جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 43
خدای متعال: مطالعاتی درباره ساختار و نشانه‌شناسی فلسفه، کلام و جهان‌شناسی اسلامی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Ian Richard Netton
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Routledge,
چکیده :
ترجمه ماشینی: نقش خدا را در فلسفه و کلام اسلامی قرون وسطی به شیوه ای جدید و هیجان انگیز بررسی می کند. نتون با چشم پوشی از روش سنتی زمانی در نظر گرفتن فلسفه اسلامی، از شیوه های ادبی مدرن نقد برگرفته از ساختارگرایی استفاده می کند.
یادگیری از برهان آنسلم [مقاله انگلیسی]
نویسنده:
DESIDÉRIO MURCHO
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: به نظر می رسد استدلال اصلی آنسلم برای وجود خدا در جهت مخالف است. از یک سو، به راحتی نمی توان فهمید که چه چیزی در آن مشکل دارد. از سوی دیگر، باور نکردنی به نظر می رسد که وجود موجودی مانند خدا را بتوان کاملاً پیشینی اثبات کرد. این مقاله تشخیصی از آنچه به نظر می رسد با استدلال اصلی آنسلم اشتباه است را ارائه می دهد. تشخیص آنقدر عمومی است که در جاهای دیگر کاربرد داشته باشد، و آن این است: احتمالات مفهومی بن بست استنتاجی هستند، نه بلیط استنتاج رایگان برای اثبات هر ادعای اساسی. باید دید آیا نسخه‌های دیگر بینش اصلی آنسلم، چه معاصر و چه غیرمعاصر، در دام احتمال مفهومی یکسانی می‌افتند یا خیر.
رویکردی صوری-منطقی به مفهوم خدا [مقاله انگلیسی]
نویسنده:
RICARDO SOUSA SILVESTRE
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: در این مقاله سعی می کنم به چهار سوال اساسی پاسخ دهم: (1) مفهوم خدا چگونه باید نمایش داده شود؟ (2) آیا اصول منطقی بر آن حاکم است؟ (3) اگر چنین است، چه نوع منطقی در پس آنها نهفته است؟ (4) آیا منطقی برای مفهوم خدا وجود دارد؟ من آنها را با ارائه یک گزارش صوری-منطقی از مفهوم خدا خطاب می کنم. من آن را به عنوان یک خواست روش شناختی می گیرم که این باید در ساده ترین فرمالیسم منطقی موجود انجام شود. من با منطق مرتبه اول (FOL) با هویت شروع می‌کنم، و سپس نشان می‌دهم که ساده‌ترین پسوند مودال آن (SQML، یا ساده‌ترین منطق مودال کمی) برای رسمی کردن یک نظریه حداقل رضایت‌بخش از مفهوم خدا کافی است. من منحصراً بر مفهوم توحیدی خدا تمرکز می کنم.
وقتی کودکان خدایان را ترسیم می کنند: رویکردی چند فرهنگی و میان رشته ای به بازنمایی کودکان از عوامل ماوراء طبیعی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Pierre-Yves Brandt, Zhargalma Dandarova-Robert, Christelle Cocco, Dominique Vinck, Frédéric Darbellay
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
اسپرینگر (Springer),
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
این کتاب دسترسی آزاد به بررسی چگونگی ترسیم خدا توسط کودکان می پردازد. به نقاشی‌های کودکان که در انواع زیادی از سنت‌های فرهنگی و مذهبی جمع‌آوری شده‌اند نگاه می‌کند. پوشش غنای نقاشی را به عنوان روشی برای مطالعه بازنمایی های الهی نشان می دهد. در این فرآیند، همچنین به درک ما از این مفهوم، منشأ آن و توسعه آن کمک می کند. این کار بین فرهنگی، دانشمندانی را از رشته ها و کشورهای مختلف از جمله سوئیس، ژاپن، روسیه، ایران، برزیل و هلند گرد هم می آورد. این کار بیش از به اشتراک گذاشتن نتایج تحقیق و تجزیه و تحلیل آنها انجام می دهد. این جلد همچنین به طور انتقادی سهم و محدودیت های این روش را بررسی می کند. علاوه بر این، دیدگاه‌های تجربی و نظری جدید را نیز در چارچوب وسیع‌تر مطالعه این مفهوم بازتاب می‌دهد. درک مفهوم خدا یکی از دشوارترین مفاهیم است. این جلد با تمرکز بر روش‌های مختلفی که کودکان در سراسر جهان خدا را به تصویر می‌کشند، بینش‌های جدیدی ارائه می‌دهد. خوانندگان به اهمیت تصاویر فضایی و انتخاب رنگ در نقاشی های خدا پی خواهند برد. آنها همچنین در مورد چگونگی ارتباط بیان عاطفی الهی با سن، جنسیت، و دینداری و همچنین راهبردهایی که توسط کودکانی که از نمایندگی خدای خود منع شده اند استفاده می کنند، یاد خواهند گرفت.
