جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 55
فریب سمت تاریک: شیطان و شیطان شناسی غربی در فرهنگ عامه [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Christopher H. Partridge, Eric S. Christianson (eds.)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Routledge,
چکیده :
ترجمه ماشینی: شیاطین، شیاطین، ارواح و خون آشام ها در سراسر فرهنگ رایج غرب در فیلم، موسیقی و ادبیات حضور دارند. اهمیت مذهبی آنها اخیراً مورد بررسی قرار گرفته است. «دلسوز تاریکی» کار برخی از مهم‌ترین و خلاق‌ترین دانشمندان در زمینه مطالعات کتاب مقدس و مذهبی را گرد هم می‌آورد. این مقالات شیطان شناسی را در فرهنگ عامه از طیفی از دیدگاه ها بررسی می کنند: شیطان پرستی در موسیقی معاصر. رابطه سرود و فیلم ترسناک; حرفه هانیبال لکتر؛ نمایش شیطان در فیلم‌های مربوط به مسیح. و انحراف معنوی در داستان های هری پاتر. این جلد تازه و نوآور مورد توجه دانشجویان علوم دینی و الهیات و همچنین ادبی و فرهنگ عامه خواهد بود.
التراث الديني في الفكر السرياني - الملائكة
نویسنده:
اسحق ساکا
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بغدیدا(قرقوش) - الحمدانیة - نینوا - عراق: دار ماربولس للخدمان الکنسیة,
چکیده :
کتاب التراث الدینی فی الفکر السریانی - الملائکه به بررسی بحث ملائکه و مسائل پیرامون آن می پردازد. در این کتاب مطالبی در فصول مختلف به بررسی ملائکه پرداخته شده است از جمله وجود ملائکه، زمان خلقتشان، طبیعتشان چیست؟، وظائف ملائکه، آیا ملائکه متفاوت اند یا همه یکی اند؟ آیا ملائکه شر یا اشرار داریم ؟ و... از جمله مباحث مطرح شده در این کتاب می باشد.
بررسی دیدگاه ابوحامد غزالی دربارۀ درونی بودن موانع عملی تحقق فعل اخلاقی
نویسنده:
حسین خندق آبادی، حسن اسلامی اردکانی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
چکیده در میان عالمان اسلامی تأکید ابوحامد محمد غزالی بر خودکاوی و خودشناسی در شناخت عوامل و موانع تحقّق فعلِ اخلاقی، برجستگی ویژه‌ای دارد. نظر غزالی دربارۀ این‌که چرا معرفت اخلاقیِ انسان لزوماً به عمل اخلاقی متناسب با آن نمی‌انجامد به رأی ارسطو نزدیک است که علاوه بر وجود معرفت‌‌، غلبه بر ضعف اراده را نیز در این‌جا لازم می‌دانست. غزالی مراحل شش‌گانه‌ای برای شکل‌گیری عمل اخلاقی معرفی می‌کند که برای طی کردن آن لازم است تا افزون بر فراهم آوردن عوامل تحقق فعل اخلاقی‌‌، موانع پیشِ پا نیز برداشته شوند. از سخنان غزالی در احیاء علوم‌الدین به پنج مانع می‌توان دست یافت. با تحلیل سخن غزالی دربارۀ هر کدام از این موانع - به‌ویژه شیطان - و نظریۀ او دربارۀ خواطر نیک و بد در درون انسان‌‌، می‌توان احتمال بسیار داد که او منشأ تمام آنها را درونی می‌داند‌‌، نه وجود عاملی مستقل و خارج از انسان که به نحوی به درون او راه پیدا می‌کند. پذیرش چنین رأیی تأثیرات مهمی در تلقی‌‌، شناخت و معرفی عوامل و موانع اخلاقی و نیز در تربیت اخلاقی انسان دارد‌‌ و می‌تواند به صورت رأیی فراگیر‌‌، حتی تا بیرون از مرزهای یک دین و مذهب خاص‌‌، مطرح شود.
