جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 9
بازار به عنوان خدا [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Harvey Cox
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Harvard University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: بر اساس تفسیر درخشان هاروی کاکس، بازار خود را خدایی کرده است. و حل همه مشکلات جهان - نابرابری گسترده، سیاره به سرعت در حال گرم شدن، بی عدالتی های فقر جهانی - در نتیجه حل آنها سخت تر است. تنها با ردیابی چگونگی رسیدن بازار به وضعیت "الهی" خود می توانیم امیدوار باشیم که آن را به جایگاه مناسب خود به عنوان خدمتگزار بشریت بازگردانیم. «بازار به مثابه خدا» نشان می‌دهد که چگونه جهان ما تحت تأثیر الهیات تجاری عرضه و تقاضا قرار گرفته است. به گفته ی صاحبان آن، بازار دانای همه چیز، قادر مطلق و همه جا حاضر است. ارزش همه چیز را می داند و نتیجه هر معامله را تعیین می کند. می تواند ملت ها را بزرگ کند و خانواده ها را ویران کند، و هیچ چیز از کالایی سازی تقلیل گرایانه اش فرار نمی کند. بازار با آموزه ها، انبیا و غیرت انجیلی خود کامل می شود تا جهان را به شیوه زندگی خود تبدیل کند. کاکس آن الهیات را از سایه بیرون می‌آورد و نشان می‌دهد که نحوه عملکرد اقتصاد جهانی نه طبیعی است و نه اجتناب‌ناپذیر، بلکه توسط یک نظام جهانی از ارزش‌ها و نمادها شکل گرفته است که می‌توان آن را به بهترین نحو به عنوان یک دین درک کرد. کاکس با تکیه بر منابع کتاب مقدس، اقتصاددانان و کارشناسان مالی، ادیان ماقبل تاریخ، اساطیر یونان، الگوهای تاریخی، و کارهای دانشمندان علوم طبیعی و اجتماعی، به شباهت های زیادی بین توسعه مسیحیت و اقتصاد بازار اشاره می کند. در برهه های مختلف تاریخ، هر دو ثروت هنگفتی به دست آورده اند و رفتاری پر زرق و برق از خود نشان داده اند. هر دو فساد قدرت را تجربه کرده اند. با این حال، آنچه مذهبی ها در طول هزاره ها آموخته اند، گاهی اوقات با هزینه های گزاف، هنوز از وفاداران بازار دور است: فروتنی.
بی دولتی، دولت، آرمان‌شهر [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Robert Nozick
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Basic Books,
چکیده :
ترجمه ماشینی: متن بنیادی اندیشه آزادیخواهانه اولین بار در پاسخ به «نظریه عدالت» جان رالز، کتاب «آنارشی، دولت و آرمان‌شهر» نوشته رابرت نوزیک به متنی تعیین‌کننده از تفکر کلاسیک آزادی‌خواه تبدیل شد. نوزیک با به چالش کشیدن و در نهایت رد برنامه های لیبرال، سوسیالیستی و محافظه کار، به جرأت تاکید می کند که با افزایش مسئولیت های دولت، حقوق افراد نقض می شود - و تنها راه برای جلوگیری از این نقض ها ایجاد یک دولت حداقلی محدود به اجرای قراردادها است. و برای محافظت در برابر زور، تقلب و سرقت. ترجمه شده به 100 زبان، برنده جایزه ملی کتاب، و به عنوان یکی از 100 کتاب تاثیرگذار پس از جنگ جهانی دوم توسط مکمل ادبی تایمز، هرج و مرج، دولت و اتوپیا یکی از تئوریک ترین و از نظر فلسفی غنی ترین دفاع از لیبرالیسم اقتصادی است. به روز. این نسخه با مقدمه ای از فیلسوف توماس ناگل، نوزیک و آثارش را به نسل جدیدی از خوانندگان می آورد.
