جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 267
رویارویی علم و تکنولوژی با فرهنگ‌ها
نویسنده:
ژان لادریر؛ ترجمه: پروانه سپرده
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات,
چکیده :
فیلسوف و دانشمند بزرگ، ژان لادریر این کتاب را بر اساس تقاضای یونسکو در پی سمپوزیوم «علم، اخلاق، زیبایی‌شناسی» که در سال ۱۹۷۴ از سوی بخش فلسفی یونسکو در پاریس برگزار شد، نگاشت و توجه فیلسوفان و دانشمندان سرتاسر جهان را به آن جلب کرد. چگونه علم، فناوری و فرهنگ‌ها به‌طور متقابل بر یکدیگر تأثیر می‌گذارند؟ آیا فرهنگ‌های سنتی می‌توانند در برخورد با علم فناوری به حیات خود ادامه دهند؟ پرسش‌هایی است که این کتاب به ‌آنها پاسخ می‌دهد.
حقیقـت مجـازی: دربـاره فضـای مجـازی چـه بدانیـم و چـه بگوییم؟
نویسنده:
گــروه مؤلفــان
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
مرکز ملی فضای مجازی,
کلیدواژه‌های اصلی :
گزیده ای از کتاب نظریه علمی چیست؟
نویسنده:
موتی بن آری؛ ترجمه: فریبرز مجیدی
نوع منبع :
کتاب , خلاصه اثر , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
مازیار,
چکیده :
معرفی کتاب نظریه علمی چیست؟ اثر موتی بن آری: برخی از مردم به لحنی تحقیرآمیز ادعا میکنند که تکامل « فقط یک نظریه» است، چنان که گویی عقیده ی موهومی است که میتوان براساس سلیقه شخصی آن را پذیرفت یا نادیده گرفت. اما تا آنجا که با اندیشه علمی میتوان دریافت، گفتن این عقیده ای « فقط یک نظریه» است در حقیقت احترام گذاشتن فراوان به آن عقیده است! کتاب نظریه چیست شرح مختصری است از استنباط جدید درباره ی ذات علم که به خوانندگان امکان خواهد داد که دعوی های علم را از دعوی های شبه علومی چون آفرینش گرایی و اختربینی ( که خود را به نحوی منطقی در کسوت علم میپوشانند) بازشناسند. بن- آری، با لحنی ملایم (حتی شوخ طبعانه) و با ارائه متنی که خواندنش آسان است، خوانندگان را دعوت میکند که در مفهوم ای کلیدی مربوط به ذات علم به کندوکاو پردازند. آنچه اهمیت خاص دارد تحلیل اوست از اصطلاحات مهم و اصلی علم ( امر واقع، قانون، اثبات و نظریه) در ارتباط با معنی های فوق العاده متفاوت و محاوره گونه ای که غالبا از جانب غیر دانشمندان به این اصطلاحات داده میشوند. نظریه های واقعی را باید به وسیله ی شاهد و مدرک تایید کرد نه از راه عقاید، باورها، و تجربه های شخصی – هرقدر هم که اینها متقاعدکننده باشند. فصل های کتاب با شرح های کوتاه زندگی نامه ای دانشمندان منتخب پایان میابند – برخی از این دانشمندان برای خوانندگان آشنا هستند در حالیکه عده ای دیگر کمتر شناخته شده اند. این اثر آسان فهم، روشنگر، و جامع به خواننده ی کنجکاو هم دقیقا خواهد فهماند که علم واقعی چیست و هم او را بیشتر متوجه این نکته خواهد ساخت که چرا خیل عظیم دعوی هائی که هر روزه میشنویم و میخوانیم از سطح « فقط یک نظریه» هم بسیار پایین ترند.
دین و تکنولوژی در قرن بیست و یکم: ایمان در دنیای الکترونیکی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Susan George (سوزان جورج)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Information Science Publishing,
چکیده :
ترجمه ماشینی: فناوری بر همه حوزه های زندگی، از جمله مذهب، تأثیر گذاشته است. استفاده از سیستم های صوتی و رایانه در بیان مذهبی عمومی تنها یکی از راه های استفاده از فناوری در محافل مذهبی است. با این حال، آنچه اغلب نادیده گرفته می شود، شیوه ای است که دین از طریق فلسفه و اخلاق، فناوری را شکل می دهد. دین و فناوری در قرن بیست و یکم به بررسی رابطه این دو حوزه می پردازد و بینشی از تأثیرات دین و فناوری بر بشریت ارائه می دهد. در بررسی تأثیر دوگانه، کتاب به هم افزایی اشاره می کند که به طور سنتی در تحقیقات قبلی در مورد فناوری یا دین از قلم افتاده است.
