جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
شرح خطبة الزهراء
نویسنده:
السيد أبوالقاسم جعفر بن الحسين الخوانساري
نوع منبع :
کتاب , شرح اثر
منابع دیجیتالی :
أدب فاطمة الزهراء عليها السلام
نویسنده:
الدكتور محمود البستاني
نوع منبع :
کتاب , مدخل اعلام(دانشنامه اعلام)
منابع دیجیتالی :
فضائل فاطمة الزهراء (ع)
نویسنده:
الحاكم النيسابوري
نوع منبع :
کتاب , مدخل اعلام(دانشنامه اعلام)
منابع دیجیتالی :
شرح الخطبة الكبرى للصديقة الكبرى فاطمة الزهراء (ع)
نویسنده:
العلامة محمد باقر المجلسي
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , شرح اثر , حاشیه،پاورقی وتعلیق , مدخل اعلام(دانشنامه اعلام)
An Examination of the Evolution of Orientalists’ Opinions About Lady Fāṭima(s)
نویسنده:
Hasan Rezaii Haftador; Ruhollah Shahidi; Marziye Raji
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
صفحات :
از صفحه 51 تا 62
اصالت پیشوایی و کرامت حضرت زهرا سلام الله علیها بر زنان عالم با تکیه بر واژه راکعین
نویسنده:
اکرم فاضلی بیابانکی، محسن احتشامی نیا ، عبدالمجید طالب تاش
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
بانوان جهان امروز به دلیل گم کردن خودحقیقی و جایگاه ارزشی شخصیتی، دچار بی‌هویتی شده و برای بدست آوردن کرامت و معصومیت از دست رفته خود به دنبال الگوها و مکاتب بشری سرگردانند. شناخت الگویی کامل، کریم و واحد در همه ابعاد وجودی و زندگانی، برای بانوان امروز به منظور حفظ عزت‌نفس و شرافت از دست رفته خود و حفظ جامعه بشری از غرق شدن در انحرافات امری حیاتی است. قرآن کریم حضرت مریم راکه مورد قبول ادیان یهود و مسیح است، الگوی زنان عالم معرفی نموده است. در حالی‌که با استنادبه آیه شریفه (آل‌عمران/43) و یافتن مصادیق راکعین، با روش تحقیق موضوعی و تحلیل آیاتی‌که واژه رکوع و مشتقات آن را دربردارد ثابت می‌شودحضرت مریم با تمام صفات عالی و برگزیده که برای او ذکر شده بنابر دستور الهی موظف است به حضرت زهرا به عنوان انسان کامل و کریم در همه ابعاد زندگی اقتدا کند و پیشوای خود قراردهد. این ادعا با بیان بعضی کرامات دوبانو تثبیت می‌شود. بدین ترتیب حضرت زهرابر اساس دستورالهی به عنوان الگویی واحد و کریم برای تمام بانوان معرفی شده است.
