جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 5
بین عرفان و فلسفه: زبان عرفانی تجربه دینی در کتاب «الحجة والدليل في نصرة الدين الذليل» یهودا هلوی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Diana Lobel (دیانا لوبل)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
State University of New York Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: بررسی آشکار این شاعر مهم یهودی قرون وسطی و ارتباط او با اندیشه اسلامی. Judah Ha-Levi (1075-1141)، شاعر یهودی قرون وسطایی، عارف، و منتقد پیچیده سنت عقل گرایانه در یهودیت، محور این مطالعه اساسی است. دیانا لوبل گفتگوی فلسفی تأثیرگذار خود، سفر ها-کوزاری را که به زبان عربی نوشته شده و بعداً به عبری ترجمه شده است، بررسی می‌کند، که قراردادهای مذهبی و فلسفی را با القای اصطلاحات صوفیانه برای تجربه دینی با بینش الهیاتی جدید یهودی شکست. بین عرفان و فلسفه از نظر فکری جذاب، روشن و قابل دسترس، منبعی ضروری برای هر کسی است که به دنیای درهم تنیده فلسفه، دین و فرهنگ یهودی و اسلامی علاقه دارد.
بررسي تاريخ، آراء و عقايد فرقه قرائيم
نویسنده:
مریم ساجدی نسب؛ استاد راهنما: دكتر علي مهديزاده؛ استاد مشاور: دكتر قربان علمي
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
فرقه¬ي قرائيم متعلق به قرن هشتم م، قرن نهضتهاي مسيحايي جامعه¬ي يهود شرق، است. از جمله علل ظهور اين نهضتهاي مسيحايي، مي¬توان از ظهور و گسترش اسلام و در پي آن برپايي مجدد رهبريت جامعه¬ي يهود به شيوه¬ي پيشين خود و بروز آشوبهاي اجتماعي-اقتصادي حاصل از اينگونه رهبريت، نام برد. همزيستي اديان بزرگ اسلام، مسيحيت، يهوديت و زردشتي¬گري و متعاقب آن بروز بحثهاي بسيار در ميان پيروان اين اديان در اثبات حقانيت دين خود و ورود علوم دنيوي به¬ويژه فلسفه موجب بروز چالشهاي نويني گرديد. در پاسخ به اين چالشها، برخي از يهوديان ايجاد اصلاحات در اين دين را ضروري ديدند. ازجمله¬ي اين افراد، عانان بود . گرچه محققان در اعطاي عنوان اصلاح¬گر به او ترديد بسياري دارند، زيرا مصلح دين در پي تعديل قوانيني ديني است، اما عانان نه تنها اين قوانين را تعديل نكرد، بلكه آنرا بسيار مشكل¬تر ساخت. اصل اساسي عانان، انكار سنت شفاهي و بازگشت به كتاب مقدس از سنت بود. او معتقد به مطالعه¬ي آزاد كتاب مقدس بود، كه حاصلي جز بروز انشعابات گوناگون درون فرقه¬ي نوظهورش نداشت. اما با وضع قوانين تفسيري از سوي علماي قرائيمي، از ايجاد شكاف بيشتر درون اين فرقه جلوگيري گرديد. قرائيان با انگيزه و توان بسيار به مقابله با حافظان سنت شفاهي يعني ربانيان پرداختند. اما ظهور عالمي رباني، آنها را از دستيابي به نفوذ بيشتر باز داشت. ظهور سعديا موجب تشديد شكاف ميان اين دو گروه گرديد و مجادله¬ي او با قرائيان ، موجب ورود آنها به عصر طلايي ادبيات خود، در ميان قرن دهم تا اواخر قرن يازدهم گرديد. در اين دوره، متكلمان برجسته¬ي قرائيمي چون قرقساني، داود بن بعاز، يافث بن علي،يوسف بصيرو يوشع بن يهودا ظهور كردندو شالوده¬ي فلسفه¬ي ديني قرائيان را با استفاده از كلام معتزلي پي ريختند و پس از اين دوره، عالمان قرائيمي تنها به ترجمه، شرح و تفسير آثار غني اين دوره پرداختند. قرائيان به¬رغم آنكه در دوران طلايي خود، نقش مهمي در ميان يهوديان ايفا كردند، در حال حاضر، اقليتي كوچك و منزوي هستند و عمدتاً در اسرائيل زندگي مي¬كنند.
الفكر الديني الإسرائیلي أطواره ومذاهبه
نویسنده:
حسن ظاظا
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
چکیده :
کتاب همانطور که از اسم آن هم پیداست درباره اسرائیل و یهودیت می باشد. در بخش اول با استفاده از عهد قدیم (تورات) درباره اسرائیل مطالبی را بیان می کند ، در بخش دوم درباره اصول مهم یهودیت بحث می کند، و در بخش های دیگر درباره شعائر یهودی ، بعضی از احکام دین یهود و... مطالبی بیان می شود.
احکام و آداب یهودیت در رابطه با احکام زنان، قضاوت، اموات، ارث، احکام ذبح و قربانی را ذکر کنید؟
نوع منبع :
پرسش و پاسخ
پاسخ تفصیلی:
يهود احكام و آداب خود را حداقل از چهار منبع به دست مي آورد: 1. احكام حضرت موسي ـ عليه السّلام ـ كه در تورات مندرج است. 2. دستورات و فرمايشات پيغمبران بني اسرائيل، كه بعد از حضرت موسي براي تأييد تورات آمده‌اند. 3. مقررات و دستورات ديگري كه به وسيلة عل بیشتر ...
  • تعداد رکورد ها : 5