جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
کتاب التعلیقات
نویسنده:
ابن سینا؛ دراسة و تحقیق: حسن مجید العبیدی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
رباط - مغرب / شهر الجزائر - الجزائر / بیروت - لبنان: دار الامان / منشورات الاختلاف / منشورات ضفاف,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
هذا الکتاب مباحث فلسفیة دقیقة قامت علی شکل حوار بین ابن سینا و تلمیذه بهمنیار بن الکرزبان (458ق.) ابتدأ کتابه بدراسة موضوع المنطق و أهمیته و علاقته ببقیة العلوم و ثم دراسة علم الطبیعی و اقسامه...
فراتر از فرقه گرایی: متشابهات، هرمنوتیک و شکل گیری هویت دینی در اسلام [کتابشناسی انگلیسی]
نویسنده:
Tehseen Thaver
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
چکیده :
ترجمه ماشینی: تحسین تاور در این کتاب پیشگامانه، ارزیابی مجددی اساسی از چگونگی اندیشیدن درباره رابطه بین قرآن، تشیع و هویت دینی ارائه می‌کند. فراتر از فرقه گرایی بر تفسیر ادبی قرآن عربی شاعر، مورخ و مفسر بسیار تأثیرگذار و در عین حال کمتر مورد مطالعه الشریف الرضی (متوفی 1015) تمرکز دارد. تعابیر جذاب الرضی به دنبال رفع ابهامات قرآنی یا متشابهات بود. تاور از طریق یک تحلیل لایه‌شناختی و تاریخی، استدلال می‌کند که تلاش‌های الرضی برای حل ابهامات قرآنی با پروژه ی عربی کردن زبان عربی در هم تنیده بود. اگرچه او به‌عنوان یک عالم شیعه شناخته می‌شد، اما افق‌های تفسیری و سیاسی که از تلاش‌های علمی الرضی خبر می‌داد، نمی‌توانست به قالب‌های از پیش تعیین‌شده هویت فرقه‌ای تقلیل یابد. در عوض، تاور استدلال می‌کند که الرضی مشارکت‌کننده فعال و بهره‌مند از جریان‌های فکری انتقادی و بحث‌هایی بود که در طول زندگی‌اش به علوم انسانی مسلمانان بیشتر جان داد، به‌ویژه در مورد مسائل زبان، شعر و الهیات. بنابراین تاور خوانندگان خود را به بازنگری در مفروضات خود در مورد تعامل هویت فرقه ای و تفسیر کتاب مقدس در مطالعه اسلام و دین سوق می دهد. فراتر از فرقه گرایی گرچه بر بستر بغداد اواخر قرن دهم و یازدهم تحت سلسله آل بویه تمرکز دارد، پرسش های مهمی از اندیشه و هویت دینی را با پیامدهای عمده برای چگونگی تصور ما از روایت اسلام و جایگاه فرقه گرایی در آن، امروز مطرح می کند و به آنها می پردازد.
عرفان و منطق: افلاطون، سقراط، هراکلیتوس، پارمنیدس، هگل، برگسون [کتابشناسی انگلیسی]
نویسنده:
Bertrand Russell
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
République des Lettres,
چکیده :
ترجمه ماشینی : برتراند راسل (۱۹۷۰-۱۸۷۲) فیلسوف، ریاضی‌دان، برنده جایزه نوبل ادبیات، فعال صلح‌جوی خستگی‌ناپذیر می‌دانست که چگونه در طول زندگی خود بازتاب منطق‌دان و عمل قرن را با هم ترکیب کند. این حجم کوچک از مقالات فلسفی (عرفان و منطق، عقل و شهود، وحدت و کثرت، زمان، خیر و شر) که در آغاز جنگ جهانی اول نوشته شده است، یکی از اولین آثار مهم نویسنده آینده دانش بشری است. .
ایده ها بهتر می شوند خاستگاه ها و پیش فرض های تاریخ فلسفه هگل (1650-1827) [کتابشناسی انگلیسی]
نویسنده:
Roberto Bordoli
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
Mimesis,
چکیده :
ترجمه ماشینی : تاریخ فلسفه به‌عنوان رشته‌ای مجزا که iuxta propria Principia را به کار می‌گیرد، هم از تقسیم‌بندی پیشرونده حوزه‌های دانش و هم در نتیجه فرآیند بلوغ اخلاقی و تاریخی ناشی می‌شود. به عقیده هگل، نه تنها به شیوه ای نظام مند، بلکه در ابتدا در منظر تاریخی و پدیدارشناختی توجیه می شود. تاریخ فلسفه و فلسفه تاریخ دو ثمره دنیای جدید هستند که دانش پیدایش خود را پدید آورد - و توجیه کرد. تاریخ فلسفه ریشه در نقد قرن هفدهم و Aufklärung دارد، محرک‌های ذهنیت مدرن که ریشه در اومانیسم و ​​اصلاحات دارد، اما مفسران انقلابی هر دو. ارائه شواهدی از این فرآیند، هدف این تحقیق است که به بررسی پیش سازهای اروپایی (بیشتر به خاطر توماس استانلی، گرهارد یوهانس ووس، پیر دانیل هوئت) می پردازد و سپس به نویسندگان آلمانی مانند کریستوف آگوست هیومن، یوهان فرانتس بود، یوهان می پردازد. Jakob Brucker، Christian Garve و بسیاری دیگر که کم و بیش شناخته شده اند.
