جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
İmamü'l-Harameyn Ebu'l-Meali el-Cüveyni (419-478/1028-1085)'nin Gıyasü'l -Ümem fi İltiyasi'z-Zulem adlı eserine göre bey'at ve imamet
نویسنده:
Abdullah Ünalan
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی : این پژوهش مشتمل بر مقدمه، تک نگاری امام الحرمین، بررسی کتاب الگیاسی، مقدمه، دو فصل اصلی، خاتمه و کتابشناسی است. در مقدمه به هدف از انجام کار در این زمینه و روش تحقیقی که دنبال می شود پرداخته شده است. بیعت و امامت از منظر تاریخی، از آغاز اسلام تا زمان پایان یافتن این اعمال در میان مسلمانان، مورد بررسی قرار می گیرد. در فصل اول از دو فصل اصلی که تحت عنوان امامت نامگذاری شده است، به فرهنگ لغت و معنای فنی کلمه امامه، اهمیت آن در اسلام، وقوع آن در قرآن + سنت پرداخته شده است. همچنین اعتبار آن را که قرآن و اجماع جامعه ثابت کرده است. الزامات انتخاب امام، اصل هیئت انتخاباتی (احی الحل و العقد) به تعداد لازم برای آن بررسی می شود. ضوابط اصلی برای امام بودن، اعمالی که به امامت فرد خاتمه می دهد موضوع مورد توجه ما است. در همین باب، اصول و شرایط تعیین وارث ظاهری و تعیین حکام و مسئولیت آن والیان در زمینه دین و امور دنیوی، موضوع تحقیق ما در همین باب است. همچنین به دیدگاه علمایی که پیرو فرقه های مختلف بودند نیز پرداخته می شود. بر این اساس، اکثریت بزرگی از علمای مسلمین از جمله امام الحرمین بر این باورند که «انتخاب و امام از وظایف دین است». موضوع فصل دوم بیع است، تعریف بیع، اقسام آن بیان شده و شرایطی که قرار است معتبر باشد، اشاره شده است، همچنین به اصل مشورت متقابل (شورا) اشاره شده است. به اختصار بیان شده است. نتیجه‌ای که در این فصل به آن رسیدیم، این اصل را تقویت و تأیید می‌کند: «بیعت کردن با امام وظیفه دینی است». در فصل پایانی دیدگاه اسلام درباره امامت و بیعت در قالب مقالاتی مختصر خلاصه شده است. فهرست منابعی که به آنها ارجاع داده شد در پایان آورده شده است.
رسالة في جليل الكلام و دقيقه
نویسنده:
سعيد فودة
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
الجوینی و عقیده او درباره پیدایش جهان [پایان نامه انگلیسی]
نویسنده:
Fawkia Hussein Malimoud
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی : در برهه ای از تاریخ اندیشه اسلامی، کلام جزمی (کلام) مورد توجه کامل زبده ترین عالمان مسلمان قرار گرفت. این در زمانی اتفاق افتاد که علوم عقلی محض در افق اسلام ظاهر شده بود و مخالفان اسلام از اینها به عنوان حربه ای علیه دین استفاده می کردند. این عوامل، علمای مسلمان را به تبیین حقایق دینی و اثبات آن با ادله و براهین عقلی بسیار مشتاق ساخت و آنان را وادار به تحقیق در آنچه (کلام) نامیدند، کرد. به این ترتیب آنها امیدوار بودند که گسست ناشی از پیروان سایر علوم دینی و عقلی را ترمیم کنند. کار آنها غیرتمندانه و دقیق بود. آنها مجلدات طولانی زیادی سروده اند. بیشتر اینها برای رد و ساکت کردن مخالفانشان بود. یکی از این متکلمین امام حرمین بود که شهرتش در میان معاصران و جانشینانش بسیار گسترده شد و متحیران در آثار او پاسخ اکثر مشکلات خود را جست‌وجو کرده‌اند، وقتی آثار امام الحرمین را بررسی می‌کنیم. او را با منطقی متقن به نقاط ضعف مذاهب مختلف که در آن زمان وجود داشتند اشاره می کند و به طرز درخشانی از عقاید اسلامی در برابر عقاید کسانی که می کوشند عقاید اهل سنت را کوچک جلوه می دهند، حمایت می کند. به همین دلیل است که ایمان الحرمین را به عنوان موضوع پایان نامه انتخاب کردم، ایمان الحرمین پاسدار علوم اسلامی، غیور خدمت به اسلام و دایره المعارف در محدوده علایقش، کوشیده ام به ردیابی او بپردازم. زندگی عمومی و خصوصی و بررسی آثار او در علوم مختلف دینی، نیز سعی کرده ام تالیفات او را در مورد پیدایش جهان (حدوث العالم) بررسی کنم که در آن او سعی دارد ثابت کند که جهان خالق دارد. علاوه بر این، نسخه‌ای از اثر او به نام لمعه العدیله فی قواعد عقد اهل سنت و جماعت را اضافه کرده‌ام که هنوز به صورت خطی است.
