جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
مدخل إلى الميتافيزيقا - مع ترجمة للكتب الخمسة الأولى من ميتافيزيقا أرسطو
نویسنده:
إمام عبد الفتاح إمام
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قاهره - مصر: نهضة مصر للطباعة والنشر والتوزیع,
تاثیر ابن سینا بر صدرالدین قونوی و پیروان وی
نویسنده:
اکرم دمیری
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
مقاله حاضر به بررسی ماهیت متافیزیک عرفانی صدرالدین قونوی و پیروان وی می پردازد. برخلاف برخی از محققین پیشین که به نظر آنها قونوی، مانند غزالی، فلسفه را نمی پسندد، نگارنده نشان می دهد که در واقع متافیزیک فلسفی، و به خصوص صورت بندی ابن سینا تاثیر شگرفی بر قونوی و پیروان وی، در مکتب ابن عربی، و در تلاش آنها برای طرح کردن «علم الهی»، گذاشته است و باید تاثیر حکمت فلسفی را عامل مهمی برای تفکیک کردن بین آرای این مکتب و مراحل پیشین عرفان نظری دانست.مقاله با نگاهی به دو مرحله مهم تاریخ عرفان نظری، که دومین آن ها مکتب ابن عربی است، آغاز می شود. بعد از این، نگارنده تفسیرهای مختلف محققین سنتی و معاصر از مرحله دوم را مورد بررسی قرار می دهد. در بخش عمده مقاله، نگارنده متافیزیک قونوی را تحلیل می نماید و تاثیر فلسفه ابن سینا بر آن را نشان می دهد.
صفحات :
از صفحه 5 تا 16
هستی شناسی، هویت و جهت: مقالاتی در متافیزیک [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Peter van Inwagen (پیتر ون اینواگن)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Cambridge University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این کتاب سیزده مقاله پیتر ون اینواگن در مورد متافیزیک را گرد هم می‌آورد که تعدادی از آنها جایگاه کلاسیک مدرن را در حوزه خود به دست آورده‌اند. آنها به طور گسترده ای در موضوعاتی مانند فلسفه کمی سازی کواین، هستی شناسی داستان، رابطه جزء-کل، نظریه «قطعات زمانی» و دانش بشری از حقایق وجهی را شامل می شوند. یک مقدمه نوشته شده ویژه این مجموعه را تکمیل می کند، که منبع ارزشمندی برای هر علاقه مند به متافیزیک خواهد بود.
متافیزیک [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Peter van Inwagen (پیتر ون اینواگن)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Westview Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: محقق برجسته پیتر ون اینواگن با نثری متفکرانه و جذاب، در این متن ضروری، مقدمه ای جامع از متافیزیک ارائه می کند. متافیزیک گستره بحث های تاریخی و معاصر متافیزیک را پوشش می دهد و خوانندگان را از طریق سه سؤال عمیق درگیر می کند: کلی ترین ویژگی های جهان چیست؟ چرا یک دنیا وجود دارد؟ و اینکه جایگاه انسان در جهان چیست؟ ویرایش چهارم به طور کامل اصلاح شده شامل یک فصل به روز شده و بازنویسی شده درباره موقتی بودن و بهبودهای قابل توجه در وضوح و دسترسی به زبان است که آن را به متن ارزشمندتری برای دانشجویان مقطع کارشناسی تبدیل می کند. متافیزیک کتاب اساسی در این زمینه مطالعاتی است و کتابی جذاب برای طیف وسیعی از خوانندگان، از افراد تازه کار گرفته تا موضوع تا پیچیده ترین فیلسوفان.
متافیزیک ابن سینا در متن [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Robert Wisnovsky (روبرت وینوسکی)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Cornell University Press,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: فیلسوف و پزشک قرن یازدهم، ابوعلی بن سینا (متوفی 1037 م.) در غرب با نام لاتینی خود ابن سینا شناخته می شد. این کتاب با تجزیه و تحلیل منابع و تکامل متافیزیک ابن سینا، بر پاسخ هایی که او و پیشینیانش به دو جفت سوال اساسی دادند تمرکز می کند: روح چیست و چگونه بدن را ایجاد می کند. و خدا چیست و چگونه جهان را به وجود می آورد؟ ابن سینا برای پاسخ به این چالش ها مفاهیم و تمایزات جدیدی را ابداع کرد و مفاهیم قدیمی را دوباره تفسیر کرد. نویسنده نتیجه می گیرد که نوآوری های ابن سینا نقطه عطفی در تاریخ متافیزیک است. متافیزیک ابن سینا نقطه اوج دوره ای از سنتز است که طی آن فیلسوفان یک پروژه نوافلاطونی (آشتی دادن افلاطون با ارسطو) را با یک پروژه مشاء (آشتی دادن ارسطو با خود) با هم ترکیب کردند. ابن سینا همچنین در آغاز دوره ای قرار دارد که در طی آن فیلسوفان به دنبال ادغام نسخه عربی سنتز قبلی با الهیات اعتقادی اسلامی (کلام) بودند. متافیزیک ابن سینا به طور قابل توجهی بر اندیشه مکتبی اروپایی تأثیر گذاشت، اما تأثیر عمیق‌تری بر تاریخ فکری اسلامی گذاشت - مشکلات فلسفی و فرصت‌های مرتبط با سنتز ابن سینا تا پایان قرن نوزدهم مورد بحث قرار گرفتند.
