جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
سکوت و معنا: جستارهایی در فلسفه ویتگنشتاین
نویسنده:
سروش دباغ
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , مدخل اعلام(دانشنامه اعلام)
وضعیت نشر :
تهران - ایران: صراط,
زبان و تصویر جهان: مقولاتی در فلسفه ویتگنشتاین
نویسنده:
سروش دباغ
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
تهران - ایران: نشر نی,
چکیده :
مفهوم «جهان تصویر» یکی از آموزه های محوری دربارة یقین است. برخی از شارحان ویتگنشتاین بر این باورند که بخش دوم کاوشهای فلسفی و در باب یقین، ناظر به دورة دیگری از ادوار فلسفی ویتگنشتاین است. دوره ای که نام ویتگنشتاین سوم بر آن نهاده اند. نگاه وی به مباحث فلسفی در باب یقین، برخلاف رسالة منطقی فلسفی و کاوشهای فلسفی، با لذات معرفتشناختی است تا دلالتشناختی. کتاب حاضر حاوی مقالاتی دربارة در فلسفة ویتگنشتاین است. چهار مقالة نخست مربوط به یقین ویتگنشتاین متاخر، و سایر مقالات واکاوی آموزه های دوران نخست فلسفی ویتگنشتاین است. عنوانهای اصلی مطالب کتاب بدینقرار است: «جهان تصویر» در منظومة ویتگنشتاین؛ ویتگنشتاین متاخر و واقعگرایی اخلاقی؛ شباهت خانوادگی و ابهام دلالتشناختی آن؛ درمان، ورزیدن و هنجارمندی؛ قوانین طبیعت، علیت و استقراء در تراکتاتوس؛ کانت، تراکتاتوس ویتگنشتاین و سوژة متافیزکی؛ اعتبار و حقیقت در اخلاق: افتراق و اشتراک اخلاق طباطبایی و ویتگشنتاین متقدم؛ ویتگنشتاین: فیلسوف خودمانی؛ دیدار با ویتگنشتاین در سرزمین پدری.
منطق صوری (جلد اول و دوم)
نویسنده:
محمد خوانساری
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: کتاب دیدآور,
چکیده :
"منطق صوری" کتابی است که توسط دکتر "محمد خوانساری" تالیف شده و نویسنده تمام تلاش خود را مبتنی بر این امر نموده است که به شکلی مختصر و مفید، اهم مطالبی را که لازم است خواننده در زمینه ی "منطق صوری" بداند، به او منتقل نماید. شیوه ی نگارشی در "منطق صوری" به روان ترین سبک ممکن بوده تا مخاطب مبتدی هم بتواند نهایت بهره را از مطالب این کتاب ببرد. با وجود این، به سبب غنای مطالب و اهمیت اطلاعاتی که "محمد خوانساری" در آن ارائه داده، این اثر به عنوان متن دانشگاهی مورد استفاده ی اساتید جهت تدریس قرار می گیرد. کتاب "منطق صوری" از دوجلد تشکیل شده که هر جلد مشتمل بر سه بخش بوده و حاوی مطالب ارزشمندی پیرامون موضوع کتاب می باشد. بخش نخست با عنوان مقدمات، ابتدا به معرفی علم و اقسام آن می پردازد و سپس با تعریف منطق، از جنبه های مختلف آن نظیر اهمیت و فایده، عقاید موافقان و مخالفان، نتیجه، ابواب و مرتبه ی منطق سخن می گوید. بخش دوم به مبحث الفاظ می پردازد که در این قسمت هم دلالت و اقسام سه گانه ی آن به طور دقیق بررسی می شود. بخش سوم به مبحث تصورات پرداخته و بیشترین حجم مطالب در جلد نخست را به خود اختصاص داده است. در بخش نخست از جلد دوم، قضایا و انواع مختلف آن ها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته اند و بخش دوم نیز، با بررسی حجت یا استدلال، اقسام مختلف آن ها را مورد بحث قرار می دهد. نهایتا بخش سوم و پایانی کتاب "منطق صوری" نوشته ی دکتر "محمد خوانساری" به مبحث قیاس از نظر ماده پرداخته و جنبه های گوناگون آن را بررسی می کند.