صفحات :
از صفحه 106 تا 129
عوامل نیکبختی و سعادت از دیدگاه قرآن
نویسنده:
ولی مرندی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
این پژوهش مشتمل بر هفت فصل است: فصل اول، فلسفه آفرینش انسان؛ فصل دوم، سعادت از دیدگاه اندیشه های بشری (فلاسفه و عرفا)؛ فصل سوم، سعادت در قرآن؛ فصل چهارم، عوامل سعادت: تزکیه نفس، تقوا، نماز، توبه، انفاق، ذکر، صبر؛ فصل پنجم، سعادتمندان در قرآن: متّقین، مؤمنان، آمران به معروف و ناهیان از منکر، جهادگران، حزب الله؛ فصل ششم، موانع سعادت: هواپرستی، دنیا، شیطان؛ فصل هفتم، محرومان از سعادت: ظالمان، ساحران، کافران، مجرمان.
عدم دخالت شیطان در وحی
نویسنده:
علی کاظمی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
در این پژوهش عدم دخالت شیطان در وحی با تکیه بر تاریخ، کلام و قرآن به اثبات رسیده و مطالب آن در یک پیش گفتار و هفت فصل با این عنوان ها آمده است: پیش گفتار: جعل حدیث، اسرائیلیات و قصه پردازان؛ فصل اول، درباره شیطان؛ فصل دوم، افسانه غرانیق؛ فصل سوم، بررسی روایت غرانیق از جهت لغت، سند، متن و اقوال علما؛ فصل چهارم، تفسیر آیه «تثبیت» و آیه «تمنّی» و اقوال مفسران؛ فصل پنجم، بررسی افسانه غرانیق از جهت تاریخی؛ فصل ششم، بررسی افسانه غرانیق از دیدگاه کلام و عقل؛ فصل هفتم، بررسی افسانه غرانیق از دیدگاه قرآن.
بررسی و نقد جریان جبرگرایی عرفانی در دفاع از ابلیس
نویسنده:
عبدالله محمدی پارسا,حسن سعیدی
نوع منبع :
مقاله , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات)
منابع دیجیتالی :
چکیده :
پژوهش و تحقیق در خصوص مسئلة ابلیس همواره برای متفکران، اهمیت فوق العاده ای داشته است و در این میان، عارفان مسلمان با رویکرد تأویلی و برداشت هایی بر پایة معرفت ذوقی و شهودی و با بیانی رمزی و شطحی جایگاه منحصر به فردی را به خود اختصاص داده اند. رویکرد مبتنی بر قبول جبر و ارادة ازلی در شقاوت ابلیس و نافرمانی او در سجده بر آدم(ع)، رویکردی است که برخی عارفان اسلامی، به ویژه پیروان مکتب سُکر، به جهت توجیه نافرمانی وی، بدان پرداخته اند. از آنجاکه زایش اندیشه نمی تواند صرفاً مرهون تلاش خالص نظری باشد و همواره از مبادی و عوامل برون متنی نیز متأثر است، به نظر نویسنده دست کم می توان چهار مبدأ برای شکل گیری این نظریه در میان برخی عارفان اسلامی برشمرد که عبارت اند از: 1. اعتقاد به جبر اشعری، 2. اعتقاد به وحدت شخصیة وجود، 3. استفاده از ظواهر آیات، 4. تمسک به برخی اخبار و روایات. در این مقاله با بیان نمونه هایی از این رویکرد در آثار منثور و منظوم عارفانی چون منصور حلاج، احمد غزالی، عین القضات همدانی، رشیدالدین میبدی و عطار نیشابوری، به تبیین ریشه ها و مبادی یادشده و سپس به نقد و بررسی آنها می پردازیم.
