جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 2
مقایسه تطبیقی جریان اجتهادی اصولی ایران با جریان اخوان المسلمین مصر در نگرش سیاسی به قرآن
نویسنده:
علیرضا دانشیار
نوع منبع :
مقاله , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
موضوع اصلی این پژوهش مقایسه تطبیقی دو جریان اجتهادی اصولی ایران و جریان اخوان المسلمین مصر در نگرش سیاسی به قرآن است. هدف پژوهش، گردآوری نقاط اشتراک ویژگی ها و نگرش‌های اسلامی در راتباط با موضوعات اساسی جهان اسلام و کمک به هم‌گرایی بیشتر است. روش پژوهش با توجه به شیوه قرائت متن و زمینه، گفتمان زمانه(ویژگی های سیاسی اجتماعی) و نوع ویژگی های فکری هر دو جریان را در نگرش سیاسی مؤثر می داند. نقاط مشترک زیادی در ویژگی های فکری هر دو جریان در زمینه نگاه به قرآن، حجیت، زبان داری آن و نگرش حداکثری به قرآن دیده می‌شود. بیشترین نقاط افتراق، در روش های به کار برده شده، نظیر تأکید بر بعد حکمی فلسفی در جریان اجتهادی و نفی آن در جریان اخوان، دیده می‌شود. از نظر هر دو جریان، «حکومت »، «دولت» و نظام سیاسی مبتنی بر قرآن است. «قرآن» ملاک عمل جامعه و حکومت اسلامی است. در یافته تحقیق، می‌توان گفت که تلاش دو جریان برای ارائه تصویری خالص، اصیل، سازنده، حرکت آفرین و نظام ساز از قرآن است. مباحث مرتبط با نگرش سیاسی به قرآن، بدون توجه به وجوه تفرقه انگیز میان ملل مسلمان و با هدف بازگشت به حیات طیبه قرآنی، در جهان اسلام طرح شده است.
صفحات :
از صفحه 47 تا 72
رویکرد فرهنگی انقلاب اسلامی در عرصه بین‎الملل (با تأکید بر بیانیه گام دوم)
نویسنده:
علیرضا دانشیار
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
این پژوهش، تأثیر رویکرد فرهنگی انقلاب اسلامی در عرصه بین‎الملل را مورد بررسی قرار داده و هدف آن، تبیین تأثیر رهیافت فرهنگی انقلاب اسلامی بر عرصه نظریه‎پردازی ورفتاری در عرصه بین‎المللی است. این تحقیق با روش کمک‎گیری از رهیافت سازه‎انگاری در عرصه روابط بین‎الملل برای پاسخ به این پرسش اصلی تدوین شده است که« رویکرد فرهنگی انقلاب اسلامی چه تأثیراتی بر عرصه بین‎المللی داشته است؟ انقلاب اسلامی، از نظر سلبی منتقد و معترض روند جهانی‎سازی، سلطة فرهنگ و هویت غربی و نادیده‎انگاری نقش دین و اخلاق در عرصه بین‎المللی است و از نظر ایجابی، به در نظر گرفتن نقش دین، هویت دینی و اسلامی، اخلاق و معنویت در عرصه مناسبات بین‎المللی تأکید دارد وهمین مطلب، فرضیه این پژوهش است. یافته تحقیق حاضر این است که با وقوع انقلاب اسلامی، رویکردها و تئوری‎هایی که به اهمیت فرهنگ در عرصه بین‎المللی تأکید داشتند، تقویت شدند.
صفحات :
از صفحه 37 تا 60
  • تعداد رکورد ها : 2