تضاد روشنگری: هگل و میانه شکسته [کتابشناسی انگلیسی]
نویسنده:
Nigel Tubbs
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
Routledge,
چکیده :
ترجمه ماشینی : این کتاب که در سال 1997 منتشر شد، بررسی تعیین مفهوم روشنگری و مفاهیم مرتبط با آن در روابط اجتماعی مدرن است. این کار زمینه های پژوهشی نوآورانه ای را در رابطه بین فلسفه، روابط اجتماعی و آموزش باز می کند. این کتاب کار گیلیان رز در مورد «وسط شکسته» فلسفه هگل را در نظریه پردازی اجتماعی و آموزشی به کار می برد. نقدی بر ایده روشنگری و هویت معلم در نظریه اجتماعی - روسو، مارکس و دورکیم - در نظریه انتقادی - هابرماس و آدورنو - در "پسامدرنیسم" - فوکلت و نیچه - و در انواع مختلف آموزشی ارائه می کند. و نظریه های تربیتی کتاب با کاربرد اصلی فلسفه نظری هگلی در رابطه معلم/دانشجو به پایان می رسد. این کار کسانی را که در نظریه اجتماعی و آموزش کار می کنند به چالش می کشد تا تضادهای نظریه پردازی خود را به عنوان یک آگاهی فلسفی مشترک، یک «وسط شکسته» مشترک درک کنند.
معنا و مفهوم: نفی در هگل و هایدگر [کتابشناسی انگلیسی]
نویسنده:
Lucian Ionel
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
De Gruyter,
چکیده :
ترجمه ماشینی : ظرفیت مفهومی ما چه نقشی در تشکیل و بیان معنا دارد؟ کتاب این پرسش را با وارد کردن گفتگو با هگل و هایدگر دنبال می کند. برای چارچوب دادن به این بحث، نظریه‌ای از منفی‌گرایی را بیان می‌کند که هم هگل و هم هایدگر به اشتراک گذاشته‌اند و بر اساس آن مفاهیم هم‌زمان آشکار و پنهان هستند. به عبارت دیگر، مفاهیم موجودات را با انتزاع منبع درک آنها قابل فهم می کنند. اما در حالی که هگل معتقد است که معنا تنها از طریق مفاهیم آشکار می شود، هایدگر مدعی است که مفاهیم در یک پارادایم تاریخی به دام افتاده اند و نمی توانند منبع معنا را بازیابی کنند. این کتاب با تمایز بین ظرفیت مفهومی ما و یک دستگاه مفهومی به طور انتقادی با این ادعا درگیر می شود. با تکیه بر هگل، توضیح می دهد که در حالی که یک دستگاه مفهومی معین از منابع خود غافل است، مفروضات آن را می توان با بیان مفهومی آشکار کرد و بر آن غلبه کرد. ظرفیت مفهومی ما، حتی اگر وابسته به یک دستگاه محلی باشد، ما را قادر می‌سازد تا مفاهیمی را که به ارث می‌بریم زیر سوال ببریم. این کتاب استدلال می‌کند که معانی تشکیل‌دهنده جهان ما تنها از طریق بیان مفهومی تجربه بشری می‌توانند به فعلیت برسند و غنی شوند.
گئورگ ویلهلم فریدریش هگل اصول اساسی فلسفه حقوق [کتابشناسی انگلیسی]
نویسنده:
Ludwig Siep
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
De Gruyter,
بی نهایت ارسطو، اسپینوزا، هگل [کتابشناسی انگلیسی]
نویسنده:
Alain Badiou, Alberto Destasio
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
Orthotes,
چکیده :
ترجمه ماشینی : دوره 1984/1985 اختصاص یافته به موضوع نامتناهی در ارسطو، اسپینوزا و هگل، متعلق به مجموعه سمینارهایی است که مفاهیم پایه اولین رساله هستی شناختی بزرگ آلن بدیو را می سازد و آماده می کند (هستی و رویداد، 1988). سختی تحلیل بدیو از ساخت فلسفی-ریاضی مفهوم بی نهایت، که فقط ظاهراً انتزاعی است، در واقع دیدگاه نظری خیره کننده ای را در مورد مسئله کاملاً سیاسی موضوع آزاد می کند. این بررسی طنین‌های اخلاقی یک ذهنیت بی‌نهایت است که مهر این صفحات بسیار پرانرژی است. تصادفی نیست که شیب موضوعی سمینار حاضر در این دو گزاره، مطمئناً ناگهانی، اما نه کمتر تسلط‌آمیز، پناه می‌گیرد: «تنها موضوع فلسفه، نظریه‌ای درباره موضوع است». «محدود بودن جوهر هر شکلی از ظلم است».