خدای داوکینز، ژن ها، میم ها و معنای زندگی
نویسنده:
الیستر مک گراث؛ ترجمه: میثم توكلی بینا
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی,
چکیده :
این کتاب در شش فصل تألیف شده است؛ فصل اول از این کتاب با عنوان «داروینیسم: ظهور نظریه ای علمی» به رشته تحریر در آمده است و در آن انتخاب طبیعی: چارلز داروین و مکانیک وراثت: گرگور مندل بررسی قرار گرفته و نقش DNA در ژنتیک شرح داده شده است‌. «ژن خودخواه؛ بینشی داروینیستی به جهان» عنوان دومین فصل از این کتاب است و در آن نویسنده رویکرد داوکینز: ژن خودخواه و جایگاه بشر در جهان داروینی را تبیین کرده و به این پرسش که «آیا ژن ها حقیقتا خودخواه هستند؟» پاسخ داده است. نویسنده در فصل سوم از این کتاب با عنوان «ایمان کورکورانه؟ شاهد، اثبات و عقلانیت» در علم و دین به بیان پاسخ به پرسش هایی نظیر ایمان به مثابه اعتماد کورکورانه؟ آیا خداناباوری نوعی ایمان است؟ و آیا ایمان مسیحی غیرمنطقی است؟ پرداخته و محدودیت های علم را مورد بررسی قرار داده و راز، جنون و یاوه را به رشته تحریر درآورده است. «ساعت ساز نابینا: تکامل و حذف خدا؟» عنوان چهارمین فصل از کتاب مذکور است که در آن نمونه های جهان بینی داروینیستی مورد تأکید قرار گرفته و مفاهیم پویایی خلقت: آگوستین قدیس و واکنش مسیحیت به داروین شرح داده شده است. نویسنده در پنجمین فصل از این کتاب با عنوان «داروینیسم فرهنگی؟ ابداع میم» به معرفی میم پرداخته و تمثیل معیوب بین ژن و میم و افزونگی میم را مورد بررسی قرار داده است. «توهم خدا: عقیده داوکینز درباره خداناباوری، علم و دین» عنوان ششمین و آخرین فصل از کتاب حاضر است که در آن جایگاه فرهنگی توهم خدا و نبرد علم و دین مورد تأکید قرار گرفته و علم، ایمان و شواهد و حیرت، شگفتی و مذهب به رشته نگارش در آمده است.
چهار میثاق: کتاب خرد سرخ‌پوستان تولتک چهار قدم برای رسیدن به آرامش [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
میگل روئیز
نوع منبع :
کتاب , کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
San Rafael;Calif: Amber-Allen Publishing ,
چکیده :
کتاب چهار میثاق، اثری نوشته ی دون میگوئل روئیز است که اولین بار در سال 1997 به انتشار رسید. روئیز در این کتاب تکان دهنده و الهام بخش، پرده از سرچشمه ی باورهای محدودکننده ای برمی دارد که ما را از لذت زندگی محروم می کنند و رنج ها و اضطراب هایی غیرضروری را به وجود می آورند. این اثر آموزنده که بر پایه ی خِرد باستانیِ فرهنگ سرخپوستان «تولتک» شکل گرفته، نقشه ی راهی را پیش روی مخاطبین قرار می دهد که می تواند به سرعت، زندگی انسان ها را دگرگون سازد و آن ها را با تجربه ای جدید و ناب از آزادی، خوشحالی واقعی و البته عشق آشنا کند. کتاب چهار میثاق، اثری ساده اما بسیار شگرف است که بدون شک، دریچه ای جدید را به سوی دنیایی لذت بخش تر و زیباتر برای مخاطبین خود باز می کند.
في محراب فاطمة عليها السلام
نویسنده:
حسين كوراني
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
ما و جهان: حیات و حیات هوشمند جلد 8
نویسنده:
نویسندگان پل دیویس ... [و دیگران]؛ مترجم زینب خدایی، ریحانه بی آزاران؛ دبیر مجموعه میثم توکلی‌بینا.
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
پارسیک,
چکیده :
بر اساس نظر حکیمان الهی، حیات بزرگترین معجزه است و حیات انسان نشان میدهد تدبیر کیهانی خداوند در حدکمال موفقیت آمیز بوده است. صد سال ،پیش موضوع منشا حیات و تکامل موجودات زنده به صحنه ی نبرد و همچنین بزرگترین محل تلاقی علم و دین تبدیل شد. نظریه ی تکامل داروین بنیاد آموزه ی مسیحی را تکان داد و از زمانی که کوپرنیک نشان داد خورشید در مرکز منظومه ی شمسی قرار دارد بیش از هر گفته ی دیگری بر نظر مردم درباره ی تحلیل علمی اثر گذاشت به این ترتیب مشخص شد که علم می تواند دیدگاه کلی بشر از خود و ارتباطش با جهان را تغییر دهد. این مقاله در اصل درباره علم فیزیک است و ما نباید بیش از موضوعات «انقلاب داروینی» «تاثیرات و پیامدهای انقلاب داروینی برای کلیسا» یا «احیای عجیب تمایلات ضدداروینی در جنبش اخیر خلعت گرایی» درنگ کنیم. در جای دیگر به تمامی این موضوعات پرداخته شده است.