تحلیل میزان دانش و مهارت مربیان در پاسخ گویی به پرسش های کودکان درباره خدا
نویسنده:
محمود نوذری,محمدرضا احمدی,عبدالاحد اسلامی
نوع منبع :
مقاله , پرسش و پاسخ , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
هدف پژوهش حاضر، تحلیل میزان دانش و مهارت مربیان در پاسخ گویی به پرسش های کودکان پیش دبستانی و دبستانی دربارة خداست. این پژوهش بر روی 44 نفر از طلاب حوزة علمیة قم که مربی کودک بودند و مربیان دینی دو مدرسة غیرانتفاعی در شهر تبریز و قم اجرا شد. روش تحقیق این پژوهش، توصیفی ـ میدانی است. ابزار پژوهش نیز مصاحبة نیمه سازمان یافته است. در تجزیه و تحلیل داده ها، از روش تحلیل محتوا استفاده شده است. واحد تحلیل در این پژوهش، فرد می باشد و از آمار توصیفی، مثل فراوانی و درصد، و از شاخص های مرکزی همچون میانگین، بهره گرفته شده است. یافته ها نشان می دهد که میزان دانش و مهارت مربیان در مجموع مقولات، بین متوسط و خوب می باشد. مربیان در مقولة آشنایی با اصول و روش آموزش مفهوم خدا و ویژگی مربی موفق، بالاترین نمره را به دست آورده اند و در دو مقولة آشنایی با تحول دین داری کودک و پرسش های خاص کودکان دربارة خدا، پایین ترین نمره را کسب کرده اند.
بررسی ویژگی های روان سنجی پرسش نامه مفهوم خداوند
نویسنده:
راضیه نصیرزاده,کاظم رسول زاده طباطبایی,نرجس عرفان منش
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
با توجه به آنکه ادراک مفهوم خداوند یکی از شیوه هایی است که برای شناسایی باورهای مذهبی افراد به کار گرفته می شود، این پژوهش با هدف بررسی مقدماتی ویژگی های روان سنجی پرسش نامه مفهوم خداوند در دانشجویان انجام گرفت. نمونه ای 502 نفره، (281 دختر و 221 پسر) 18 الی 35 سال دانشجویان دانشگاه های شیراز به شیوه خوشه ای تصادفی انتخاب شدند. پرسش نامه مفهوم خداوند گورسوچ، پس از ترجمه و آماده سازی مقدماتی، توسط آزمودنی ها تکمیل گردید. برای بررسی اعتبار، از بازآزمایی و آلفای کرونباخ استفاده گردید. اعتبار بازآزمایی و مقدار آلفا برای کل پرسش نامه به ترتیب برابر با 79/0 و 71/0 بود. روایی سازه و روایی محتوایی پرسش نامه نیز احراز گردید. در مجموع، نتایج حاصل از این بررسی نشانگر برخورداری پرسش نامه مفهوم خداوند از اعتبار و روایی مناسب برای سنجش باورهای مذهبی و کفایت این پرسش نامه برای استفاده در جمعیت دانشجویان ایرانی بود.
بررسی ویژگی های روان سنجی پرسش نامه مفهوم خداوند
نویسنده:
نصیرزاده راضیه, رسول زاده طباطبایی سیدکاظم, عرفان منش نرجس
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
لطفا برای مشاهده چکیده به متن کامل (PDF) مراجعه فرمایید.