نصوص الائمة فی تحریم الکلام: ذکر کلام امام الحرمین ابی المعالی الجوینی
نویسنده:
جلال الدين السيوطي؛ تحقیق: علی سامی النشار
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
ابن سینا و ابن رشد هر یک به سبک خود ارسطویی بودند
سخنران:
حسین معصومی‌همدانی
نوع منبع :
مقاله , سخنرانی , درس گفتار،جزوه وتقریرات , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
یکی از براهینی که امام الحرمین جوینی، متکلم اشعری، برای اثبات صانع می‌آورد بر اعتقاد به فضای لایتناهی و امکان آفریده شدن جهان در جای دیگری از این فضا استوار است. ابن رشد این برهان را متاثر از نظر ابن سینا در مورد تقسیم موجودات به واجب و ممکن می‌داند و رد می‌کند. در اوایل قرن هجدهم بحثی شبیه به این میان لایب‌نیتس و ساموئل کلارک، از هواداران نیوتن، در می‌گیرد. موضوع این درس گفتار توضیح این دو مجادله و بیان برخی از نتایج آنهاست. آنچه در پی می‌آید سخنان دکتر حسین معصومی‌همدانی در این نشست است که توسط آناهید خزیر تنظیم شده است.
الشامل فی أصول الدین
نویسنده:
عبدالملک بن عبدالله امام الحرمین؛ محققان: علي سامي نشار، سهير محمد مختار، فيصل بدير عون
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
منشأة المعارف بالإسكندرية,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
«الشامل في أصول الدين» تاليف عبدالملك جوينى در موضوع كلام اشاعره است. كتاب به زبان عربى و دربردارنده سه كتاب از مولف در اعتقادات اشاعره مى‌ باشد. الشامل داراى سه كتاب اصلى است كه عبارتند از: كتاب النظر كه به بحث و بررسى درباره حقيقت جوهر، تجانس جواهر، تحيز و معناى آن و نيز نفى تشبيه و معناى آن و ديدگاه معتزله درباره نفس اختصاص يافته است. كتاب التوحيد كه درباره جسم و معناى آن، اقامه برهان بر استحاله جسم بودن قديم، استحاله اجتماع دو جوهر در مكان واحد و راى اشاعره درباره استحاله اجتماع ضدين به بحث و بررسى مى‌ پردازد. كتاب العلل كه طى چند فصل درباره احوال (نظريه ويژه اشاعره) و نيز حقيقت معلول و... سخن مى‌ گويد.
الطریق إلی الخلافة: اختصار غياث الأمم في التياث الظلم
نویسنده:
إمام الحرمين الجويني؛ علّقه واختصره: محمد بن حامد الحسني
نوع منبع :
کتاب , خلاصه اثر , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
غياث الأمم في التياث الظلم
نویسنده:
إمام الحرمين الجويني؛ تحقیق ودراسة: مصطفی حلمی, فؤاد عبدالمنعم
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
اسکندریه - مصر: دار الدعوة للطبع والنشر والتوزیع,