جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
علم الكلام الجديد : سؤال المنهج في نص العلمين محمد باقر الصدر وطه عبد الرحمن : دراسة نقدية
نویسنده:
علي زین العابدین حرب
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بیروت - لبنان: معهد المعارف الحكمية للدراسات الدينية,
روش شناسی پاسخ به شبهات کلامی در مناظرات امام صادق و امام رضا (علیهماالسلام)
نویسنده:
مجتبی جرجر
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
مجموعه حاضر حاصل جدال و مناظرات زیبائی است که از امام صادق و امام رضا علیهم‌السلام به جا مانده است. وروش‌های دقیق و منظم آن‌ها را جمع‌آوری کرده است. در این مجموعه علاوه برمفهوم شناسی روش ها و زمینه ها وتاثیرات مناظرات به بیان روش های مناظراتی برهانی، جدلی، تجربی و وجدانی پرداخته که در هر روش به شیوه‌های مختلفی به بحث و گفتگو پرداخته اند مثلاً در روش برهانی به بررسی شیوه‌هایی همچون برهان‌های اثباتی ،سلبی ، توصیفی ، معقولیّت و نقلی که به بیان ماهیت برهانی این مناظرات پرداخته شده و در روش جدلی به بررسی شیوه‌های جدلی مانند نقلی، نقدی، پرسش محور، تقیه‌ای و تشبیه و تمثیل و افشای حقائق که به بیان شیوه های مجادله احسن پرداخته اند.ودر روشی تجربی نیزبه بررسیشیوه‌های مانند تجربه محسوس، تشبیه معقول به محسوس و در روش وجدانی به بررسی شیوه‌های وجدانی ادراکی و فطری و خیالی و ذهنی پرداخته شده است. درتمامی روش های مناظراتیاین دوامام به خوبی احاطه علمی وتسلط آنها برتمامی علوم زمان وراه های تبلییغی صحیح وشیوه های درست پاسخ گویی دیده می شود ومیابیم که مناظرات آنها بادیگران با دو هدف: اول اسکات خصم ودوم آموزش علوم خود وشیوه های درست تبلغ دین به یاران خود صورت می گرفت.
تحلیل گفتمان انتقادی: نظریه و میان‌رشته‌گی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
(روث ووداک)Gilbert Weiss, Ruth Wodak(گیلبرت وایس)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
UK: Palgrave Macmillan,
چکیده :
ترجمه ماشینی: آیا تکنیک های تحلیل گفتمان می توانند به اندازه کافی با پدیده های پیچیده اجتماعی مقابله کنند؟ «میان رشته‌ای بودن» برای نظریه‌سازی و انجام تحقیقات تجربی به چه معناست؟ این جلد اصلی، نظریه انتقادی و تحلیل گفتمان را مورد بحث قرار می‌دهد و بر میزانی تمرکز دارد که CDA می‌تواند از طیف وسیعی از رشته‌ها در علوم اجتماعی استفاده کند.
گزیده ای از کتاب نظریه علمی چیست؟
نویسنده:
موتی بن آری؛ ترجمه: فریبرز مجیدی
نوع منبع :
کتاب , خلاصه اثر , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
مازیار,
چکیده :
معرفی کتاب نظریه علمی چیست؟ اثر موتی بن آری: برخی از مردم به لحنی تحقیرآمیز ادعا میکنند که تکامل « فقط یک نظریه» است، چنان که گویی عقیده ی موهومی است که میتوان براساس سلیقه شخصی آن را پذیرفت یا نادیده گرفت. اما تا آنجا که با اندیشه علمی میتوان دریافت، گفتن این عقیده ای « فقط یک نظریه» است در حقیقت احترام گذاشتن فراوان به آن عقیده است! کتاب نظریه چیست شرح مختصری است از استنباط جدید درباره ی ذات علم که به خوانندگان امکان خواهد داد که دعوی های علم را از دعوی های شبه علومی چون آفرینش گرایی و اختربینی ( که خود را به نحوی منطقی در کسوت علم میپوشانند) بازشناسند. بن- آری، با لحنی ملایم (حتی شوخ طبعانه) و با ارائه متنی که خواندنش آسان است، خوانندگان را دعوت میکند که در مفهوم ای کلیدی مربوط به ذات علم به کندوکاو پردازند. آنچه اهمیت خاص دارد تحلیل اوست از اصطلاحات مهم و اصلی علم ( امر واقع، قانون، اثبات و نظریه) در ارتباط با معنی های فوق العاده متفاوت و محاوره گونه ای که غالبا از جانب غیر دانشمندان به این اصطلاحات داده میشوند. نظریه های واقعی را باید به وسیله ی شاهد و مدرک تایید کرد نه از راه عقاید، باورها، و تجربه های شخصی – هرقدر هم که اینها متقاعدکننده باشند. فصل های کتاب با شرح های کوتاه زندگی نامه ای دانشمندان منتخب پایان میابند – برخی از این دانشمندان برای خوانندگان آشنا هستند در حالیکه عده ای دیگر کمتر شناخته شده اند. این اثر آسان فهم، روشنگر، و جامع به خواننده ی کنجکاو هم دقیقا خواهد فهماند که علم واقعی چیست و هم او را بیشتر متوجه این نکته خواهد ساخت که چرا خیل عظیم دعوی هائی که هر روزه میشنویم و میخوانیم از سطح « فقط یک نظریه» هم بسیار پایین ترند.
