جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 6
الهیات و علم فعل اخلاقی: اخلاق فضیلت، نمونه‌سازی و عصب‌شناسی شناختی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
James A Van Slyke et al (eds.)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Routledge ,
چکیده :
ترجمه ماشینی: دهه گذشته شاهد یک رنسانس در رویکردهای علمی به مطالعه اخلاق بوده است. هنگامی که به عنوان حوزه روانشناسی اخلاق شناخته شد، رویکرد جدیدتر به اخلاق عمدتاً بین رشته ای است، که در بخش کوچکی از پیشرفت های اقتصاد رفتاری و زیست شناسی تکاملی، و همچنین پیشرفت در قابلیت های تصویربرداری علوم اعصاب، در میان سایر زمینه ها، هدایت می شود. تا به امروز، دانشمندانی که شناخت و رفتار اخلاقی را مطالعه می کنند، توجه کمی به نظریه فضیلت نشان داده اند، در حالی که نظریه پردازان فضیلت هنوز نتایج تحقیقات جدید ناشی از علم جدید اخلاق را تصدیق نکرده اند. الهیات و علم عمل اخلاقی رویکرد جدیدی به تفکر اخلاقی را بررسی می‌کند که گفت‌وگو و یکپارچگی بین تحقیقات اخیر در مطالعه علمی شناخت و رفتار اخلاقی - از جمله علوم اعصاب، روان‌شناسی اخلاقی، و اقتصاد رفتاری - و رویکردهای نظری فضیلت به اخلاق را در هر دو ارتقا می‌دهد. فلسفه و الهیات به طور خاص، این کتاب مفهوم سرمشق اخلاقی و اهمیت آن را در اخلاق فلسفی و کلامی و همچنین برای برنامه‌های پژوهشی در حال انجام در علوم شناختی ارزیابی می‌کند.
ماتریالیسم هولباخ ​​و زیست‌شناسی عصبی معاصر: برخی تأملات [مقاله پرتغالیِ برزیلی]
نویسنده:
Fábio Rodrigues de Ávila
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: هدف این مقاله ایجاد برخی تقریب‌های احتمالی بین اندیشه‌های فیلسوف ماتریالیست قرن هجدهم، بارون دو هولباخ، از برخی ایده‌ها در مورد مغز موجود در اثر بزرگ او، Sistema da Natureza، و مشاهدات علمی است. تأملاتی در مورد رفتار انسانی آنتونیو داماسیو، عصب شناس معاصر. از این تقریب‌ها بین اندیشه‌های فیلسوف روشنگری قبل از این متفکر که با دو قرن تحقیق علمی از او جدا شده است، هدف ما فقط برانگیختن کنجکاوی بیشتر در مورد تصور ماتریالیستی و قرن هجدهم از اندیشه و تأکید بر نقش مغز در پردازش ایده ها و فرآیندهای ذهنی، به ویژه با توجه به تأملات اخلاقی و رفتار انسانی، و در نتیجه برجسته کردن اندیشه بارون دو هولباخ، فیلسوف روشنگری که ایده های بسیار پیشرفته ای در این زمینه ایجاد کرد، اما در حاشیه باقی مانده است. تحقیقات فلسفی روشنگری، که حتی توسط خود دانشمندان علوم اعصاب معاصر بسیار کم ذکر شده است.
بررسی نظر جان هیک درباره تجربه دینی و عصب شناسی
نویسنده:
سیامک عبدالهی؛ منصور نصیری
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی,
چکیده :
از آخرین تلاشهای فلسفی هیک پیش از مرگش، رفع تعارضات جدیدی بود که در حوزه علم و دین مطرح شده است. از این جهت وی به عنوان یک فیلسوف دینِ متأله سعی میکند چالشهایی را که یافته- های علم عصبشناسی در برابر تجربه دینی قرار داده است، مرتفع کند. هدف اصلی نوشتار حاضر بررسی نظر هیک در این باب است. این بررسی در دو محور کلی انجام گرفته است: در ابتدا دیدگاه هیک درباره تجربه دینی تبیین و بررسی شده، سپس نحوه پاسخ او به مناقشات برآمده از عصب شناسی ارزیابی و بررسی شده است. با بررسی دیدگاه هیک و با توجه به نقدهایی که در دو بخش جداگانه بر دیدگاه وی مطرح کردیم، روشن شد که اگر هم چالشی میان مباحث عصبشناختی و بحث تجربه دینی وجود داشته باشد- که این خود محل مناقشه است- به نظر نمیرسد اراده علمی- فلسفی هیک برای حل این چالش کافی باشد.