دین و تکنولوژی در قرن بیست و یکم: ایمان در دنیای الکترونیکی
نویسنده:
سوزان جرج؛ مترجم: علی اصغر دارایی؛ ویراستار: سمیرا فتحعلی آشتیانی
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات (وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی),
چکیده :
خانم «سوزان جرج» در این کتاب، به رابطه دوسویه دین و تکنولوژی می‌پردازد و با طرحِ هم‌افزایی بینِ این دو، یادآور می‌شود که کتابش به همیاری این دو رشته به صورتِ توأمان و در ملاحظه تأثیرشان بر روی جامعه نظر دارد، آنجا که تکنولوژی و دین نه تنها همزیستی دارند، بلکه همکاری دوجانبه سودمند با یکدیگر برقرار می‌سازند. به‌زعمِ سوزان جرج، دین و تکنولوژی هر دو در پی رفعِ محدودیت‌های آدمی و تعالی او هستند؛ تکنولوژی برای تفوّق بر محدودیت‌های ذهنی و جسمی آدمی تلاش می‌کند، در حالی که دین، به ویژه مسیحیت، با مفهومش از رستاخیز، در پی غلبه بر محدودیت‌های انسان، از جمله محدودیتِ نهایی انسان در زمینه مرگ است. این کششِ دوجانبه به تعالی، حتی در تبیینِ عللِ بر آمدنِ جامعه تکنولوژیکی از یک فرهنگِ مسیحی-یهودی به کار گرفته شده است. به این ترتیب، نویسنده در این کتاب، مرزهای بینِ این دو رشته را به چالش می‌کشد و با طرحِ بسیاری موضوع‌های بینارشته‌ای، دامنه مخاطبانِ کتابش را بسیار گسترده می‌سازد.
تحقیقات ژاپنی در فلسفه علم [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Nobushige Sawada (auth.) , Francis Gen-Ichiro Nagasaka , Robert S. Cohen (eds.)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: دستاوردهای باشکوه ریاضیات و علوم طبیعی ژاپن در نیمه دوم قرن بیستم، احیاء، رنسانس، علوم عملی است که همراه با چرخش به سمت تفکر غربی در اواخر قرن نوزدهم توسعه یافته است. نتایج به همان اندازه تحسین برانگیز فیلسوفان (و مورخان) علم ژاپنی در عصر ما، پس از دوره ای کمتر با علایق غرب در مسائل فلسفی مرتبط با علم مدرن مطابقت داشت. و این بی میلی در مواجهه با معرفت شناسی، و نه حتی اهمیت انسانی علوم، همراه با ارادت به دیگر گرایش های غربی بود. بنابراین، با ژاپن "جدید" بازسازی میجی در سال 1868، و معرفی اولیه فلسفه غرب در دهه بعدی توسط نیشی آمانه، دوره ای از جذب فکری به دیدگاه های فایده گرایانه، پوزیتیویستی، تکاملی و حتی ماتریالیستی به زودی جای خود را به فداکاری داد. به کار علمی در مورد کانت و هگل، در مورد ایده آلیسم اخلاقی و فلسفی عمومی. این مطالعات اغلب می‌توانست روح انتقادی را تقلید کند (فیلسوف اونیشه هاجیمه، که به خاطر استقلال انتقادی خود ستایش می‌شود، به عنوان کانت ژاپنی شناخته می‌شود) اما تحولات نئوکانتی و نئوهگلی چندان تحت تأثیر علوم تجربی یا گمانه‌زنی‌های نظری در مورد طبیعت قرار نگرفت. . فیلسوف برجسته ژاپن در نیمه اول قرن ما، نیشیدا کیتارو، با رساله ای پیشگام به نام «مطالعه خیر» بود که به همراه شاگرد برجسته خود تانابه هاجیمه «مکتب کیوتو» فلسفه پیش از جنگ را تشکیل دادند.
استدلال آنالوژی: دیدگاه‌های هوش مصنوعی، علوم شناختی و فلسفه [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Mark Turner (auth.), David H. Helman (eds.)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Springer Netherlands,
چکیده :
ترجمه ماشینی: در چند سال اخیر، فعالیت بسیار زیادی در مطالعه قیاس و استعاره صورت گرفته است. این تا حدی به دلیل علاقه محققان هوش مصنوعی به شبیه سازی فرآیندهای یادگیری با استفاده از قیاس است. همچنین از بررسی‌های انتقادی نظریه‌های استاندارد در فلسفه زبان، با تمایز درونی تحت اللفظی/فرادفوریکی آنها ناشی می‌شود. این جلد شامل آثار منتشر نشده اخیر در این زمینه است، با تأکید ویژه بر نقش قیاس ها در استدلال و به طور کلی، نقش آنها در اندیشه و زبان. این مقالات توسط فیلسوفان، دانشمندان کامپیوتر، دانشمندان علوم شناختی و منتقدان ادبی ارائه شده است. پژوهشگران این رشته‌ها که تمرکزشان بر مطالعه قیاس و استعاره است، در این جلد بسیار مورد توجه قرار خواهند گرفت. این مقالات همچنین می تواند به عنوان مقدمه ای برای برخی از رویکردهای عمده ای که در بررسی قیاس اتخاذ می شود، باشد. همانطور که اشاره شد، این جلد کار محققان در چندین رشته مختلف را گرد هم می آورد. رویکردهای مختلفی که در رابطه با درک قیاس اتخاذ می‌شوند، نسبتاً متفاوت هستند، با این حال، مقالات نتیجه‌گیری مشترکی را پیشنهاد می‌کنند. قیاس و استعاره در اندیشه و زبان نفوذ می کند; بنابراین، بررسی دقیق آنها کمک ارزشمندی به درک ما از افراد است. DAVID H. HELMAN Case Western Reserve University vii قسمت اول نظریه های مفهومی و مقوله ای درک قیاسی مقوله ها و قیاس های مارک ترنر من می خواهم ادعاهای زیر را دنبال کنم: روشی که ما دسته بندی می کنیم به توضیح روشی که یک گزاره را تشخیص می دهیم کمک می کند.
معنویت‌ها، اخلاقیات و مفاهیم پیشرفت انسان و هوش مصنوعی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Christopher William Hrynkow (editor)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Vernon Press,
  • تعداد رکورد ها : 267