جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 154
سیر تطور نظام تبلیغ، تعلیم و تربیت اباضیه شمال آفریقا در عصر ظهور و عصر کتمان
نویسنده:
رضا دشتی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
اباضیه معتدل ترین فرقه خوارج هستند که پس از استقرار در شمال آفریقا موفق شدند در دوره های مختلف اعم از زمان استقرار اولیه، زمان تشکیل دولت بنی رستم(144-296ق) و در عصر بی دولتی، با ایجاد اشکال متنوع در شیوه تبلیغ و تأسیس شورای عزابه، با نظام تعلیم و تربیت خاص خود، ضمن پیشبرد اهدافشان در تعامل با سایر دولتهای غیر هم عقیده، به دیرپایی و تداوم مذهبشان موفق شوند. این پژوهش با روش توصیفی- تحلیلی و با استفاده از داده های کتابخانه ای، درصدد پاسخ به این سؤال است که نظام تبلیغ، تعلیم و تربیت اباضی، چرا و چگونه در زمان های ظهور و کتمان، دچار تطور و استحاله شده است؟ نتیجه اینکه خوارج اباضی روند نظام تعلیم و تربیتی را که در عصر ظهور داشتند، در ادوار بعد تغییر داده و سعی نمودند که با تقیه و مدارا با جریان های حاکم، ضمن حفظ و بقاء خود، جهت گیری های جدیدی را ارائه نمایند.
دراسه فی‌الفکرالاباضی
نویسنده:
تالیف عمر بن‌الحاج محمد صالح با(عمر با)؛ قدم له و علق علیه احمد بن سعود السیابی.
نوع منبع :
کتاب , رساله تحصیلی , مدخل اعلام(دانشنامه اعلام)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
[بی‌جا]: مکتبه الاستقامه‏‫,
آراء الخوارج الكلامية: كتاب الموجز المجلد 1
نویسنده:
ابوعمار عبد الکافی الإباضی؛ تحقیق: عمار طالبی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
الجزائر: موفم للنشر,
آراء الخوارج الكلامية: كتاب الموجز المجلد 2
نویسنده:
ابوعمار عبد الکافی الإباضی؛ تحقیق: عمار طالبی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
الجزائر: موفم للنشر,
تاریخ سیاسی خوارج شمال آفریقا در سده‌های اول و دوم هجری
نویسنده:
رضا کردی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پژوهشگاه حوزه و دانشگاه- سمت,
چکیده :
پیدایش فرقه خوارج، از نکته‌های تأمل‌برانگیز تاریخ اسلام است. این گروه مذهبی-سیاسی با برداشتی سطحی از قرآن، نخست حق حکمیت انسان‌ها را در منازعات انکار کرد و سپس حکومت و سلطه سیاسی انسان‌ها را برانسان‌ها ناروا شمرد و آن را تنها متعلق به خداوند دانست. این گروه اگر چه به سبب اقدامات تندروانه حاصل از کافرانگاری بیشتر مسلمانان، در ماجرای «نهروان» قلع و قمع شد، اما طبق پیش‌‌بینی امام علی علیه‌السلام دنباله آنان تا قرن‌ها در صحنه سیاسی جهان اسلام ماند و به خصوص در مبارزه با دستگاه خلافت اموی نقش مهمی ایفا کردند. جوهر اندیشه همه فرقه‌های خوارج مشترک بود؛ عقایدی نظیر توجه به زهد، انکار عثمان خلیفه سوم، خرده‌گیری بر امام علی علیه‌السلام در ماجرای حکمیت، ظلم‌ستیزی، اعتقاد به عدم انحصار خلافت در قریش (بر خلاف گفتمان رایج در میان اهل سنت) و … صاحبان این اندیشه‌ها موفق شدند در سرزمین‌هایی که زمینه پذیرش وجود داشت، دست به کار تبلیغ شوند و با استفاده از ناخشنودی مردم از والیان دستگاه خلافت توانستند در پایه‌گذاری حکومت‌های کوچک محلی توفیق‌هایی به‌دست آورند و در بخش‌هایی از سرزمین آفریقا همچون طرابلس غرب، طنجه، تاهرت و سجلماسه قدرت‌های کم‌دوام ناحیه‌ای و در دو مورد حکومت‌های پایدار اما کوچکی به وجود آورند. در کتاب حاضر کوشیده‌ایم با تکیه بر داده‌های منابع، فرایند شکل‌گیری این نوع از حکومت‌ها را در آن مقطع از تاریخ اسلام بازکاوی کنیم.
هذه‌ مبا‌دئنا‌: رد علی‌ کتا‌ب‌ "الابا‌ضیه‌ عقیده‌ و مذهبا‌" للدکتور صا‌بر طعیمه‌
نویسنده:
احمد مهنی مصلح‌
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
إسماعيل بن موسى الجيطالي و آراؤه الكلامية
نویسنده:
إعداد: الطالب بابا واعمر خضير بن بكير؛ إشراف: محمد ناصر بوحجام
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
يكشف هذا البحث العلمي عن علم بارز من أعلام الفكر الإسلامي بالمغرب العربي أسهم مساهمة فعالة في إثراء الفكر العقدي وذلك بإنتاجه الغزية ، وأهم خصائص فكره العقدي مايأتي : 1 - إعتماده في الإستدلال العقدي على النقل والعقل واللغة . 2 - تفضله الطريقة القرآنية في الإستدلال على وجود الله ثقافي . 3 - إعطاؤه الآراء العقدية بعدا عجليا وذلك لمزجه بين أصول الدين وعلم الأخلاق تأثيرا بأبي حامد الغزالي . 4 - قدرته على عرض علم العقيدة بأساليب مختلفة من خلال مؤلفاته . 5 - دعوته إلى التقارب بين المذاهب الإسلامية في المغرب العربي والعالم الإسلامي بصفة عامة في طرف سادت فيه العصبة المذهبية . 6 - مجيئه في زمن متأجر القرن 8 ه / 14 م يجعله مقلدا لأفكار السابقين بل تميز بشخصيته العلمية في التحليل والتركيب والعرض . وهذه أول دراسة تعني بفكر الجيطالي ونأمل أن تعقبه دراسات في المستقبل .
الحياة العلمية والثقافية للإباضيين (من القرن الثالث هجري إلى منتصف القرن السابع هجري)، (200هـ- 634هـ)
نویسنده:
صديق بن حليمة . بحاز ابراهيم .
نوع منبع :
مقاله , مدخل اعلام(دانشنامه اعلام)
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: علاقه دولت رستمیه به علم منجر به ظهور علمای بسیاری شد و سهم ائمه در این امر تأثیر مثبتی بر زندگی فرهنگی و علمی داشت، به طوری که فراوانی ملل و نحل، تکثیر محافل علم، جنبش بحث و جدل. گسترش یافتند و با زوال ستاره رستمیان به سوی صحرا روی آوردند، پس نظام تجرد را پایه گذاری کردند که به وسیله آن عقیده و فرهنگ خود را از زوال و انقراض حفظ کردند، از این رو اباضیان نهضت فرهنگی و علمی پر رونقی داشتند، بنابراین حلقه تجرد، مؤسسات آموزشی جدیدی را برای آنها به نمایش گذاشت که در آن منشأ دکترین خود را مطالعه می کردند و به زندگی اجتماعی و علمی خود می اندیشیدند.
  • تعداد رکورد ها : 154