جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 41
سید محمدمهدی میرباقری بیان داشت؛ پاسخی کوتاه به یک شبهۀ الهیاتی دربارۀ کرونا
سخنران:
نوع منبع :
صوت , سخنرانی , پرسش و پاسخ , مناظره،گفتگو و میزگرد
چکیده :
نزول بلا و ابتلا، برای سیر دادنِ بندگان به سمت خداست. گرفتاری‌ها و ابتلائات، باحساب‌وکتاب نازل می‌شود و باحساب‌وکتاب هم رفع می‌شود. خداوند متعال می‌تواند ابتلائات را بردارد، اما بنا نیست که بی حساب و کتاب، گرفتاری‌های عالَم رفع بشود. درست است که امام، باذن‌الله حاکم بر قوانینِ عالَم است و قانونِ ابتلائات در دست اوست و اگر اراده کند یک بلای اجتماعی به‌راحتی رفع می‌شود، اما نباید امام را در حد طبیب تنزل داد و حرم امام را در حد بیمارستان تنزل داد. حرم امام بیمارستان نیست. شأن امام فوق اطباست.
نگاه الهیاتی ما به ویروس کرونا
سخنران:
نوع منبع :
صوت , سخنرانی
دینداری نباید به مناسک فروکاسته شود: دینداری در رمضان کرونایی
نوع منبع :
مقاله , سخنرانی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم - ایران: دانشگاه باقرالعلوم (ع),
در گفتگو با دکتر عباس جوارشکیان بررسی شد؛ تقدس‌زدائی دینی در معرکه کرونا: جدا کردن خدا از متن زندگی، آخرین قطعه از پازل اندیشه دکتر سروش
نویسنده:
عباس جوارشکیان
نوع منبع :
مقاله , مناظره،گفتگو و میزگرد
منابع دیجیتالی :
چکیده :
شبکه اجتهاد: پس از شیوع ویروس کرونا در کشور، دکتر عبدالکریم سروش در مصاحبه‌ای با عنوان «خدا به هر دردی نمی‌خورد!» به مسائلی متعرض شده‌ است که سؤالات و ابهاماتی فراوانی در اذهان پدید آورد. دکتر عباس جوارشکیان، دانشیار و مدیر گروه فلسفه و حکمت اسلامی دانشکده الهیات دانشگاه فردوسی مشهد در گفتگویی به مطالب مطرح شده پاسخ گفته است. نظر به اهمیت موضوع، متن کامل مصاحبه پیش روی شما فرهیختگان گرامی قرار می‌گیرد.
کرونا و بازاندیشی در روایت‌های ساده‌انگارانه از دین
نویسنده:
ابراهیم اخلاصی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
برنامه تلویزیونی "راز"؛ ۱۷ فروردین ماه 1399؛ با موضوع کرونا و دین: جایگاه توسل و شفا کجاست و رابطه آن با علوم تجربی چیست؟
نویسنده:
رضا برنجکار؛ محمدحسین ساعی
نوع منبع :
فیلم , پرسش و پاسخ , مناظره،گفتگو و میزگرد
چکیده :
به گزارش روابط عمومی شبکه چهار سیما،برنامه «راز» ویژه بررسی جهان پس از کرونا و شبهات مربوط به آن که هرشب ساعت 23 به صورت زنده از شبکه چهار سیما پخش می شود،امشب [1399/01/17] با حضور حجت السلام برنجکار پژوهشگر حوزه دین به موضوع کرونا و دین اختصاص یافته است. با اوج‌گیری شیوع ویروس کرونا و توصیه هایی مبنی بر عدم انجام مناسک دینی گروهی، همچون زیارت اماکن مقدس و تعطیلی برخی زیارتگاه‌ها در سراسر دنیا به منظور مهار این ویروس، باردیگر بانگ بررسی رابطه علم و دین و تعامل بین داده‌های دینی و یافته‌های بشری و تبیین حوزه هر یک از این دو مقوله، به عنوان یکی از مسائل مهم در عرصه دین پژوهی به گوش رسید و شبهاتی در ذهن ها شکل گرفت. به همین منظور دومین قسمت از ویژه برنامه راز به صورت ویژه به این موضوع می پردازد. جایگاه توسل و شفا کجاست و رابطه آن با علوم تجربی چیست؟ آیا بلایا نتیجه گناهان انسانهاست؟ اگر علم باید مشکلات انسان را حل کند، جایگاه دین چیست؟ از جمله سوالاتی است که در این برنامه به آنها پاسخ داده می شود. «راز»، به تهیه کنندگی مهدی سموعی و سردبیری محمدمهدی ابراهیمی نصر کاری از گروه فرهنگ و اندیشه شبکه چهار سیما است
