جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 18
نقد هادئ لکتاب الصراطات المستقیمة للدکتور عبد الکریم سروش
نویسنده:
محمد ابراهیم
نوع منبع :
مقاله , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات) , نقد و بررسی کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
الرشاد,
قراءات في كتب: الصراطات المستقيمة: الصواب في التعدديّة الدينيّة
نویسنده:
إبراهيم غرايبة
نوع منبع :
مقاله , مدخل آثار(دانشنامه آثار)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
مومنون بلاحدود,
چکیده :
تقوم فكرة الكتاب على التعدديّة الدينيّة، وضرورة نشرها وترسيخها، باعتبارها ضروريّة للتقدّم والاقتراب من الصواب، ولأنها حقيقة واقعة تعكس تعدّد التجارب والأفهام للنصوص الدينية، أو كما يقول سروش حقيقة واحدة ومحاولات كثيرة لمعرفتها وإدراكها؛ فالمعرفة والصواب نسبيان.
الصراطات المستقيمه: قراءه جديده لنظريه التعدديه الدينيه
نویسنده:
عبدالكريم سروش ؛ احمد القبانچي.
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
وضعیت نشر :
بغداد: دارالمنصور‏‫,
صراط مستقیم نه صراط‌های مستقیم: تحلیل و نقد قرائت دکتر عبدالکریم سروش از پلورالیسم دینی
نویسنده:
نويسنده:حمیدرضا قاسمی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
قزوین - قزوین: سایه‌گستر,
چکیده :
موضوع کتاب حاضر، نقد و تحلیل قرائت «دکتر عبدالکریم سروش» از پلورالیسم دینی است. «در کتاب حاضر، نویسنده سعی نموده با بیانی روشن و متقن، موضوع پلورالیسم دینی را نقد و تحلیل کند و سپس ادلّه ده‌گانه طرح شده در کتاب صراط‌های مستقیم «دکتر سروش» را بررسی و نقادی کند. عنوان بخش‌های کتاب عبارتند از: نگاهی به حقیقت پلورالیسم دینی؛ انگیزه‌های طرح پلورالیسم دینی؛ تفسیرها و قرائت‌های مختلف از پلورالیسم دینی؛ نگرشی کلامی در تعدّد ادیان و مذاهب؛ نقدی بر قرائت «دکتر عبدالکریم سروش» از پلورالیسم دینی؛ دلایل ده گانة دکتر سروش در اثبات پلورالیسم دینی و نقد آن‌ها؛ نکات پایانی و پاسخ‌های دکتر سروش و نقد آن.
صراط مستقیم: نقدی بر قرائت دکتر سروش از پلورالیسم دینی
نویسنده:
نويسنده:عباس نیکزاد
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
قم - قم: موسسه ‌بوستان‌ کتاب ‌قم,
شمولگرایی ? نقدی بر کتاب صراط های مستقیم عبدالکریم سروش
نویسنده:
نويسنده:محمود نبویان
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی , نقد و بررسی کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم - قم: همای ‌غدیر,
چکیده :
کتاب حاضر نقدی است بر کتاب "صراط‌های مستقیم"، نوشته "عبدالکریم سروش". مباحث مطرح شده در این نوشتار، از پنج بخش تشکیل شده است. در بخش اول، پنج مساله بحث و بررسی می‌شود: توضیح واژگان تبیین محل بحث، و بررسی می‌شود: توضیح واژگان تبیین محل بحث، زمینه‌های تاریخی بحث، مباحث چهارگانه در مساله پلورالیسم دینی و سرانجام، بیان رویکردهای مختلف در این مساله. در بخش دوم ادله ده گانه "دکتر سروش" در دفاع از نظریه پلورالیسم دینی از منظر برون دینی تحلیل می‌گردد. نویسنده اذعان می‌کند: "متاسفانه معلوم نیست که مقصود آقای سروش از دین چیست؟ آیا دین، بشری است یا خدایی؟ یا دین، ناقص و محتاج بازسازی و تکمیل است یا چون کامل است، محتاج بازسازی نیست؟ روشن است تا به طور دقیق مراد از دین روشن نگردد، نظریه قبض و بسط که در مورد فهم‌ها و معارف ناظر به دین بحث می‌نماید، از ابهام خارج نگردیده و نمی‌تواند مورد بحث و بررسی و یا قبول و انکار واقع شود". از دیگر مباحثی که در این کتاب مطرح شده بدین قرار است: "بررسی ادله درون دینی آقای سروش بر حقانیت ادیان مختلف"، "بررسی اجمالی مساله نجات از دیدگاه اسلامی" و "نگاهی اجمالی به مساله کثرت‌گرایی در صحنه اجتماع و زندگی مسالمت آمیز در رویکرد اسلامی".
