جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 18
چهره نجات: تجلی، شرم، الهیات [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Stephen Pattison
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Ashgate ,
چکیده :
چکیده ماشینی : چهره ها در اطراف ما هستند و اساساً هم تجربه روزمره و هم درک ما از مردم را شکل می دهند. از دست دادن چهره به معنای بیگانگی و تجربه شرم است، مواجه شدن یعنی لذت بردن از زندگی کامل. در الهیات مانند بسیاری از رشته‌های دیگر، چهره‌ها، هم به‌عنوان پدیده‌های فیزیکی و هم نمادها، توجه انتقادی و قدردانی‌ای را که شایسته آن است، دریافت نکرده‌اند. این کتاب پیشگام به بررسی ماهیت چهره و چهره، چه انسانی و چه الهی می پردازد. پتیسون درباره‌ی این‌که چهره چیست، چقدر چهره در زندگی و روابط انسان‌ها اهمیت دارد و چگونه می‌توانیم چهره را هم به‌عنوان یک پدیده فیزیکی و هم به‌عنوان مجموعه‌ای از نمادها و استعاره‌های اجتماعی در مورد خود و بدن درک کنیم، بحث می‌کند. پتیسون با بررسی معنایی از لحاظ شمول و طرد شدن در جامعه بشری معاصر و چگونگی ارتباط آن با شرم، آشکار می‌کند که تجربه افرادی که با چهره‌ها مشکل دارند، در مورد جامعه، درک ما و واکنش‌های ما به مواجهه به ما چه می‌گوید. پتیسون با کاوش در این حوزه فراگیر و در عین حال نادیده گرفته شده هم از تجربه انسان معاصر و هم از سنت الهیات مسیحی، توضیح می‌دهد که چگونه الهیات مسیحی چهره، هم انسانی و هم الهی را درک می‌کند، و بینش‌هایی که ممکن است برای درک صورت و صورت ارائه دهد. آیا خداوند به هیچ وجه صورت ظاهری قابل مشاهده دارد؟ اهمیت داشتن خدای رودررو یا بی چهره برای زندگی و عمل مسیحی چیست؟ اکنون رؤیای خدا به چه معناست؟ اگر می‌خواهیم با شرم و شرم را جدی بگیریم، و آن‌ها را به درستی در منظر قرار دهیم، ممکن است لازم باشد الهیات، اندیشه و عمل خود را تغییر دهیم - روش‌های تفکر خود را در مورد خدا و الهیات تغییر دهیم.
رویکرد تضاد به حل مسائل مربوط به قدرت مطلق [مقاله انگلیسی]
نویسنده:
Michael Wreen (مایکل ورین)
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: برخی از فیلسوفان ادعا کرده اند که مفهوم قدرت مطلق به طور ضمنی بر هیچ چیز قابل اطلاق نیست. معروف «مشکل سنگ» استدلالی در این باره است: اینکه آیا موجودی بتواند سنگی بسازد که سنگین‌تر از آن بلند شود یا نه، کاری هست که او نمی‌تواند انجام دهد و بنابراین او قادر مطلق نیست. برخی از فیلسوفان پاسخ داده‌اند که هیچ عملی که تحت تضاد قرار گیرد در محدوده قدرت مطلق نیست. این پاسخ از آنچه من رویکرد تضاد می نامم استفاده می کند. بسیاری از فیلسوفان رویکرد تضاد را رد می‌کنند و استدلال می‌کنند که مشکلاتی نزدیک به هم وجود دارد که نمی‌تواند آنها را حل کند. در این مقاله من استدلال می‌کنم که با گسترش و اصلاح مناسب، تناقض می‌تواند بسیاری از این مسائل را حل کند و بسیار انعطاف‌پذیرتر از آن چیزی است که بسیاری از فیلسوفان فکر می‌کنند. با این حال، این رویکرد به خودی خود قادر مطلق نیست و در نهایت باید رویکردی متافیزیکی تری داشته باشد تا امکان قدرت مطلق را نجات دهد.