صفحات :
از صفحه 55 تا 66
عقلانیت، اعتقاد دینی و تعهد اخلاقی: مقالات جدید در فلسفه دین [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Robert Audi, William J. Wainwright (editor)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
NCROL ,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این کتاب با سه دغدغه کلی یکی شده است: عقلانیت اعتقاد به خدا، رابطه دین و اخلاق و تبیین مفهوم خدا. با این حال، مقالات با تنوع مشخص شده اند. برخی بر شخصیت‌های تاریخی مانند آکویناس و لاک تمرکز می‌کنند. برخی دیگر، تحولات معرفتی و متافیزیکی اخیر را بر مشکلات اعتقادات دینی تأثیر می‌گذارند. برخی از مقالات به بررسی مسائل نادیده گرفته شده در عمل مذهبی می پردازند، مانند این سؤال که چگونه وقف کامل به خدا می تواند تعهدات عمیق دیگر را مجاز کند. دیگران تمایزات فلسفی را از درون یک سنت دینی به کار می گیرند، برای مثال، در طرح یک رویکرد مسیحی به مسئله شر.
مقدمه‌ای برای متافیزیک اخلاق [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
کانت؛ مترجم و ویراستار: آلن وود
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Yale university press,
چکیده :
کانت در این اثر در جستجوی اصل غایی اخلاق است. بنیاد مابعدالطبیعه اخلاق را می توان پیشگفتاری بر نقد عقل عملی دانست. کتاب جدای از یادداشت های مترجمان، حاوی پیشگفتار، سخن پایانی و سه بخش با عناوین ذیل است: 1. گذار از معرفت عقلی معمولی اخلاق به معرفت فلسفی اخلاق. 2. گذار از فلسفه مردم پسند اخلاق به مابعدالطبیعه اخلاق. 3. گام بازپسین از مابعدالطبیعه به نقد عقل محض عملی. #زهرا مرادخانی
مفهوم خدا از نظر چارلز هارتشورن: پاسخ های فلسفی و الهیاتی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
S. Sia (اِس سیا)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: نوشته‌های قابل توجه چارلز هارتشورن در اندیشه‌های دینی و فلسفی متعارف تأثیرگذار بوده است. او نه تنها به عنوان نماینده زنده برجسته تفکر فرآیندی و همچنین یک مفسر بسیار محترم وایتهد در نظر گرفته می شود، بلکه خود را به عنوان یک متفکر اصیل و خلاق در نوع خود تثبیت کرده است. ادبیات مربوط به فلسفه او به سرعت در حال افزایش است. اندیشه و تأثیر او نیز موضوع تعدادی از همایش ها و گردهمایی های علما بوده است. یکی از برجسته‌ترین کمک‌های هارتشورن به فیلسوف و الهیات معاصر، مفهوم او از خدا است. او در نوشته‌های خود تصمیم گرفته است "ایده خدا را به گونه‌ای تنظیم کند که ارزش دینی آن حفظ شود، شاید افزایش یابد، و در عین حال از تناقضاتی که به نظر می‌رسد جدایی ناپذیر از ایده که معمولاً تعریف می‌شود، پرهیز کند." نتیجه تلاش‌های او توسعه مفهوم «خدای دوقطبی» بوده است (تا آنجا که محمول‌های متافیزیکی متضاد مانند نسبی/مطلق، احتمالی/ضروری، متناهی/نامتناهی و غیره برای خداوند قابل اطلاق می‌باشند، اگرچه همیشه مورد تأیید قرار می‌گیرند.به نحوی برجسته). از آنجایی که او این مفهوم را در گفتگوی نزدیک با خداباوری کلاسیک توضیح داده است، از آن به عنوان «نئوکلاسیک» نیز یاد می کند. به دلیل تأکید او بر واقعیت تغییر و تبدیل شدن در متافیزیک خود (که خدا را نمونه اصلی اصول متافیزیکی می داند)، اصطلاح «فرایند» نیز برای توصیف مفهوم او از خدا به کار رفته است.
  • تعداد رکورد ها : 43