مدافعان آزادی: طبیعت انسان، فردگرایی و حقوق مالکیت [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Neema Parvini (نیما پروینی)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Palgrave MacMillan,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: مدافعان آزادی تاریخچه لیبرالیسم اقتصادی را از رنسانس تا امروز ارائه می دهد. این سنت فکری را به تصویر می کشد که طبیعت انسان را اجتماعی و در عین حال منفعت طلبانه، فردگرایی روش شناختی را ابزار تحلیلی کلیدی خود و حقوق مالکیت را پایه و اساس یک جامعه متمدن می داند. در توسعه این طرز تفکر، مشارکت بسیاری از متفکران کلیدی از جمله نیکولو ماکیاولی، توماس هابز، جان لاک، ریچارد کانتیلون، A.J.R.تورگو، دیوید هیوم، آدام اسمیت، ناسائو ویلیام سنیور، ریچارد کابدن، هربرت اسپنسر، ژان باپتیست سی، کارل منگر، ویلیام استنلی جوونز، گائتانو موسکا، یوگن بوم باورک، ویلفردو پارتو، فیلیپ ویکستید، ادوین کانان، لودویگ فون میسس ، لیونل رابینز، F.A. هایک، W.H.هات، میلتون فریدمن، جورج استیگلر، موری ان.روثبارد، جیمز ام.بوکانان و توماس سوول. این کتاب ادعا می‌کند که لیبرالیسم باید بر اساس واقع‌گرایی استوار شود، و هر زمان که اقتصاددانان از درک صریح واقع‌گرایانه از طبیعت انسان، فردگرایی و حقوق مالکیت منحرف شده‌اند، از مسیر خارج شده است. این استدلال می کند که علت لیبرالیسم به دلیل اشتباهات در استدلال اقتصادی توسط شخصیت های بزرگی مانند دیوید ریکاردو، جان استوارت میل، آلفرد مارشال، A.C.Pigou و جان مینارد کینز به خطر افتاده است. مدافعان آزادی در تشخیص آنچه برای لیبرالیسم در قرن بیست و یکم اشتباه رخ داده است، مخالف جایگزینی انتزاع ریاضی به جای رئالیسم علی است. با بانک مرکزی مداخله گرانه مخالف است. به دنبال بازیابی لیبرالیسم اقتصادی از لیبرالیسم اجتماعی و سیاسی است که تا حدودی مکاتب فکری نامرتبط هستند. در مقابل دیدگاهی نسبت به طبیعت انسانی که ریشه در خودخواهی یا فردگرایی اتمیزه شده دارد، مقاومت می کند. و در نهایت مدافعان آزادی را نسبت به بازی های زبانی بی رحمانه اما موثری که توسط مخالفانشان انجام می شود، هشدار می دهد. این کتاب مورد توجه خوانندگان عمومی تحصیلکرده و همچنین دانشجویان کارشناسی و کارشناسی ارشد در رشته هایی مانند اقتصاد، نظریه سیاسی و فلسفه خواهد بود.
مبانی کلامی توسعه پایدار
نویسنده:
سعید فراهانی‌فرد
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: دانشگاه تهران,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
دانش اقتصاد با وجود این که در علوم تجربی رقم خورده است، اما متأثر از اعتقادات و ارزش‌ها است. به‌علاوه، نظام‌های اقتصادی که اهداف و جهت‌دهی این دانش را به عهده دارند، نیز بر مبانی کلامی و ارزشی استوار می‌باشند. توسعه پایدار یکی از مقولات دانش اقتصاد است که در دهه‌های اخیر توجه بسیاری از دانشمندان توسعه را به خود جلب کرده است. نگرانی‌های ناشی از تخریب محیط‌زیست و از بین رفتن حقوق نسل‌های آتی، علاوه بر اقتصاددانان، دانشمندان علوم دیگر را نیز به تأمل واداشته است. فرضیه ما در این تحقیق این است که ناکارآمدی نظام سرمایه‌داری در غلبه بر مشکل ناپایداری توسعه، ناشی از مبانی فلسفی و کلامی این نظام بوده و نظام اقتصادی اسلام با بهره‌مندی از تعالیم دین مبین اسلام، بر مبانی ای استوار است که زمینه پیامدهای منفی توسعه‌یافتگی را از بین برده و رفاه عمومی همه افراد را اعم از انسان‌های موجود و افراد نسل‌های آتی را تأمین خواهد کرد. در این مقاله با استفاده از آیات و روایات به معرفی مبانی کلامی توسعه پایدار پرداخته و اثبات خواهیم کرد که این مبانی زمینه توسعه پایدار را فراهم می‌کند.