صفحات :
از صفحه 130 تا 156
اعتبارسنجی روایات شأن صدور تسبیحات حضرت فاطمه (س)
نویسنده:
محمدجواد توکلی خانیکی ، سیدعمران موسوی گرمارودی
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
تسبیحاتِ حضرتِ فاطمه‌ی زهرا (س) طبق احادیث متعدّد و صحیح، هدیه‌ی گران‌سنگ پیامبر (ص) به آن بانوی مینوی است. امّا آن دسته از روایاتی که از «چرایی این اهداء» و «شأن صدور» این تسبیحات ارزشمند سخن گفته‌اند، مشوّش و مضطرب‌اند. پژوهش حاضر، ضمن تأکید بر اصالت تسبیحات حضرت فاطمه (س) با هدف واکاوی روایات «شأن صدور آن» به روش تحلیلی ـ توصیفی سامان یافته است. نتیجه این‌که: «ماجرای درخواست خدمتکار» مجموعه روایاتی است که به‌ عنوان شأن صدور این تسبیحات مطرح شده و ابتدا طیالسی ـ یکی از محدّثان اهل تسنّنِ در دهه‌ی نخست قرن سوّم قمری - در مسندش روایت کرده است. اَسناد این ماجرا، طبق مبانی رجالی شیعه، جملگی نامعتبرند؛ چراکه اکثر افراد سلسله‌ی اسناد آن، از شخصیّت‌های مجهول و مهمل و یا افرادی هستند که به دروغ‌پردازی و دشمنی با اهل‌بیت عصمت و طهارت (ع) شهرت دارند. از سوی دیگر، این ماجرا، به لحاظ متنی بسیار پرتشویش بوده و مصداق حدیث مضطرب است. علّت رویکرد پررنگ مصادر عامّه به این ماجرا، استناد به آن در جهت موجّه ساختن بازداشت حقوق مالی اهل بیت (ع) توسّط خلفای اوّل و دوّم است. چنان‌که حتّی برخی متکلّمان عامّه مانند ابن‌حجر عسقلانی، نووی و ... خدمتکارانی را که به حضرت فاطمه داده نشد «اسیر جنگی» معرّفی می‌کنند تا بازداشت «سهم خمس اهل بیت» توسّط خلفای مذکور را پیروی از سنّت پیامبر(ص) جلوه دهند.
هجوم به خانه حضرت فاطمه
نویسنده:
شیخ عبدالزهرا مهدی؛ مترجم : محمد صفری
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
چکیده :
مؤلف کتاب،موضوعات ذیل را به تفصیل، بررسی نموده است: مظلومیت خاندان رسالت در بیانات پیامبر اکرم(صلی‌الله‌علیه‌وآله)، ارتداد اصحاب، صحیفه ملعونه، تخلف از لشکر أسامه، مصیبت روز پنج شنبه، تفصیل کودتای سقیفه، تفصیل قضیه هجوم به بیت وحی، روایات و أقوال مخالفین پیرامون هجوم به خانه وحی، روایات و أقوال شیعه پیرامون قضیه هجوم به خانه وحی، مخالفین ونقل اقوال شیعه پیرامون مسئله هجوم، إظهار مظلومیت توسط خاندان رسالت، پاسخ به شبهاتی پیرامون هجوم به خانه وحی، زمان تقریبی هجوم، معرفی کتب تألیف شده پیرامون مسئله هجوم به خانه وحی. مترجم نیز با احاطه کامل به مطالب ذکر شده در کتاب عربی مطالب را ترجمه کرده است.
فاطمه (ع)، دختر حضرت محمد (ص) [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Christopher Paul Clohessy (کریستوفر کلوهسی)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Gorgias Press,
چکیده :
جنسیت و جانشینی در قرون وسطی و اسلام مدرن اولیه: تبار دو جانبه و میراث [حضرت] فاطمه (س) [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Alyssa Gabbay; Roy Mottahedeh
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
I.B. Tauris,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: آلیسا گابای در کتاب جنسیت و جانشینی در قرون وسطی و اسلام مدرن اولیه: تبار دوطرفه و میراث فاطمه به بررسی اپیزودهایی در تاریخ پیشامدرن اسلام می پردازد که در آن افراد یا جوامع نسب خود را هم از مردان و هم از زنان تشخیص می دادند. فاطمه، دختر حضرت محمد (ص) در این مطالعه ویژگی‌های برجسته‌ای دارد، زیرا نمونه‌ای از او سابقه قابل توجهی برای تصدیق تبار دو جانبه در جوامع سنی و شیعه، با همه پیامدهای آن برای وراثت، جانشینی و هویت زن بود. جنسیت و جانشینی در قرون وسطی و اوایل اسلام مدرن، با پوشش گستره جغرافیایی و زمانی گسترده، دیدگاه‌های جایگزینی را برای روایت‌های مردسالار ارائه می‌کند و نقطه جدیدی را در تمرکز خود بر چگونگی درک افراد از ساختار خانواده و خطوط خونی ایجاد می‌کند. با انجام این کار، بر سنت مطالعاتی استوار است که به دنبال از بین بردن درک یکپارچه از اسلام و جنسیت است.