صفحات :
از صفحه 95 تا 120
بررسى انتقادى نظریه این‌‏همانى ذهن و بدن در فلسفه ذهن
نویسنده:
اباذر نبویان، یارعلى کردفیروزجایى
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره),
چکیده :
در این مقاله نخست مراد از نظریه این همانى میان ذهن و بدن را تبیین و سپس به برخى از ادله این نظریه اشاره مى کنیم. در دلیل اول به نظریه اسمارت اشاره کرده ایم. وى بر اساس دیدگاه ویلیام اکامى مبنى بر اینکه اگر پدیده اى به صورت مادى قابل تبیین باشد نباید آن را با مفاهیم متافیزیکى تفسیر کرد، مدعى مى شود ازآنجاکه امروزه تمامى حالات ذهنى از قبیل عشق و نفرت و علم قابل تبیین فیزیکى است، نباید از روح مجرد در توجیه این حالات بهره گرفت. در نقد این نظریه نشان داده ایم علاوه بر اینکه مبناى اکامى از نظر عقلى ناصحیح است به رغم پیشرفت هاى علمى، هنوز دانش تجربى بشر نمى تواند تفسیرى پذیرفتنى براى حالات ذهنى ارائه دهد. در ادامه به دلیل دیویدسن بر نظریه این همانى اشاره و انتقادات وارد بر آن را بیان کرده ایم و در پایان چنین نتیجه گرفته ایم که قایلان به این همانى میان نفس و بدن ادله متقن و صحیحى براى این نظریه ندارند.
صفحات :
از صفحه 95 تا 11
تحلیل فلسفی دیدگاه نیوبرگ در الهیات‌ اعصاب (الگویی برای رابطه علم و دین)
نویسنده:
علی سنایی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی,
چکیده :
الهیات­ اعصاب به ­عنوان برنامه ای تحقیقاتی، امکان جدیدی برای پیوند علم و دین مطرح می سازد، به­ گونه­ ای که با حفظ اصالت و استقلال نسبی علم و دین، هیچ یک به دیگری تقلیل نیابد. نیوبرگ که از شاخص ­ترین چهره­ های این حوزه است، درصدد تعیین تأثیرات مثبت باورها و مناسک دینی بر سلامت جسم و روان است. او تجربه عرفانی را منشاء تمام ادیان می ­داند و با تلفیق پدیدارشناسی تجربه عرفانی و عصب­شناسی، می­ خواهد رابطه هر مؤلفه از تجربه عرفانی را با مکانیسم ­های مغز تعیین کند. نیوبرگ ادعا می­ کند که الهیات­ اعصاب می ­تواند از طریق عصب ­شناسی نشان دهد که چگونه مفاهیم الهیاتی و متافیزیکی شکل گرفته ­اند. با تحلیل فلسفی دیدگاه نیوبرگ متوجه می ­شویم که او برخلاف ادعای خود، دین را به علم تقلیل می ­دهد و این امر موجب نقض غرض در الهیات ­اعصاب می­ شود. از سوی دیگر مشخص می ­شود که وی با مفروض گرفتن تقابل سوژه- ابژه در گفتمان متافیزیکی قرار دارد.
صفحات :
از صفحه 25 تا 42
علم و ساختارهای زیستی ـ عصب شناختی
نویسنده:
موسوی آرش
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
مدیریت موثر نهاد علم و سیاست گذاری عالمانه برای دست یابی به جامعه علمی خلاق و مولد نیازمند شناختی تفصیلی از عوامل موثر بر فرآیند تولید علم است. مجموعه ای از عوامل زیستی، روان شناختی، اجتماعی و اقتصادی بر دانشمند در جایگاه بازیگر اصلی میدان علم تاثیر می گذارد و رفتار علمی او را مشروط می سازد. مقاله حاضر عوامل زیست شناختی موثر بر فعالیت علمی و نحوه تاثیرگذاری آنها را آن طور که در ادبیات روان شناسیِ زیست شناختیِ علم بازتاب یافته، بازخوانی می کند. نسبت ساختارهای ژنی و عصب شناختی با هوش انسانی و فعالیت های سطح بالای علمی در محققان، رابطه ساختمان مغز و مناطق گوناگون آن با فعالیت های گوناگون علمی و تاثیر جنسیت بر استعداد و علاقه علمی و کم و کیف تولیدات علمی سرفصل های عمده مورد بحث در مقاله است. مقاله علاوه بر این، به تامل در باب اتخاذ رویکردی زیستی ـ روان شناختی در سیاست گذاری علمی و به بحث پیرامون نتایج رویکرد پیشنهادی برای تخصیص موثرتر منابع پژوهشی می پردازد.
صفحات :
از صفحه 147 تا 165
  • تعداد رکورد ها : 6