جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
صفحه اصلی کتابخانه > جستجوی هوشمند در الفبا
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 17
جایی که درگیری واقعاً نهفته است: علم، دین و طبیعت گرایی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Alvin Plantinga
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Oxford University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی : این کتاب بیانیه‌ای است که مدت‌ها در انتظار آن بودیم توسط یک فیلسوف تحلیلی برجسته، آلوین پلانتینگا، در مورد یکی از بزرگترین بحث‌های ما - سازگاری علم و دین. در بیست سال گذشته، صنعت کلبه کتاب‌هایی در این زمینه وجود داشته است، اما با اجماع کمی در حال ظهور است. پلانتینگا، به عنوان یک فیلسوف برتر و همچنین طرفدار عقلانیت باورهای دینی، سهم بی نظیری در این امر دارد. مضمون او در این کتاب کوتاه این است که تضاد علم و دین خداباور در واقع سطحی است و در سطحی عمیق تر با هم هماهنگ هستند. پلانتینگا به بررسی جایی که قرار است این تضاد وجود داشته باشد - تکامل، روانشناسی تکاملی، تجزیه و تحلیل کتاب مقدس، مطالعه علمی دین - و همچنین ادعاهای دن دنت، ریچارد داوکینز و فیلیپ کیچر مبنی بر اینکه تکامل و باور خداباورانه نمی توانند با هم وجود داشته باشند را بررسی می کند. پلانتینگا این موضوع را مطرح می‌کند که استدلال‌های آن‌ها نه تنها قطعی نیست، بلکه به دلیل طبیعت‌گرایی روش‌شناختی مورد استفاده علم، تعارضات فرضی خود سطحی هستند. از سوی دیگر، علم واقعاً می‌تواند از آموزه‌های خداباوری حمایت کند و پلانتینگا از مفهوم «تنظیم دقیق» بیولوژیکی و کیهانی در حمایت از این ایده استفاده می‌کند. پلانتینگا استدلال می کند که ما ممکن است در مورد بحث در علم و دین به روشی جدید فکر کنیم - به عنوان اشکال مختلف گفتمان که سعی می کند مردم را متقاعد کند تا از منظری به سؤالات نگاه کنند تا بتوانند بفهمند چیزی درست است. به این ترتیب، همخوانی عمیق و عظیمی بین خداباوری و کار علمی وجود دارد.
علم و دین: آیا با هم سازگارند؟ [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Daniel Clement Dennett; Alvin Plantinga
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Oxford University Press,
ماهیت ضرورت [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Alvin Plantinga (آلوین پلانتینگا)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Oxford University Press, USA,
چکیده :
ترجمه ماشینی : این کتاب، یکی از اولین مطالعات کامل در مورد روش‌ها است که از بحثی که سائول کریپکه، دیوید لوئیس، روث مارکوس و دیگران در آن مشارکت دارند، پدید آمده است، کاوش و دفاع از مفهوم مدالیته، ایده است. که اجسام دارای هر دو ویژگی ذاتی و تصادفی هستند. پلانتینگا استدلال خود را با استفاده از مفهوم جهان‌های ممکن توسعه می‌دهد و بر مسائل کلیدی مانند ماهیت ذات، هویت فراجهانی، گزاره‌های وجودی منفی و وجود اشیاء غیر واقعی در دیگر جهان‌های ممکن دامنه می‌دهد. او همچنین نظریات منطقی خود را در تبیین دو مسئله در فلسفه دین به کار می گیرد: مسئله شر و برهان هستی شناختی.
کجای تعارض واقعاً نهفته است: علم، دین و طبیعت گرایی [کتابشناسی انگلیسی]
نویسنده:
Alvin Plantinga
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
USA: Oxford University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی : این کتاب بیانیه‌ای است که مدت‌ها منتظر آن بودیم توسط یک فیلسوف تحلیلی برجسته، آلوین پلانتینگا، در مورد یکی از بزرگترین بحث‌های ما - سازگاری علم و دین. در بیست سال گذشته، صنعت کلبه کتاب‌هایی در این زمینه وجود داشته است، اما با اجماع کمی در حال ظهور است. پلانتینگا، به عنوان یک فیلسوف برتر و همچنین طرفدار عقلانیت باورهای دینی، سهم بی نظیری در این امر دارد. مضمون او در این کتاب کوتاه این است که تضاد علم و دین خداباور در واقع سطحی است و در سطحی عمیق تر با هم هماهنگ هستند. پلانتینگا به بررسی جایی که قرار است این تضاد وجود داشته باشد - تکامل، روانشناسی تکاملی، تجزیه و تحلیل کتاب مقدس، مطالعه علمی دین - و همچنین ادعاهای دن دنت، ریچارد داوکینز، و فیلیپ کیچر مبنی بر اینکه تکامل و باور خداباورانه نمی توانند با هم وجود داشته باشند را بررسی می کند. پلانتینگا این موضوع را مطرح می‌کند که استدلال‌های آن‌ها نه تنها قطعی نیست، بلکه به دلیل طبیعت‌گرایی روش‌شناختی مورد استفاده علم، تعارضات فرضی خود سطحی هستند. از سوی دیگر، علم واقعاً می‌تواند از آموزه‌های خداباوری حمایت کند و پلانتینگا از مفهوم «تنظیم دقیق» بیولوژیکی و کیهانی در حمایت از این ایده استفاده می‌کند. پلانتینگا استدلال می کند که ما ممکن است در مورد بحث در علم و دین به روشی جدید فکر کنیم -- به عنوان اشکال مختلف گفتمان که سعی می کند مردم را متقاعد کند تا از منظری به سؤالات نگاه کنند تا بتوانند متوجه شوند که چیزی درست است. به این ترتیب، همخوانی عمیق و عظیمی بین خداباوری و کار علمی وجود دارد.
