جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 2
Islamic Model of Peaceful Coexistence amongst Human Beings
نویسنده:
Mohammed-Reza Dodhiya، محسن قنبری
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: موضوع و اهداف: یکی از مسائل اصلی معاصر در سراسر جهان، دستیابی به صلح پایدار است که در آن مردم با فرهنگ های مختلف با یکدیگر در صلح باشند. در چنین شرایطی انتظار می رود که اسلام به عنوان آخرین و کامل ترین دین الهی، برای مسائل و مشکلات مختلفی که در مسیر زندگی انسان قرار دارد، راه حل ارائه دهد و این مقاله نیز به همین منظور نوشته شده است. روش و یافته‌ها: در این پژوهش کیفی که از نوع مطالعات اکتشافی است، دین مبین اسلام نه تنها سعی در اصلاح رفتار ظاهری انسان‌ها با یکدیگر دارد. بلکه به مشکل در هسته خود نگاه می کند و راه حلی برای آنها ارائه می دهد. به عبارت دیگر، الگوی فرهنگ اسلامی را پایه گذاری می کند که همزیستی مسالمت آمیز را در کنش انسانی متجلی می کند و در راستای هدف نهایی انسان است. الگوی اسلامی همزیستی مسالمت آمیز بین انسان ها از دسته بندی سنتی آموزه های اسلامی الهیات (جهان بینی)، فقهی (بایدها و نبایدها) و اخلاق (برترین ظرفیت های انسانی) استفاده می کند که این عناصر به هم مرتبط هستند. به گونه ای که الگو ابتدا خود و سپس جامعه را پالایش می کند. نتیجه‌گیری: نتایج نشان می‌دهد که الگوی اسلامی این توانایی را دارد که پایه‌های همزیستی مسالمت آمیز بین انسان‌ها را پی ریزی کند.
صفحات :
از صفحه 93 تا 144
راهکارهای نجات از رویکرد دنیاطلبانه از منظر امام علی (ع)
نویسنده:
پدیدآور: محسن قنبری استاد راهنما: محمدمهدی دیانی استاد مشاور: میثم کهن ترابی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
چکیده :
دنیا و دنیاطلبی از موضوعاتی است که در کلام الهی و سخنان پیشوایان دین، بویژه امام علی (ع) فراوان به چشم می‌خورد؛ چراکه جاذبه و کشش متاع دنیوی، باعث غفلت و فراموشی از مقصد نهایی و سقوط از کمال انسانی است. از آنجایی‌که، از مفهوم دنیاطلبی و ترک آن تصوری نادرست در ذهن عموم است، و هر تلاش و کوشش و کسب نعمت و خوشی دنیا، دنیاطلبی نیست، به تبیین آن پرداخته؛ و ملاک و معیارهای دنیاطلبی، از جمله تقدّم دنیا بر آخرت، طمع‌ورزی و آزمندی، توسل به راه‌های حرام، دین‌ابزاری، ترس و غفلت از مرگ و جهاد و رویگردانی از حق و هدایت، بیان شده‌است. از منظر امام علی (ع)، پستی و کم‌ارزشی، فنا و زودگذری، عبرت‌آموزی، بی‌وفایی و فریبندگی دنیا و ... از جمله مهمترین مبانی معرفتی دنیاطلبی به شمار می‌آید؛ زیرا انتخاب و عمل انسان، بر اساس بینش و نگرش و معرفتی که از امور دارد، صورت می‌گیرد؛ و نوع و میزان شناخت و معرفت دنیا، در تعامل و برخورد با آن بسیار تعیین کننده است. سلوک زاهدانه، عدم پیروی از هوای نفس، الگوگیری از پیامبر (ص) و صالحان، پرهیز از رقابت در امور دنیا، انفاق و قرض دادن به نیازمندان، دوری از ثروت‌اندوزی و پرهیز از همنشینی با دنیاداران، براساس سخنان و سیره‌ی امام علی (ع) به عنوان راهکارهای عملی نجات از دنیاطلبی، تحلیل و ارائه شده است.
  • تعداد رکورد ها : 2