استدلال های متعالی در هگل و فیشته: مسئله اعتبار عینی و حل آن در ایده آلیسم پساکانتی [کتابشناسی انگلیسی]
نویسنده:
Simon Schüz
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
De Gruyter,
چکیده :
ترجمه ماشینی : چگونه می توان از طریق تأمل در شرایط لازم تجربه و غرض به نتایج معتبری در مورد جهانی مستقل از ذهن رسید؟ مطالعه حاضر این مشکل اعتبار عینی را با توسل به بحث معاصر در مورد استدلال های متعالی توسعه می دهد. بدین ترتیب، رویکردی مبتنی بر استدلال به دو متن پارادایماتیک ایده‌آلیسم پساکانتی توسعه می‌دهد: پدیدارشناسی روح هگل و علم دانش فیشته 1804-2. نشان داده می شود که هگل و فیشته با استفاده از روشی از درمان فلسفی که شکل صعود به معرفت مطلق را به خود می گیرد، سعی در حل مسئله اعتبار عینی دارند. این مطالعه تفسیر جدیدی از پدیدارشناسی هگل ارائه می‌کند که نشان می‌دهد قرابت‌های روش‌شناختی آن با پارادایم ساخت هندسی و علم متأخر فیشته در دانش، که نقش مفهومی را برای فیشته ارزیابی می‌کند، دارد. به طور سیستماتیک، مشکل انتقام شکاکانه ایجاد می شود: آرمان گرایی به عنوان چنین نشان داده می شود که مملو از تنش درونی بین ادعای عینیت و شک است. این تنش درونی است که انگیزه صعود بازتابی رویکرد متعالی را فراهم می کند.
جوک های ژیژک: آیا آن یکی را درباره هگل و نفی شنیدید؟ [کتابشناسی انگلیسی]
نویسنده:
Slavoj Žižek, Audun Mortensen
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
The MIT Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی : ژیژک در نقش کمدین: شوخی در خدمت فلسفه. لودویگ ویتگنشتاین می‌گوید: «می‌توان یک اثر فلسفی جدی و خوب نوشت که تماماً از جوک تشکیل شده باشد.» خبر خوب این است که این کتاب مجموعه ای سرگرم کننده اما روشنگرانه از ژیژکیسم ها را ارائه می دهد. بر خلاف هر کتاب دیگری از اسلاوی ژیژک، این چیدمان فشرده از جوک ها که از نوشته های او استخراج شده اند، نمایه ای برای مضامین فلسفی، سیاسی و جنسی خاصی است که او را به خود مشغول کرده است. جوک‌های ژیژک شامل چیدمان‌ها و خطوط مشت - و همچنین توهین‌ها و توهین‌ها - است که ژیژک به آنها مشهور است، همه در کمتر از 200 صفحه. پس خبر بد چیست؟ هیچ خبر بدی وجود ندارد. فقط اسلاوی ژیژک تکرار نشدنی است که در لباس یک عموی غیرممکن و از نظر سیاسی نادرست ظاهر شده و جمله ای را شروع می کند: «یک شوخی قدیمی یهودی وجود دارد که دریدا آن را دوست داشت...» برای ژیژک، جوک ها داستان های سرگرم کننده ای هستند که میانبری به بینش فلسفی ارائه می دهند. . او منطق سه گانه هگلی را به عنوان مثال با سه نسخه کلاسیک «امشب نه، عزیزم، من سردرد دارم» را نشان می دهد: ابتدا همسر ادعا می کند که میگرن دارد. سپس شوهر انجام می دهد. سپس زن فریاد می زند: "عزیزم، من یک میگرن وحشتناک دارم، پس بیا کمی رابطه جنسی داشته باشیم تا من را سرحال کنم!" یک خط پانچ در مورد یک بطری آبجو یک درس لاکانی در مورد یک دال ارائه می دهد. و یک نسخه «واقعاً ناپسند» از شوخی معروف «اشراف‌سالاران» باعث می‌شود که خانواده به جای نمایش ناگفتنی‌ها، دوره‌ای کوتاه در تفکر هگلی ارائه دهند. جوک های ژیژک حاوی هر جوک ذکر شده، بازنویسی یا روایت شده در آثار ژیژک به زبان انگلیسی است (از جمله برخی در دست نوشته های منتشر نشده)، از جمله نسخه های مختلف یک جوک که نکات متفاوتی را در زمینه های مختلف بیان می کند. نکته مهمتر این است که کمدی در جدیت ژیژک نقش اساسی دارد.