جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 17
وقفة مع الدکتور الشیخ البراک (استاذ جامعة أم القری بمکة المکرمة)
نویسنده:
محمد مهدي آصفي
نوع منبع :
کتاب , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات) , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران ایران: مشعر,
چکیده :
کتاب وقفة مع الدکتور الشیخ البرّاک، اثر شیخ محمد مهدی الآصفی می باشد تقریب مذاهب اسلامی از جمله موثرترین راههای وحدت اسلامی محسوب می شود که این عمل مصالح و منافع مستکبرین جهانی و اقدامات ضد اسلامی آنان را در ممالک اسلامی به خطر انداخته است. لذا استکبار برای پیشبرد اهداف شوم خود به فتنه و فرقه گرایی بین مسلمین و ایجاد فرق جعلی چون وهابیت پرداخته است. علمای وهابیت با تکفیر مسلمین و مهدور الدم بودن آنان به کشتار مسلمین اقدام می کنند. مولف اثر حاضر در صدد است تا عقائد، نظرات و فتاوای سرشار از اتهامات ناروا به شیعه یکی از علمای وهابیت در عربستان به نام شیخ البراک که از اساتید جامعة القری مکه مکرمه است را بیان نموده و به نقد و بررسی برخی عقاید و دیدگاه‌های او بپردازد. اثر حاضر حاوی بیست و هفت مبحث می باشد. برخی مطالب این اثر عبارتند از: تبعیت کردن از قرآن و سنت نبوی، نظراتی در مورد عائشه، عصمت اهل بیت، آیه تطهیر، شرعی شدن خمس، تکفیر مسلمین، خلافت و امامت، حدیث ثقلین. مولف پس از بررسی عقائد و نظرات شیخ البراک به نقد نظریات او پرداخته و نظریاتش را رد نموده است.
مشکلة التقریب و أزمة المقاربات
نویسنده:
إدريس هاني
نوع منبع :
کتاب , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات) , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران ایران: دار مشعر,
چکیده :
کتابچه مختصر حاضر درباره بحث مهم تقریب و وحدت اسلامی است. اعتقاد مصنف این است که بحث وحدت امت اسلامی نه تنها یک ضرورت دینی بلکه یک ضرورت اجتماعی ، سیاسی ، اقتصادی و جغرافیایی است.
فتن التكفيريين
نویسنده:
بسام صباغ
نوع منبع :
کتاب , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات)
منابع دیجیتالی :
چکیده :
کتاب فتن التکفیریین توسط دکتر بسام الصباغ به رشته تحریر درآمده است. در عصر ما ادعاهای زیادی از کشورهای اسلامی و غیر اسلامی شنیده می شود که ندای اسلام و بازگشت به اسلام را می دهد. بعضی از این ادعاها مردم را به مبارزه با منکر بوسیله سلاح و تکفیر و تفسیق دعوت می کند که این گروه چهره اسلام را نیز خراب کرده چرا که در این زمانه جهانیان میل به اسلام دارند اما با وجود این گروه یاد خوارج می افتند که تکفیر و قتل به وسیله آنها در تاریخ اسلام آغاز شد. نویسنده در این کتاب به بیان بعضی از افکار این جماعت و خطرات آنها برای اسلام و امت اسلامی و راه درمان می پردازد و بیان می کند که اسلوب دعوت به خدا گفتگو و تعاون و نصیحت می باشد. مطالب این کتاب در 8 مبحث تقسیم بندی شده است. نویسنده ابتدا به بیان جماعات تکفیری در کشورهای عربی معاصر و تاریخ تکفیر می پردازد. در ادامه جماعت اخوان المسلمین و تاریخچه تاسیس این جماعت را بیان می کند. مطلب بعدی مورد اشاره نویسنده بیان مشهور ترین جماعات تندرو مسلح می باشد مانند جماعت المسلمین و جماعت جهاد. در انتها نویسنده به افغانستان و موضوع طالبان و القاعده و همچنین سازمان فتح الاسلام و جند الشام و تاریخچه این دو اشاره می کند. در پایان نویسنده نتیجه می گیرد که فقهای اسلام اجماع دارند بر اینکه هر کسی که شهادتین را بگوید خون و مالش محترم می شود و تکفیر وی جایز نیست اما برخی از گروه های تندرو مانند وهابیت برای دعوت به اسلام به جای تفکیر سلاح تکفیر برداشته و حکم به کفر امت اسلامی می کنند.
كشف الستور عما اشكل من احكام القبور
نویسنده:
محمود سعيد ممدوح
نوع منبع :
کتاب , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
امارات/ دبی: دار الفقیه,
چکیده :
کتاب کشف الستور عما اشکل من احکام القبور توسط محمود سعید ممدوح به رشته تحریر درآمده است. قرآن یا پیامبر و منابع فقهی عظیم که از بزرگان به ارث رسیده عقاید واحدی هستند که مسلمانان را متحد و جمع می کند هرچند اختلافاتی در بین آنها وجود داشته باشد .اما ناگهان کسی پیدا می شود که دیگران را تکفیر می کند و با مسلمانان در بعضی از امور مخالفت می کند. شکی نیست که ابن تیمیه دارای افکار منحصر به فردی بود و به همین سبب انتقادات بسیاری به وی شد و بسیاری از علماء به اجتناب از افکار وی تاکید کردند. این افکار سالها بعد و با پیدایش محمد بن عبدالوهاب موجب تشکیل فرقه وهابیت شد. یکی از مسائل اختلافی وهابیون با دیگر امم مسئله قبور می باشد. نویسنده در این کتاب به بررسی عقاید ابن تیمیه و ابن عبدالوهاب در مورد قبور می پردازد. مطالب کتاب از 3 قسمت تشکیل شده است. نویسنده در قسمت اول عناصر ایمان به خدا و انواع کفر در دوران جاهلیت، تکفیر مسلمانان توسط مشرکین، معرفی محمد بن عبدالوهاب را بیان می کند. قسمت دوم پیرامون قبور می باشد مانند بناء بر قبور، بناء مسجد بر قبر، دفن کردن در مسجد و بیان روایاتی در این رابطه می باشد. در قسمت سوم تعریف مفتی و فتوی و بیان برخی از فتاوی مانند فتوا در مورد تکفیر مومن، ذبح از طرف میت، منع سفر برای زیارت قبور و... بیان می شود. نویسنده با بررسی فتواهای مختلف در باب زیارت قبور، بیان می دارد عموم مسلمانان قائل به جواز زیارت قبور برای زنان و مردان مسلمان هستند و فتوای به تحریم آن، شاذ و مختص به وهابیون می باشد.
  • تعداد رکورد ها : 17