چيستي صراط مستقيم
نوع منبع :
پرسش و پاسخ , کتابخانه عمومی
پاسخ تفصیلی:
قرآن كريم در مواضع متعددي، بحث صراط مستقيم را پيش كشيده است و براي آن كه با حقيقت اين موضوع آشنا شويم، چاره‌اي جز تمسك به قرآن و تفاسير اين كتاب الهي نداريم. آن گونه كه از بررسى آیات قرآن مجید برمى آید صراط مستقیم همان آئین خداپرستى و دین حق است. علا بیشتر ...
تاملی پیرامون فهم نوین تفسیر قرآن و نقد دیدگاه تحول پذیری
نویسنده:
سید حسین تقوی
نوع منبع :
مقاله , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات) , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
ساوه: دانشگاه آزاد اسلامی ساوه,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
موضوع معرفت و فهم متون دینی در سالهای اخیر موجب بروز اشکالاتی شده مبنی بر این که نمی توان تفسیر ثابتی ارایه داد. تحلیل محتوای تفاسیر قرآنی گواه صادقی بر تفاوت فهم بشر از دین است؛ اما این اصل را به انحراف کشانده اند تا جایی که می گویند اصلا هیچ فهمی نمی تواند دینی باشد و تمامی معارف دین را بشری تلقی می کنند. مولف کتاب قبض و بسط شریعت سخن از بشری بودن دین می راند و در کتاب بسط تجربه نبوی از بشریت خود دین و تجربه دینی سخن می گوید. وی اعتقاد به وحی و تفسیر قرآن و متون دینی داشته و ایراداتی به مفسرانی چون علامه طباطبایی در رابطه با فهم نوین تفسیر قرآن و هماهنگی این فهم با معارف جدید بشری و عصری کردن دین و تحول پذیری آن حتی در احکام فطری و سستی قضاوت بر مبنای فطرت و نسبت حقیقت و عدم وجود مقدسات و تطهیر انسان غربی بیان کرده و با استشهادی که از تفسیر آیت الله طالقانی آورده هماهنگی فهم نوین با فرهنگ و علوم روز را نتیجه گرفته است. ایشان برای اثبات نظریه خویش فرضیه تکامل، توفان نوح و ازدواج فرزندان آدم را که در تفسیر المیزان آمده به گونه ای دیگر تبیین نموده که در این مقال به بررسی و نقد آن پرداخته ایم.
صفحات :
از صفحه 21 تا 50
قرآن و رستگاری پیروان ادیان
نویسنده:
محمود قیوم زاده
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
ساوه: دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه,
چکیده :
مقاله حاضر به بررسی دیدگاه قرآن در خصوص پلورالیسم دینی پرداخته است. آنچه در این مقال مورد توجه است، پلورالیسم فلسفی و معرفتی یا صدق می باشد. آیاتی از قرآن کریم مورد استفاده تکثرگرایان قرار گرفته است و با استناد به آنها بر این عقیده اند که کثرت گرایی صدق مورد تایید اسلام می باشد و قرآن بر صادق بودن مدعیات ادیان مختلف صحه می ‏گذارد. اما در این نوشتار روشن خواهد شد که آیات شریف قرآن که مورد استناد پلورالیست ها است، هیچکدام بر مدعای آنها دلالت نمی کنند؛ در بیان هر کدام از آیات مورد استناد، ابتدا به بیان دیدگاه کثرت گرایان پرداخته شده و سپس استدلال بر آن جهت اثبات ادعایشان مورد نقد قرار گرفته است.
صفحات :
از صفحه 91 تا 104
  • تعداد رکورد ها : 18