جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 3
بازبینی برهان غایت شناسانه و  برهان کلامی جهان شناسانه [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Andrew Loke (اندرو لوک)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Palgrave Macmillan,
چکیده :
ترجمه ماشینی: یک موضوع برجسته در بسیاری از بحث‌های فلسفه دین معاصر این است که آیا جهان طراح دارد یا خیر. این کتاب با ابداع یک فرمول قیاسی اصلی از برهان غایت‌شناختی (TA) که نشان می‌دهد که موارد زیر تنها دسته‌بندی احتمالی فرضیه‌های مربوط به تنظیم دقیق و نظم هستند، بحث را به شکل قابل توجهی پیش می‌برد: (1) شانس، (ii) نظم، (iii) ترکیبی از نظم و شانس، (IV) بدون علت، و (v) طراحی. این کتاب همچنین نشان می‌دهد که ویژگی‌های اساسی هر دسته وجود دارد، به گونه‌ای که، در حالی که جایگزین‌های طراحی بعید است، فرضیه طراحی چنین نیست، و می‌توان بدون نیاز به تخصیص احتمال قبلی برای طراحی، برای طراحی با طرد استدلال کرد. این کتاب با ترکیب TA با برهان کیهان‌شناسی کلام (KCA) که در برابر ایرادات مختلف از آن دفاع می‌کند، با نشان دادن اینکه نتیجه‌گیری KCA-TA مبتنی بر شکاف‌هایی نیست، به ایراد خدای شکاف پاسخ می‌دهد. با پیشرفت علمی بیشتر پر شده است، اما از استنتاج و حذف ناشی می شود.
بررسی انتقادی از برهان غایت شناسی سویین برن
نویسنده:
مریم انصاری
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
برهان غایت شناسی در فلسفه دین معاصر دارای جایگاه ویژه ای است و یکی از براهینی است که برای اثبات وجود خدا اقامه شده است. این برهان را برای اولین باربه صورت مدون توماس آکویناس مطرح کرد.درقرن جدید این جریان فکری به جای تمسک به اموری مثل خالق موجودات و زیبایی ها، خداوند را به سازنده یا مخترع ماشینهای دقیق و پیچیده تشبیه می کرد. متفکرین این دوره تسلط خداوند بر طبیعت را با این اعتقاد که پدیده های دنیایی، بنیادی ماشینی دارد و خداوند را به عنوان مهندس یا طراح ماهر این پدیده ها می شناختند.این برهان مورد انتقاد، مخصوصا هیوم و طبیعت گرایان قرار گرفت و نتوانست از خود دفاع کند.ولی برخی از مدافعان معاصر برهان غایت شناسی بیان کردند که می توان مصادیق نظم[ناشی از تناسب اجزاء وغایات] را بر حسب اصول تکاملی فهم کرد.سویین برن یکی از مدافعان معاصر برهان غایت شناسی می باشدکه در برهان غایت شناسی از مدل کلی نظم جهانی می پردازد. جهانی که در آن زندگی می کنیم واجد خصوصیات و ویژگی هایی است که بر اساس آنها می توان به وجود خداوند استناد کرد. وی به دو گونه نظم مفروض درجهان اشاره می کند:1-نظم مکانمند: حاکی از آن نظم و نسق هایی است که در هستی های جهان بدون فرض توالی و تعاقب آن ها تصور می شود. 2- نظم زمانمند: یکسری قواعدی در جهان قابل ادراک و دریافت است که نسبت به اجزا هستی مورد نظر دارای توالی و تعاقب است. توجه عمده سویین برن به قواعد نوع اخیر است.تاکید عمده به نظم ها و قواعدی است که میان اجزا یک پیکره مشخص وجود دارد. اجزا موجود دارای ارتباط درونی هستند و هریک از نظمی پیروی می کنند که در انتها ایشان را به هدف مورد نظر نائل می کند.ما به عنوان انسان شاهد چنین نظم ها و قواعدی هستیم.و از مشاهده چنین نظمی دچار حیرت می شویم و این حیرت بر آمده از نوعی قیاس درونی است که میان نظامهای ساخته بشری و نظامهای طبیعی می شود. در این حالت انسان به وجود ناظم ذی شعور پی می برد که با قدرت و آگاهی به سامان دادن چنین نظمی پرداخته است.برهان غایت شناسی سویین برن هم مورد انتقاد فیلسوفانی مانند مکی، داوکینز....قرار می گیرد.
بررسی تطبیقی خداشناسی مبتنی بر عقل محض با خداشناسی مبتنی بر وحی
نویسنده:
محمد فتاح
نوع منبع :
رساله تحصیلی , مطالعه تطبیقی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
بحث‌های خداشناسی از نظر قدمت به تاریخ ادیان برمی‌گردد، هرچند طی قرون با فرازو نشیب همراه بوده است. براهین خداشناسی با منابعی چون عقل و وحی تبیین می‌شدند و این دو منبع به‌گونه‌ای مکمل یکدیگر نقش خود را ایفا می‌کردند. حکما و فلاسفه درباره اثبات خدابه راه‌های گوناگونی مانند؛ عقل، دل و فطرت تمسک جسته و با براهینی همچون؛ امکان و وجوب، حرکت، نظم و ... به اثبات وجود خدا می‌پرداختند. آیین مقدس اسلام و به شکل خاص آن قرآن کریم از همان ابتدا با نزول آیات معرفت‌شناسی در عرصه خداشناسی و فرجام‌شناسی و هستی-شناسی خواستار خردگرایی و تعقل در این مباحث شده‌اند، لکن برخی از متفکران جانب نصوص دینی و برخی جانب عقل را گرفته‌اند. این وسط بهترین راه تلفیق هر دو است. این پژوهش با رویکرد جامع نگرانه ادله اثبات خدا را از منظر ادله فلسفی عقلی و وحی (نصوص دینی) تطبیق و تحلیل می‌نماید.
  • تعداد رکورد ها : 3