند ابتلائات را بردارد، اما بنا نیست که بی حساب و کتاب، گرفتاری‌های عالَم رفع بشود. درست است که امام، باذن‌الله حاکم بر قوانینِ عالَم است و قانونِ ابتلائات در دست اوست و اگر اراده کند یک بلای اجتماعی به‌راحتی رفع می‌شود، اما نباید امام را در حد طبیب تنزل داد و حرم امام را در حد بیمارستان تنزل داد. حرم امام بیمارستان نیست. شأن امام فوق اطباست.
برنامه تلویزیونی "راز"؛ ۱۷ فروردین ماه 1399؛ با موضوع کرونا و دین: جایگاه توسل و شفا کجاست و رابطه آن با علوم تجربی چیست؟
نویسنده:
رضا برنجکار؛ محمدحسین ساعی
نوع منبع :
فیلم , پرسش و پاسخ , مناظره،گفتگو و میزگرد
چکیده :
به گزارش روابط عمومی شبکه چهار سیما،برنامه «راز» ویژه بررسی جهان پس از کرونا و شبهات مربوط به آن که هرشب ساعت 23 به صورت زنده از شبکه چهار سیما پخش می شود،امشب [1399/01/17] با حضور حجت السلام برنجکار پژوهشگر حوزه دین به موضوع کرونا و دین اختصاص یافته است. با اوج‌گیری شیوع ویروس کرونا و توصیه هایی مبنی بر عدم انجام مناسک دینی گروهی، همچون زیارت اماکن مقدس و تعطیلی برخی زیارتگاه‌ها در سراسر دنیا به منظور مهار این ویروس، باردیگر بانگ بررسی رابطه علم و دین و تعامل بین داده‌های دینی و یافته‌های بشری و تبیین حوزه هر یک از این دو مقوله، به عنوان یکی از مسائل مهم در عرصه دین پژوهی به گوش رسید و شبهاتی در ذهن ها شکل گرفت. به همین منظور دومین قسمت از ویژه برنامه راز به صورت ویژه به این موضوع می پردازد. جایگاه توسل و شفا کجاست و رابطه آن با علوم تجربی چیست؟ آیا بلایا نتیجه گناهان انسانهاست؟ اگر علم باید مشکلات انسان را حل کند، جایگاه دین چیست؟ از جمله سوالاتی است که در این برنامه به آنها پاسخ داده می شود. «راز»، به تهیه کنندگی مهدی سموعی و سردبیری محمدمهدی ابراهیمی نصر کاری از گروه فرهنگ و اندیشه شبکه چهار سیما است
نوشتاری پیرامون دین، عقلانیت و لزوم محدودیت تجمع در اماکن متبرکه: کرونا و الهیات
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
خوزستان: رهیاب,
چکیده :
در جریان شیوع بیماری کرونا، آنچه اخیرا مورد بحث و جدل قرار گرفته است، ارتباط مسأله توسل با پیشگیری ها و احتیاطات در مورد بیماری هاست؛ این اختلاف تا آنجا بالا می گیرد که برخی تعطیلی اماکن مقدسه را توهین به اهل‌بیت (ع) به شمار آورده و در طرف مقابل، برخی با هیاهو، در باب بی تاثیر بودن توسل قصه بافی می کنند.
  • تعداد رکورد ها : 4