صفحات :
از صفحه 41 تا 60
آزادى اقتصادى یا دخالت دولت؟
نویسنده:
سید کاظم رجایی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمينی قدس‌سره,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
در نظـام اقتصـادى سـرمـايـه دارى، اصـل، آزادى افـراد در امـور اقتصـادى و دخالت دولت در حالتهاى استثنـائى و مواقع ضرورى، بـراساس مقتضيـات زمـان و مكان، به صـورت خيلـى محدود صورت مى گيـرد. در مقابـل، در نظام اقتصادى سوسياليسم، اصل اوليه، دخالت دولت در امور اقتصادى است و آزاد گذاردن افراد، يك استثناء مى باشدو به ندرت صورت مى پذيرد. اما در اقتصاد اسلامى، آيا اصل آزادى اقتصادى است يا دخالت دولت و يا هيچكدام؟ برخى اصل را بر آزادى اقتصادى دانسته و عده اى اصل دخالت دولت را مطرح نموده اند. سؤال فوق در اين مقاله، مختصرا مورد بحث قرار گرفته، و تلاش شده به آن پاسخ داده شود.
رویکردی انتقادی به نظریه های انتخاب عقلانی و بازار دینی و نسبت اسلام با آنها
نویسنده:
احمد کلاته ساداتی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: دانشگاه قم,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
تحقیق حاضر، مطالعه ای اسنادی است که به ارزیابی انتقادی دو نظریه «انتخاب عقلانی» و «بازار دینی» در جامعه شناسی دین و نسبت اسلام با این نظریات می پردازد. نظریه انتخاب عقلانی، متأثر از طیف وسیعی از مباحث فلسفی، اقتصادی، مطالعات رفتاری و جامعه شناختی است که رفتار کنشگران اجتماعی را مبتنی بر رویکرد عقلانی هزینه فایده تبیین می کنند. از سوی دیگر، نظریه بازار دینی با تکیه بر اصل آزادی انتخاب، شرایط مطلوب برای توسعه و تداوم دین را شکل گیری بازار دینی می داند. محور مشترک هر دو نظریه عقلانیت است که براساس آن، انتخاب دین در بازار آزاد و متکثر دینی و در فرایندی از تحلیل هزینه فایده انجام می گیرد؛ درنتیجه هرچه مؤسسات دینی توسعه یافته تر باشند، شادابی دینی نیز بیشتر است. با وجود بسط گسترده این دو نظریه در جامعه شناسی دین، انتقاداتی چون ضعف در تبیین سطوح ساختاری و کلان، مسئله تعمیم سازی نظری و تجربی، کم توجهی به عواطف و ارزش ها و عقاید انسانی، برون نگری دینی، این همان گویی در فرض ها و مهم تر از همه، تبیین نظری و تجربی در بستر سکولاریسم بر آنها مترتب است. از چشم انداز اسلامی نیز مهم ترین انتقاد، شکل گیری این دو نظریه در بستر سکولار است.
صفحات :
از صفحه 121 تا 140
فرا روایت بنیادگرایی مسیحی (بررسی موردی رابطه دین و سیاست در آمریکا)
نویسنده:
احمد عزیزخانی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
بنیادگرایی جنبشی مذهبی است که بازگشت به اصول و بنیادها را مفروض گرفته و عمدتاً خواستار عبور از مدرنیسم و بازگشت به سنت‌هاست. تصلب، تأکید بر جامعیت دین، مخالفت با سکولاریسم و تأکید بر خشونت جهت پیش‌برد اهداف، از وی‍‍‍ژگی‌های اصلی جریان‌های بنیادگرا و از جمله بنیادگرایی مسیحی است. جنبش‌های بنیادگرا با چنین رویکردی درصدد تأثیرگذاری بر محیط پیرامون خود بوده‌اند. تحقیق حاضر به بررسی تأثیر آموزه‌های بنیادگرایی مسیحی بر سیاست ایالات متحده آمریکا در دو حوزه سیاست خارجی و سیاست داخلی خواهد پرداخت.
صفحات :
از صفحه 105 تا 134
قرآن و عدالت اقتصادی
نویسنده:
محمد حکیمی
نوع منبع :
مقاله , مناظره،گفتگو و میزگرد , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران : موسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران,
چکیده :
در این گفتگو موضوع عدالت اقتصادی از دیدگاهی همه جانبه مورد بررسی قرار می گیرد. ابتدا پیش فرض های هستی شناسانه عدالت اسلامی مورد بررسی قرار می گیرد و از عدالت تکوینی الهی سخن گفته می شود و سپس ساختار اقتصاد عادلانه از نظر قرآن مورد بررسی قرار می گیرد و همچنین ساز و کار ها و زمینه های اجرای عدالت مورد بحث قرار می گیرد و در آخر از موانع اجرای عدالت و تضاد های اقتصاد اسلامی با اقتصاد لیبرال و بازار آزاد سخن می رود.
صفحات :
از صفحه 5 تا 10
  • تعداد رکورد ها : 9