تاریخ شفاهی و روش شناسی کیفی: پژوهش آموزشی برای عدالت اجتماعی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Thalia M. Mulvihill (editor), Raji Swaminathan (editor)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Routledge,
چکیده :
ترجمه ماشینی: تاریخ شفاهی و روش‌های کیفی: پژوهش آموزشی برای عدالت اجتماعی، فرآیندهای روش‌شناختی تاریخ شفاهی را که در انجام تاریخ شفاهی دخیل هستند و همچنین پیامدهای نظری، تاریخی و دانش استفاده از تاریخ شفاهی برای پروژه‌های عدالت اجتماعی را بررسی می‌کند. تاریخ شفاهی در تحقیقات کیفی اصطلاحی است که تاریخ، تاریخچه زندگی، و گزارش های شهادت را ادغام می کند. تاریخ شفاهی از رشته های مختلف علوم اجتماعی، از جمله مطالعات آموزشی، تاریخ، مطالعات بومی، جامعه شناسی، مردم شناسی، مطالعات قومی، مطالعات زنان و مطالعات جوانان نشأت می گیرد. این کتاب برای توسعه بیشتر فرهنگ آموزشی مرتبط با تاریخ شفاهی برای تحقیقات آموزشی به عنوان بخشی از تلاش برای تنوع بخشیدن به طیف تجربیات انسانی که مربیان، اعضای جامعه و سیاستگذاران در فرآیندهای دانش‌سازی و استفاده از دانش گنجانده‌اند، بحث می‌کند. از محققان اولیه شغلی، محققان تازه کار و همچنین محققان با تجربه دعوت می شود تا به پژوهشگران آموزشی علوم اجتماعی بپیوندند تا پروژه های تاریخ شفاهی خود را با استفاده از همه ابزارها، گرایش ها و معرفت شناسی های مرتبط با تحقیق کیفی توسعه دهند. این کتاب در دوره های آموزشی روش های تحقیق کیفی، تاریخ، مردم شناسی، مطالعات زنان و رشته های آموزشی و همچنین سازمان های اجتماعی که می خواهند از تاریخ شفاهی برای حفظ تاریخ جوامع و پیشبرد پروژه های عدالت اجتماعی استفاده کنند، استفاده خواهد شد.
گردباد: مقالاتی درباره هرمنوتیک و الهیات به یاد جین مورس [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Stephen L. Cook, Corrine L. Patton, James W. Watts
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Sheffield Academic Press ,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این مجموعه مقالات بر کتاب ایوب تمرکز دارد و به بررسی تعامل پیچیده روش شناسی و هرمنوتیک می پردازد. دو بخش عمده وجود دارد: رویکردهایی که در درجه اول تاریخی هستند، بازیابی آنچه که متن "معنا" دارد. و آنهایی که متنی هستند و زمینه خواندن را جدی می گیرند. هر دو رویکرد درگیر این موضوع الهیاتی هستند که چگونه این قرائت به ما کمک می کند تا آنچه را که «معنای» متن را بهتر تطبیق دهیم. همکاران شامل ویراستاران، مارک اس. اسمیت، داگلاس جی. گرین، ویکتوریا هافر، الن اف دیویس و کلر متیو مک گینیس هستند. یک مقاله مقدماتی محتویات و نتایج مشارکت‌های مختلف را بررسی می‌کند و جهت‌گیری‌های جدیدی را برای مسئله یکپارچه‌سازی روش‌ها پیشنهاد می‌کند.