درباره الهیات و روانشناسی: مکاتبات کارل گوستاو یونگ و آدولف کلر
نویسنده:
C. G. Jung, Adolf Keller
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Princeton University Press ,
چکیده :
چکیده ماشینی : مکاتبات یونگ با یکی از الهیات و علمای برجسته قرن بیستم در زمینه الهیات و روانشناسی مکاتبات سی.جی یونگ با آدولف کلر، الهیدان مشهور پروتستان که یکی از پیشگامان جنبش مدرن جهان شناسی و یکی از اولین رهبران مذهبی بود که به آن علاقه مند شد، گرد هم می آورد. در روانشناسی تحلیلی رابطه آنها نیم قرن طول کشید و کلر سالها تنها رهبر مذهبی مهمی بود که خود را با یونگ و ایده های او هماهنگ کرد. هر دو مرد درگیر یک مادام العمر با مسائل مربوط به ایمان بودند و هر کدام به روش خاص خود با خدا دست و پنجه نرم کردند. نامه‌هایی که برای اولین بار به زبان انگلیسی در اینجا ارائه می‌شوند، نگاهی نادر به یونگ در گفتگو با یک الهی‌دان ارائه می‌دهند. این نامه‌ها که حدود پنجاه سال طول می‌کشد، گفتمان فکری و معنوی گسترده‌ای را بین دو مرد بسیار متفاوت نشان می‌دهد، زیرا آنها در مورد ماهیت الهی، سازگاری روان‌شناسی یونگ و مسیحیت، تفسیر کتاب مقدس و شخصیت‌هایی مانند عیسی و ایوب تبادل نظر می‌کنند. و پدیده ناسیونال سوسیالیسم. اگرچه کلر به شدت جذب ایده های یونگ شده بود، اما مکاتبه او با روانپزشک مشهور نشان می دهد که او از شاگردی کردن اجتناب می کرد. هر دو مرد با سؤالات اساسی در مورد وجود انسان، معنویت و رفاه دست و پنجه نرم می کردند و هر دو به دنبال زمینه مشترکی بودند که در آن نگرانی های روانشناسان و الهیدانان به هم نزدیک می شد. درباره الهیات و روانشناسی با مقدمه ای روشن از ماریان جهل-وایلدبرگر، بینش های غیرقابل مقایسه ای را در مورد توسعه دیدگاه های یونگ در مورد الهیات و دین ارائه می دهد، و پنجره ای منحصر به فرد به یک دوستی معنوی و فکری که شبیه هیچ دوستی دیگری نیست.
الهیات در محدوده زبان: یک سیاحت روش شناختی
نویسنده:
Garth L. Hallett
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
State University of New York Press ,
چکیده :
چکیده ماشینی : استفاده از زبان در الهیات مسیحی را بررسی می‌کند. در این کار گسترده، گارث ال. هالت توری با راهنما از طریق مسائل اساسی در مورد استفاده از زبان در الهیات ارائه می‌دهد. بحث های مقدماتی او -درباره زبان و اندیشه، زبان و حقیقت، اقتدار زبان، معناسازی، رابطه بین حس و امکان- تامل زبانی را در موضوعاتی مانند استنتاج و استدلال، ادعاهای واقعی و اخلاقی جهانی، تعریف و گفتن چه چیزهایی آماده می کند. عبارتند از توافق و مخالفت کلامی در مقابل غیرکلامی، گفتگوی بین ادیان، زبان کلامی و استعاره. هالت در این ملاحظات از نمونه های متمایز مسیحی، از جمله عشق، ایمان، خدا، مذهب، عشای ربانی، زندگی پس از مرگ، شریعت الهی، شر، تجسم، تثلیث، مقدس و بسیاری موارد دیگر استفاده می کند. در طول این کاوش جذاب، خوانندگان باید بیاموزند که مطمئناً راه خود را در یک زمین وسیع و پیچیده بیابند و راز هم کمرنگ و هم عمیق تر ظاهر می شود. بعلاوه، در پایان هر فصل، هالت مجموعه ای از نقل قول های جذاب را ارائه می دهد که نیاز به تأمل بیشتری دارد. اکنون بازنشسته، گارث ال. هالت رئیس دانشکده فلسفه و ادبیات دانشگاه سنت لوئیس بود. او نویسنده کتاب‌های بسیاری از جمله فلسفه زبانی: داستان مرکزی و ذات‌گرایی: نقد ویتگنشتاینی است که هر دو توسط انتشارات SUNY منتشر شده‌اند.
