جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
أشكالية الخطاب الآركوني: محمد أركون اشكالية الخطاب الأركوني و قيمتة في احداث التغيير
نویسنده:
أمين نايف حسين ذياب
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
المعتزلة المعاصرة,
کلیدواژه‌های اصلی :
محمد أركون: الباحث المجدِّد في الدراسات الاسلاميَّة
نویسنده:
عبدالله الجبور
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
الاستشراق بين دعاته ومعارضيه
نویسنده:
محمد أركون وآخرون؛ ترجمة: هاشم صالح
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
بیروت - لبنان: دار الساقی,
روح اسلامی و شبح مدرنیته [کتابشناسی انگلیسی]
نویسنده:
Farzin Vahdat
نوع منبع :
کتاب
وضعیت نشر :
Anthem Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این کتاب با تکیه بر آثار هگل، چارچوبی برای درک مدرنیته در جهان اسلام پیشنهاد می‌کند و گفتمان متفکران برجسته مسلمان و رهبران سیاسی را تحلیل می‌کند. کتاب فصل به فصل به تحلیل متنی دقیق آثار محمد اقبال، ابوالعلاء مودودی، سید قطب، فاطمه مرنیسی، مهدی حائری یزدی، محمد مجتهد شبستری، محمد خاتمی، سید حسین نصر و محمد ارکون می پردازد و در مورد معاصر نتیجه گیری می کند. اندیشه اسلامی با اشاره به برخی از شاخص ترین نشانه های مدرنیته.
محمد أركون: دراسة النظريات ونقدها
نویسنده:
مجموعة مؤلفين
نوع منبع :
کتاب , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
نجف - عراق: العتبة العباسیة المقدسة - المرکز الاسلامی للدراسات الاستراتیجیة,
از اجتهاد به نقد عقل اسلامی
نویسنده:
محمد ارکون؛ ترجمه: مهدی خلجی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
توانا,
چکیده :
«از اجتهاد به نقد عقل اسلامی» مجموعه مقالاتی، بیش‌تر درآمدگونه، از محمد ارکون و درباره‌ او ست. جستار اصلی – که عنوان کتاب هم برگرفته از آن است – پیش از انتشار به زبان فرانسه، نخست به عربی چاپ شد. محمد ارکون، تاریخ‌نگارِ اندیشه‌ اسلامی و از پیشگامان نقد ریشه‌ای روش‌شناسی الهیات اسلامی و خاورشناسی در روزگار معاصر است. ارکون طرح کلی خود را «نقد عقل اسلامی» نام نهاد؛ یعنی به جای پذیرش ادعای کاذب «باز‌بودن باب اجتهاد» و کوشش برای اصلاح یا احیاء دینی بر پایه‌ مبانی سنتی اسلام‌شناسی به واسازی (éconstruction) اصول و آموزه‌های اندیشه‌ سنتی و گذار (déplacement) از چارچوب مسائل و مبانی سنت به گستره‌ پرسش‌ها، کاوش‌ها و روش‌های جدید در علوم زبانی، تاریخی و اجتماعی جدید فرا می‌خواند. او عنوان برگردان انگلیسی یکی از آثار خود را «اسلام: اصلاح یا براندازی؟» (?Islam, To Reform or to Subvert) برگزید. نقد عقل اسلامی، یعنی سنجش تاریخی-زبانی و فلسفی امکانات دستگاه مفاهیم سنتی برای شناخت اسلام و تشخیص مرزها و محدودیت‌های آن. نقد عقل اسلامی، رویکردی چند‌سویه و چند‌رشته‌ای به سنت و تاریخ اسلام است و از انسان‌شناسی تاریخی گرفته تا نظریه‌های جدید در نقد ادبی، همه را به این هدف، همزمان، به کار می‌گیرد. ارکون در جستار «از اجتهاد به نقد عقل اسلامی» به طور موردی و ملموس، روش نقادانه‌ خود را درباره تفسیرهای سنتی از آیات «ارث» و «وصیت» در قرآن به کار می‌برد و با تحلیلی مفهومی-‌تاریخی نشان می‌دهد که فقه، صنعتی ساخته‌ فقیهان برای تاریخ‌زدایی (dehistoricization) و بافتارزدایی (econtextualization) از متن‌های بنیادی و دوره‌ آغازین تاریخ اسلام است. تکنیک‌هایی مانند «اجماع» و استدلال‌های منسوخ فقهی، فاقد مشروعیت تاریخی و وجاهت روش‌شناختی است و بیش‌ از آن‌که در شناخت درست اسلام گرهی بگشاید، منافع طبقه‌هایی اجتماعی مانند فقیهان را پاسداری می‌کند. هدف اصلی نقد عقل اسلامی، رهانیدن ذهنیت مسلمانان امروز از جزمیت‌های فکری و مرجعیت‌های دینی است؛ کمک به اندیشیدن انتقادی درباره‌ گذشته و آینده‌ خود و سرانجام، سهم داشتن خلاقانه در جریان جهانی دانش و جنبش‌های برابری‌خواهانه و آزادی‌خواهانه. افق‌های نوینی که ارکون در مطالعات اسلامی گشود، همچنان برای پژوهشگران الهام‌بخش است؛ ولی آثار او به دلایل گوناگون دشوار و نیازمند آشنایی پیشین با بنیادهای فکری این اندیشمند فرانسوی-الجزایری‌تبار است. مترجم این جستار، مهدی خلجی، افزون بر پیش‌گفتاری درآمدگونه درباره‌ رویکرد و روش ارکون در اسلام‌شناسی، چند نوشته و ترجمه‌ دیگر نیز در این کتاب گنجانده است تا شاید بهره‌ خواننده‌ مشتاق به آشنایی با نوآوری‌های ارکون در مطالعات اسلامی بیش‌تر شود.
از اجتهاد تا نقد عقل اسلامی [کتاب عربی]
نویسنده:
محمد اركون؛ ترجمه: هاشم صالح
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بیروت - لبنان: دارالساقی,
نقد عقل اسلامی
نویسنده:
نويسنده:محمد ارکون؛ مترجم:محمدمهدی خلجی؛ ويراستار:صدیقه رحیمی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
وضعیت نشر :
تهران - تهران: ایده,
چکیده :
این کتاب متضمن اندیشه‌های((محمد ارکون)) ـ متفکر الجزایری ـ در باب تبیین اندیشه((نقد عقل اسلامی)) است .((ارکون)) در این رساله سعی دارد بر پایه‌ی تفکر مدرن، نظام اندیشه انتقادی معطوف به سنت را پایه‌ریزی نماید .به نظر وی((مشکل اساسی تفکر دینی و تجدید حیات فکری مسلمانان، تمایز میان عقل دینی و عقل علمی نیست، بلکه دشواری اصلی در این است که چگونه می‌توان عقل نقاد را از قید و بندهای معرفت شناختی‌ای که عقل جزمی بر همه فعالیت‌های فکری و فرهنگی آدمی می‌افکند رهانید .این چالش میان عقل نقاد و عقل جزمی است که شالوده‌ی دشواری‌هاست)) .بنابر آنچه گذشت، مترجم اذعان می‌دارد که((اندیشه اصلی ارکون نقد عقل اسلامی است .او نیت واقعی خود را از نقد عقل اسلامی، کشف عواملی می‌داند که بر کنش و آفرینش عقل حاکم‌اند .همچنین این کتاب در شمار نخستین کوشش‌ها برای تفسیر فمینیستی از قرآن است)) .((قرائت‌ها و چالش‌ها))، ((اجماع و راست کیشی)) و ((عقل الهی و گفت‌مان‌های بشری)) عناوین اصلی این کتاب هستند .
اسلام، اروپا، غرب
نویسنده:
محمد ارکون؛ ترجمه: هاشم صالح
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بیروت - لبنان: دارالساقی,
قرآن از تفسیر موروثی تا تحلیل گفتمان دینی [کتاب عربی]
نویسنده:
محمد اركون
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بیروت: دارالطلیعه,