روشهای تحلیل انتقادی گفتمان [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
.Wodak P.R. , Meyer M
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: این کتاب به عنوان مقدمه ای بر تحلیل گفتمان انتقادی (CDA) طراحی شده است و مروری بر نظریه ها و روش های مختلف مرتبط با این رویکرد اجتماعی-زبانی ارائه می دهد. همچنین خواننده را با چهره‌های پیشرو در CDA و روش‌هایی که بیشتر با آنها مرتبط هستند آشنا می‌کند. هدف این متن ارائه توصیفی جامع از روش‌های فردی، درک نظریه‌هایی است که روش‌ها به آن‌ها اشاره می‌کنند و درمان مقایسه‌ای با هر یک از این روش‌ها به طوری که دانش‌آموزان قادر به تعیین مناسب‌ترین روش‌ها برای انتخاب تحقیق خاص خود هستند. سوال با توجه به تعادل بین تئوری و کاربرد، به علاوه مخاطبان مورد نظر - هیچ دانش قبلی از CDA فرض نمی شود - روش های تحلیل گفتمان انتقادی باید برای دانشجویان و محققان در زمینه های زبان شناسی، جامعه شناسی، روانشناسی اجتماعی و علوم اجتماعی مفید باشد.عمومی.
جان راولز و روش تعادل اندیشه‌ورزانه در اخلاق
نویسنده:
مجید ملایوسفی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی (وابسته به دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم),
چکیده :
نلسون گودمن در بحث از معضل قدیمی استقرا به مطلبی اشاره می‌کند که بعدها جان راولز آن را روش تعادل اندیشه‌ورزانه نامید و آن را به منظور استنتاج نظریه عدالت در حوزه فلسفه سیاسی به کار بست. وی مدعی بود در یک جامعه لیبرال، گزینش یک اصل خاص در باب عدالت، مستلزم ترجیحی تحکمی خواهد بود. برای حل این معضل، راولز وضع اولیه‌ای را فرض می‌گیرد که از طریق آن افراد درخصوص اصول هنجاری عدالت به توافق می‌رسند. از نظر او این اصول باید از طریق روش تعادل اندیشه‌ورزانه با احکام اخلاقی ما درباره موارد خاص و جزئی سازگاری یابند. کاربرد مفهوم تعادل اندیشه‌ورزانه در حوزه اخلاق را برخی فیلسوفان و صاحب‌نظران مورد نقدهای جدی قرار داده اند ودر مقابل برخی دیگر از آن دفاع کرده‌اند. به نظر می‌رسد در حوزه اخلاق به‌ویژه اخلاق کاربردی نمی‌توان تنها با توسل به نظریه‌های اخلاقی و نیز اصول اخلاقی انتزاعی به حل مسائل اخلاقی پرداخت. از همین‌رو، به‌رغم مشاجره‌های فراوانی که از حیث نظری درباره این روش وجود دارد، از حیث عملی این روش کاربرد فراوانی در حوزه اخلاق به‌ویژه اخلاق کاربردی دارد؛ به‌گونه‌ای که برخی مدعی شده‌اند این روش تنها روش مفید در حوزه اخلاق است.
صفحات :
از صفحه 4 تا 32
علیه روش: طرح کلی یک نظریه آنارشیستی معرفت [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Paul Feyerabend (پل فایرابند)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: فلسفه علم مدرن بر خلاف تمرکز بر «روش» علمی، توجه زیادی به درک «عمل» علمی کرده است. کار تحسین شده پل فایرابند، که کمک زیادی به این تأکید جدید کرده است، کمبودهای برخی از ایده های گسترده در مورد ماهیت دانش را نشان می دهد. او استدلال می‌کند که تنها تبیین‌های امکان‌پذیر موفقیت‌های علمی، تبیین‌های تاریخی است و آنارشیسم اکنون باید جایگزین عقل‌گرایی در نظریه دانش شود. ویرایش سوم این متن کلاسیک حاوی مقدمه ای جدید و تأملات اضافی در نقاط مختلف است که در آن نویسنده هم بحث های اخیر در مورد علم و هم در مورد تأثیر محصولات و اقدامات علمی بر جامعه بشری را مورد توجه قرار می دهد. فایرابند در حالی که پوپولیسم یا نسبی گرایی را انکار می کند، همچنان اصرار دارد که صدای افراد بی خبر باید شنیده شود. بنابراین بسیاری از خطرات زیست محیطی برای اولین بار توسط افراد غیر متخصص در برابر فرضیات رایج در جامعه علمی شناسایی شد. ارزیابی مجدد چالش برانگیز فایرابند از ادعاها و درک های علمی مانند همیشه تند و به موقع است.