خوبی خدا و شر خدا [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
James Kellenberger
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Lexington Books,
چکیده :
ترجمه ماشینی: متفکران دینی در سنت خداباوری مسیحی سعی کرده اند با ارائه یک تئودیسه، مشکل شر را حل کنند - اینکه چگونه یک خدای کاملاً خوب و قادر مطلق اجازه می دهد شر وجود داشته باشد. این کتاب سه تئودیسه سنتی و ایراداتی را که برانگیخته‌اند در نظر می‌گیرد: تئودیسه بهترین جهان‌های ممکن لایب‌نیتس، تئودیسه اختیاری، و تئودیسه از نوع ایرنیایی. همچنین متاتئودیس ها و تئودیسه های محدود را در نظر می گیرد. با این حال، این کتاب با ارائه و پرداختن رویکردهای دینی به شر که از طریق مسئله دینی شرارت با شر مقابله نمی کند، از تفکر دینی سنتی فاصله گرفته است. در میان سه رویکرد دینی که به شر ارائه شده است، رویکرد اعتقاد ایوب مانند است. چنین رویکردی تجسم پذیرفتن شر از سوی ایوب به عنوان آنچه خدا داده است، در بلاغت خود بیان شده است: "آیا ما از دست خدا خیر را دریافت کنیم و آیا شر را دریافت نکنیم؟" (ایوب 2.10). عناصر مختلف اعتقاد ایوب مانند که در درون برای رویکرد آن به شر مورد نیاز است به طور انتقادی مورد بررسی قرار می گیرند و مشاهده می شود که چگونه یک رویکرد ایوب مانند به شر نه به دنبال راه حلی برای مشکل شر است و نه نیاز به حل آن دارد. دو رویکرد دینی دیگر نسبت به شر، در مقابل مسئله شر، تلاش برای کاهش شر در دنیا و عمل به بخشش است که هر دو با یکدیگر سازگارند و با پذیرش ایوب مانند شرور، که می توان آنها را با هم ترکیب کرد. همچنین در این کتاب راز و احسان خداوند به آن پرداخته شده است. همراهی با هر تئودیسه راز است (به معنای دینی آن به عنوان چیزی که فراتر از درک بشر است)، و تجربه راز خیر خدا که در جهان و از طریق شر می درخشد، در باور ایوب مانند تجسم یافته است.
کتاب راهنمای فلسفه دین [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Charles Taliaferro, Paul Draper, Philip L. Quinn
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
چند معما در مورد قدرت مطلق [مقاله انگلیسی]
نویسنده:
George I. Mavrodes (جورج‌ آی. مورودس)
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
درسگفتار درآمدی بر مسئله شر
مدرس:
آرش نراقی
نوع منبع :
صوت , فیلم , درس گفتار،جزوه وتقریرات
منابع دیجیتالی :
چکیده :
برهان شر یکی از قدیمی‌ترین و جدی‌ترین براهینی است که برای اثبات عدم وجود خدا اقامه شده‌است. برهان شر ، که خدای ادیان ابراهیمی (خدای قادر مطلق، دانای مطلق، و خیرخواه اعلی) را هدف گرفته‌است؛ عموماً به عنوان یکی از براهین مبتنی بر شواهد اثبات عدم وجود خدا لحاظ می‌شود. این برهان تلاش می‌کند نشان دهد که میان دو قضیه وجود خدا و وجود شر، تناقض وجود دارد، و بنابر اصل تناقض تنها یکی از این دو قضیه می‌توانند درست باشند؛ از آنجا که در وجود شر شکی نیست، صدق قضیه دوم، مستلزم نادرست بودن قضیه نخست است؛ بنابراین خدا نمی‌تواند وجود داشته باشد. در درسگفتار مسئله شر ، دکتر آرش نراقی در چندین جلسه به توضیح و تبیین مسئله شر می پردازد.
درسگفتار مسئله شر 1 (الف و ب)
مدرس:
مصطفی ملکیان
نوع منبع :
درس گفتار،جزوه وتقریرات
منابع دیجیتالی :
  • تعداد رکورد ها : 18