نیچه، جلد 1 و 2 [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
مارتین هایدگر؛ ویراستار: دیوید فارل کرل Martin Heidegger, David Farrell Krell
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Harpersanfrancisco,
نیچه جلد 3 و 4 [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
مارتین هایدگر؛ ویراستار: دیوید فارل کرل Martin Heidegger, David Farrell Krell
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
HarperSanFrancisco,
روش نیچه [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
جان ریچاردسون
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
New York: Oxford university press,
مبانی متافیزیک [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Michael Rea (رئا مایکل)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Routledge,
چکیده :
ترجمه اشینی: متافیزیک: مبانی مقدمه ای مختصر و جذاب برای مطالعه فلسفی برخی از مهم ترین و اساسی ترین جنبه های جهانی است که در آن زندگی می کنیم. متافیزیک با توجه به سؤالاتی در مورد هستی، زمان، هویت، تغییر و سایر عناصر اساسی روش های عقل سلیم و علمی ما در مورد جهان، مدت هاست که مردم را مجذوب خود کرده است. اما برای افراد ناآشنا، بسیاری از مسائل و مشکلات می توانند به طرز گیج کننده ای پیچیده و غیرقابل حل به نظر برسند. در این کتاب پر جنب و جوش و روشن، مایکل ریا به بررسی و توضیح سوالات اصلی در مطالعه متافیزیک می پردازد - سوالاتی مانند: • چه رابطه ای بین یک شی و خصوصیات آن یا بین یک شی و اجزای آن وجود دارد؟ • زمان چیست و آیا سفر در زمان امکان پذیر است؟ • آیا انسان ها آزاد هستند؟ • تداوم یک شی یا شخص در طول زمان چیست؟ این ویرایش دوم به طور کامل بازنگری شده است و شامل فصل جدیدی در متافیزیک جنسیت است. با پیشنهاداتی برای مطالعه بیشتر و واژه نامه ای از اصطلاحات کلیدی، Metaphysics: The Basics یک مقدمه ایده آل برای کسانی است که برای اولین بار به این موضوع می پردازند.
جهان به مثابه اراده و بازنمود - جلد 2 [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
شوپنهاور؛ مترجم ای. اف. جی پاینه
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
New York: ,
چکیده :
جهان همچون اراده و تصور (به آلمانی: Die Welt als Wille und Vorstellung) مهم‌ترین اثر آرتور شوپنهاور فیلسوف آلمانی است. این کتاب اولین بار در سال ۱۸۱۸ در یک جلد به چاپ رسید. در ۱۸۴۴ ویراست دومی از این اثر در دو جلد منتشر شد که جلد اول آن در واقع چاپ مجدد ویراست نخست و جلد دوم حاوی پنجاه فصل مباحث تکمیلی دربارهٔ جلد اول بود. آرتور شوپنهاور در تابستان ۱۸۱۳ رساله دکترای خود را تحت عنوان «ریشه چهارگان اصل دلیل کافی» به ثبت رساند و مدرک دکترای خود را از دانشگاه ینا دریافت کرد. او سپس رساله دیگری با نام «در باب بینایی و رنگ‌ها» در ۱۸۱۶ منتشر کرد. پس از آن بود که شوپنهاور مشغول نوشتن اثر برجسته خود، جهان همچون اراده و تصور، شد. او معتقد بود که در این اثر تنها «یک اندیشه واحد» را از چشم‌اندازهای گوناگون مورد بررسی قرار می‌دهد. وی فلسفه‌اش را در چهار کتاب (محتویات جلد اول) در باب‌های معرفت‌شناسی، هستی‌شناسی، زیبایی‌شناسی و اخلاق پرورش داده و ضمیمه جلد اول را به نقد فلسفه کانتی اختصاص می‌دهد. فلسفه شوپنهاور، به عقیده شخصی خود او، «تداوم و مکمل طبیعی» فلسفه کانت است، چرا که وی ایدئالیتهٔ مکان و زمان و شی فی نفسه کانتی را به‌عنوان بنیان نظام فلسفی خود اتخاذ کرده و می‌گوید جهانی که انسان‌ها تجربه می‌کنند (جهان اشیا در فضا و زمان که از طریق علیت مرتبط می‌شوند) تنها یک تصویر ذهنی، یک «re-presentation» یا تصور، از داده‌هایی‌ست که حواس انسان جمع‌آوری کرده‌اند. این تصور در عین حال که با پندار صرف تخیل کلا متفاوت است، وابسته به سوژه شناسا بوده و نمی‌تواند به عنوان جهانی که فی نفسه وجود دارد شناخته شود. بر این اساس، دانش انسان از اشیا در واقع دانش او از پدیدههای صرف است، و نه اشیا فی نفسه. شوپنهاور شی فی نفسه (ماهیت درونی همه‌چیز) را به عنوان «اراده» می‌شناسد و می‌نویسد: «نزد من ارادهٔ بی‌شناختْ بنیان واقعیت امور است.» او اراده را «یک میل مفرط کور مقاومت‌ناپذیر» می‌خواند که هنگامی که در خودش بررسی شود عاری از شناخت بوده و به حیات و اندام‌یابی نیز گره نخورده‌است؛ «از این رو امر غیرآلی نیز دارای اراده‌ای است که مظاهرش تمام کیفیات اساسی آن‌اند.» به این ترتیب، جهان همچون تصور در حقیقت عینیت‌یابی اراده است. آرتور شوپنهاور پس از انتشار «جهان همچون اراده و تصور» در ۱۸۱۸، باقی‌مانده عمر خود را صرف پالایش و تفسیر اندیشه‌های منتشر شده در ویراست نخست همین کتاب کرد، اما هیچ‌گاه تغییری اساسی در فلسفه‌اش ایجاد نکرد. اثر برجسته شوپنهاور تا سال ۱۸۵۱ و تا زمان انتشار «متعلقات و ملحقات» مورد بی‌توجهی کامل قرار گرفته بود.