نویسنده اسپانیایی روایت کرد: توصیه‌های حضرت محمد(ص) برای غلبه بر بیماری مسری
نویسنده:
خوسه مانوئل نیوس, کُن سیدین؛ خبرنگار: لیلا امیدی
نوع منبع :
مقاله , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران - ایران: ایسنا,
چکیده :
خوسه مانوئل نیوس ـ نویسنده اسپانیایی ـ در روزنامه آ.ب.ث اسپانیا در گزارشی نوشت: حضرت محمد(ص) آخرین پیامبر خدا و بنیانگذار دین اسلام در ۱۴۰۰ سال قبل به رعایت فاصله و بهداشت برای مبارزه با بیماری‌ها توصیه می‌کرد. به گزارش ایسنا به نقل از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی از سرپرست رایزنی فرهنگی ایران در اسپانیا، چند روز پیش در مقاله منتشر شده در نیوزویک «کُن سیدین» عضو دپارتمان جامعه‌شناسی دانشگاه رایس و نویسنده چند کتاب درباره اسلام، تعالیم حضرت محمد (ص) در این زمینه را به شکل موجز نوشت. جالب این است که اکثریت این تعالیم همان پروتکل‌های پیشگیری از کوید ـ ۱۹ هستند.
پاسخ رئیس انجمن کلام حوزه به شبهات کرونایی
نویسنده:
رضا برنجکار؛ خبرنگار: علی چاوشی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران - ایران: ایسنا,
چکیده :
رئیس انجمن کلام اسلامی حوزه به شبهاتی پیرامون کرونا در این روزها پاسخ داد. حجت‌الاسلام والمسلمین رضا برنجکار رئیس انجمن کلام اسلامی حوزه علمیه در گفتگو با ایسنا در پاسخ به اینکه چرا در برخی موارد مانند دفاع از وطن یا دین باید جانمان را به خطر بیاندازیم؟ گفت: دفاع از وطن، دفاع از جامعه و عموم انسانهاست. وقتی دشمن حمله می کند، قصد نابودی یک ملت و کشور را دارد، از این رو باید عده ای جانشان را فدای همه کنند. پس در اینجا هم به خطر افتادن جان برخی ، برای حفظ جان یک جامعه و انسانهای آن است.
گفتگو با دکتر غلامرضا رئیسیان رئیس دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه فردوسی مشهد
نوع منبع :
مقاله , مناظره،گفتگو و میزگرد
منابع دیجیتالی :
چکیده :
دکتر غلامرضا رئیسیان در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص آموزه های دینی و نحوه مواجهه با بحران ویروس کرونا اظهار کرد: نظافت و بهداشت در رأس آموزه‌های دینی است که آن‌ها را فرا گرفته‌ایم، انسان مومن کسی است که مسائل بهداشتی و نظافت را در تمام مراحل زندگی رعایت می‌کند.
الاهیات شیعه در بحران کرونا می تواند به کمک بشر و ادیان و مذاهب بیاید
نویسنده:
یحیی جهانگیری سهروردی
نوع منبع :
مقاله , مناظره،گفتگو و میزگرد
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
مشهد - ایران: خبرگزاری رضوی,
چکیده :
در بحران کرونا بسیاری از مردم حتی خداناباوران و کسانی که اعتقاد دینی نداشتند دست به دعا برداشتند تا از این بلا در امان بمانند، این ویروس نشان داد انسان نیازمند همراهی و اتحاد بیشتر وتفکر به چیستی خود و طبیعت است. آیت الله اعرافی رئیس حوزه های علمیه کشور در نامه ای به شیخ الازهر براین مقوله تاکید کردند که جهان اسلام باید از مقوله فضای مجازی برای تسکین آلام بشریت با همگرایی علمی و پژوهشی بیشتر بهره برداری کند. حجت الاسلام یحیی جهانگیری سهروردی دراین گفتگو مزیت های نگارش چنین نامه ای را مورد بررسی قرار داده است.
  • تعداد رکورد ها : 41