برای و علیه روش: شامل سخنرانی های لاکاتوش در مورد روش علمی و مکاتبات لاکاتوش-فایرابند [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Imre Lakatos , Paul Feyerabend; Matteo Motterlini (ed.)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
The University of Chicago Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: اثری که به تعیین شهرت و بدنامی پل فایرابند کمک کرد، در مقابل روش، از چالش ایمره لاکاتوش سرچشمه می گیرد: "در سال 1970 ایمره مرا در یک مهمانی گرفت."پل،" او گفت، "تو چنین ایده های عجیبی داری.چرا نمی کنی.آنها را بنویسید؟ من یک پاسخ می نویسم، ما همه چیز را منتشر می کنیم و به شما قول می دهم - خیلی لذت خواهیم برد. اگرچه لاکاتوش قبل از اینکه بتواند پاسخ خود را بنویسد درگذشت، اما برای و علیه روش، استدلال‌های متضاد اصلی خود را از سخنرانی‌ها و مکاتباتی که قبلاً به زبان انگلیسی منتشر نشده بود، بازسازی می‌کند، و به ما امکان می‌دهد از «سرگرمی» دو تن از برجسته‌ترین فیلسوفان قرن حاضر لذت ببریم. و ایده هایی در مورد موضوع روش علمی. برای و علیه روش با گفتگوی تخیلی بین لاکاتوش و فایرابند آغاز می شود که ماتئو موترلینی آن را بر اساس آثار منتشر شده آنها ساخته است تا مواضع و استدلال های آنها را ترکیب کند. بخش اول رونوشت آخرین سخنرانی ها در مورد روشی را که لاکاتوش ارائه کرد ارائه می کند. بخش دوم، پاسخ فایرابند، شامل مقاله‌ای است که قبلاً منتشر شده بود درباره آنارشیسم، که حمله به موضع لاکاتوش را آغاز کرد که فایرابند بعداً در «علیه روش» ادامه داد. سومین و طولانی‌ترین بخش شامل مکاتباتی است که لاکاتوش و فایرابند در مورد روش و بسیاری از مسائل و ایده‌های دیگر و همچنین رویدادهای زندگی روزمره آنها بین سال 1968 و مرگ لاکاتوش در سال 1974 رد و بدل کردند. لذتی که لاکاتوش و فایرابند در مناظره های فلسفی به دست آوردند، و لذتی که با آن جنگیدند، دوباره در "طرف و علیه روش" زنده می شود و خواندن آن را برای هر کسی که علاقه مند به این دو متفکر جذاب و بحث برانگیز و کمک های بی حد آنها به فلسفه است ضروری و زنده می کند. از علم نوشته‌های این جلد از اهمیت فکری قابل توجهی برخوردار است و برای هرکسی که به بسط دیدگاه‌های فلسفی لاکاتوش و فایرابند، یا در واقع با توسعه فلسفه علم به طور کلی در این دوره سرنوشت‌ساز علاقه دارد، بسیار جالب خواهد بود.» —دونالد گیلیز، مجله بریتانیایی برای فلسفه علم (در نسخه ایتالیایی) "مبادله تحریک آمیز نامه بین دو سرگرمی فلسفی." - طارق علی، ایندیپندنت ایمره لاکاتوش (1922-1974) استاد منطق در دانشکده اقتصاد لندن بود. او مؤلف براهین و ردیه ها و دو جلدی مقالات فلسفی بود. پل فایرابند (1924-1994) در اروپا تحصیل کرد و در طول زندگی حرفه ای خود پست های آموزشی متعددی داشت. از جمله کتاب های او می توان به «علیه روش» اشاره کرد. علم در یک جامعه آزاد؛ وداع با عقل؛ و زمان کشتن: زندگی نامه پل فایرابند، آخرین چاپ شده توسط انتشارات دانشگاه شیکاگو.