جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
قاعدة عظيمة في الفرق بين عبادات أهل الاسلام والإيمان وعبادات أهل الشرك والنفاق
نویسنده:
أحمد بن عبدالحليم بن عبدالسلام بن تيمية تقي الدين أبوالعباس
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
نقش شفاعتی پیامبر و اهل بیت مطهر از طریق مفهوم حوض کوثر: بررسی انتقادی اندیشه های محمود ایوب [مقاله انگلیسی]
نویسنده:
Mahdi MORAVVEJI (مهدی مروجی)
نوع منبع :
مقاله , نقد و بررسی کتاب
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: محمود م. ایوب در آثار خود به ویژه در سال های 1398، یک الگوی اسلامی از رستگاری را توسعه داده است رنج رستگاری در اسلام. ایوب با این فرض که رستگاری تحقق از طریق رنج است یک الگوی جایگزین اسلامی از رستگاری در چارچوب شفاعت (شفاعه) را پیشنهاد کرد تشیع اثنی عشری به نظر او شفاعت پاداش مستقیم مصائب و شهادت است اهل بیت(ع) تا بندگان خود را از جهنم و عذاب الهی نجات دهند. با این حق شفاعتی. حوض الکوثر در الگوی رستگاری محمود ایوب در تشیع نمادی از ثواب و عنایات خاندان مقدس و اثبات نهایی آنهاست. رنج کشیدن. این مقاله به نقد اندیشه های محمود ایوب در مورد ارتباط انحصاری بین شفاعت و رنج در تشیع و استدلال می کند که امتیاز شفاعت پیامبر و خاندان مقدس به خاطر مقام والای ایشان در پیشگاه خداوند است که حتی بدون آن تثبیت شد رنج‌هایشان، اما آن رنج‌ها و محرومیت‌ها مقام‌های بلندشان را تقویت کرده است موقعیت یعنی خداوند هیچ درخواستی از پیامبر و اهل بیت را رد نمی کند از جمله شفاعت آنها نه فقط به خاطر تحمل رنج و شهادتشان، بلکه به خاطر محبت و احترام خداوند نسبت به آنها که دلایل متعددی دارد. بنابراین، شفاعت کننده حق پیامبر و اهل بیت در روز قیامت بیان حق تعالی است نسبت به پیامبر و خاندان پاک احساس می کند و مقام والای ایشان را به همگان نشان می دهد موجودات علاوه بر این، هدف دوم شفاعت که محمود ایوب نیز با آن موافق است، این است عنایت خداوند برای بهره مندی از کسانی است که زندگی نیکو داشته اند ولی میزان اعمال بدشان زیاد است بیش از میزان اعمال نیکشان است و مستحق مجازات هستند. در نهایت، این مقاله پیشنهاد می کند که بر اساس هدف دوم از شفاعت، اگر چه خداوند بخشنده و مهربان در تشیع اثنی عشری خدای قابل قبولی نیست، او ممکن است شباهت هایی به آنچه مسیحیت ترسیم می کند داشته باشد. خدای دلسوز و قابل قبولی که از رنج مردمش رنج می برد، به ویژه در آثار یورگن مولتمن
درسگفتار بررسی و نقد عقاید وهابیت - شفاعت- 19
نوع منبع :
فیلم , درس گفتار،جزوه وتقریرات
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
بررسی استدلال محمد بن عبدالوهاب بر شرک بودن استغاثه با تأکید بر حدیث «لا اغنی عنک من الله شیئا»
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
محمد بن عبدالوهاب مؤسس وهابیت، در کتاب التوحید، حدیثی از رسول خدا(ص) می ‌آورد که خطاب به حضرت زهرا، دختر بزرگوار خود می ‌فرمایند: در دنیا از مال من هرچه می ‌خواهی درخواست کن؛ ولی من نمی‌توانم تو را از خداوند بی‌نیاز کنم. ابن عبدالوهاب از این حدیث چنین برداشت می ‌کند که درخواست امور غیرمقدور از پیامبران، گویا به این منزله است که شخص، خود را از خدا بی‌نیاز دیده و پیامبر(ص) را در جای خدا قرار داده است؛ زیرا درخواست‌هایی که باید از خدا داشته باشد، از او می ‌طلبد. برای بررسی ادعای وی و استنباطی که از این حدیث داشته، نظرات دانشمندان بزرگی از فریقین در ذیل روایت فوق، مورد مطالعه قرار گرفت و آنچه به دست آمد این بود که حدیث درصدد تحریم استغاثه نیست و صرفاً این را می ‌رساند که سرنوشت هر انسانی در گرو اعمال خویش است و نمی‌توان از شرافت خانوادگی و بزرگواری پدر، عاقبت به خیر شدن و ورود به بهشت را توقع داشت؛ بنابراین هر انسانی برای جلب رضوان خدا، نیاز به اعمال نیک دارد؛ لذا استنباط محمد بن عبدالوهاب، مبنی بر حرمت درخواست از غیر خدا با استناد به روایت مذکور، ناصحیح است.
صفحات :
از صفحه 39 تا 0
الوهابية وأصول الإعتقاد
نویسنده:
محمد جواد البلاغي
نوع منبع :
کتاب , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات) , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
در این نوشتار، بعضی آداب و اعتقادات "فرقه وهابیت "به زبان عربی بیان شده است .از جمله این اعتقادات که صور اختلاف وهابیت با سایر فرق اسلامی عبارت‌اند از :مبحث شفاعت، زیارت قبور، توحید و صفات خداوند، عبادت، توسل به خداوند و اهل بیت، نماز خواندن بر مرده‌ها، نذر و قسم .
مصباح الظلام فی المستغیثین بخیر الانام علیه الصلاه و السلام فی الیقظه و المنام
نویسنده:
محمد بن موسى بن النعمان المزالي المراكشي، اعتنی به: حسین محمد علی شکری
نوع منبع :
کتاب , مدخل اعلام(دانشنامه اعلام) , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بیروت: دار الکتب العلمیه,
چکیده :
کتاب مصباح الظلام توسط شیخ المزالی مراکشی به رشته تحریر در آمده است. نبی مکرم اسلام (ص) به عنوان محبوب ترین خلق نزد خداوند است و مسلمانان نیز همواره شوق و محبت خودشان را به هر نحوی به ایشان بیان و با این محبت به ذات حق تعالی تقرب می جویند . نویسنده این کتاب درصدد آنست تا با بیان ده ها نمونه از معجزات و رحمت های نبوی (ص) به امت ، ضمن بررسی و اشاره به فلسفه برخی از اعتقادات همچون توسل به آن شخصیت، گوشه هایی از ابراز محبت و توسل را بیان نماید. در این کتاب با اتفاقاتی آشنا می شویم که در طول تاریخ صورت گرفته و توسط اسناد معتبر به دست ما رسیده است و حاکی از ممدوح بودن توسل به پیامبر اکرم (ص) در زمان حیات و بعد از ممات ایشان می باشد.
مشاهد المشرفة والوهابیون
نویسنده:
محمد علی بن حسن الهمدانی السنقری الكردستانی؛ تحقیق لجنه من العلماء، اشراف: سید محمد رضا حسینی جلالی
نوع منبع :
کتاب , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات) , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: مشعر,
چکیده :
در این کتاب به شبهات وهابیت حول محور مشاهد مشرفه و بحث توسل، زیارات و شفاعت از ایشان پاسخ داده می شود.