آیا خداوند ماهیت دارد؟ (سخنرانی 44 آکویناس) [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Alvin Plantinga (الوین پلانتینگا)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Marquette University Press,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: مجموعه ای از اشیاء احتمالی، شاید به اندازه اعضای آنها ممکن است. اما به نظر می رسد خواص، قضایا، اعداد و حالات اشیایی هستند که عدم وجود آنها کاملاً محال است. اگر چنین است، با این حال، چگونه آنها با خدا ارتباط دارند؟ فرض کنید خدا یک ماهیت دارد: خاصیتی که او اساساً دارد که شامل هر خاصیت ضروری برای او می شود. آیا خدا فطرت دارد؟ و اگر چنین کند، آیا بین حاکمیت خداوند و ماهیت او تعارض وجود دارد؟ ارتباط خداوند با اشیاء مجردی مانند خواص و قضایا چگونه است؟ اینها سوالاتی است که می خواهم بررسی کنم. - مقدمه.
آلوین پلنتینگا:قائل به سازگاری علم و دین هستم/ به استدلالها و براهین علمی اثبات وجود خدا خوشبین نیستم
نویسنده:
آلوین پلنتینگا
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
یکی از فیلسوفان دین معاصر که در این زمینه حرفهای قابل ملاحظه دارد پروفسور آلوین پلنتینگا است که از مهمترین و تأثیرگذارترین فیلسوفان قرن بیستم و اوایل قرن بیست و یکم است. آثار پلنتینگا طیف وسیعی از موضوعات را در بر می‌گیرند، ولی سهم او در حوزه‌هایی چون متافیزیک، معرفت‌شناسی و به‌ویژه فلسفه دین بیشتر است. رویکرد او در فلسفه دین مبتنی بر اصول فلسفه تحلیلی است. در سال ۱۹۸۰ میلادی نشریه تایم با بررسی فلسفه دین از پلنتینگا به عنوان برجسته‌ترین فیلسوف دین یاد کرده بود. او رئیس پیشین انجمن فلسفه امریکا و رئیس انجمن فیلسوفان مسیحی نیز بوده است. آرای پلنتینگا در ایران هم بسیار مورد توجه قرار گرفته‌اند، او حتی یک بار به ایران سفر هم کرده است.
تصویر الهی در پاره‌های دانایی
نویسنده:
الوین پلانتینگا، علیرضا رضایت
نوع منبع :
مقاله , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
فلسفه دین: خدا،اختیار و شر
نویسنده:
آلوین پلانتینگا ؛ ترجمه و توضیح محمد سعیدی‌مهر.
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: قم: موسسه فرهنگی طه، کتاب طه‏‫، ۱۳۷۶.‬,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
کتاب حاضر، به دو مقوله مهم در فلسفه دین یعنی الحاد طبیعی (عقلانی) و براهین مربوط به آن و الاهیات طبیعی (عقلانی) و براهین اثبات وجود خدا می‌پردازد. کتاب شامل مقدمه‌ای از مترجم درباره معرفت‌شناسی از نظر پلاتینگا، و دو فصل در باب الحاد طبیعی و الاهیات طبیعی و یاداشت‌های مترجم در باب مسائلی چون شر، برهان جهان‌شناختی و برهان نظم است. مقدمه‌ای که مترجم درباره معرفت‌شناسی دینی پلانتینگا بیان کرده شامل مباحثی بدین شرح است: 1. مبناگروی و تقسیم باورها به دو دسته پایه و غیر‌پایه. 2. توضیح اندیشه دلیل‌گرای متفکران پیشین که صحت و صدق یک گزاره را در گرو وجود قراین و دلایل کافی برای اثبات آن می‌دانستند. 3. نقد پلانتینگا به مبناگروی کلاسیک و ایجاد یک معرفت‌شناسی معقول که موسوم به معرفت‌شناسی اصلاح شده است. 4. بررسی گزاره «خداوند وجود دارد» به عنوان یک باور قطعی (پایه) 5. بررسی پاره‌ای از اشکالات وارده بر این نگرش.
ج‍س‍ت‍اره‍ای‍ی‌ در ف‍ل‍س‍ف‍ه‌ دی‍ن‌
نویسنده:
ال‍ن‍ر اس‍ت‍ام‍پ‌... [و دی‍گ‍ران‌]؛ [گ‍ردآورن‍ده‌ و] م‍ت‍رج‍م‌ م‍رت‍ض‍ی‌ ف‍ت‍ح‍ی‌زاده‌؛ تهیه‌ شده در انجمن معارف اسلامی ایران.
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
ق‍م‌: آیت عشق,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
این کتاب مجموعه هفت نوشتار از فلاسفه دین معاصر در باب برخی از مباحث دین‌پژوهی و فلسفه دین می‌باشد.
دین و معرفت شناسی
نویسنده:
آلوین پلانتینگا؛ مترجم: علی حقی
نوع منبع :
ترجمه اثر , کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
  • تعداد رکورد ها : 17