ضلالت و هدایت از دیدگاه قرآن
نویسنده:
سیدمهدی حسینی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
این پایان نامه در شش فصل با این عنوان ها تنظیم و به نگارش درآمده است: فصل اول: معنای هدایت، معنای ضلالت، هدایت در قرآن، مراتب یقین، هدایت بعد از هدایت؛ فصل دوم، اقسام هدایت: هدایت عامه، چگونگی هدایت انسان، هدایت فطری، هدایت خصوصی؛ فصل سوم: مسیر هدایت، معنای صراط، رابطه ی هدایت و ضلالت با حق و باطل؛ فصل چهارم: عامل هدایت، عامل ضلالت، آثار و نشانه های هدایت، آثار و نشانه های ضلالت؛ فصل پنجم: هدایت از دیدگاه قرآن، فرق هدایت خدا با هدایت خلق، معنای اضلال خدای سبحان؛ فصل ششم: نقش شیطان در ضلالت، راه های نفوذ شیطان، نقش انسان در هدایت و ضلالت، ضلالت انسان در قرآن، تصریح قرآن به داشتن اختیار
شیوه ها و ابزار تسلط شیطان بر انسان از منظرقرآن
نویسنده:
برات علی بشارت
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
این پژوهش به «شیوه ها و ابزار تسلط شیطان بر انسان از منظر قرآن و روایات و بازشناسی و آسیب شناسی راه های نفوذ و سلطة شیطان پرداخته و در هشت فصل و یک خاتمه تنظیم شده است: در فصل اول به کلیات مطالب پرداخته شده است. فصل دوم به بررسی واژه های شیطان و ابلیس و همچنین نسل و لشکریان او پرداخته است. فصل سوم به این سؤال اختصاص دارد که آیا شیطان در عالم خلقت وجود فیزیکی دارد یا نه؟ فصل چهارم در مورد ملاقات شیطان است. در فصل پنجم، مسئله روابط میان شیطان و انسان مطرح شده است. در فصل ششم، اهداف، قدرت نمایی، دایرة فعالیت شیطان و نیز ابعاد سلطة او بر انسان ها بیان شده است. در فصل هفتم که پیکرة اصلی این پژوهش را تشکیل می دهد راه های تسلط شیطان و ابزار تسلط او بر انسان مورد بحث قرار گرفته است.
شیطان در قرآن و حدیث
نویسنده:
ابراهیم عبادی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
شیطان یکی از موجودات غیبی جهان است که نصوص دینی از جمله قرآن و حدیث از وجود وخصوصیات و اعمال او پرده برداشته اند. در این پایان نامه طی مباحث ذیل به بررسی شیطان در آیات وروایات پرداخته شده است: تعریف لغوی و اصطلاحی شیطان، وجود و صفات و افعال شیطان، فلسفه خلقت شیطان، علت فرمان خدا به شیطان مبنی بر سجده به مقام آدم و تمرد شیطان از این فرمان .
شیطان در قرآن و حدیث
نویسنده:
مهدی محمدی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
ترسیم تصویری آشکار از شیطان در پرتو آیات قرآن کریم و احادیث است. پژوهش حاضر در شش فصل تدوین شده است. نویسنده در فصل اول پس از کلیات به بررسی استعمال لفظ شیطان و ابلیس در قرآن و حدیث پرداخته و ارتباط این دو واژه را با یکدیگر بیان کرده است. وی در فصل بعدی با تأکید و تثبیت وجود عینی شیطان، ماهیت او را تبیین کرده و با اثبات جن بودن شیطان، ادلة فرشته بودن شیطان را نقد کرده است. فصل سوم به مختار و مکلّف بودن شیطان و عوامل و آثار عصیان وی، اختصاص دارد. نویسنده در فصل بعدی اهداف، شیوه ها و راهکارهای این دشمن پلید انسان را مورد توجه قرار داده است. وی در فصل پنجم نیز مهارت ها و ابزار تهاجم شیطان در راه گمراهی انسان را بیان کرده است. در پایان شیوه ها و راهکارهای اعتقادی و عملی در مبارزه با شیطان و رهایی از وساوس او ارائه گردیده است.
  • تعداد رکورد ها : 55