جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 123
زبان بد: درآمدی معاصر بر فلسفه زبان [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Cappelen , Herman; Dever , Josh
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
درسگفتار زبان، ذهن و جامعه
مدرس:
مهدی نسرین، حسین شیخ رضایی، علی کرباسی زاده
نوع منبع :
صوت , درس گفتار،جزوه وتقریرات
دایرة‌المعارف فلسفه راتلج: فلسفه زبان [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Craig Edward (Editor) (ادوارد جان کریگ)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
تحلیل علّیت عدمی
نویسنده:
ارائه دهنده: سیدعلی طالقانی ناقد: حسین منتظری
نوع منبع :
مقاله , سخنرانی , مناظره،گفتگو و میزگرد
منابع دیجیتالی :
چکیده :
سیلابس اولیه استاد عبارت است از: علّیت عدمی در زبان، اهمیت بحث از علّیت عدمی، مسایل مرتبط با علّیت عدمی، مسئله واقع‌گرایی و ناواقع‌گرایی و توضیح‌ آنها، توضیح‌ مشکلات طرفداران واقع‌گرایی. اما فراخور طرح در جلسه، استاد از بحث زبان شروع کرد و به مشکلات واقع‌گرایی ختم نمود. ایشان در ابتدا به مفهوم‌شناسی علّیت عدمی پرداخت و به اهمیت این بحث اشاره کرد. و در بخش دوم هم براساس مقتضای بحث، مطابق سنت فلسفه و کلام اسلامی، یک مرور سریع بر این سنت داشت. به تعبیر ایشان در مقدمه، ازجمله جاهایی که این بحث، در آن به کار رفته، اصولِ اهل‌سنت در بحث قیاس است که فخر رازی به آن پرداخته ‌است. استاد می‌گوید یک‌سری افعال در زبان داریم که اساساً افعال علّی هستند و جالب این است که درعین‌حال عدمی هم هستند، ما در این بحث اجمالاً به اینها می‌گوییم علّیت عدمی. پس قبل از اینکه وارد یک تحلیل بشویم، در سطح زبان طبیعی، علمی، حقوقی، اخلاقی وقتی حرکت می‌کنیم، عباراتی می‌بینیم که مشتمل بر نوعی علّیت است که می‌توانیم به آن بگوییم علّیت عدمی و این را در مقابل علّیت وجودی بگذاریم. به قول استاد، چند دهه‌ای است که توجه فیلسوفان تحلیلی به این موضوع جلب شده است. آدم‌های زیادی در این زمینه کار کردند، مثل دیوید لوئیس، آرمسترانگ وغیره. استاد در ادامه و به مقتضای بحث، از میان شیعه نیز به مدعیات آقای فیاضی در باب علّیت عدمی پرداخت که بنابر تعریف فیاضی، مهم‌ترین مصداق آن این است که عدم وجود العله، علهٌ لعدم المعلول و دیگری اینکه گفته‌اند: علت امتناع دور، امتناع توقف شیء علی نفسه است.
بشری انگاری قرآن کریم بر اساس نگره افعال گفتاری: بررسی و نقد نگره قرآن شناختی مجتهد شبستری
نویسنده:
حمیدرضا شاکرین
نوع منبع :
مقاله , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات)
منابع دیجیتالی :
چکیده :
محمد مجتهد شبستری با تکیه بر پاره‌ای نگره‌های فلسفه زبانی معاصر، به‌ویژه نظریه افعال گفتاری نتیجه‌هایی برگرفته است که بر اساس آنها سخن‌گفتن خداوند متعال را با انسان از راه وحی رسالی ناممکن کرده، باب مفاهمه زبانی وی با بشر مسدود انگاشته می‌شود. نتیجه روشن این گمانه آن است که قرآن نمی‌تواند کلام الاهی باشد، بلکه در لفظ و معنا کلامی بشری است. اکنون بر آن هستیم تا نگاهی به فلسفه زبان معاصر، مهم‌ترین تکیه‌گاه قرآن‌شناسی شبستری، افکنده، چگونگی دلالت آن بر نگره قرآن‌شناختی بشری‌انگارانه وی را بازکاویم.
سخنرانی فلسفه زبان در اروپای قاره‎ای
سخنران:
بابک احمدی
نوع منبع :
صوت , سخنرانی , درس گفتار،جزوه وتقریرات
منابع دیجیتالی :
فلسفه فرگه
عنوان :
نویسنده:
جوزف سالرنو؛ مترجم: علی بهروزی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
تهران - ایران: نشر نی,
چکیده :
موضوع کتاب حاضر آشنایی با آرای یکی از فیلسوفان آلمانی قرن نوزده به نام «گوتلوب فرگه» است. مجموعه اطلاعات این کتاب، معرفی فلسفة زبان و فلسفه منطقی است که گوتلوب و فرگه پروراند. این کتاب در درجه اول شرح و تکمله‌ای است بر دو مقالة فرگه موسوم به «در باب دلالت و ارجاع» و «اندیشه‌ها». مفاهیم این مختصر، عموماً حول دو اصطلاح کلیدی منطق جدید؛ یعنی «دلالت» و «ارجاع» می‌گردند که فرگه برای مشخص‌کردن دو وجه «معنی» به کار برد. مجموعه حاضر با هدف معرفی رویکردی جدید در فلسفه با تکیه بر شناساندن و معرفی آرای این فیلسوف تهیه و تدوین شده‌ است.
گوتلوب فرگه
نویسنده:
جوزف سالرنو؛ مترجم: محمد سعیدی‌مهر
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
تهران - ایران: شرکت انتشارات علمی و فرهنگی,
چکیده :
کتاب حاضر به توضیح دیدگاه‌های «گوتلوب فرگه» از فیلسوفان آلمانی قرن نوزدهم میلادی در حوزه فلسفة زبان و فلسفة منطق اختصاص دارد، و با بیان ساده برجسته‌ترین ابداعات فلسفی فرگه را در این دو حوزه شامل می‌شود. شهرت فرگه مدیون دفاع او از این منظر است که معانی زبان‌شناختی به هویت‌های فیزیکی و روان‌شناختی نیستند، بلکه امور مستقلی هستند که قلمرو سوّمی را در واقعیت عینی و مستقل از ذهن اشغال کرده‌اند. هدف اصلی از نگارش کتاب حاضر آن است که خوانشی از دو مقالة فرگه یعنی «درباره معنا و مدلول» و «اندیشه» به دست دهد.
درسگفتار فلسفه زبان
مدرس:
محمد مجتهد شبستری
نوع منبع :
صوت , درس گفتار،جزوه وتقریرات
منابع دیجیتالی :
  • تعداد رکورد ها : 123