تکامل
عنوان :
نویسنده:
مارک ریدلی؛ ترجمه: عبدالحسین وهابزاده
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
وضعیت نشر :
مشهد: جهاد دانشگاهی. واحد مشهد,
ساعت‌ ساز نابینا
نویسنده:
ریچارد داوکینز؛ ترجمه: محمود بهزاد، شهلا باقری
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
وضعیت نشر :
تهران‌: مازیار,
چکیده :
کتاب ساعت ساز نابینا، اثری نوشته ی ریچارد داکنیز است که نخستین بار در سال 1986 به انتشار رسید. این اثر کلاسیک از داکینز، همچنان به عنوان کامل ترین شرح مدرن از مسئله تکامل در نظر گرفته می شود. ویلیام پِیلی، متخصص الهیات که در قرن هجدهم می زیست، استعاره ای معروف را به منظور توضیح خلقت موجودات ارائه کرد و آن را به کار یک ساعت ساز ماهر تشبیه نمود. داکینز در کتاب ساعت ساز نابینا از این استعاره به شکلی مبتکرانه استفاده می کند تا نشان دهد فرآیند پیچیده ی «انتخاب طبیعیِ داروینی»، ساز و کاری ناخودآگاه و خودکار دارد. داکینز بیان می کند که اگر انتخاب طبیعی را ساعت سازِ طبیعت فرض کنیم، باید آن را ساعت سازی نابینا در نظر بگیریم که بدون نگاه به عواقب و بدون هدفی خاص کارش را به انجام می رساند. داکینز با ارائه ی شرحی جذاب و قانع کننده از انتخاب طبیعی، نشان می دهد که موجودات زنده چگونه به تدریج و در طول زمان تغییر می کنند تا جهانی فوق العاده پیچیده، متنوع و حیرت انگیز را به وجود آورند.
درآمدی بر علم و دین
نویسنده:
الیستر مک‌ گراث؛ ترجمه: فاطمه احمدی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
خرم آباد: دانشگاه لرستان,
چکیده :
موضوع علم و دین در چند سده اخیر به یکی از مهم ترین و جنجالی ترین مسائل و مباحث کلامی و فلسفی در غرب مسیحی تبدیل شده است. ((درآمدی و علم و دین)) کتابی است روی حساب در بررسی رابطه علم و دین که به بررسی روش‌های پژوهش علم و دین و واردی که به ویژه در سه قرن اخیر در حوزه علم و دین نسبت به این مسائل معمول بوده می پردازد. آلیستر مک گراث بر آن است که علم و دین دو زبان مکمل اند نه معادله و یا مستقل آنچه در ۱۰۰ و ۱۰۱ کتاب ملحوظ و محفوظ است این است که دیدگاه معلم دیدگاهی توحیدی است و وی از گفتگو و تعامل علم و دین دفاع می کند این کتاب بررسی جامعه از از مسائل عمده رابطه علم و دین با یکدیگر به ویژه آن چه در زمان معاصر پدید آمده است معلم در این کتاب به بررسی نحوه تعامل علم و دین در سه رویداد تاریخی مهم ( مباحث اختر شناسی، دیدگاه نیوتنی، تکامل داروینی و نوداروینیسم)، نقش چهار مکتب فکری مهم الهیات مسیحی (پروتستانتیسم لیبرال، آیین نو ارتدوکسی، مدرنیسم و آیین انجیلی) در تحول علوم طبیعی، در رابطه دین و فلسفه علم، رابطه علم و فلسفه دین، آموزه خلقت و تاثیر آن در پیشبرد علوم طبیعی و پیامد های آن در موضوع علم و دین، رابطه الهیات و علوم طبیعی، نقش مدل ها و تمثیل ها در تعامل علم و دین و پیامد های دینی علوم طبیعی با تمرکز بر فیزیک، زیست شناسی و روانشناسی می پردازد. مؤلف در پایان به بررسی روابط علم و دین در تفکر برخی از دانشمندان مهم علوم طبیعی که الهی دان شدند (ایان.ار.باربو(فیزیک)،چارلز.ای.کولسون(شیمی نظری)، آرتور پیکاک(زیست مولکولی) و جان پولکنیگهورن( فیزیک نظری) ) و الهی دانان برجسته ای که به سمت علوم طبیعی کشیده شدند ( پیر تیار دو شاردین (دیرینه شناسی)، و لفهارت پاننبرگ و توماس اف تورنس) می پردازد.